Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
Szeles fejlemény az új antennával: percekig bámultam, mire láttam valamit. Most épp fúj a szél (koránt sem annyira, mint az elmúlt héten, de azért a széllökések erősek), a tányér viszont épphogy csak beremeg néha, nem lengedezik, mint az előző. Úgyhogy fél napja jól teljesít...
-
Rival
aktív tag
Így van, csak ha elolvasod, mit írtam, akkor Budapest hosszúsági fokán értettem a dolgot, és amit ki akartam hozni belőle az az, hogy két műhold (pl. Astra és Intelsat1002) egymáshoz képest ebből az egyenlítői fix pontból nézve távolabb vannak egymástól, míg ugye tőlünk nézve közelebb. De ez nem kérdés, mert mi távolabb vagyunk, és mielőtt még végleg belebonyolódom ebbe az egyértelmű hülyeségbe, balra el...
-
Tonyk
veterán
Nem tudom (kollgánál csinálták), de három hétig azon rinyáltak, hogy nem tudják szigetelt panelra feltenni a tányért. Aztán a konzolt a kolléga megcsinálta helyettük, és mégicsak sikerült feltenni a falra. Ezek szerint Szeged 50%-ára nem tudnak feltenni Digit a szigetelés miatt, csak UPC-t (de azt rögtön!). Biztos van különbség a kettő között...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Lala6
őstag
válasz Gilberto #385 üzenetére
Szereld fel magadnak előre az antennát, olyat amilyet szeretnél, oda ahova akarod.
Azt senki nem érti a fórumban, hogy a szerelők nem a digi alkalmazottai, egyéni cégek/vállalkozók akik antenna szereléssel foglalkoznak és a digi antennáit is szerelik. A digi ad nekik x-Ft-ot antennánként, de ha ebből az x-Ft-ból nem jön össze a szerelés akkor a szerelő kiszámláza a felhasznált plusz anyagot, meg a munkát. -
Bandus99
őstag
válasz Kiskutya #393 üzenetére
Amit megnezel azt fizeted
Hogy itt hosszutavon hogy tervezik azt en nem tudom.
Lehet az is, hogy 1-1 filmet megnezel (mintha tekaban lennel), ezt kiszamlazzak.
Lehet az is, hogy osszes hasznalatot neznek es ennek megfeleloen szamlaznak.
Jelen esetben en az elso verzio beindulasara tippelek.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
denespapa
tag
Új SW jelent meg ma a Hyndai beltérikre.
A letöltés a ''szokásos'' módon megy (M1-en ch up/down).
Figyelem!!!
Az új szoftver törli az ÖSSZES beállítást!!!
A verziószáma: 1.06
Dátuma: 2007.02.02.
Ami látható újdonság:
- új menüpont: PPV
...mert van ami osztva is szaporodik - a tudás...
-
Bandus99
őstag
válasz Gilberto #388 üzenetére
Hatalmas tevedesben vagy mikor azt mondod, tolem nem fognak elvinni ugyan penzt.
Ez meg az ASZF ben is benne van, hogy akkor ingyenes a szereles, ha az alap kiepites keretein bellul megoldhato.
A tetore szereles ill a nem digis tartoval szereles mar messze nem ez a kategoria.
Sztem ha igy vagy a dologgal ki se hivd a szerelot ne rongaljatok feleslegesen egymas idegeit.
Jo megoldasnak azt tartanam, ha elore kozolned vele, nalad vagy tetore lehetne szerelni,
vagy hosszu tarto konzollal lehet megoldani. Erre mondjon kozelito arat es utana jojjon ki.
MOD: Meg csak annyit, ez nem csak neked szol, hanem altalanossagban.
Amiota olvasgatom a forumot egy dologra rajottem es tenyleg javaslom mindenkinek.
Hanyagoljatok a gyari digis cuccokat, vegyetek rogton az elejen megfelelo minosegu felszerelest, mind tartoban, mind tukor es ha ket belteri, akkor twin fej, Ezzel csomo kellemetlensegtol kimelitek meg magatokat.
Ha attol feltek, hogy egy lenyulos szerelot fogtok ki, akkor vedd meg elore az eszkozoket.
pl wolfsat.hu
[Szerkesztve]Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Gilberto
aktív tag
válasz raczandris #387 üzenetére
Rakja rá a az oldal falra. Nincs messze. Maximálisan 3 méter. Annak nem igazán hiszem,hogy megkéri az árát.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
Rick4
félisten
utánanézhetsz, miért vagyok a negyedikben, nincs ebben titok, mesélek is róla szivesen. az egyenlítőről horizonton látszó intelsat érdekes dolog, mesélhetnél róla...szerintem ha a nyugati egyfokon hajózol, és az egyenlítőn vagy épp, akkor pont felfelé kell nézned. ekkor az eleváció 90 fok. minél feljebb jösz az északi sark felé, annál jobban csökken az eleváció. ennyi.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gilberto
aktív tag
válasz raczandris #382 üzenetére
Akkor rakja fel a tetőre. Nem érdekel,hogy hogyan. Én tőlem biztos nem fognak pénzt elvinni a semmiért.
-
Rival
aktív tag
Ok, felőlem mindegy, ahogy az is, hogy miért vagy már negyedik fázisban itt a fórumon...
Én inkább annak örülök, hogy most jöttem rá, miért is látszik az Intelsat 1002 kb. a horizonton, ha az egyenlítőn, ugyanezen a hosszúsági fokon vagyunk, ahol most, és az Északi sarkról miért csak 20 fok... pedig nem tartom magam hülyegyereknek így 30 felé közelítve, szeretem a fizikát és a csillagászatot is, csak eddig még rohadtul nem gondoltam végig, hogy is van ez a dolog... atomra égetem magam, ha már leírtam... pedig mostmár totál egyértelmű... sebaj... jó pap is addig tanul, ameddig a takarója ér... vagymi...
Az új tányérral kapcsolatban még annyit, hogy sokkal stabilabb az anyaga még így kilyuggatva is, nehezebben tudom jobbról-balról lökdösni, szelet imitálva... a Digis tányér miből lehet? Valami préselt vacak... viszont ez acél, de ellenben könnyű (nem csoda, fele anyag hiányzik a lyukakból...
[Szerkesztve] -
raczandris
tag
válasz Gilberto #381 üzenetére
Sok helyen voltam szerelni ahol megkérdeztem látná-e az antenna DÉL-DÉLnyugat irányban a műholdat .
Válasz : persze mindenkinek ezen az oldalon van az antennája
kimegyek és a sok antenna mind a szabadsághegyi adóra nézett .Persze a műhold nem volt fogható . (hiába faggattam ki )
Ezért sok helyen előbb kihivnak egy szerelőt szakvélemény kérnek tőle , milyen vételi lehetőségek vannak az adott helyen.
Többen megkötötték a UPC Direct-tel a szerződést előre és amikor nem lehetett felszerelni csodálkoztak . Benne van a tájékoztatóban, amennyiben meghiusult a szerelés kiszállás dijat is kérnek a hiába való utért .
Tehát tájékozódni kell mielőtt megveszünk valamit .
[Szerkesztve]http://antennaszereles.tvn.hu
-
Gilberto
aktív tag
válasz raczandris #378 üzenetére
De akkor miért nem kérdezték meg,hogy merre néz a fal? Ezt nem értem.
-
Rival
aktív tag
Megvettem az új antennát: [link]
Mivel senkitől nem kaptam infót tapasztalat terén, gondoltam, én leszek az első, lássuk mi lesz belőle, megvettem. Ma délután hatkor felszereltem, nagyjából 5 percig tartott az egész, mivel a motor már be volt állítva, csak az emelkedési szöget kellett belőnöm.
Az előző tányér a Digis 80 centis szutyok. Attól féltem, hogy nem lesz olyan jó jel, mint egy nagyobb antennával, de jelerősség és jelminőség szempontjából ez a 10 centi nem sokat számít így tiszta időben. Transzpondertől függően itt is megvan a 80%-os jelerősség, és a 98%-os jelminőség Hunyadi beltérivel, épp úgy, mint az előző tányérral. Azt sejtettem -és Rácz Andris is megerősített elképzelésemben-, hogy a Hunyadi nem mond valós értéket jelerősség terén, így annak értéke nem is érdekelt igazán, a minőséget néztem.
Az, hogy borús időben elmegy-e a jel, csak később nyilatkozom, és arról is, hogy ez az áttetsző, hálós kialakítás hogyan növeli a szélállóságot (elvileg most hétvégén megint szeles idő lesz). Úgyhogy még jelentkezem. De egyelőre jó. Így sötétben, ha kinézek az ablakon, csak a motort látom, beleolvad a környezetbe. Holnap, nappal viszont lemegyek a ház elé, hogy ez a sötétszürke szín hogy néz ki a hatodik emeleti konyhaablakunkban...
Az biztos, hogy az általunk belátható égbolton (a Hotbird-től a Hispasatig) a jelminőség ugyanaz mindegyik holdon, mint a 80 centis, előző antennával. A többi pedig később derül ki...
[Szerkesztve] -
raczandris
tag
válasz Gilberto #350 üzenetére
Gilbertónak
Sajnos ha keletre néz az ablakotok akkor nincs meg a vétel lehetősége . ,csak a tetőről .
Az viszont már a szerelőn mullik elvállalja-e . Meg tudja -e oldani ?
A szerelő nem köteles megcsinálni ,elvállalni csak azt a munkát amit meg tud csinálni .
Minden iparos ,vállalkozó mielőtt elvállal egy munkát előbb megnézi és aztán eldönti ,hogy neki ezért a pénzért megéri-e vagy sem .
Látatlanba senki nem vállal el munkát .,és igaza van .http://antennaszereles.tvn.hu
-
Lala6
őstag
A TRAVEL csenel nálatok is ''érdekes''? Össze vannak a hangok keveredve. Egyszerre szól a magyar és a szlovák(vagy mi).
-
Rick4
félisten
mi az, hogy az egyenlítői metszéspont az óceánra esik? a műholdak végig az egyenlítő fölött vannak, fok értékkel megjelölve, hogy épp mi fölött. ha a képet megnézed, láthatod, hogy nigéria az egyenlítőtől északra van, több mint 4 fokkal. de jó, ne menjünk bele, tényleg nem számít.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Bandus99 #370 üzenetére
természetesen nincs a szolgáltatással semmi bajom, még jobb is, mint amire számítottam, bár a digis beltérit rca csatival lcdtévére kötve elég érdekes a kép a tömörítés és a digitális technika miatt. csak az a bajom, hogy ha pl német , angol adókat is nézni szeretnék, akkor mehetek forgatót meg plusz tükröt venni, míg pl az upc direct esetében az astráról jön az adás a többi csatival együtt. Nincs gond, twin fej, és másik tüköt a megoldás. pénz sem érdekel, csak körülményesnek találom így megoldani. nameg a szerelővel se szerettünk egymásba...
[Szerkesztve]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
kano
nagyúr
Nekem semmi gondom velük. A képminőség nem rosszabb mint a régi kábeltv szolgáltatómnál(Fibernet) -sőt még néha jobb is, de sajna ez változik- a hang meg nem érdekel. Viszont ott már 5700Ft volt
a sarc és 2 értelmes csati volt, illetve 3: Spectrum, Sport1, Sport2.
Most érkezik hétfőn a twin fej és akkor már nem lesz a ''társ effektus'' sem. Néha elmegy 2-3mp-re a kép de ez nagyon ritka(heti 2-3).
Én meg vagyok velük elégedve ezért az árért(főleg az Animal Planet-tel ).
[Szerkesztve]„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Akkor szerencséd volt mert egy hozzáértőt fogtál ki.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Ma megjött a 6k-s társbeltéri csekkje.
Feladási idő: 01.31.
Fizetési határidő: 02.01.
Mai dátum: 02.02.
Gratulálok nekik így látatlanba is.
Remélem, hogy nem kapcsolják ki mert akkor igen morci leszek. Felhívtam őket és azt mondták, hogy nem lesz baj pár napos csúszásból. Csak az aggaszt, hogy tudjuk mennyire tájékozott az ügyfélszolgálatuk.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ngabor2
nagyúr
hogy pontosan melyik ország fölött vannak a műholdak, azt nem tudom. egy biztos: az egyenlítő mentén, és praktikusan azon a hosszúsági körön, amit be akar sugározni. ha közép-európánál ez épp nigéria fölé esik... akkor nyugodtan lehet ott.
a kezdődő személyeskedést pedig mindketten hagyjátok abba, különösen FreeMan60. -
Rick4
félisten
válasz FreeMan60 #360 üzenetére
biztos így van, ahogy mondod.... de aki szerint nigéria felett vannak a műholdak....hát, nem tudom...te higyj csak annak akinek akarsz. én magamnak hiszek..
[Szerkesztve]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
FreeMan60
tag
Előszöris nem vagyok a barátod!
Másodszor pedig, ha valamihez nem értesz, akkor legalább ne vezess félre másokat a hamis információkkal.
Gondolom egy tapasztalt antennaszerelő, mint Rácz Andris véleményét nem kellene megkérdőjelezned, valószínűleg több sat antennát látott már mint te.Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
Rick4
félisten
válasz FreeMan60 #357 üzenetére
nem értem, ennek mi köze a dologhoz, miért személyeskedsz? talán te is új nicket szeretnél? nézd, kis barátom, ha kíváncsi vagy, szivesen elmesélem, nincs ebben semmi titok, de amit most csinálsz, az már rendesen az alapelvekbe ütköző. azt mondom, töröltesd gyorsan, ne nekem kelljen...
elárulom, keress rá nyugodtan a Rick-re, és a Rick3- ra is...
-
Lala6
őstag
Na nálam is beindult a Digi 1 hónap várakozás után gondoltam egyet és a #185 hozzászólásban leírtaknak megfelelően jártam el. Ezúton is köszönet Rácz Andrisnak a segítségért és az útmutatásért.
Egyenlőre még csak 1 beltérim van, jövőhéten szerzek egy másodikat és a kábeltv-t mondom is lefele...
A képminőséggel semmi bajom, a műsorújságtól majdnem hanyattestem(nem láttam még ilyet, bár kevés csatornán van még).
Ami kicsit zavaró:
- Két távirányító az eddigi 1 helyett
- Kicsit lassú csatorna váltás
- 5mp-el késik minden hír a földi adókhoz képest.
- Paprika TV nincs
Aktiválás már megy telefonon.
Miután feltettem mindent, beállítottam az antennát, hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy aktiválni kéne. Mikor letettem a telefont odamentem a TV-hez és már ment is minden -
Rick4
félisten
válasz raczandris #325 üzenetére
érdekes dolgokról beszélsz. az astra a 19.2 fok keleten van, a digis műhold (intelsat 10 02) pedig a nyugati 1 fokon. nálam ez 20.2re jön ki. kiindulhatunk abből, hogy pontosan nem ennyi, mert nem az északi sarkon vagyunk, itt már nagyobb két műhold közti szög valamivel, de elég kevés a jelentősége ilyen szempontból, mivel műszerrel lehetetlen a tükrön beállítani 20 vagy 26 fokot is, mert ez összetettebb. egyszerűbb arról beszélni, hogy melyik műhold hol van.
-
Gilberto
aktív tag
Kedves Rácz András!
Olyan kérdésem volna,hogy keletre néz az ablakunk. Azt mondta a szerelő,hogy nem biztos,hogy fel tudja szerelni. Ezt én tőlem az elő regisztrációnál miért nem kérdezték meg? Nem az van hogy fel kell szerelniük?PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
jata
csendes tag
KECSKEMÉT környékén tud valaki szerelőt?
-
Rival
aktív tag
Nerhogy azt hidd, hogy a román csatornakiosztás sok újdonsággal szolgált az elmúlt egy év alatt... Nem hiszem, hogy előrébb lennél a sok román népzenei, illetve lagzilajcsi csatornákkal, valamint helyi kábeltv-s csatornákkal. Csak látszólag van nekünk több csatink, ebből nézhető kb. ugyanannyi. Mondjuk párom tud románul, ő inkább nézi a román hír- és kereskedelmi csatornákat, én max. a képeket nézem ilyenkor... Ami viszont nekünk hiányzik az pl. a Spektrum. Mondjuk mozicsatornákra nem fizettünk elő, mert úgysem néznénk... cserébe viszont felébe kerül, mint itthon, és a plusz román csatornákat leszámítva nagyjából ugyanaz... ugyanúgy magyar szinkron/felirat/stb... na, megyek, megnézem, hogy a Baumaxban milyen műholdvevő szettet adnak. Apósnak kellene a beltéri, nekem meg az antenna...
-
FreeMan60
tag
A Hálózat TV ráadásul benne van az ÁSZF-ben is a csatorna listában.
Vagyis aki most fizet havi díjat jogosan kérheti a díj mérséklését (szintén az ÁSZF-re hivatkozva) mivel a szolgáltatás folyamatosan nem működik a szerződésnek megfelelően.
De ettől függetlenül jogos az igény a csatornák bővítésére, mondjuk lehetne pl. Paprika vagy Filmmúzeum...Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
smobika
tag
Sziasztok ! Lekerestettem a csatornákat és látom hogy, megint bővült a miáltalunk nem fogható csatornák száma, a Digi film 2 - tővel, a magyarok számára mikor óhajtanak csatornát bőviteni, vagy mi nem ugyan olyan ügyfelek vagyunk mint a romániában élők, szerintem mi is ugyan úgy fizetjük a havi dijjat, és lassan már nekik kétszer annyi csatornájuk lessz mint nekünk !!! Pedig lennének még felrakni való magyar csatornák, amivel nekünk is örömet tudnának okozni, pl: Már tavaly óta érkezik a hálozat tv - is csak még nem ért ide a jel !!!!!!!! -
Kiskutya
veterán
-
FreeMan60
tag
válasz janika_(én) #336 üzenetére
Szia!
A pontos érték 207,38 fok, vagyis a déli iránytól kb 27 fok nyugat felé.
[link]
Aki mást mond, az nem ért hozzá.
(A 20 fok akkor lehet jó, ha elköltözöl az északi sarkra. )Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
Loewes
csendes tag
válasz janika_(én) #336 üzenetére
Astra és a digis között 20,2° pontosan
-
-
Loewes
csendes tag
válasz janika_(én) #329 üzenetére
Budapest hosszúsági foka = East 19,03°
Cegléd hosszúsági foka = East 19,43°
Astra sat = East 19,2°
Eutelsat 10-02 & Thor = West 1°
Tehát a UPC Astrára néző lavorokhoz képest, cca 20°-ot kell kelet irányba fordítanod, és a magasságát is lejjebb kell hozzájuk képest eresztened, és a fejet a függőleges állapothoz képest, cca 17° szemből nézve az óra járásának irányával ellentétesen elfordítanod. -
Tonyk
veterán
Most árulkodni fogok.
Tegnap kötötték egy kollégánál Szegeden a Digit. 3 hónap várakozás után...
A szerelő elmondott egy két dolgot. Ők kötik Szegeden és környékén a UPC-t is. Mindenkit (akit csak lehet és engedi is magát) lebeszélnek a Digi-ről. Ok: magasabb jutalékot fizet nekik a UPC. Ezért minden -még be nem sokallt- Digis jó nagy határidőre van állítiva, hogy addigra megunja és akkor másnap kötik neki a UPC-t.
Hátha van aki tud lépni az ügyben, aki pedig vár Szegeden és környékén tudja mire számítson.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
raczandris
tag
válasz janika_(én) #329 üzenetére
Cegléden is 27 °a különbség a két műhold között .
( valószinűleg csak tévedésből irt 20 °-ot )http://antennaszereles.tvn.hu
-
janika_(én)
csendes tag
válasz raczandris #325 üzenetére
'' Az Astrához képest ( Bp.-en ) nem 20°-ot hanem 27 °-ot kell elforgatnod nyugat felé a Digi műholdhoz ..''
Köszönöm szépen!
Nem értem Rick4 miért 20 fokot mondott.
Vagy ekkora különbség lenne Bp és Cegléd közt mert írtam hogy ott lakok.
Megnéztem a szomszéd upc antennáját az pont dél fele néz.
Neked mondjuk jobban hiszek mint neki.
Pedig ő is azt mondta hogy szakember ebben a témában.
Akkor most mi az igazság?
[Szerkesztve] -
Kiskutya
veterán
válasz raczandris #327 üzenetére
ok meg is kerdeznem de ahogy mar irtam nem adjak ki a szerelo szamat, ha tudnam mar regen megprobaltam volna 1 kis elonyre szert tenni
hmm...
-
raczandris
tag
válasz Kiskutya #323 üzenetére
Kiskutya szia
Probálj meg a szerelődtől érdeklődni a társkészülék beszerelés költségéről .
Mert sok helyen hangoztatják a telefonos hölgyek ,hogy a társkész. szerelés ingyenes .
De a szerelő majd egy fillért sem fog kapni ezért . Vajon Ő is tudja ezt .
Vele egyeztesd.
Csak Jó tanácsként irtam .
Mielőtt bármit tenne a szerelő előre beszéljétek meg az árat mindig !!!http://antennaszereles.tvn.hu
-
Loewes
csendes tag
A vételi értékek az adott transpondertől is függőek.
Nálam ezek vannak tiszta időben, én szereltem fel nem szerelő.
90 -es Hirshman tükör, 0.3db Echolite fej Humax Dig+II beltéri
Időjárás: tiszta napos, szélcsendes idő
12527 (H) transponder Vételi jelszint: 83% Vételi minőség: 100%
12607 (H) transponder Vételi jelszint: 85% Vételi minőség: 87%
12563 (H) transponder Vételi jelszint: 76% Vételi minőség: 88%
12643 (H) transponder Vételi jelszint: 76% Vételi minőség: 72%
12723 (H) transponder Vételi jelszint: 77% Vételi minőség: 88%
Astrán, Hotbirden, Amoson magasabbak.
Eddig még nem kutyulta össze a csatornalistás egyszer sem, pedig jó néhány műhold be van programozva.
Igaz, a transzponderek adatai manuálisan vannak megadva, hozzáadva, összetett keresésben, és soha nem automatikusan.(Tp lista, Polár, Szimbolumsebesség, FEC)
Jó vételt mindenkinek! -
raczandris
tag
válasz janika_(én) #321 üzenetére
Szia Janika
Hagy segitsek :
Az Astrához képest ( Bp.-en ) nem 20°-ot hanem 27 °-ot kell elforgatnod nyugat felé a Digi műholdhoz ..http://antennaszereles.tvn.hu
-
Rival
aktív tag
válasz raczandris #175 üzenetére
Találtam egy érdekességet, szeretném tudni, hogy kinek mi a véleménye erről az offset antennáról:
[link]
Ez perforált acélból készült, így átfúj rajta a szél. Ám csak 70 centis, míg az előző tányérom 82 centis volt. Szerintetek elég az Intelsathoz? Az nem gáz, ha felhőszakadásban elmegy a kép, az csak pár perc volt az előzővel is, itt inkább az időjárásállóság a lényeg.
raczandris: Köszönöm az öteletet, megkaptam a képeket is. A 110-es elég nagy, azért a konyhaablakon még szeretnék kilátni... De én is ilyesmi rögzítésre gondoltam, felhívom őket, van-e nekik kisebb méretben.
[Szerkesztve] -
Kiskutya
veterán
nah felhivtam a FORBAN-SAT Kft-t es hozzajuk tartozom megkerdeztem a telefonos holgyet hogy mikor jonnek meg a beszereles mennyibe kerul a lenyeg hogy dec elsejen rendeltem konkret datumot nem mondtak csak azt hogy valamikor a honapban jonnek. a szereles meg teljesen ingyenes ha mindenbol az alapot kerem(tukor,fej,25m kabel,nem kerek scartot) 6000ft-ot kell fizetni csekken a 2. belteriert szoval ez jonak tunik csak jonnenk mar. egyebkent a telefonon mikor beszeltunk a hatterben eppen panaszkodtak hogy ok is decemberben rendeltek es meg semmi nincs belole
[Szerkesztve]hmm...
-
janika_(én)
csendes tag
''a tájoló nálad iránytűt jelent? a műhold an nyugat 1 fokon van, az astra meg 19.2 keletre. ha látsz másik parabolát, ahhoz képest jobbra (mögüle nézve) 20 fokra. Szerintem hagyjad, a szerelőnek 2 perc belőni, merre van a jó irány.''
A saját 110-es antennámat akarom feltenni egy jó erős tartóval a falra hogy ne tudja a szél elmozdítani.
De nem mindegy hova teszem mert közel van a szomszéd ház meg fák is vannak abba az irányba.
Meg akarom csinálni a hétvégén ezért kéni tudni a műhold pontos irányát hogy merre nézzen.
Azért kösz a segítséget remélem ez a 20 fok jó lessz. -
Gilberto
aktív tag
Még valami. Ahogy néztem a műholdak csatorna listáját,láttam,hogy van ez az AFN csatorna. Ez bejön a sima Digivel?
-
Gilberto
aktív tag
Hogy-hogy miért kellett reklamálnom? Mert már kibaszottul unom,hogy két napja nem tok normálisan tv-zni. Kezd bedurrani az agyam. Erre a román gecire. Nem akarom elhinni,hogy egy hónap nem elég nekik. Ráadásul itt két cég is telepít. Ezért nem hiszem el.
-
raczandris
tag
A kártya aktiválásról :
A szerelőnek 24 óránbelül vagyis másnap ( munkanap) le kell adni a szerződést a forgalmazónál , ( e.mailban vagy faxon vagy személyesen )
Innentől a szerelő nem tud csinálni semmit ,már nem rajta múlik !
A helyszinről hiába hivja fel a központot ,amig nincs az ügyintéző számitógépén az ügyfél adata ( név ,lakcim egyéb ...)addig nem inditják el a kártyát .
Csak forgalmazó kűldheti el a rendszerbe (neki van hozzáférési joga ) a számitógépen keresztül vagy adja le személyesen a központban.
A szerelő nem utazhat naponta leadni papirokat a Budapesti központba . ( Ez nem a feladata )
Amikor beérkezik a központba az adat elinditják ,de nem minden esetben indulnak el az első aktiváló jelre a kártyák ! Ott bent nyugodtak mert már elkűldték az aktiválójelet .
A szerelő csak akkor szerez tudomást arról ,hogy nem indult el a kártya ha az ügyfél reklamál nálla ..
Ilyenkor ujra betelefonálnak a központba és pár perc múlva valóban beindul a második estleg harmadik inditásra !
Ekkor szokták mondani az ügyfelek ,hogy '' na lássa csak egy telefonba kerűlt és már megy is .''
Tehát a mult héten még nem lehetet közvetlenül inditani a szerelőknek .
Ha igaz ezen fog vagy már változtatott a DIGI ezen a héten csak HÉTFŐTŐL .
Reméljük ,hogy mostantól már inditott készülékek kerülnek a szerelőkhöz és ez a probléma végleg megszűnik .
Majd meg látjuk .
Azért irtam le a fentieket mert mint szerelő engem is érintett ,hogy hiába adtam le a papirokat mégis több napig nem indultak el a kártyák .
Ugyanez az UPC nél max 5 perc a helyszinről és indul a kártya
R.A.http://antennaszereles.tvn.hu
-
-
Hegyirabló
veterán
Ez tényleg így lehet, mert a szerelő kartács azt mondta nekem ma délelőtt, hogy leadta a Diginek a papírt. Szerintem a Te szerelőd kicsit nemtörődöm.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz Hegyirabló #304 üzenetére
Nálam a szerelő azt mondta pénteken,hogy 3 nap mire aktíválják.Szerdán felhívtam a digit,hogy mi van?Ott azt mondták,hogy csak akkor tudják aktíválni ha a szerelő aktíválást elküldi nekik.Ma a szerelőt felhívtam és üzente,hogy várjak még 2 napig.
Csak nekem nem jelenik meg normálisan az arcképem?Mert már a 2. arcképememnek is csak a fele jelenik meg.
[Szerkesztve] -
ropi21
tag
válasz Hegyirabló #308 üzenetére
sok sikert! :]
(mindigis támogattam a nép kontra mamut összecsapásokat )
de ne számíts sok jóra.. még ha be is ismerik, sokminden következménye nem lesz -
Hegyirabló
veterán
Nem tudom, talán én vagyok naív, de még bízom benne, hogy azt fogják mondani:
''Igen, Hegyirabló Úr, ez tényleg magas összeg, önt átvágták.''
Lehet, hogy annyian lesznek az egy budapesti irodájukban, hogy sorra sem kerülök.Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Rick4
félisten
válasz Hegyirabló #304 üzenetére
figyelek!!! kíváncsi vagyok, mire jutsz velük..
-
Gilberto
aktív tag
Rick4 ment a privi. Légyszi írj valami tanácsot mert már eszem nincs hozzá. És csak egyre idegesebb leszek.
-
Hegyirabló
veterán
Nekem a második kártyára azt mondta a fószer, hogy aktiválja még este, ez volt kedden. Na ma hazajöttem asszontól, erre még mindíg nem ment. Felhívom a faszit, erre ''Ja, hát ezt a Diginél kell intézni!''
Aztán a Digi 5 perc alatt aktiválta.
Más.
Holnap személyesen felkeresem a Digi irodát, és panaszt teszek a szerintem aránytalanul magas szerelési díj ellen. (Hallod, Rick!)
[Szerkesztve]Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
Az új kártyákkal gond lehet,mert nem aktíválódik több embernek egyből Úgy mint nekem
-
Bandus99
őstag
válasz Kiskutya #300 üzenetére
Az otlet onnan ered, mikor haverral szereltuk fel elore a parabolat
(meg mielott a digis szerelo odaerne, hogy neki csak radugas es a papirmunka maradjon)
Tehat szereljuk a sima nem is digis feliratu antennat. nem tul forgalmas utcaban lakunk, de fel ora alatt kb 4en alltak meg es erdeklodtek. Vagy mar meglevö digiskent az azota megszunt szerelot probalta potolni a haverommal, vagy mint uj elofizeto szeretett volna jelentkezni serenyen.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest