- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
Scroll Lock #309 üzenetére
Hali!
Mikor cukorbeteg lettem, akkor mérleggel mértem szinte mindent, meg néztem a táblázatot, hogy melyik kajába mennyi szénhidrát van. Azóta saccolni szoktam csak. 90%ba el szoktam találni. Általában a gyümölcsökkel szoktam bajba lenni, (köztes étkezésre szoktam enni) és nem mindig állok meg a 15-20g szénhidrátnál.
Én beadom az inzulint és általában várok fél órát. Mikor viszonylag alacsony a cukrom inzulin beadásnál, akkor 5-10 perc múlva eszek rá.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Szép eredmény.
Én nem csinálom ezt a paleolit táplálkozást, legalábbis nem ilyen rendszerességgel.
Olyat szoktam csinálni, hogy ha olyan kaját eszek, amiben minimális a szénhidrát, akkor nem adok hozzá inzulint. Pl, ha csinálok salátát, meg hozzá valami húst, akkor ahhoz nem adok, meg főzelékékhez sem, és akkor nem is eszek hozzá kenyeret se.
Nem tudnék áttérni teljesen a paleolit táplálkozásra, vagy csak nagyon nehezen. Imádom a tészta féléket, és nem akarok róluk lemondani teljesen
Nekem így 5-7 között szokott lenni, persze nem mindig. Van mikor kicsit feljebb megy, de a nagyon alacsony cukorhoz még csak egyszer volt "szerencsém". 8-9 körüli cukrot én is érzem már, és én is a szemeimen veszem észre először. Akkor olyan, mintha nagyon kialvatlan lennék, és kicsit fájnak.
Bár lehet nekem is el kellene kezdeni komolyabban ezt, mert napi 3*2 egységet kell adnom, este pedig 7 egységet.Gratulálok ahhoz, hogy tudod tartani ezt a paleolit dolgot, és hogy a cukrod is jó.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
cellpeti #302 üzenetére
Szerintem nem méri minden beadás előtt, de mindig ugyan annyit ad. Már több hónapja váltottak neki, eleinte még rosszabb volt, és csökkentette az adagot. Persze orvossal konzultálva.
A régi fecskendős az úgy volt neki, hogy egy hosszabb hatóanyagút és egy rövidebbet kellett neki felszívni egy fecskendőbe, és azt adta be. Akkor is csak reggel és este kellett neki adni.
És arra hivatkozva cserélték le neki, hogy az már elavult, meg régi, meg hogy ez majd jobb lesz. De még nem lett jobb.
Enni eszik rendesen az inzulinhoz, és nem szokott neki ennyire ingadozni, mint ezzel az inzulinnal.A linket köszi, áttanulmányozom, meg kinyomtatom, hogy vele is át tudjuk nézni. Hátha írnak valami segítséget. És persze az orvos.
Köszi a segítséget.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
cellpeti #296 üzenetére
A szabályzáson már túl van, már kevesebbet ad, mint amit legelőször felírtak neki. Ha még kevesebbet ad, akkor meg már magasabbak a cukrai. De ebből tényleg orvos lesz, mert nem szeretnénk, hogy ez miatt ott maradjon valahol.
Cukros vízzel próbáltuk az elején felvinni neki a cukrot, abból itattunk vele elég sokat, de nem akart hatni...mikor érezte hogy rosszul van, akkor megitta a tejet ami volt neki otthon (majdnem fél litert), és a cukros víz nem akart hatni, ezért gyorsan vettem tejet, és attól negyed óra alatt rendbe jött szerencsére.
Mondtam már neki, hogy menjen az orvosához vele, de nem akart, mert állítólag kicsit hülyeÉn még nem találkoztam azzal az orvossal, de muszáj lesz elmennie, mert mi se, meg remélem ő se így akarja folytatni.
Köszi a gyors választ.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki, aki kevert inzulint ad magának tollal, és csak napi 2 alkalommal (ebből gondolom, hogy 12 órás hatású inzulin)?
Keresztapámnak pár hónapja váltották a fecskendős (két fajtát kellett neki felszívni fecskendőbe, azt is napi 2 alkalommal kellett adnia) inzulinról erre a tollal beadós kevert inzulinra. Humulin M3 az inzulin típusa ha jól tudom. Reggel negyed 8 - fél 8 között kell neki beadni, és este negyed 6 körül. ha kifogy a patron, akkor este ki szokta cserélni, és ilyenkor, mikor új patront kezd, azt tapasztalta, hogy ha reggel beadja, akkor 11 - fél 12 körül nagyon elnyomja, leviszi a cukrát. De annyira, hogy hiába iszik tejet, eszik mellé cukrot is, akkor is leviszi 1,6 körülre. Pár hete annyira elnyomta, hogy bátyámmal ketten mentünk gyorsan, hogy visszatornásszuk a cukrát. Már el is ájult, és vagy háromnegyed órába telt, mire magához tért, akkor is kellett fél liter tej neki.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Nem jöttünk rá még semmi okosságra ezzel kapcsolatban, gondoltam megkérdezlek titeket is, hátha volt már ilyen valakinek.Üdv.
Gábor -
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
cellpeti #272 üzenetére
Lehet ezzel akarják ösztönözni az embereket, hogy ne legyenek lusták kiírni az adatokat, vagy ha mérnek, akkor egyszerre írják is fel.
Sose próbáltam összekötni a mérőmet sz.géppel, mindig kiírtam az értékeket kézzel. Régebben mindig mérés után már írtam is a kis füzetembe, de azóta kicsit ellustultam
De mondjuk nem értem, miért kell ennyire megbonyolítani az összekötés, meg hogy miért ilyen drágák ezek a dolgok, mikor úgyis csak egyre több cukorbeteg lesz :S Kicsit unfair-nek tartom ezt, de biztos nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, meg az is biztos, hogy van olyan, aki nem ért velem egyet ezzel. Valahogy meg kell kerülni a rendszert
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Szerintem infra és infra között nincs különbség. Ugyan azzal a jellel dolgozik, maga a software dönti el, hogy hogy kell használnia. Tehát ha veszel/ vagy kapsz kölcsön valakitől egy infrát (pl egy notebook amiben alapból van), és letöltöd a hozzá való progit, akkor mennie kell.
Ha valaki csinál egy progit, amibe fel lehet vinni annyi adatot, amiket Peti leírt, szerintem ingyenessé kell tenni, ezzel is könnyítve a cukorbetegek dolgát. De ezt már a fejlesztő dönti el úgyis
Sok sikert a progihoz Peti, remélem sikerül összehozni, mert ahogy olvastam, tényleg hasznos lesz. Az infrás dolgot nem tudom hogy lehetne megoldani, mert ha nem tévedek, akkor minden merőhöz más progit használnak, tehát a kompatibilitást kellene megoldani valahogy.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Nekem D Cont Optimum van, és nekem is a kiírogatós módszer marad. De nem vészes, mert van egy "naplóm", amibe vezetem a mért értékeket, és mikor megmérem, akkor be is írom.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Hát hozzászokni sose fogok, meg tuti hogy nem tudnám megállni. De nem kell egyszerre megenni az egészet, és akkor nem lesz belőle gond, hogy eszel olyat. Csak ésszel
Mi otthon csináltunk egy kisebb bejglit, meg zserbót édesítőszerrel. Ízre, és állagra is ugyan olyan voltde csak mértékkel ettem mindenből, így nem sikerült elszállnom a cukrommal se.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Tényleg pangás van
Eddig még nem sikerült elszállnom a kajálások alkalmával. Igaz, sütiket se eszek már annyit, mint régen. Sőt, mikor csináltuk a sütiket, arra jöttem rá, hogy az édes dolgokat már nem is szeretem annyira. Régebben a krémeket, meg a lekvárokat is natúrba ettük tesómmal, most meg belenyaltam, és nem is kívántam utána. De persze azért eszek édes kajákat, csak a nagyon édeseket nem bírom már. De jobb is így sztem.
Összevetve, nekem sikerült tartanom magam a napokban is. -
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
cellpeti #210 üzenetére
Ez jó
Nekem ugyan még csak most lesz először ünnep, mióta cukorbeteg vagyok. De remélem nem lesz gond. Próbálok odafigyelni rá, meg a sütik is olyanok lesznek nagyrészt amik csökkentett szénhidrát tartalmúak.pl. sima piskóta, csak liszt helyett darált dió. egész finom, és sokkal kevesebb szénhidrát van benne. Meg van valami por édesítőszer, azzal akar anyu sütni valamit.
Majd kiderül mennyire válik be, meg hogy mennyire tudom magam, visszafogni
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Nekem DCont van, meg van egy Accu-Check is, de azt ritkán használom.
Sajna én se tudok a többiről írni :S -
e`404|aNgeL
csendes tag
"Mikortól nyilvánítanak cukorbetegnek?' - Mikor az orvosod a kellő vizsgálatok után azt mondja. Vizsgálatok nélkül nem mondják senkire biztosan.
Szoktad mérni a cukrodat? Most, hogy már kicsit utánanéztél az értékeknek kb tudod, mik a jó értékek.
"neten van pontos gl index?" - biztos van, google mindent tud, én még nem néztem utána, de sztem nem tartana tovább 10 mp-nél. Azt hogy mennyire hiteles azt nemtudom, mondom, én még nem kerestem.
Zöldségek, amiket én szoktam enni: uborka, saláta, káposzta, paradicsom, paprika, hagyma...kb ezek
Ha határértéken van a cukrod, akkor sincs semmi...az még belefér...de az se mindegy hogy melyik határ. Ha kicsit több, akkor sincs semmi. Kicsit elgondolkozol hogy mitől lehet magasabb és annyi....Ha valami olyat ettél, amiben több volt a szénhidrát a kelleténél, akkor tudod, hogy abból kevesebbet kell enni.
A reggeli adagom nekem is egy zsemle.Azzal hogy ilyen rendszertelenül eszel, könnyen elő idézheted a cukorbetegséget. Kezdj rendszeresen élni. Sportolj valamit, és egyszerre ne egyél olyan sokat. Ehetsz egész nap sokat, csak sok alkalomra lebontva. Ha ismersz cukorbetegeket, akkor kérj tőlük is segítséget, tippeket, ja és mindenképp menj el kivizsgáltatni magad, ha fenn áll a cukorbetegség gyanúja.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
philoxenia #163 üzenetére
Köszi a javítást. Én csak azt tudtam írni, amit nekem mondtak a kórházba
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Igen, kialakulhat stessztől is. sajnos :S
Lehet, hogy nekem is attól alakult ki, de ezt csak én találgatom, mert volt egy elég gáz időszakom, és utána lettem cukorbeteg :S
Gyulladásos betegségek is előidézhetik.Szerk.:
"mérjem még, mert nem egyértelmű, hogy kialakult a cukorbetegség... értitek ezt?"Milyen gyakran szoktad mérni, és milyen értékeket mérsz?
Evés után mennyi idő múlva mérsz? (1,5-2 óra múlva vissza kellene állnia normális értékre, ami 3,5-5,7 között van, ha jól emlékszem, bár ez mindig változik egy kicsit)
Lehet, hogy pont olyankor mértél, amikor még nem állt vissza normális értékre. Vagy ha megvártad a 1,5-2 órát, és úgy magasabb kicsit, akkor meg van az esély a cukorbetegségre.
Szerintem az se mindegy, hogy mit ettél, mennyi szénhidrát volt a kajába. De ez csak szerintemMozogj sokat, egyél rendszeresen, naponta 5-6 étkezés, és ne sokat egy étkezésre. Arra figyelj, hogy reggelire ne egyél sokat, és a tejet nagyon nem javasolják reggelire. És csak ésszel a szénhidráttal. Ha ezek megvannak, és nem is mértél a normál értéknél nagyon magasabbakat, akkor szerintem nem lesz gond a cukroddal.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
philoxenia #152 üzenetére
Mikor nekem észrevették, akkor csináltak egy HBA1C gyors tesztet, az 10,3% volt. Ez volt Júniusban. Most meg ez az 5,4%. Én is örülök ennek az eredménynek, és remélem tartani is tudom nagyjából.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Meglett a HBA1C eredményem: 5,4%
Elsőre egész jó, remélem rosszabb sose lesz ^^ -
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
philoxenia #139 üzenetére
A testmozgás biztos, hogy javítja a jobb cukor értékeket. Segít alacsonyabban tartani, és még hasznos is
Aktív fizikai igénybevétel is le viszi a cukrot.
Nekem ezzel a kevés inzulinnal, és az erősen megváltozott étkezési szokásaimmal, viszonylag kevés mozgással, 3-4 hónap alatt ment le a felesleg, ami olyan 7-8kg volt eddig.
Pedig még mozognom is kellene valamit aktívan. De ezt már nem fogyás céljából, inkább átalakítás miatt. A még fennmaradt felesleget átalakítani
Rámférne :S
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
cellpeti #133 üzenetére
Az a szerencsém, hogy helybe elvégzik a vizsgálatot, nem kell elküldeni más kórházba.
Dunaújvárosba voltam, ott tanulok. Ha az otthoni címre mennék, akkor Csornán levennék a vért, felküldenék Győrbe, és onnét küldenék ki egy levélbe az eredmény. Így nekem is 1-2 hét lenne, mire megtudnám.
A laborba a nő azt mondta, hogy ha nagyon sürgős, akkor megcsinálják ma délutánra. Óóó mondom, annyira nem kell elkapkodni
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
Gordiann #131 üzenetére
Nekem TactiPen tollaim vannak.
A nappali inzulinom az Insuman Rapid (3x2 egység | reggel 7kor, délbe, este 6kor | ), az esti bázis inzulinom meg Insuman Basal (1x7 egység | este 10kor | ).
300 egység van egy ampullában, elég sokáig kitart így, hogy ilyen keveset kell adnom.Eddig nem volt gondom se a tollakkal, se a tűkkel, se az inzulinnal.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Én idáig meg vagyok elégedve a Micro-Fine tűkkel. Nem megy tönkre hamar, nem fáj ha bököm magam.Nagyon néha van olyan, hogy kicsit fáj a bökés, meg párszor volt olyan is, hogy majd összecsináltam magam (nagyon rossz helyre adhattam
), mikor beadtam, de ez gondolom nem csak nálam van így. Ilyenkor egyszerre cserélem.
Személyes tapasztalatból tudok csak írni róla véleményt, nekem bejött. (BD Micro-Fine+ 0,3x8mm) De gondolom ez is olyan mint a cukormérők. Kinek ez, kinek az. Lehet a bőr olyan, hogy nem mindenkinek jó a Micro-Fine, vagy akár a Novo-Fine. De ehhez nem értek
2 bökőm van, egy a nappaliakra meg egy az esti bázis inzulinhoz. Mindkettőhöz kaptam 50-50 db-ot Június közepén, és még mindig van kb 30db. Szerencsére nem kell sűrűn cserélgetnem. Nappal 3szor 2 egységet kell adnom, este meg 7 egységet, ezért a nappalit az kb 25-35 egységenként szoktam cserélni, az estit meg 50 egységenként. Ha jól emlékszem, akkor 5Ft volt darabja, mivel vényre vettem. Így nem vészes az ára. Háziorvossal kell íratni a vényt, ugyan így a tesztcsíkokra. Ha vényre veszem, akkor 590Ft az 50db-os a Dcont Optimum gépemhez. Ha vény nélkül veszem, akkor meg 2900 körül van :S
Ma voltam a HBA1C vizsgálaton, holnapra meg is lesz az eredmény, kíváncsi vagyok milyen lesz
Ez volt még csak az első ilyen vizsgálatom.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Az időjárás változásra nekem szerencsére nem ugrál a cukrom.
Komolyabb gyulladásom sem volt még azóta, hogy diagnosztizálták az állapotomat, egy kisebb megfázásom volt csak, de az nem borította fel az eddigi adagolást, és kajálást.Sokat gondolkodok ezen az inzulinpumpán, de én is úgy vagyok vele, hogy egy gépen múljak? :S Nem kellemes érzés, meg az is frusztrál kicsit, hogy egy cső lóg ki belőlem. Igaz hogy el lehet takarni, de én tuti elakadnék vele mindenhol és mindenbe.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Hali.
Kaják, amiket úgymond kiszűrtem.
A már sokat emlegetett saláták elsősorban. Főzelékek, úgy, hogy egy zsemlét megeszek mellé, kivéve a krumpli főzelékhez.
Rizs és krumpli köretet is szoktam enni, de nem túl sokat (amennyi a 180g diétámba belefér. azaz 5-6dkg rizs szárazon, krumpliból kicsit többet.), mellé valamilyen hús, meg saláta.
Tésztaféléket ritkábban eszek, havonta max. 2szer. Akkor is Durum tésztát főzök ki.
Salátát szinte mindig eszek vacsorára és ebédre, ha nem főzelék van.
Kenyeret nem nagyon szoktam enni már, mert a zsemlével könnyeben tudok számolni. Abból se mindegy hogy hol veszem. Van egy pékség ahova régebben szoktam járni, onnan nem ehetek semmit, mert édes tésztás cuccokat csinálnak :S Ezért a Tescoból, vagy Sparból szoktam venni a zsemlét, azokkal még nem volt gondom.Üdítőkből a light cuccok szerintem mind jó. Én csak a Cola lightot próbáltam eddig, meg energiaitalból a cukormenteset, ezek beváltak. Ja meg vannak az energiamentes alma, barack, szőlő üdítők, azok is jók.
Joghurtból is vannak light-ok, azokat is lehet enni szerintem, de csak ésszel
, mellé 1-2 szelet Abonett kenyérrel pl.
Most nagy hirtelen nem jut eszembe más.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
philoxenia #84 üzenetére
Elég sokszor tömöm magam salátával...finom is, meg ehetem is.
Mod.: Ebédre, ha olyan köret van, amiben sok a szénhidrát nagyon jó, mert ahogy Peti is írta, lassítja a szénhidrát felszívódását.
Azért én se húst hússal eszek, de nem is vetem meg. Sokszor eszek húst, de akkor se raklap számra.
Káposztából is jó kajákat lehet csinálni, meg a cukkiniból is, szeretem mindkettőt, szerencsére nem vagyok nagyon finnyás.
Nagyjából már sikerült kiszűrnöm azokat a kajákat, amiket ehetek, és olyanokat is, amiket nagyon kerülnöm kell. És persze vannak olyanok is, amiket ehetek de csak nagyon mértékkel. Azokon szoktam elgondolkodni, hogy megéri-e keveset enni belőle, és csak éhes maradok, vagy inkább egyek olyat, amit ehetek, és jól is lakok vele
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Annyira azért mégsem, mivel nekünk szénhidrát diétát kell betartanunk. Ezzel a diétával nem az van, hogy nem ehetsz semmit, jól lehet lakni, csak nem mindegy mivel. Én általában vacsorával lakok jól
egy nagy adag salátával, egy kis párizsival, meg sovány sajttal.
Ebédre is jól lehet lakni, kevés köret, sok hús.Annyiból tényleg rossz, hogy kerülni kell a lisztes, és cukros kajákat. Ami elég sok finom ételt tiltó listára rak, de ha ésszel csinálja az ember, akkor mindenből lehet enni, csak mértékkel. Én legalábbis így csinálom, és semmi gondom a cukrommal (eddig szerencsére).
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Hali.
Nekem MicroFine tűm van, (0.3mm x 8mm, amit nekem írtak fel, az árát nem tudom :S )
és TactiPen tollaim.Most, hogy mondod, az inzulinpumpával lehet a cukrot is nézni, szinte folyamatosan.
És ez eddig nem jutott eszembe, pedig tudtam :S Te pedig pont olyan kütyüt kerestél, amivel lehet bőrön keresztül cukrot mérni. -
e`404|aNgeL
csendes tag
Hali!
Uzsonnára mindig zsemlét szoktál enni? Köztes étkezésre az nem sok szénhidrát? Bár ha böktél hozzá, akkor elvileg jónak kellett volna lennie.
Nem stresszeltél sokat tegnap délután?
Vagy a másik amire gondolni tudok, hogy nem vagy megfázva, tüdőgyulladás esetleg?
Ma is magas értékeket mértél?mod.: a harmadik ötletem az az, hogy mivel ebédre kb szinten tartotta az inzulin, sőt még kicsit le is vitte, az hatott akkor. Uzsonnához, mikor böktél, nem fájt? Nem lehet h nem szívódott fel az inzulin, és ezért nem is hatott?
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Ha normális szénhidrát diétát adnak meg, és ha azt be is tartod, akkor azzal le lehet fogyni a felesleget, hogy a testtömeg indexed a jó értéket mutassa. Nekem 180g-os szénhidrát diétát ajánlottak, és így a nem egész 3 hónap alatt le is ment a felesleges 6-7kg. Aktív fizikai mozgásom nem nagyon volt eddig, csak ez a diéta. Nálam ez bevált.
Most hogy lett több időm, elkezdtem a héten aktívan mozogni is (futni, biciklizni), hátha még ez is rásegít egy kicsit. -
e`404|aNgeL
csendes tag
Hmm...Hát nem tudom akkor, hogy mi az igazi.
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy mi a neve annak a teának, amit Te szoktál inni?
Dunaújvárosban vagyok évközbe, csak nyáron járok Győrbe az orvoshoz, és kaptam egy ajánlást, hogy Dunaújvárosba kihez mehetnék kontrollra, ha úgy van, Vele meg tudnám beszélni, hogy ajánlja-e az orvos, vagy sem. -
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Igazából nem csak akkor kell félned, ha van a családodban cukorbeteg, mert keresztapámnak nem volt a családban cukorbeteg, és egy elég komoly tüdőgyulladással jött neki a cukorbetegség, 7 éves korában. Az óta Ő is kezd tönkremenni, főleg a szeme, mert nem járt el orvoshoz. Én nem olyan rég óta vagyok I-es típusú cukorbeteg, de nekem már évente kell járnom mindenféle vizsgálatokra. (Szem, láb)
II-es típusú cukorbetegség a gyakoribb. Meg az annyira talán nem kötött.
Édesapám is II-es típusú cukorbeteg, Ő is ivott ilyen teákat is, még néha iszik is, és szedi mellé a gyógyszert. Én a kezelő orvosomtól kérdeztem, és azt mondta hogy mivel én I-es típusú (inzulinos) cukorbeteg vagyok, ezért nem szabad ilyen teákat innom. Azért kell az inzulint adni, mert azzal van szabályozva a cukrom. Erre esetleg érdemes rákérdezni cellpetinek is (bocsi, nem tudom a rendes neved, de gondolom Péter), hátha nem egyezik meg a két orvos véleménye
szerk.: ha valamilyen gyulladás van a szervezetedben, miután meggyógyultál, érdemes megnézetni a cukrot. a gyulladások eléggé felviszik a cukrot, és elég komoly szerepet játszhatnak egy cukorbetegség kialakulásában.
elég sok mindenre kell figyelnem nekem is. megfázás, hasmenés...azt mondták kórházba, ha bármelyik van, és 1 nap alatt nem múlik, akkor mennem kell a kórházba, és ott kezelik :Salattomos egy betegség ez...tényleg nagyon oda kell figyelni.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
Pisztillus #22 üzenetére
Értem. Ezek elég hasznos tanácsok, és figyelni fogok erre is. Köszönöm
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz
runner 125 #20 üzenetére
A spray-t csak egy fél mondat erejéig említett meg az orvosom is, ezért írtam h nem tudom mennyire bejáratott, de ezek szerint nálunk még nem.
Na ezt nekem nem mondták el, hogy ha mozgok, akkor az ne súlyzózás legyen
Marad a futás, és a biciklizés, szerencsére ezekkel is meg vagyok békélve
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Múlt héten voltam az orvosnál, akkor mondta hogy van olyan is, hogy nyelv alá lehet spray-el fújni inzulint, de az csak rövid lejáratú lehet. Esetleg ennek utánajárhatsz, ha érdekel, én még nem kerestem rá erre a lehetőségre, de majd ha kicsit több időm lesz, és épp eszembe is jut, én is rákeresek.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Huhh, 64 mmol/l? Elég durva. Én meg azt hittem hogy az a 33 ami nekem volt, az rengeteg
De ezek után, már nem is tűnik annyira soknak.
Van olyan kütyü már, ami méri a cukrot...2-3 naponta kell csak magadat bökni, hasfalba, a tű bent marad, abból megy egy cső a küyübe, ami méri a cukrot, és ha kell akkor adagolja az inzulint. Ebből hallottam több féléről is. Van olyan ami auto adagolja az inzulin, de van ami csak méri, és neked kell beállítani hogy mennyi inzulint adjon be. Van olyan kivitelezés, amit naponta csak max 1 órára lehet levenni, de van olyan is, amit pl alváshoz le lehet venni. És ennek mégegy verziója, hogy hasnál, bőr alá beültetik ezt a kütyüt, és akkor csak tölteni kell mikor kifogy az inzulin. Nem tudom, ennek pontosan mi a neve, csak azt tudom hogy 1 év cukorbetegség után lehet ezt iratni az orvossal (nemtudom hogy házi vagy kezelőorvossal)
Ez a kütyü akkora, mint kb egy kisebb mobil. Csak sajna elég drága, és ahogy hallottam, nemsokára még kevesebb támogatás lesz rá. De ha gondolod, ezt megérdeklődöm a cégnél, ahol dolgozom most nyáron, ott a recepciós csajnak van ilyen, tudok tőle info-t gyűjteni -
e`404|aNgeL
csendes tag
Ez így van.
Ha az ember betartja a szénhidrát diétát, akkor nem ebbe fog meghalni. De ha félvállról veszi az egészet, akkor a szövődmények fogják elvinni. Az erek károsodásával, az embernek szinte mindene tönkremegy. Főleg a szem és a láb, amit nagyon kihangsúlyoznak.
Nekem a keresztapám, 7 éves kora óta inzulinos cukorbeteg, és Ő nem figyelt oda annyira. Most 47 éves, és a szeme kezd tönkremenni, annyira már, hogy volt szürkehályog műtétje, és 3szor lézerezték a szemeit, és nem sokat javult neki. Elég gyengén lát már.Nekem szerintem annyiban szerencsém volt, hogy nemsokkal azelőtt kezdődhetett, mielőtt megállapították. Meg abban is, hogy mielőtt befeküdtem a kórházba, előtte másfél hétig már diétáztam, és az kicsit lejeb vitte a cukromat.
Mikor legelőször megmértük, mikor gyanakodtunk, akkor volt 33,7es cukrom, de akkor én is házi bodza szörpön éltem
meg cseresznye befőtteken...azután a diétával egyre lejeb ment szerencsére, és mire oda jutottam hogy a kórházba be kellett feküdni, akkor már kezdhették a beállítást. Így csak 3 napot feküdtem bent, de az is bőven sok volt
Mondták is, hogy elég hamar megúsztam.
Nem tudom, Te mennyi idős vagy, én most leszek 24 nemsokára, és az orvosom azzal nyugtatott (vagyis inkább anyumat, Ő jobban aggódik emiatt mint én
hogy az én életemben biztos lesz olyan felfedezés, előrelépés, vagy ilyesmi, amivel nem csak kezelni tudják a cukorbetegséget, hanem gyógyítani is.
Már most vannak kísérletezések, amikről hallottam, hogy algát ültetnek a májra, ezzel késztetik inzulin termelésre (vagy valami ilyesmi), csak az alga elhal pár hónap alatt, és újra kell telepíteni a májra. Ennek még nem néztem utána, de érdekelne a dolog. Ha pár hónapig nem kell magamat böködni, akkor már jó
De ami a legfontosabb ebbe a betegségbe, hogy tényleg nagyon komolyan kell venni, oda kell figyelni, mindent előre meg kell tervezni, hogy ha megy valahova az ember, akkor hogyan tud enni, mit fog enni, és mindent, majdnem percre pontosan meg kell tervezni.
Az evést meg tényleg nagyon szigorúan be kell tartani, nem lehet elviccelni ezt. Ja és ami lényeges, hogy meg kell ismerni az embernek a saját szervezetét, mert minden szervezet másképp reagál a különféle hatásokra. Én pl, egyáltalán nem vettem észre semmit, mikor magas volt a cukrom. Nagyon alattomos egy betegség, és ha sokáig nem derül ki, lehet már komoly szövődményi is lehetnek. -
e`404|aNgeL
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Ahogy látom, nem vagyunk valami sokan
Én egy frissen felfedezett I.-es típusú Diabéteszes vagyok :S
Kb másfél hónapja napi 4szer inzulin (reggel 7, délben, este 6, este 10), TactiPen tollal.
A kórházban azt mondták, hogy még elég korán felfedezték ezt a betegségemet, a hasnyálmirigyem a szükséges inzulin mennyiség (kb) felét még megtermeli, ezért kevés egységet kell kívülről beadnom. Főétkezésekhez 5 egységet kellett adnom, este 10kor pedig 8 egységet. Másfél hónap után ott tartok, hogy főétkezésekhez 2 egység, estére 7 egység.
Biztat az orvos azzal is, hogy ha kép hónap múlva is marad a 2 egység, akkor elengedi az inzulint, és csak a diéta marad. De erre elég kevés esély van sajna :S és nem is tartana örökké, csak egy kis átmeneti időszak.
Ha esetleg vannak kérdések, akkor nyugodtan írjatok, megpróbálok válaszolniÜdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest