Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) Fitzgerald válasza [Prolixus] (#1150) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ok. Akkor olyan ételt keresek, ami növényi rostban gazdag, és alacsony a glikémiás indexe. :D

"Azt viszont tudnod kell, hogy fehérjéből is lehet glükózt csinálni. Fehérjéből is lehet zsírt szintetizálni."

Értem, de az ember szervezetében ezek a folyamatok végbe is mennek ilyen formában? Ha igen, olyan mértékben történik mindez, hogy ezek élettani hatásával számolni kell?
Felesleges fehérjebevitel? Ezt hogyan lehet lemérni, kiszámolni, merre lehet erről valamilyen stabil adatot találni (RDA-n kívül)?
Csak mert a testépítők táplálkozási irányelvei alapján az általam bevitt mennyiséggel semmi probléma nincsen.

"Hát, a megadózisú vitaminbevitel kedvező hatásairól erősen megoszlanak a klinikai bizonyítékok."

Ez egyszerű: klinikai bizonyítékom nyilván nincsen, de a Centrumtól-Activaltól nem érzem jól magam, a Lenkei Közepes-Erőstől, amelyekben esetenként egy-egy vitaminból az RDA által javasolt mennyiségek sokszorosa van viszont igen. Ennél több bizonyíték nekem nem is kell.

[ Szerkesztve ]

(#1152) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#1151) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Értem, de az ember szervezetében ezek a folyamatok végbe is mennek ilyen formában? Ha igen, olyan mértékben történik mindez, hogy ezek élettani hatásával számolni kell?"

Természetesen végbemennek (végbemehetnek). Hogy mennyire kell ezzel számolni, az több dologtól függ, központi szerepe van ebben az energiamérlegnek. Egyszerű matek az alapelv: Ha több fehérjét viszel be, mint amennyire szükséged van, plusz az enegriabevitel is meghaladja a szükséges szintet, akkor bizonyos aminosavakból zsírsavak, abból meg zsír fog szintetizálódni (természetesen ez egy többlépéses folyamat, sok köztes vegyület van), mivel a felesleg kaja mindig az energiarakátrakba kerül, ami pedig elsődlegesen a zsírszövet.

A glükózszintézis szerintem a te esetedben kevésbé releváns, lévén ennek akkor van jelentősége, ha egyébként más forrásból nem tud glükózt szintetitzálni a máj a vércukorszint fenntartásához.

"Felesleges fehérjebevitel? Ezt hogyan lehet lemérni, kiszámolni, merre lehet erről valamilyen stabil adatot találni (RDA-n kívül)?"

Passzolom, sosem foglalkoztam testépítők táplálkozásával részletesen. Egy normális dietetikus gondolom tudja hol kell ennek utánakeresni, plusz fejből is jóval több adatot tud, mint mondjuk én.

"Csak mert a testépítők táplálkozási irányelvei alapján az általam bevitt mennyiséggel semmi probléma nincsen."

Hát ha olyan emberek irányelveit követed, akik normálisan beleásták magukat a táplálkozás biokémiájába, nem ilyen bodybuilder.hu kaliberű oldalakról szedik a (dez)információt, akkor gondolom rendben vagy.

"Ez egyszerű: klinikai bizonyítékom nyilván nincsen, de a Centrumtól-Activaltól nem érzem jól magam, a Lenkei Közepes-Erőstől, amelyekben esetenként egy-egy vitaminból az RDA által javasolt mennyiségek sokszorosa van viszont igen. Ennél több bizonyíték nekem nem is kell."

Placebo hatásról hallottál már? Gondolom. Honnan veszed, hogy nem csak erről van szó? Nem véletlenül kell pl. a gyógyszereknél kettősvak kontrollált vizsgálatokkal igazolni (amikor sem az orvos, sem a beteg nem tudja, hogy melyik random szétosztott csoport kapja a gyógyszert és melyik a hamis, hatóanyag nélküli szert), hogy az adott gyógyszer hatékonyabb, mint a placebo. Nos, a vitaminok többek között ilyen vizsgálatokon buktak meg sokszor (meg volt amikor nem, ezért ellentmondásosak az eredmények). Az egész homeopátiás ipar (néhány növényi extraktumot leszámítva, amiben tényleg van értékelhető mennyiségű hatóanyag) erre a placebo hatásra épül. Ne becsüld alá. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nálad biztos csak placebo hatásról van szó, de amikor az emberi testről van szó, soha semmi nem olyan egyszerű.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1153) Fitzgerald válasza [Prolixus] (#1152) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Rendben köszi, egy dietetikussal felveszem a kapcsolatot akkor.
Addig marad napi két kis adag rizs, és vettem most hajdinát, ez elég jó alternatívának tűnik. Olvastam róla sokat. Lassú felszívódású, szénhidrát tartalma hasonló a rizshez, az íze meg még jobb is.

"Placebo hatásról hallottál már? Gondolom. Honnan veszed, hogy nem csak erről van szó?"

Igen tisztában vagyok a fogalommal, de biztosan nem erről van szó.
2007-ben adott nekem egy szcientológus néhányszor Lenkei féle vitamint, meg KalMagot (kalcium-magnézium készítmény).
Nem tudtam hogy ki az a Lenkei, meg azt sem hogy milyen vitaminból mennyi van a kis műanyag pakkban.
Csak annyit tudtam hogy ez egy jófajta vitamin, ő ezt szedi. Előtte szedtem már ismert komplex vitaminokat, de ez valami egészen más volt.
Elkezdett érdekelni hogy honnan van, mennyibe kerül, mi ez.
Sokáig csak az alapot szedtem, de komolyabb stressz és/vagy fizikai igénybevétel mellett ez kevésnek bizonyult. Terheléstől függően a közepes és az erős Lenkei vitaminok működnek nálam. Jobb lesz a kedélyállapotom tőlük, nem leszek olyan stresszes.

[ Szerkesztve ]

(#1154) #32577792 válasza Fitzgerald (#1153) üzenetére


#32577792
törölt tag

Próbáld meg a zabpelyhet-
Én általában reggelre eszek almás zabkását, vízben főzve
zab GI-e alacsony, sokára szívódik fel, az alma pedig arra is jó, hogy pl, az inzulin után ne essen le a cukorszintem
rizs mint olyan, nálam nem igazán játszik, nem szeretem

(#1155) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#1153) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Lenkei a magyar orvosi szakma egyik nagy szégyene, tipikus esete az olyan orvosoknak, akik félredobják a szakmaiságot a pénztárcájuk érdekében. A kóklerekre legalább rá lehet fogni, hogy kóklerek, ő azonban az orvosi végzettségével a szakmai hitelesség palástja mögé sunyin elbújva mondja a baromságait, aztán az embereket szokás szerint megvezetve közben jól megszedni magát.

2008-ban pölö az OÉTI több csodavitaminját is betiltotta, mert olyan nagy dózisokat tartalmaztak az egyes csomagjai, amelyek már bizonyítottan egészségkárosító hatásúak lehetnek. Azóta nem tudom hogy alakult nála a termékpaletta, de tartok tőle, hogy nem javult meg hirtelen a fickó. Ajánlom ezen írás elolvasását.

Szóval lehet biztos vagy benne, hogy nálad használ a dolog, de azért én óvatosságot javasolnék, nehogy hosszú távú szedés mellett visszanyaljon a fagyi.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1156) Fitzgerald válasza [Prolixus] (#1155) üzenetére


Fitzgerald
veterán

A Lenkei mindig sok szart kapott, de ez engem sosem érdekelt. Használom a termékét és működik, tőlem lehet akárki. A szcientológusokat alapból nem szeretik sehol sem (Lenkei az), kapják a savat az ilyen olyan hírműsorokban, portálokon, blogokban amióta léteznek. Én ismerem őket, volt szerencsém néhány heti rendszerességgel megtartott, úgynevezett csütörtöki Org meetingjükön jelen lenni annak idején, bár én magam sosem voltam, és előreláthatólag sosem leszek szcientológus. Az ilyen meetingeken van egy blokk, amiben szépen felolvassák az azon a héten a sajtóban róluk megjelent mindenféle akármilyen valamit, és szó szerint hangosan röhögnek az egészen, hogy a wog világ (mindenki aki nem szcientológus) milyen jó reklámot csinál nekik, teljesen mindegy hogy milyen és mennyi hülyeséget, valós vagy valótlan dolgot is mondtak róluk a sajtóban azon a héten. Én magam is visítva röhögtem néhány dolgon, amit halálos komolysággal hoztak le olyan portálokon illetve hírműsorokban, amelyek nagyra tartják a saját integritásukat, szakmai múltjukat.
Mert ott voltam, és egyszerűen láttam hogy nem úgy van. Nagyon nem.
A Lenkei szakmaisága miatti támadások mögött is elsősorban ez áll. A gyógyszeripar szeretné eltünteni a csávót, aki ugye szcientológus.
Persze, nyilván nem szent az ember. Ahogy az sem véletlen, hogy én nem lettem szcientológus.
De ebbe a dologba az átlag hírfogyasztónál kicsit jobban belelátok, mert közöttük mozogtam hosszabb ideig.

Elég hosszú ideje használom a vitaminjait, amíg jól vagyok tőlük, addig nem érzem úgy, hogy bármitől is félnem kéne.

@ungawa

Zabpehely az alap természetesen, minden reggel 100 grammot eszek. Annyit csinálok egyenlőre, hogy beteszek 2x100g hajdinát az étrendbe, és kiveszek kb. 270g rizst. Aztán majd meglátjuk. :)

[ Szerkesztve ]

(#1157) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#1156) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem az a lényeg, hogy szcientológus-e vagy sem. Az a lényeg, hogy baromságokat hord össze vissza. Szcientológiától függetlenül, és ezt orvosként mondom. Nagyon nem azt tanítják az egyetemeken amiket ő hadovál, többnyire megalapozatlanul, vagy a valós eredményeket elferdítve, saját szájíze szerint értelmezve. De hagyjuk ezt, eleve off, plusz ha ilyen "gonosz gyógyszeripar" szintű nevetséges konteókban hiszel, akkor nincs is miről beszélni a továbbiakban.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1158) Fitzgerald válasza [Prolixus] (#1157) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Persze hogy nem az a lényeg hogy szcientológus-e vagy sem. Ezt ne nekem mondd, hanem azoknak akik emiatt savazzák, vannak sokan.
Az általad linkelt cikk sem erre van kihegyezve, az is világos.
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy valószínűleg a világon senkit nem izgatna ennyire szakmán belül hogy miről hadovál a Lenkei, ha nem lenne szcientológus. Még akkor sem ha azt állítaná, hogy minden reggel két deci meleg zsír a hosszú élet titka.

"Nagyon nem azt tanítják az egyetemeken amiket ő hadovál"

"...a vitaminok többek között ilyen vizsgálatokon buktak meg sokszor (meg volt amikor nem, ezért ellentmondásosak az eredmények). Az egész homeopátiás ipar (néhány növényi extraktumot leszámítva, amiben tényleg van értékelhető mennyiségű hatóanyag) erre a placebo hatásra épül. Ne becsüld alá. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nálad biztos csak placebo hatásról van szó, de amikor az emberi testről van szó, soha semmi nem olyan egyszerű."

Ez lefordítva számomra annyit jelent, hogy az egyetemen megtanítják az embernek hogy hogyan ne tudja azt amit a Lenkei sem tud, de ő ezért még hülye is.
Amit Roxfortban tanít a Vajákos Biri, az elvileg ugyanez akkor.

Ne érts félre, én nem a Te orvosi integritásodat akarom megkérdőjelezni ezzel, de ennek tükrében mennyire érdemes pápai bullaként kezelni, vagy egyáltalán komolyan venni, amit az egyetemen tanítanak? Kopernikusznak is azt tanították az egyetemen, hogy a Nap kering a Föld körül...
A cikket elolvastam, de nem adott választ erre a kérdésre.
Magad is leírtad, hogy ez jórészt sötétben tapogatózás...

"gonosz gyógyszeripar"

Nem a jó és a gonosz kontextusában próbálom értelmezni a világot.

[ Szerkesztve ]

(#1159) [Prolixus] válasza Fitzgerald (#1158) üzenetére


[Prolixus]
addikt

A szcientológia témát direkt nem hozom be a beszélgetésbe, pedig az is megérne egy misét. Hagyjuk szépen partvonalon, ha lehetséges.

"De az igazsághoz hozzátartozik, hogy valószínűleg a világon senkit nem izgatna ennyire szakmán belül hogy miről hadovál a Lenkei, ha nem lenne szcientológus. "

Dehogynem. Lenkei a legrosszabb fajta "kuruzsló", mert a megalapozatlan, vagy akár már áltudományos téziseit orvosi végzettsége mögé bújva teszi meg, ezzel "igazságot szolgáltat magának". Tehát szó szerint értelmezve nem is kuruzsló, mégis olyan tevékenységet folytat, mintha az lenne. Ezzel a laikus szemében teljesen tönkrevágja a szakma hitelességét úgy általában, lévén a beteg, laikus csak azt látja, hogy egymásnak teljesen ellentmondó dolgok repkednek az éterbe, és papíron mindegyik forrása egy szakmailag hiteles személy. Nos akkor kinek van igaza? A "sima" kuruzsló csak átveri az embereket anyagi haszonszerzés céljából, Lenkei ezen felül még az orvosszakmát is degradálja. Ugyanezt csinálják a homeopátiás orvosok, szóval sajnos nem ő az egyetlen aki ilyen amorális tévútra tévedt. De azért van ő citálva sokszor, mert belőle kvázi celebet csinált a média és az internetes sajtó, másból meg nem (még).

Lenkei tevékenysége már akkor sem tetszene az orvos/gyógyszerész társadalom nagy részének, ha teljesen ingyen és bérmentve akarná egymaga megreformálni saját kútfőből a tudományos ismereteket. Viszont sajnos nem erről van szó, hanem egy márkanevet, brandet épített fel magára, pénzt csinál belőle, feltehetően nem is keveset. Innentől kezdve ne csodálkozz, hogy sok embernek szúrja a szemét.

"Ez lefordítva számomra annyit jelent, hogy az egyetemen megtanítják az embernek hogy hogyan ne tudja azt amit a Lenkei sem tud, de ő ezért még hülye is."

Itt nem értem, mire gondolsz. Kifejtenéd?

"de ennek tükrében mennyire érdemes pápai bullaként kezelni, vagy egyáltalán komolyan venni, amit az egyetemen tanítanak? Kopernikusznak is azt tanították az egyetemen, hogy a Nap kering a Föld körül..."

A régi "tudományt" összekeverni a mai formájával nem túl bölcs dolog. Olyat is mondtak régen, hogy lapos a föld, aztán ma már senkinek nem jut eszébe ilyesmi. A mai tudomány és az alkalmazott tudományos módszerek már nem is hasonlítanak arra, amit 3-4-500 éve tudománynak hívtak (csúfoltak). Ez nem azt jelenti, hogy manapság nem lehetnek tudományos tévedések. Lehetnek, nyilván. De amire ma azt mondjuk, hogy biztosan tudjuk, hogy így van, az gyakorlatilag úgy is van, a tévedés esélye minimális. Ezerféle oldalról körüljárták már az adott dolgot, kísérletes és egyéb bizonyítékok garmadája sorakoztatható fel az igazolására, tényként kezelve a ráépített elméletek végül szintén igazolást nyertek ésatöbbi-ésatöbbi. Tehát amit Kopernikusznak anno tanítottak, az sokkal-sokkal kevésbé volt megalapozott, mint amiket ma tanítanak egyetemeken a különböző természet vagy élettudományos képzéseken. (Az oktatás régen egyébként is tekintélyelvű volt, jelentősebb bizonyítékok híján a nagy emberek gondolatait oktatták, függetlenül attól, hogy az adott személynek mennyire volt megalapozva valid bizonyítékokkal a véleménye vagy sem. Jó példa erre mondjuk Semmelweis, aki a mai tudományos módszereket tükröző vizsgálattal, statisztikai bizonyítékokkal igazolta amit mondott, mégsem hittek neki a kor elismert véleményformáló orvosai, pedig a számok egyértelműen őt igazolták. Ma már ilyen nem történhetne meg.)

Ma egyetemen tanítják azt, amit tudunk, tanítják azt, amit megalapozottan sejtünk, meg azt is, amit csak úgy nagyjából gondolunk. Nyilván minden a maga státuszának megfelelően van kezelve, hangsúlyozva, persze kisebb anomáliák előfordulhatnak helyspecifikusan előfordulhatnak.

Jelenleg biztosan tudjuk, hogy mondjuk az A vitamin a látásban kulcsszerepet játszó rodopsin komponense, tudjuk, hogy a biotin a karboxiláz enzimek kofaktora, tudjuk, hogy a D vitamin sejtmagi receporokon keresztül transzkripciós faktorokon keresztül fejti ki a hatását stb. Tudjuk, hogy a vitaminokhoz tartoznak hiányállapotok, súlyos tünetekkel és szindrómákkal. Tudjuk, hogy ezek előfordulási valsége a mai nyugati étrend mellett extrém ritka (feltéve, ha egyéb betegség nem játszik be, mint mondjuk felszívódási zavarok vagy ilyesmi).

Azt is tudjuk, hogy létezik vitamin toxicitás, vitamintúladagolás, egészségkárosító hatásokkal és súlyos tünetekkel. Elég sok vitaminnál be tudjuk lőni nagyjából, hogy hol van ez a szint, általában, persze ez is több minden dologtól függhet, szóval egyéni tényezők változtathatnak ezen a határon. De ezt leírja a fentebb linkelt írás is, amit olvastál.

Aztán a toxikus szintet el nem érő, de nagydózisú vitaminbevitelről már megoszlanak a vélemények. Eleve lehet olyan szerepe az adott vitaminnak, amiről viszont nem tudunk, még csak nem is sejtünk. Így aztán nem várt, de kedvező hatásai is lehetnek a nagy dózisú vitaminbevitelnek. Ezt voltak hivatott vizsgálni különböző klinikai vizsgálatok, és ezeken kaptunk vissza ellentmondásos eredményeket. Ennek alapján ezzel kapcsolatban nem lehet kijelenteni ismertnek, tudottnak dolgokat, maximum valamennyire mindenképpen elégtelenül megalapozott vélemények csörtéjéről lehet szó. Lenkeivel és a hozzá hasonlókkal pont az a baj, hogy kiragadnak az ő véleményüket megerősítő eredményeket, ezek után a véleményüket tényként kezelik, hangoztatják, rosszabb esetben mindenféle nyilvánvaló baromsággal (tehát olyannal, amire semmiféle bizonyíték nincs) színesítik. És persze a legtöbb esetben ezt nem önzetlenségből, puszta jóakaratból csinálják, hanem így vagy úgy, de pénzt sok pénzt csinálnak belőle. Ezzel szemben egy gyógyszernek, amiből szintén pénzt csinál a gyógyszergyár komoly vizsgálatokkal kell bizonyítania a hatásosságát. Olyan ellentmondásos eredményekkel, ami a nagy dózisú vitaminbevitelt övezi, semmilyen gyógyszer nem kerülhetne forgalomba-

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1160) philoxenia válasza Fitzgerald (#1156) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Összesen mennyi szénhidrátot eszel Te naponta ? :Y

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1161) #32577792


#32577792
törölt tag

Lehetne azt mondjuk, hogy ezt privátban folytatjátok?

(#1162) Fitzgerald válasza philoxenia (#1160) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Az átalakított étrenddel 381 grammot, ebből így már 212.7 gramm lassan felszívódó.
3100 kalóriás étrendhez ez majdnem grammra pontosan annyi, amennyit cukorbetegeknek javasolnak.

(#1163) #32577792 válasza Fitzgerald (#1162) üzenetére


#32577792
törölt tag

Egészen pontosan ki javasol ennyit egy diabos betegnek?

(#1164) prannk válasza Fitzgerald (#1162) üzenetére


prannk
őstag

Kb én is 300-400 g ch t eszek. És 6 os a1c m van :) 1 es vagyok. Ez a diéta hogy nem szabad sok cht ennie egy cukrosnak annyira felbasz. Valamikor reggel kb 120g cht eszek. Ra egy orára ugyanannyi mint volt...

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1165) bullseye válasza #32577792 (#1163) üzenetére


bullseye
addikt

Lehet, hogy mellette 3-4 órát edz minden nap...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#1166) #32577792 válasza prannk (#1164) üzenetére


#32577792
törölt tag

ha én annyit ennék akár egész nap, akkor 10 alatt nem lenne reggel
nappal meg 8 alatt

(#1167) prannk válasza #32577792 (#1166) üzenetére


prannk
őstag

Függ hogy milyen inzulint használsz,meg hogy mit csinálsz napközben. Én fizikai munkát végzek és sportolok is.

Én Novorapidot használok inzulinpumpával.
Pennel meg az éjszakaival nekem mindig magas volt sajna. Pumpával meg alacsonyabb ráadásul kevesebb is megy mint amikor peneztem.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1168) #32577792 válasza prannk (#1167) üzenetére


#32577792
törölt tag

Mivel számítógép előtt dolgozok, kevés a mozgás.
Novorapid 40-45E
Levemir- ez totál káosz mert próbálom beállítani, de nem megy
14-24 között
4-5 órakor még csak-csak, aztán 1,5-et megy óránként fel.

(#1169) Fitzgerald válasza #32577792 (#1163) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ezt egyénileg szokás finomhangolni hogy kinek mennyi.
Jelenleg tömeget növelek, elég komoly a fizikai igénybevétel.
Amikor a rizs még nagyobb mennyiségben volt meg az étrendemben, akkor sem fogyasztottam többet.
400 körüli szénhidráttal sikerül kordában tartani a dolgot. Ha kevésbé aktív életet élnék, talán nem így lenne.
Ha elérem a 100 kilót teljesen más diétára és edzéstervre állok át.
Kevesebb kalória, jóval kevesebb szénhidrát.

@prannk

Igen, valúszínűleg egészen más a fizikumunk, mint az átlag coach potato életet élő betegnek. :)

[ Szerkesztve ]

(#1170) prannk válasza Fitzgerald (#1169) üzenetére


prannk
őstag

Kondi?

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1171) prannk válasza #32577792 (#1168) üzenetére


prannk
őstag

Pont ez miatt lettem pumpás.Amikor nem csináltam semmit akkor magas volt,amikor meg csináltam valamit hipóztam. Ez a 24 órás úgy szar ahogyan van. + elegem volt már a napi 5x szurkálásból.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1172) #32577792 válasza prannk (#1171) üzenetére


#32577792
törölt tag

Elhiszem, csak valahogy akkor kezelnem kellene ezt, eddig nem volt gondom, 6 körül voltam reggel, kb. fél éve pocsék, azóta szedem a súlyt is fel :(
Oké, hogy kevés a mozgás, de ebben se történt változás, igaz nyáron azért sokat megyünk biciklizni.
Szóval elkezdtem erősebben diétázni is, napi CH 100-120gr, kevés zsír, kevés kalória, kb. semmi.

(#1173) prannk válasza #32577792 (#1172) üzenetére


prannk
őstag

Szerezz be egy szoba biciklit.

[link]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#1174) #32577792 válasza prannk (#1173) üzenetére


#32577792
törölt tag

elliptikus tr van, használom ha itthon vagyok.
kb ezt használtam 6 hétig,

(#1175) fiktív1


fiktív1
tag

Sziasztok!

Az én kálváriám úgy kezdődött, hogy 1 évig kemény ízületi fájdalmaim voltak a sarkaimban és a könyökeimben. Semmi sem segített, végül reumatológushoz fordultam. Ő kért vérképet. Elég régen nem voltam már laboron akkor. 2014 okt. Az értékeim drámaiak lettek. Reggeli cukor 15 höz volt közel, koleszterin iszonyat magas, trigliceridek az egekben, 25.5 volt... Kettes típusú diabéteszt állapítottak meg. Ezek miatt volt folyamatos fájdalom, gyulladás az évben.
Tulajdonképpen azonnal elküldtek a klinikára, hogy vércserét fogok kapni. :U
Szerencsére nem úgy alakult, viszont rögvest el kellett kezdenem fogyni és rendesen étkezni, meg egyáltalán mozogni. Ezt nov. elején kezdtem csinálni.

(#1176) fiktív1


fiktív1
tag

... Kezdetben kaptam a vérzsír csökkentésére Lipidil nevű gyógyszert, valamint Meforalt, napi 3 -szor. A Lipidilt 1 hónap után elhagyhattam. Az életmód-váltás után, kb 3.5 hónappal az értékeim drasztikus javulása volt látható, igazán-igazán örültem. Meforal már csak reggel és este, egy lágy 500-as. Reggeli cukrom szépen leszállt 6 körülire. Koleszterin, triglicerid több, mint tökéletes. Szinte ujjá születtem.

[ Szerkesztve ]

(#1177) fiktív1


fiktív1
tag

Májusban megvolt az utolsó laborom, ahol már a "három havi cukrom" is jó értéket mutatott, megkoronázva a törekvéseimet. Koleszterin, vérzsír maradt jó. 25 kilót fogytam, amit azóta is tudok tartani, sok mozgással, jónak gondolt étkezéssel. A Meforalt teljesen elhagytam, folyamatosan mérek azóta is és hála, minden ok a vércukor-szintemmel. Ha most mennék el dokihoz, már nem kepnék Diabetes Mellitus diagnózist. /kettes típusúról beszélek/ Mindezt azért írom le, hogy nagyon megéri odafigyelni a súlyra, velem ott szaladt el a ló sok éve, szerencsére még el lehetett kapni. A kezdeti nagy ijedtség és elkeseredés rengeteg akaraterőt, kitartást, következetességet adott. Van tehát remény, van tennivaló, ha valaki hasonló cipőben jár. 42 éves vagyok. Egyébként az orvosaim is rácsodálkoztak.

(#1178) [Prolixus] válasza fiktív1 (#1176) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Szép eredmények, csak így tovább. :) :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1179) Geryson válasza fiktív1 (#1177) üzenetére


Geryson
addikt

Gratula! Ezt így kell csinálni! Én 1-es vagyok, úgy gondolom abszolúte nem tehetek az állapotomról mégis teljes életmódváltást csináltam, főleg az elmúlt 7 évben. A laborjaim 99%-ban rendben mégis még jobban arra törekszem, hogy ez így maradjon ill. minden tökéletes legyen.

Az öregem miatt sokat járok kórházba és mindig elcsodálkozom, hogy emberek (tisztelet a kivételnek) mennyire elhagyják magukat. Piáról, cigiről, testápolásról (pl. lábápolásról) nem is beszélve. Meg tudom én is kenni az életet egy-egy bulin és tudom, hogy én sem leszek örök életű, de igyekszem abszolúte mindent megtenni annak érdekében, hogy maximálisan ésszerűen éljek.

Valahogy úgy fogom fel a sztorit, hogy ezt kaptam, ezt kell elfogadnom és e szerint kell élnem.

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#1180) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Szomszéd 55 éves 2-es típusú inzulinos, az eddigi 40 helyett 10 egység inzulinnal is jóval alacsonyabb a cukra, mióta ezt szedi állítása szerint.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1181) cigam válasza philoxenia (#1180) üzenetére


cigam
félisten

Nem hangzik rosszul, de egy vagyonba kerül.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1182) [Prolixus] válasza cigam (#1181) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ha a későbbiekben is szép eredményeket produkál, akkor valószínűleg lesz rá normatív támogatás.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1183) tserrof77


tserrof77
senior tag

Gyakorló diabosként csak olvasgatni szoktam, de most írnék ide, hátha másnak is jól jöhet az infó. Párom is 1-es, most állította át a doki az új Toujeo glargin inzulinra Levemirről (legutóbbi HBA1C-je 7,7 volt). Azt eddig 2x adta, 14-14E adagban. Most a Toujeo-t 1x (este 22órakor) 19E, napok alatt "kisimult" a napi libikókája, legnagyobb örömünkre. A sikeren felbuzdulva lehet, hogy kipróbálom és a Humalog helyett, hátha nekem is még jobb eredményeket hoz.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#1185) cigam válasza #45553408 (#1184) üzenetére


cigam
félisten

Milyen mérőhöz kell? Mert az határozza meg milyen csík jó hozzá, felette meg egy kontroll oldat címkéje van?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1187) cigam válasza #45553408 (#1186) üzenetére


cigam
félisten

Ja, hogy ja... Tippem szerint nálunk nem forgalmazták, de e-bay-ről beszerezhető.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1189) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link] :K

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1190) *Ropi* válasza philoxenia (#1189) üzenetére


*Ropi*
félisten

Érdeklődve várjuk a folytatást (már a Kaliforniaiaktól). :K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1191) [Prolixus] válasza philoxenia (#1189) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Yeah, így nem inzulinnal kell szúrkálni az embereket, hanem sejtkoktéllal, és azt még nem is lehet subcutan beadni, csak intravénásan. :DDD

Érdekes koncepció egyébként, de így első blikkre/tippre meglesznek a maga korlátai. Ha csak enniy az egész kezelés hatásmechanizmusa, mint amire ez a laikusoknak írt cikkecske utal, akkor eleve olyan embereknél működhet csak, akiknek még vannak épkézláb béta sejtjeik (legalább pár darab). Ha szó szerint egy darab sejt sincs már, mind elpusztult, akkor mit fognak védeni a releváns T sejtek?

A másik meg az, hogy vajon mennyire lesz ez tartós? Ez egész leginkább a passzív immunizálásra hasonlít, amellyel ugyebár az a baj, hogy sokkal rövidebb ideig hat, mint az aktív immunizálás. Amint kifogynak a beadott antitestek, a védelemnek is nyekk. Nos itt is ugyanez a helyzet áll fent, amint eltűnik a beadott T sejt többlet, megint elkezdődhet a béta sejtek pusztulása. viszont ha ezt is egy életen át kell adni, mint az inzulint, akkor lehet megint ott vannak ahol a part szakad. Ha mondjuk heti egy szuri kell csak, az nyilván jóval kényelmesebb mint az inzulinozás, de az ilyen sejtek tenyésztése nem olcsó mulatság, szóval garantáltan sokkal drágább lesz a kezelés szerintem, mint az inzulin+mérőcsíkok stb. Akkor már lehet egy jó pumpa+monitor+inzulin is olcsóbb lesz, mint ez a cucc.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1192) philoxenia válasza [Prolixus] (#1191) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából csak olvastam és meg akartam osztani Veletek, kettes vagyok, nekem ez amúgy se lenne megoldás. Gondolom ez a felfedezéskor, esetleg előzetesen vizsgált esetekben /genetikai kockázat esetén/ jó, amikor még van sok béta sejt. Ellenben abban bízom, hogy a diabetes óriási üzlet is, így előbb-utóbb lesznek jó és hosszútávon is hatásos kezelések. Az utóbbi húsz-harminc évben tudtommal már így is nagy a fejlődés.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1193) Yag


Yag
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Keresek Győrben lakó cukorbeteget. Ha van itt ilyen topic lakó kérem Privátban üzenjetek rám.
Köszönettel.
Gábor.

“Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!” (LeEco LeRee L3)

(#1194) Woodslave


Woodslave
nagyúr

[link]

előrebocsátva, hogy se orvos, se cukorbeteg nem vagyok, csak a böjt érdekel általánosságban mint egészségmegőrző módszer. Ilyenekbe többször belefutok van aki próbálkozik alternatív módszerekkel (nyilván a 2-eskre gondolok) Ketogén diéta, átmeneti böjtölés stb.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1195) cigam válasza Woodslave (#1194) üzenetére


cigam
félisten

Nem hiszek az ilyen csoda kúrákban.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1196) philoxenia válasza Woodslave (#1194) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Életmódváltás élethosszig. Az ér valamit. A gyors kezelések akut állapotokra jók, de tartós eredményt nem lehet tőlük várni szvsz.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1197) Woodslave válasza philoxenia (#1196) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Az elég tartós hogy mondjuk napi 8 órás intervallumban eszel csak vagy soha nem eszel többet szénhidrátot...

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1198) cigam válasza Woodslave (#1197) üzenetére


cigam
félisten

No és a nap melyik 8 órájában bevitt szénhidrát nem "hasznosul"?
Biztos nem esik le drasztikusan a cukrod attól, hogy nem eszel 16 órán át?
A 0 szénhidrátbevitel rövid út a temetőbe. A szervezetnek szüksége van rá.

Szerintem az egyenletes alacsony bevitel a jó út. Napi 5-6 étkezéssel a megfelelő szinten tartható. Nem csak az állandó magas/alacsony szint veszélyes, de a "végletek" közti ugrálás/hullámzás se használ.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1199) Woodslave válasza cigam (#1198) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Félreértés ne essék nem akarok promotálni semmit csak ti jobban értetek hozzá legalábbis tapasztalati úton mindenképpen.
Szénhidrátra amúgy semmi szükség simán elvannak emberek ketogén diétán (nem cukorbetegek de gondolom nekik se létfontosságú akkor).
A böjtről meg azt írják hogy javítja az inzulinérzékenységet.
Az egész oldal amit linkeltem erről szól. Szerencsére nem vagyok érintett csak érdekel a véleménye annak aki igen

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1200) [Prolixus] válasza Woodslave (#1199) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ketogén diéta sem azt jelenit, hogy az illető ténylegesen zéró szénhidrátot visz be, csak nagyon keveset. A szénhidrátok nem csak energiaforrások, ezt nem szabad elfelejteni! Tény, hogy glükoneogenezissel normális májműködés esetén előállítható glükóz, ha van elég acetil-KoA (ami képződhet többek között bizonyos aminosavakból és zsírsavakból), de pl. a mannóz is létfontosságú a glikoproteinek glikozilációjához, emberi szervezet pedig tudomásom szerint nem tud mannózt szintetizálni. A szigorú ketogén diétának is van több mellékhatása, a ténylegesen zéró szénhidrát diéta pedig valóban egyenes út lenne a temetőbe, nyilván a gyakorlatban ez nem kivitelezhető (szerencsére).

Böjt amúgy nem pont a hússzegény diétát jelenti? Most húsvétkor is divat a böjt (már ahol...), aztán az emberek húst nem zabálnak, nem kenyeret. Amúgy nyilván, a szénhidrátszegény étrend fokozza az inzulinérzékenységet. Ez szép és jó, csak semmi szükség rá, ha amúgy nem csökkent valakinek az inzulinérzékenysége.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.