Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
totron
üzenetére
Én is egy 10 éves gépet használok E7440 formájában 8 giga rammal ahogy kijött a gyárból, és gyári 128-as ssd-vel. De van a családban még ennél is régebbi gép, olyan is, amit autocadhez használnak (nyilván nem professzionális módon), amiben csak ssd-t cseréltem. Egyiknél sem mondtam azt, hogy "figyelj ez egy régi gép, rakok rá linuxot, jó lesz neked ne félj", mert több problémát jelentett volna olyam formában hogy "ezmi, ezthogykell, rákegyemegeztalinuxot" stb...
Egyébként a win7-et gyűlöltem, egyáltalán nem jött be a dizájn, a 8 egy bughalmaz volt, de elnéztem neki, mert az új irányelv hírnöke volt. A 10-et szeretem már mert könnyen kezelhető, a 11 is egy jó irány szerintem. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
"Miért használ bárki chrome-ot, vagy Firefos-t, ublock-al?"
Mert azt szokta meg
Lehet isteníteni a linuxot hogy miylen kevés helyet foglal. Nem is értem miért nem ajánlottál egyből egy parancssoros verziót, az még kevesebbet fogyaszt.
Attól még hogy linux meg kevésbé erőforrásigényes, nem lesz hipphopp mindenkinek megfelelő. Én is évekig használtam linuxot, mégis windowsos gépeim vannak, egész egyszerűen mert ezt szoktam meg és egy program telepítéséhez nem kell másfél órát guglizni (alert: szarkazmus, ne ez az egy mondat ragadjon meg). A kérdező meg nyilván windowsban gondolkodik, nem linuxban, különben arra kérdezett volna rá, nem pedig a procicserére.. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Win+space esetleg?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Görgetni tudsz vele: lenyomod a középső gombot és a trackpointtal görgetsz, mint az egérrel, vagy duplaujjal.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Én inkább visszaraknám a korábbi drivert. Alapszabály, hogy ami jól működik, azt nem szabad megjavítani.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem ezzel nincs bajom egyébként. A saját E7440-emben jobban szeretem hogy felülről szedhető ki a billentyűzet, de amúgy szívbaj nélkül cserélek bonyolultabb szerelésű gépekben is billentyűzetet, vagy bármi mást. Csak közben kiderült, hogy még garis a gép, szóval beküldöm szervizbe.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Hello!
Sikeresen kiömlött valami a gépre (Latitude 5520, nem az E jeles), hol találhatnék hozzá magyar nyelvű billentyűzetet? Mennyire macera a cseréje? Elég sürgős lenne...
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Kicsit már reménytelenül, de azért megpróbálom: nem bont véletlenül valaki E7440-es laptopot? Kéne pár dolog, de ezeknek az újkori ára konkrétan gtk-ra vágják a gépet :)
Szóval ami kellene:
-Kijelző keret
-Akksi (mindegy hogyha nem tudja az eredeti akku időt, a lényeg hogy 1-2 órát elketyegjen róla)
- kijelző (30pines jobboldali csatlakozás, HD vagy FullHD teljesen mindegy, az se baj ha egy-két kisebb karc van rajta)
De ha tud valaki kontaktot, azt is szivesen fogadom, akár privátban is. Köszi! -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
SonyNex7
üzenetére
Amerikai billentyűzeten nincs hosszú í betű, így ha az a betű rendkívüli gyűlöletet vált ki belőled, nem fog fájni a hiánya, azonban ha sokat gépelsz magyarul, akkor fog, így érdemesebb lehet inkább UK kiosztással vásárolni. 4K kijelzőnek 13/15-ös méretben nem sok értelme van, főleg ha sok excelt használsz, úgyis skálázva fogod használni, én személy szerint sok előnyét nem látom ekkora méretben, de kinek mi. Az xps tényleg az egyik leggyönyörűbb típus a notik világában. Hátránya max a hűtés lehet, mármint a ventik hangja, ha elkezded izzasztani.. vékony ventijei vannak, amik sivítanak ilyenkor.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
oszi666
üzenetére
Ez a gép még évekig simán kiszolgál akármilyen usert. SSD kell bele, játszani linuxon körülményes, ha játékra kell, aklor windows, ha nem kell játék, akkor ubuntu, az a legegyszerűbb. Töltőből semmi esetre se vegyél noname vagy utángyártott hulladékot, hardveraprón vannak akik árulnak ehhez a típushoz használt GYÁRI töltőket 5-6ezer forint, de megéri.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Most vagy teljesítmény kell, vagy hiperhalk működés. Sajnos az ilyen erőgépeknek kell a folyamatos hűtés, ezért pörög állandóan a venti, ezt el kell fogadni sajnos. Olyan hogy "halkabb" hűtés pedig nem létezik, az ilyen vékony házba rakott kis ventillátoroknak mind ilyen a hangja.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Almát a körtével...semmi értelme összehasonlítani egy asztali és egy mobil processzort. Ha az a 7 másodperc fáj, akkor neked vagy nagyon fontos munkád van, vagy másodpercre meg van tervezve a napod. Az U-s procik ráadásul visszavett órajellel működnek, hogy az üzemidő hosszabb lehessen, ez a teljesítmény rovására megy (ez van, el kell fogadni). Egy asztali 4. gen i3-as processzor azért nem a fostaliga kategória (ha nem 4K videót szerkesztesz éjjel nappal, vagy hardcore gamer vagy..), tekintve hogy még egy mobil i3 is (M végű) simán megállja a helyét az új csillivilli procik mellett is.
-
z0d1@Ku$
senior tag
1#: E7440-nél még mindig fennáll, hogy ha fülessel nézek filmet, hallgatok zenét, pár másodpercre szüneteltetve a lejátszást, másodpercekig nincs hang. Lehet ezzel valamit csinálni? Illetve az is előfordul még mindig, hogy folytatva a lejátszást, a hangerő ugrik egy 25%-ot legalább, nem túl kellemes. Driver gondra tippelek de még nem mondom biztosra, hátha másnál sikerült megoldani.
2#: Második probléma, hogy az energiagazdálkodásoknál csak a kiegyensúlyozott lehetőség jelenik meg, a többi (energiatakarékos, teljesítménycentrikus) nem látszik. Erre van valakinek tippje?
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
Alapjáraton szerintem ha wan nélküli a gép, akkor is ebben a műanyag keretben csatlakozik az ssd. De mivel nem derült ki egyértelműen, ezért ez a lehetőség is fenn áll, amit te említettél, de ebben az esetben is csak az az 5 centis csatlakozó fog kelleni neki, ha ez hiányzik.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Ahogy Tsebacsi mondja, ha a műanyag keretben megy az msata,akkor annak ott a hdd kábel, jobbra a wan csatlakozó, oda nyomd be az msata ssd-t a műanyag elem helyére pedig a 2,5-es ssd-t. Nekem is így van, annyi a szépséghibája,hogy alatta a sárga kábel kicsit felpúposodik és kicsit nyomja az ssd-t az alsó laphoz, de nincs vele problem
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Driver frissítés vagy sokkal inkább downgrade volt-e? Megnézted régebbi és frissebb driverrel is? Windows frissítéseknél mindig tiltom a driverekre vonatkozó frissítéseket, mert eddig jó dolog nem származott ha a win magának csinálta.
(#61478) allein: Nagyon helyes, én is próbálok mindent megtenni az eszközök védelmében, bár nekem a kinézet csak másodlagos szempont, a lényeg hogy szerkezetileg hibátlan legyen és a kijelzőn se legyen semmi probléma, mert 99%-ban csak a a kijelzőt nézem

-
-
z0d1@Ku$
senior tag
Ezek a statisztikák csak azért nem mutatnak jó képet, mert pár éve az újonnan kiadott gépek már nem támogatnak win10 alatt semmit, tehát ezért nőtt meg annyira a 10-est használók száma. Másrészről pedig a gyártók sem fognak egy új géphez kiadni régebbi rendszerhez megfelelő driver frissítést, mert minek..
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Nem volt véletlen valami frissítés a gépen? Nekem rendesen működik. Próbáld meg a hálókártya drivert újrapakolni, illetve nézd meg hogy nem lazult-e ki az egyik csatlakozó a kártyán. Múltkor nekem nem tudott semmilyen wifire felcsatlakozni, a drivert újrarakva már működött.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Mamuska
üzenetére
Attól függ mire akarod használni. Az Apple cuccoknak van a legnagyobb értékállóságuk ez tény, de ezt az árat meg kell fizetni. Ha nem használod ki a Pro-k erejét, akkor pedig feleslegesen fizetsz szerintem érte annyit. Az a felület pedig nem emberi hiba miatt kopik, aki ezt mondja, egyáltalán nem ért hozzá. Az a felület azért kopik mert ilyen, ezért cserélik garanciálisan.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
davidcsaba93
üzenetére
Én is ugyan így tennék, remélem beválik!
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
davidcsaba93
üzenetére
Esetleg egy friss és üde windows?

-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
A külső hűtő teljesen felesleges, semmit nem használ. Ez ennyit tud és kész sajnos.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
jeff_lynn
üzenetére
Igazából, mivel egy 35W TDP-s proci van benne, ezért nem csoda hogy folyton megy a hűtése, kell is neki. Az 50 fok rendben van, takarítás és pasztázás talán segíthet rajta 3-4 fokot, de ha kicsit is erőigényesebb feladatba fogsz, úgyis bekapcsol majd. Az újabb generációs procik, amik U végződésűek már jobbak ebből a szempontból (ezeknek a venti hangja sem olyan éles-sivító-idegesítő).
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
thotzoltan
üzenetére
Ott az alapórajelet írja, a turbo boost órajelét mutatja az AIDA is, de egyébként automatikusan emeli, amikor szükség van a több kakaóra.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Egyáltalán nem éreztem semmiféle lassulást, még úgy sem, hogy két ssd van a gépben, (nem raidben), hdd-hez képest meg nem is figyelem már. Az hogy 3 másodperccel lassabban jön be az üdvözlő képernyő, nem oszt nem szoroz nálam
(de mint mondtam, nem érzek lassulást a legfrissebb biossal sem. -
z0d1@Ku$
senior tag
Ha jól rémlik, legutóbb nálam úgy működött, hogy bios verzió leszed, abban volt két fájl talán, az egyikben egy exe (csak tippelek, nincs előttem most a gép) és az szépen megcsinál mindent, de egy info fájlhoz hasonló leírás is van, amiben pontról pontra vezeti le hogyan működik

-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Ilyen felhasználástól semmit nem fog romlani az ssd, én torrentezek is, semmi baja nem lesz attól ha néha letöltesz rá pár képet/videót/programot. Az ssd arra van hogy használd. A lényeg hogy legyen biztonsági mentésed és kész. Én is 128gigás ssd-t használok, egyetem miatt elég sok programmal, és még sose volt olyan hogy kevés lett volna a hely.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Azért nem ajánlják, mert az sd kártya nem visel el annyi írást és olvasást, amennyit egy hdd vagy ssd elvisel. Ha sokat torrentezel/töltesz le, és ezt külső egységre szeretnéd, akkor ugyanúgy be lehet állítani a letöltés helyét. A mai ssd-k is bírják már a strapát egyébként, én sem kímélem a sajátjaimat.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
csaba1203
üzenetére
Nekem 7440-em van, az egyetem miatt elengedhetetlen volt számomra a hordozhatóság. Kb 2 hónapja vettem, FHD IPS panellal. Rettenetesen imádom. Amellett hogy gyors, rendkívül halkan teszi amit tennie kell és egy egész napot kibírok vele töltés nélkül az egyetemen, úgy hogy van olyan nap, amikor 3 tanítási órán is helyt kell állnia egymás után. 6440-et is néztem, de feleslegesen vastag volt nekem, biztos masszivabb, de ez is ugyanúgy bírja a hordozgatást, pedig bkv-zom minden nap.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Jobbnak biztos hogy jobb, csak értelmesebb választásnak nem hívnám. Office&YouTube használatra bőven elég a virtuálisan 4 magos i5-ös processzor. Ha nem használod ki a dedikált vga adta "csodákat", akkor teljesen felesleges a gépedbe, csak hőt termel és jobban fogyasztja az akksit. De ezt neked kell eldönteni hogy NEKED megéri-e..én biztos nem venném meg ezért a dedikált vga-s gépet, mert "menőbb" a specifikációja.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
allein
üzenetére
Elég nagy butaság egy chrome miatt a dedikált vga-t használni. Feleslegesen termeli a hőt és ez nem csak a fogyasztásban fog meglátszani, de a folyamatos hőmérsékletnövekedés tönkreteheti az alaplapot is. Ha nem kell a dedikált vga, akkor szerintem cserélj gépet. (Nem támadásnak szántam, de szerintem butaság lenne ezért halálra ítélni a gépet).
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tuareg85
üzenetére
Szia, mivel érdemleges megoldást nem találtam, letöröltem az illesztőprogramot eszközkezelőből majd leszedtem egy win8.1-hez való audio drivert a dell support oldaláról, de valamiért visszarakta a saját win10-es driverét. Felment rendesen, gép újraindít és most teljesen rendben van, nem ugrál össze vissza a hang.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Dell Latitude E7440, Win10. Ha filmet/videót nézek és nyomok egy pause-t, majd újra elindítom, a hangerő a duplájára ugrik. Fülessel és füles nélkül is ugyanez a jelenség. Van valakinek ötlete, hogy ezt miért csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lehet isteníteni a linuxot hogy miylen kevés helyet foglal. Nem is értem miért nem ajánlottál egyből egy parancssoros verziót, az még kevesebbet fogyaszt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)