Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peti78
őstag
válasz Aryes #105395 üzenetére
Az egyik nagy gondom megint csak szubjektív. Lassan mindenhol Vitarát, és egyre több s-cross-t látok. De tényleg. Persze, lehet, hogy csak bekattant a dolog, de így érzem. Design-ban semmi extra, amire felkapnám a fejem, nagyon biztonsági játékra álltak be a tervezők. Itt nem teljesít számomra a suzuki. Az asszony két hete ült egy új vitarában utasként 200 km-t, nem volt elragadtatva az ülésektől, a komforttól. A Fiat megint érzékeny pontom, mert ellentétben a suzukival, nem tudom, hogy a fiat 500 reboot megálmodójának mi célja volt azzal a bevásárlókocsival. A tipo nem néz ki rosszul, linea-t vezettem, A-ból B-be jó, de abban kötelességnek éreztem a vezetést. Az öcsém accordját élvezet volt vezetni. Ha lesz ingyenes tesztvezetés, talán elmegyek, kipróbálom valamelyik suzukit, és megírom, ha az alapján megváltozott a véleményem.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
bul07
nagyúr
Ezek a mai webshopok
Délután egy munkatársnak rendeltem egy szerszámgépet, jött is az üzenet e-mailbe hogy feladták
Emailbe van hogy emlékeztettőül ezt rendelte, majd doboz Tovább a termékre
Na én erre rákattintottam és megdöbbenve tapasztaltam hogy admin hozzáférést adott az oldalukhoz, nem teljeset de egy két dologhoz igen
-bejövő leveleket tudom olvasni
-tudnék létrehozni menüpontokat a honlapon
-termékeket tudnék törölni vagy felvinni
- meg még egy két dolog
De a pénzügyekbe már nem látok bele mert nincs jogosultságom oldalt dobSőt olvastam egy üzenetet ami arról szolt hogy keresővel lehet látni a rendeléseket
És tényleg rákerestem annak a nevére aki írta és látom hogy mit rendelt milyen címre, minden személyes adatával, webcache-ből
A keresőbe beírom a linket /?id=222, és látom a 222számú rendelést, és így tovább még pár számmal
Bár ez javíthatták, olyan május elejei rendelésekig megyHívtam őket telefonon de nem értem el őket, így nem tudtam feléjük még jelezni, a belső levelezést szerintem nem is olvassák
Bár van egy két olyan üzenet is hogy telefonba elég modortalanok voltak és hogy többet nem vásárolnak tőlük[ Módosította: radi8tor ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
nagyúr
válasz Peti78 #105393 üzenetére
Nem érted, nem vitatkozni akarok, vagy meggyőzni, hanem megérteni. Mi az a kritérium, amit mondjuk az S-Cross nem teljesít? Vagy a külső? Az SX4 teljes egészében Fiat design (külföldön Fiat Sedici néven árulták), és a Fiatokra még nem hallottam senkitől azt mondani, hogy nem autó.
Szerk.: nem győztél meg. Szerintem I.-es Swiftben vagy Wagon-R-ben ülhettél utoljára.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz diablo1984 #105392 üzenetére
Nem tudom, azon még lehet, hogy üvegből volt a búra.
-
Peti78
őstag
válasz Aryes #105390 üzenetére
Nekem egyszerűen mást jelent az autó. Ennél nagyobb terjedelemben nem kívánom kifejteni, mert innen ez már ízlés kérdése, amivel lehet vitatkozni, csak nem vezet sehova. Mondhatnék olyan népszerű kifejezéseket, mint minőségérzet, anyagfelhasználás, vezetési élmény, de ez megint nem vezet sehova. Nekem a műanyag az a suzukiban is, meg a honda accordban is. De egy kicsit mégis más.
A legutolsó igazi népautó, a trabant volt. Legenda, de ma már nem kellene.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz diablo1984 #105368 üzenetére
Ez nem igaz, az én SX4-em 10 éves, soha nem látott garázst, a lámpabúra üveg tisztaságú, a vele egykorú Fabia-k búrája meg mintha sárga pauszpapírból lenne.
-
-
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zola007
veterán
válasz Calogero #105385 üzenetére
Ez vidéki szalon, talán ezért gálánsabbak (saját zsebre), mert kevés az eladás
Mondjuk a legtöbb szalon szerviz is egyben, nem tudom miért nem tarthatnak üzemanyagot, mikor rengeteg motormosót, tisztítószert, fékfolyadékot, motorolajat pedig ott árulnak polcról.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ati012
őstag
-
Zola007
veterán
válasz Peti78 #105382 üzenetére
Magyar gazdasági viszonyok között sokaknak ez nagyobb prioritást élvez mint a márkanév, felszereltség vagy vezetési élmény.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz mghltm #105370 üzenetére
Nem számít....a lényeg, hogy megint hamarabb eljutottunk oda, hogy kifigurázzák azt amit az ember állít, minthogy végiggondolják vagy utánanézzenek. Már meg sem lep
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
diablo1984
veterán
válasz Peti78 #105373 üzenetére
Abból kiindulva, hogy szívó benzin, meg a suzuki egyszerű elektronikáját használják benne, így úghy gondolom semmi hiba nem lesz vele 10 év múlva sem, a tsi, tce motorokról eleve ezt nem lehet elmondani, de a suzuki 1,6-osa nem friss darab, de még mindig kapható retro alternatíva azoknak, akik nem szeretik a kockázatot!
Mondjuk a Lancer sem rossz még 4 milláért, de akkor már inkább a vitara, frissebb forma, újabb technika....
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Peti78 #105376 üzenetére
azért elég tartós narancs.
tesómnak is 7 éve vettük, nyúzza rendesen (ami csak egy nőtől kitelik), de bírja.#105378) 7Sony7: meg octaviat pár furattal a tetőlemezen félnek itt a népek az 500-ról 150-re tekert autóktól, pedig inkább örülnének, mert az legalább tudni, hogy bírja.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
M zárolt F Astrát kell venni Isuzu motorral...
Az már bizonyított[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Peti78
őstag
válasz Zola007 #105375 üzenetére
Ezt mondom/írom. Ahogy ma nem lehet kijelenteni, hogy valami jó vétel, pláne nem arra alapozva, hogy sokan veszik. Lehet, hogy sokan nagyon meg fogják bánni. Na persze crossover kell a népnek, mert az a menő. Számomra a suzuki a magyar narancs. 3 misiért autót vennék, nem suzukit. Persze, használtan.
-
Zola007
veterán
válasz Peti78 #105373 üzenetére
Uj autot nehez a 10 evvel kesobbi statisztikak alapjan venni kiveve ha te vagy m. mcfly
-
Zola007
veterán
válasz arpeen2 #105371 üzenetére
Elhiszem, nem arrol van szo. Valoszinuleg ami a te kocsidban van tank, az kicsit nagyobbra sikerult a gyartaskor vagy a ismeros hölgy autojsban levo kisebbre. Ha csak 1mm-el nagyobb valamelyik dimenzioja, az több decilitert jelenthet.
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
válasz diablo1984 #105368 üzenetére
Azért, mert sokan veszik, még nem ajánlott vétel. Majd 5-10 év múlva a meghibásodási statisztikák alapján el lehet mondani, hogy jó vétel volt, vagy sem.
-
mghltm
addikt
válasz Aryes #105365 üzenetére
uj swift-et es vitara-t is dicsertem, de eleg dragan merik oket
(#105369) Zola007 - vw csoportosoknal megoldhato: a seat ibiza 45-osebe mindig 50 korul rakunk, de volt mar 55 is
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zola007
veterán
válasz customer114 #105366 üzenetére
Swift 2 tankja pl nevleges 45 liter, egyik ismeros notorius "üres tankos" vagy 3x legslább allt meg az ut szelen kifogyott a benzin jeligere, megsem sikerült neki 43-43.5 liternel többet beleeroszakolni a tankba a kisegitö 5 literes kannaval egyutt.
Vagy a tankok merete ter el a katalogusadattol, vagy a kutak csalnak (ellenorzik oket gyakran), vagy az emlitett teli -10 fok, nyari +40 esete all fenn, de ritka az, hogy mezei kuton tele lehet tolni egy tankot a gyari adatra. Viszont thalianal lattam mar olyat, hogy többet tankoltunk bele mint a gyari adat. Akkor azert elhangzott 1-2 sohaj, mert valoszinuleg nem sok hianyzott a lerobbanashoz.
Ezert nem jo meres a kutnal. Maga a kut pontos, csak nem tudni, hogy mennyirol mennyire tankolod.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz arpeen2 #105364 üzenetére
Nem muszaj, de a ratankolos tippelgetesnek sincs több ertelme.
-
customer114
őstag
válasz arpeen2 #105364 üzenetére
Mérd le a kocsi súlyát tankolás előtt és után. 2 tizedesjegy pontossággal. Majd az aktuális hőmérséklet alapján nézd meg az adott üzemanyagkeverék sűrűségdiagrammját, innentől kezdve pedig gyerekjáték: csak egy kivonás és osztás.
szerk.: probléma ott lehet, ha nincs ilyen diagramm, akkor viszel sűrűség mérésére alkalmas eszközt és pancsolsz kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! Olvasgatom az utolsó pár oldalon írt véleményeket a különböző autókról, és feltűnt, hogy a suzuki még említés szintjén sem merül fel senki részéről. Volt egy link egy cikkel az autók értékcsökkenéséről, abban sem volt szó suzukiról. Miért tesz mindenki úgy, mintha nem is létezne ez a márka? Mikor az összes autószerelőtől azt hallom, hogy szerencse, hogy nem csak suzukit gyártanak, különben becsukhatnák a boltot?
Ja, írta valaki, hogy a Fabia-knak milyen jó az anyaghasználata. Én nem tudom belül mi van, de feltűnt, hogy kívülről az összesnek megette az UV a lámpatest burkolatát, tiszta homályos mind, egytől egyig. Ebből kiindulva a belsejét sem az örökkévalóságnaktervezhették...[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz arpeen2 #105362 üzenetére
A tankot kutas pisztollyal nem tudod a névlegesre tankolni másrészt a környezeti hömèrséklet függvènyében változik a tank és az üzemanyag térfogata.
-
Zola007
veterán
-
bul07
nagyúr
Haver ősszel hozott ki egy Octaviát erősen világított az üzemanyag lápa, első út a kúthoz vezetett
Tavaly nyáron-ősszel végigjártuk az összes szalont, egyedül a ford-nál nem voltunk
Hát szinte minden kocsinál volt valami ami nem tetszettToyota Corolának olyan szűk a csomagtár nyílása hogy egy nagyobb táskát is nehézkes berakni
Mazda 3 jól néz ki meg minden, de belseje szűk, meg nem lehet normálisan extrákat venni csak csomagba, egy valami miatt megkellene venni egy 3-400e-res csomagot
Nissan kínálata se jó, meg az a sok műanyag elem, hozzányúltam a lökhárító eleméhez hogy az fém e erre nem leeset a kiállított kocsirólNehéz most jó kocsit venni
De elég jó lízing feltételek vannak, sok márkánál volt 0%, de 4-5%-nál sehol nem volt több
Amúgy most a Fordnál van egy ajánlat mindjárt kikeresem
Meg is van egy írás róla
Ford hitelre: mi lehet benne a trükk?[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Zola007
veterán
válasz #05304832 #105356 üzenetére
Suzuki szalonban infoim szerint 2-5 litert raknak bele
-
Borosz
őstag
Igényfelmérés (asztal(alatt)i PC):
CoolerMaster Elite 335 ház (fekete, vas, csavarmentes, pöckökkel) [link]
Asrock FM2A75 Pro4 lap
2*4GB Kingston DDR3-1600@1866 alapfeszen
AMD A6-6400K - 2x4200Mhz - alapfeszen
Zalman CNPS9000
Gigabyte HD5750 1GB GDDR5 passzív
400W Chiftek táp
DVD író nincs
HDD nélkül
Enyém, én raktam össze, én használom jelenleg is. Kérdés, hogy egyben érdekel-é valakit és ha igen akkor mennyiért? -
bobace
addikt
válasz PindurAnna #105346 üzenetére
Meg is érdemelte, aki tolta. Kb azonnal hozattam volna bele benzint a szalonvezetővel
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
mghltm
addikt
van valamilyen rendelkezes, hogy szalonokban / kereskedesekben allo autokban minimalis mennyisegu uzemanyag lehet, ezert vilagit szinte az osszesben az alacsony uzemanyagszint figyelmeztetes. az mar mas kerdes, hogy ha tudjak a kedves vevo mikor fogja atvenni az autojat, akkor megtankoljak egy 20-asbol a tobb millios autot, de ez mar figyelmesseg / intelligencia kerdese. mellesleg nem erdemes nagyon kiapasztani a tankot, mert az uzemanyag szivattyunak a nafta jobb hutest biztosit.
-
nagyúr
Ugyanez volt Mitsubishi-vel a nyíregyházi márkakereskedésből villogó tankjelzővel jöttünk ki-de rendesek voltak,mert segítettek útbaigazítani,hogy merre van a legközelebbi kút.
-
zeon.hu
nagyúr
-
PindurAnna
Közösségépítő
Dacia témához: a jó múltkorában tankoltam a balmazújvárosi úton, ott beszélgetek egy másik octaviassal, erre látjuk, hogy tolnak négyen egy szép Daciat be a kúthoz. Odaérnek, kérdezi a kutas, hogy ennyire kifogyott az üzemanyag? Mire az egyik toló megszólal: nem fogyott az ki, most vették a szembeni Dacia szalonban teljesen új autót és nincs benne benzin....na erre varrjatok gombot..
Megvesznek egy több milliós autót és nincs a szalonnak 5 000Ft-ja hogy tankoljon bele..
Nekik szerencséjük volt, mert egy 4 sávos úton kellett meg egy kis szervizúton áttolni..de ha nincs a közelben kút?(#105340) mrbig25 Spagetti tészta egy vázába és kész a késtartód
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
-
Salex1
őstag
válasz #05304832 #105342 üzenetére
Azért az nem a bank pénze. Nem jótékonysági szervezet sem a bank sem a kereskedés...megfizeted te annak az árát. Apósom szalon Renault-ja 5 évesen kezdett olyan betegségeket produkálni, amit egyszerűen nem tudtak javítani. Sokkal jobb választás a Skoda, annál van esélye, hogy nem fogod 10 év körül a fejed a falba verni, hogy miért választottál így.
-
Zola007
veterán
válasz mrbig25 #105340 üzenetére
vegyél 3 zacskó hurkapálcát és meg van oldva
egyébként én a mágnescsíkra szavazok, szerintem tisztán tartani is könnyebb mint az ilyen fa késtartókat[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Ilyen vagy ehhez hasonló késtartóval találkozott már valaki helyben? Vagy marad a rendelés?
Köszi előre is
...
-
func93
senior tag
Keresek:
- Hobo - Hobo Blues Band, Deák Bill Gyula, LGT bakelit lemezeket. Esetleg aki tud ilyenről privbe írjon.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Peti78
őstag
válasz sto1911 #105335 üzenetére
+1
3 misiért érdemesebb venni egy karbantartott jó gazdás használt kocsit. Én csak benzines manuális váltóban gondolkodnék. Egy 3-4 éves autó, ha odafigyeltek rá, és nem taposták le, akkor még pár évig (2-3) nem sok hibalehetőséget hordoz magában. Persze, az elektronika más kérdés, minél több bizbasz érzékelő van annál több mindennel lehet szaladgálni elektromosékhoz (is)(#105338) csapee Matek. 30 ezer a törlesztő, ami havonta elillan. Garancia után ugyanúgy, + mindezt úgy, hogy legyen 2-300 ezer forint csak arra, hogy szívfájdalom nélkül rá tudja locsolni az ember ha úgy van. Nem vennék hitelre kocsit.
(#105336) Zola007 Minden most kell, türelem, önmegtartóztató spórolás nem létezik[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz sto1911 #105335 üzenetére
Ahogy anno Széchenyi bácsi megirta, hitelt arra vegyünk fel, ami pénzt hoz a házhoz vagy többet spòrol meg idövel, meg mint amennyibe kerül.
Sose értettem mi értelme van az életszínvonal emelésének (tv, telefon, nyaralás, autò) hitelböl.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
sto1911
veterán
válasz perge666 #105332 üzenetére
Ha visszaadja a bontós, akkor felőlem járhatsz azzal is , de én a márkáján kívűl nem tudok semmit a mostani kocsiról. Másrészt csak elmondtam a véleményem, nem szentírás betartani. Én annyiért vennék egy normális használt autót, még nem vennék fel hitelt kocsira, mert igen szépen lehet vele torkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz sto1911 #105309 üzenetére
Jó hogy nem azt írod hogy járjak apám 35 éves wartburgjával amit már 10 éve leadott a bontóba.
Míért baj az hogy szeretnék egy vadonat újat ami megbízható?HUTCHDB : Köszi az infót, ez megnyugtató.
Cimborámnak volt Fabiája, újanon vette, vagy 6-7 évig nyúzta ő is nagy megelégedéssel, de kiment Angliába már vagy 5 éve és akkor eladta. A srác azóta is kint él.csapee : Köszi ezt a negatív hozzáállást.
Szerencse hogy optimista vagyok.
Akkor ki se keljek ezentúl az ágyból mert neked éppen nem volt szerencséd, és énis úgy járok??
Életem végéig roncsokkal kinlódjak? Köszi mégegyszer.[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz #33253120 #105327 üzenetére
az euro5 / 6 motorok hiaba tudnak papiron ugyanannyit vagy tobbet, mint az euro3 / 4-esek, sokkal doglottebbnek erezni oket, elindulasnal konnyu veluk lefulladni. szakujsagirok irjak tesztekben, en csak tovabbitom a dolgot.
-
törölt tag
válasz mghltm #105326 üzenetére
Nem, annál kisebb lesz a surlódás és a kopás. Ennek semmi köze az illeszkedéshez.
Az illesztés a két illeszkedő alkatrész tűrésmezejének a viszonyára utal. Ha a két tűrésmező fedi/fedheti egymást, akkor lehetséges a szoros illesztés, ami szoruláshoz vezethet. Ha a két tűrésmező ezt nem teszi lehetővé, akkor van szó laza illesztésről.
De hogy egyszerűbb legyen mindez, arra szolgál az alapcsap és alapfurat (oder alaplyuk) rendszer. Ezek esetén a furat, külső alkatrész esetén nem teszi lehetősé a tűrésmező a névlegesnél kisebb, míg a csap, belső alkatrész esetén a nagyobb méretet. Így biztosan nem lesz szoros illesztés, tehát el kell tudnia mozdulni egymásban az alkatrészekben. Egyébként nem csak egymásba illeszkedő alkatrészek eetén használatos a rendszer, hanem egymáson elmozdulókra is. A lényeg, hogy az egyik alkatrészre a csap, a másikra a lyuktűrést kell megadni.
Egyébként szép nagy táblázatok vannak a szabványos tűrésmezőkre. Csap esetén kis-, furat esetén nagybetűvel jelölve. Az alapcsapnál alkalamzott tűrésmezők a h, alapfuratnál a H jelűek.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz #65675776 #105323 üzenetére
nem vagyok gepeszmernok, tudasom kimerul a lyuk es a furat kulonbsegeben. gondolom minel kevesbe erdes a dugattyugyuruk es a hengerfalak egymasnak feszulo felulete, annal jobb az illesztes.
-
törölt tag
válasz Sanki #105324 üzenetére
Pont erről beszélek. Ezek az értékek ugye pont arra szolgálnak, hogy a kopott felületet írják le. Aki esetleg utána akar nézni: ISO 13565-2. A járműiparban jelenleg ennek a betartását várják el, legalábbis a kicsit is komolyabb helyeken. A korábbi ISO 4287-re már ügyet sem vetnek többnyire, csak a nagyon igénytelen helyeken, mint pl a szélerőművek járókerekeibe épített alkatrészek esetén elégednek meg ennyivel. Esetleg a Dacia.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mghltm #105322 üzenetére
Szóval akkor mégiscsak a felületi érdesség a lényeg, nem az illesztés (a kettő teljesen más fogalom, utóbbi az illeszkedő alkatrészek mérettűrésének egymáshoz viszonyított jellegével függ össze).
Egyébként eddig is ugyanolyan Ra-ra gyártották az alkatrészeket. Csak pár éve az erre vonatkozó szabványok megváltoztak, és nem számít kb semmit sem önmagában az átlagos érdesség. 0,1 mikronos Ra és 0,1 mikronos Ra között hatalmas különbségek lehetnek ha a régi és az új szabványokat összehasonlítjuk.
-
mghltm
addikt
válasz #65675776 #105320 üzenetére
illesztesnel a hengerfal feluletere es a dugattyugyurukre gondoltam - ezek mar alig erdesek, ezert irjak nem szukseges a bejaratas - szerintem meg igenis szukseges
(#105311) diablo1984 - manapsag is csinaljak, csak nem a tomegtermelesben - ferrari, lambo, porsche, mclaren
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz #33253120 #105316 üzenetére
elmeletben mar olyan jok az illesztesek, hogy nincs szukseg bejaratasra. persze ha kimeled az elso par ezer kilometeren a motort es onszorgalombol cserelsz olajat es szurot, kart biztosan nem okozol, sot!
-
csapee
őstag
válasz perge666 #105302 üzenetére
Akkor szerintem ne kergess álmokat, nem kell erőn felül vállalni csak egy darab vas miatt. Ráadásul ahogy leírtad nem is használod annyira hogy megérné ez a befektetés. Mi is vettünk ilyen célból egy autót meg 2005-ben (3,2M). 2 vagy 3 éve 45ekm-el kiütötték alólunk. A terv jó volt csak nem számolt a többi emberrel. Jól mondták úgy vegyél autót hogy ha kiütik álolad már másnap legyen annyi della hogy vegyél egy ugyanolyant.
Csapee
-
törölt tag
válasz diablo1984 #105311 üzenetére
Elvileg. Kolléga szerint kell neki 1500km, mert azt írja a papír.
Diszkontautó. Ezen is megy a költségcsökkentés. -
bobace
addikt
válasz Zola007 #105300 üzenetére
Ú de gyönyörű! Meg se merném mutatni a Drágának Az a szerencse, hogy nincs rá pénz
A hitel témával én is egyetértek. (Mondom úgy, hogy hitelre vettem a kocsit anno...) Inkább gyűjteni érdemes valami olcsóbbra. A hitel mellé casco-t is kellhet kötni, az se két fillér szokott lenni. És még az egyéb karbantartások a gari idő alatt, amiket a márkaszervízben kell csinálni. Vagy ha nincs casco, és adj Isten úgy törik az autó, akkor ott maradhat az ember egy bazi nagy fennmaradó összeggel, amit egyben kér a bank - ahogy szokták mondani amint kigurultál, máris -20% az értéke az autónak.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz perge666 #105302 üzenetére
Van velemenyem a skoda fabia kapcsan.
Ceges autoink azok.
Iszonyatosan megbizhato, hibatlanul mukodo autok. Tobb ilyen autonkban boven 100.000 km feletti futasteljesitmeny van, egyiket sem kellett meg javitani, soha!
1,2 benzin turbo motorosak, jol mennek, keveset fogyasztanak. (90-nel kepes 4 alatt maradni, 130-nal, es varosban is 6 liter korul van.)
Minden alkatresz minosegi, tartos, nem kopik pl. a karpit, vagy a kormany, vagy a valtogomb.
Belulrol tagas, kenyelmes futomuvel, viszont egy kicsis szelerzekeny a puhabb futomu miatt.
Egyertelmuen nagyon ajanlott kategoria reszemrol!Kollegam Dustert vett kb. 2 eve. Szidja, mert sokat fogyaszt, gagyi a belso anyaghasznalat, kopog, es kicsi is belul.
Mar 3-4 alkalommal jart vele szerelonel kisebb problemak miatt.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
törölt tag
válasz #33253120 #105310 üzenetére
Egy dolog a tengelyen mért teljesítmény. És megint más az, amit az útra át is tud vinni.
diablo1984: Komolyabb helyeken eleve "bejáratott" alkatrészeket szerelnek be. A bejáratást úgy kell érteni, hogy eleve úgy van legyártva. Tehát nem futott egy métert sem, de a felülete már olyan, mintha be lett volna járatva.
-
törölt tag
válasz sto1911 #105309 üzenetére
Kolléga hajt egy nagyon sokéves szalonos Octavia-t, (8x000km) és most vett az asszonynak egy Dacia-t. Van 2 ló különbség, de valahogy az Octavia akkor is dinamikusabb szerinte. Az esetleges elfogultságot nem tudom megsaccolni.
Szerk. Jut eszembe. A Dacia párezer km bejáratós. Én mondtam neki, hogy ezt szerintem a motorvezérlő is tudja, és lehet emiatt nem olyan a menetélmény mint a Skodában.[ Szerkesztve ]
-
HANDO88
senior tag
Valakinek nincs szüksége véletlenül 2,5 l réz-bronz szinű Hammerite festékre? 6000 ft.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
törölt tag
Lehet meg fogtok ölni, de csak megkérdezem...
Lada? -
nagyúr
Valamint van egy Canon PIXMA iP1900 nyomtató,már rég nincs használva,a patronok beszáradtak.Maga a gép hibátlan,szerintem 50 oldal sem lett nyomtatva vele.Hajdúböszörmény közelében van.
Akit érdekel,írjon privátot. -
válasz sto1911 #105298 üzenetére
Nem vagyunk egyformák,sajnos nem tehetem meg hogy egyben kicsengetek 3-4 milliót,most ment el k.b. annyi a házfelújításra.
Ja és ez nem hitelből hanem össze gyűjtöttük rá,tavaly óta folyt a felújítás,de mostmár legalább olyan amilyennek szeretnénk.JoseGee : Citroenekről jókat hallottam,annak nem jártam utána.
Zola007 : Hyundai nem az esetem,bár ez tényleg nem rossz így első ránézésre.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
A Jászai téren áll egy E rendszámos BMW kombi. Már van rajta 3db mikulás csomag. Szóljon már neki, aki ismeri...
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Filmvilág
- Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered teszt
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimozi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest