Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz perge666 #109483 üzenetére
Vízben áll?? Ez ki írta?
Az felnyitható ajtó kezdett rozsdásodni és az oldala fent. Ha ezek vízben álltak akkor valszeg medencében használták én kérek elnézést!!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz perge666 #109478 üzenetére
Azért mert ha garanciáztatni kell az általa létrehozott terméket akkor nem szívesen teszi, mert azt gondolja hogy k.rva tökéletes terméket gyártott. Pontosan afelé az irány felé haladunk hogy a termékek ne legyenek hosszú életűek! Így megmarad a vásárlói fogyasztás. De gondolom ezzel Te is tisztában vagy?!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz perge666 #109476 üzenetére
Biztos vannak gyártáson belül is eltérő minőségűek. Csak ki kell fogni.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz perge666 #109103 üzenetére
Playen az alkalmazásnál elvileg "Béta tesztelő leszek" vagy ilyesmi.
Szerk.
Itt jelentkezz.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
gergom91
tag
-
törölt tag
válasz perge666 #108547 üzenetére
Ez a disztró mire is épül? A nyílt meghajtók benne vannak a telepítőben, és valamilyen szinten működnek is. De a rendesen működő meghajtók zártak, külső forrásból települnek, azaz a grafikus csomagkezelőben engedélyezni kell. Vagy terminálban hozzá kell adni a forrást, vagy a gyártó oldaláról le kell tölteni a meghajtót, és telepíteni. Rohadt sok disztró van, rengeteg különböző megoldással...
-
-
Zola007
veterán
válasz perge666 #108513 üzenetére
Mióta tőlem facebookon megkérdezte egy csaj, hogy azért hirdetem-e ingyen a régi memóriakártyát, mert így akarok ismerkedni, azóta csak ide rakok be ingyen cuccokat.
Ami itt nem megy el, azt az A.K.S.D alapítványnak adományozom
A kedvencem mikor ingyen hirdettem egy horgászbotot, nem kellett senkinek, 1 hónap alatt 1 srác hívott, hogy el tudnám-e neki vinni neki XY helyre 'Háde
Meghirdettem 1000 Ft-ért, másnap elvittékMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
-
-
-
diablo1984
veterán
válasz perge666 #106857 üzenetére
Pedig az tényleg nem természetes! Én a laptopról azért takarítottam le a win10-est, mert veszettül belassult a lapos vele, egy bootidő 5 perc volt és utána is percekig nem érte utol magát(újkorában nem volt ilyen gond). win7-el hasít ahogy a nagy könyvben meg van írva. Az asztalin win10 van, ez ezzel jól muzsikál, de ablakokat nyitogatni nem láttam még sosem, meg reklámokat sem dobált a pofámba. Viszont hallottam, hogy van olyan vírus, amit nehéz kiszűrni, mert beépül, nekem is volt valami hasonló, amit csak újratelepítés oldott meg! Nem vírusos volt a telepítőd eleve, ha neked kezdettől ilyen?
-
nagyúr
válasz perge666 #106636 üzenetére
Én tegnap voltam Miskolcon az Avalon parkban, igaz elektromos, de kétüléses gokartban ültem a fiammal, és nagyon nagy élmény volt, nagyon tetszett a pálya is.
Csak nagyon messze van. Máriapócs kicsit közelebb van, és olcsóbb is, köszi a tippet! Esetleg vki tud még közelebb? -
-
sto1911
veterán
válasz perge666 #105332 üzenetére
Ha visszaadja a bontós, akkor felőlem járhatsz azzal is , de én a márkáján kívűl nem tudok semmit a mostani kocsiról. Másrészt csak elmondtam a véleményem, nem szentírás betartani. Én annyiért vennék egy normális használt autót, még nem vennék fel hitelt kocsira, mert igen szépen lehet vele torkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
csapee
őstag
válasz perge666 #105302 üzenetére
Akkor szerintem ne kergess álmokat, nem kell erőn felül vállalni csak egy darab vas miatt. Ráadásul ahogy leírtad nem is használod annyira hogy megérné ez a befektetés. Mi is vettünk ilyen célból egy autót meg 2005-ben (3,2M). 2 vagy 3 éve 45ekm-el kiütötték alólunk. A terv jó volt csak nem számolt a többi emberrel. Jól mondták úgy vegyél autót hogy ha kiütik álolad már másnap legyen annyi della hogy vegyél egy ugyanolyant.
Csapee
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz perge666 #105302 üzenetére
Van velemenyem a skoda fabia kapcsan.
Ceges autoink azok.
Iszonyatosan megbizhato, hibatlanul mukodo autok. Tobb ilyen autonkban boven 100.000 km feletti futasteljesitmeny van, egyiket sem kellett meg javitani, soha!
1,2 benzin turbo motorosak, jol mennek, keveset fogyasztanak. (90-nel kepes 4 alatt maradni, 130-nal, es varosban is 6 liter korul van.)
Minden alkatresz minosegi, tartos, nem kopik pl. a karpit, vagy a kormany, vagy a valtogomb.
Belulrol tagas, kenyelmes futomuvel, viszont egy kicsis szelerzekeny a puhabb futomu miatt.
Egyertelmuen nagyon ajanlott kategoria reszemrol!Kollegam Dustert vett kb. 2 eve. Szidja, mert sokat fogyaszt, gagyi a belso anyaghasznalat, kopog, es kicsi is belul.
Mar 3-4 alkalommal jart vele szerelonel kisebb problemak miatt.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz perge666 #105292 üzenetére
Nem vagyok látnok, de a tendenciákat figyelve, ahogy pörög a világ és majd bővül a család, szerintem nektek 10 év múlva nem lesz meg az a kocsi, nem hogy 20 év múlva.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bobace
addikt
válasz perge666 #105288 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy amit 20 éve gyártottak autót, sokkal tartósabbak voltak. Azok tényleg kibírták a 20 évet...(legalábbis a szakik ezt mondják, de lehet inkább 200e km vs 500e km-t kellene mondanom) A szigorú normáknak való megfelelés, de valahogy a gyártás olcsóbban tartása, illetve a tervezett avulás már mind nagyon erősen jelen van, egyszerűen nem tud anynit bírni egy motor vagy alkatrészek, mint régen.
Persze értem, hogy 140 ezer lesz benne 20 évesen, annyit illenék kibírni simán, de lehet hogy 20 év múlva már benzin sem lesz kapható Arról nem is beszélve, hogy mennyit változik az ízlésetek is közben.Hogy melyik típus? Na ez jó kérdés... Nekem nagyon tetszik a Duster, meg is venném, de azért egy Renault vagy Skoda elvileg jobb minőségű, tartósabb. Elvileg.. A Duster ezen hátránya egyben előnye is lehet. Olcsóbb fenntartást, egyszerűbb szerkezeteket igér, amik könnyebben javíthatóak. Én nem szereténk turbós benzinest venni, kár, hogy nem nagyon lehet már mást kapni újonnan (lásd normák)
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
-
diablo1984
veterán
válasz perge666 #105284 üzenetére
Renault Captur? Csinos kis autó, az ezres turbós motorral is tud menni ès nincs a daciás èrzès, bár drágább, az tèny. Viszont egy dustert is ha extrázzátok tud az is drága lenni, egy klíma már jócskán megdrágítja, de ez az összes daciára igaz, meg a ladára(azt mèg nem vennèk)
-
mghltm
addikt
válasz perge666 #105279 üzenetére
manapsag a kis kobcentis ( 1000 / 1200 / 1400 / 1600 ) turbos eroforras a divat benzines es dizel fronton is. szepen mennek, van bennuk ero / nyomatek a megfelelo turbonyomas felepulese utan. ha evi 20-30e km-t vagy meg tobbet kozlekedsz, akkor dizel kell a kedvezo fogyasztas miatt, de a leirasod alapjan nektek jobb a benzines. az euro6 es a kulturalt jaras miatt a mai motorokban szinte kivetel nelkul van egr szelep / turbofeltolto / bonyolult uzemanyag ellato rendszer akar kozvetlen befecskendezessel / reszecskeszuro / kettomegu lendkerek / adblue adalek / egyeb nyalanksag. amig ezekkel nincs gond, addig boldog az ember, de ha sokat mesz varosban, esz nelkul gyilkolod a turbot, hidegen forgatod amig lehet, nem cserelsz idoben olajat, cserelsz de rossz minosegure, pancsolt uzemanyagot tankolsz, akkor az sokba fog kerulni, nagyon sokba.
menjetek el es probaljatok ki az autokat mindketten, vezessetek is minel kulonbozobb helyeken! velemenyem szerint merete, ar / ertek aranya, megbizhato technikaja alapjan jo vetel az 1.6
vagy 1.2 tceduster.szerk: lada sem rossz auto, de rettentoen tul van arazva. az uj swift es vitara szinten szuper, csak elszalltak az arakkal. fiat tipo vagy clio grandtour nem jon be?
szerk2: ha jol gondolom, 3 millio korul nezelodtok. itt egy eleg jo lista
szerk3: mennyi ideig tudok szerkeszteni? - fórumozók pedig a hozzászólásokat 5 helyett 15 percig tudják szerkeszteni - most van 11:10 es meg engedi
(#105284) perge666 megane mar 5-ot karcolja
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zola007
veterán
válasz perge666 #105279 üzenetére
nem egy kategória a két autó, azt nem hagynám figyelmen kívül
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Zsoleszhun
addikt
válasz perge666 #105274 üzenetére
A Balmazújvárosin Kalydinál van dacia és beszámítás is.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
Salex1
őstag
válasz perge666 #105178 üzenetére
Egyik kollégám meg úgy járt, hogy amikor megvette a kocsit, a kereskedő intézte az átírást, és a papírokkal oda adta neki a csekk igazoló részét, hogy befizette az átírási illetéket. Aztán több, mint egy év után jelentkezett a srácnál a NAV, hogy adótartozása van. Kiderült, hogy nem fizették be, és a csekket szétszedték és rányomtattak egy a postaival megegyező "pecsétet". Az adóhatóságot nem érdekelte, hogy ő már kifizette, be kellett fizetni kamatostól megint. A rendőrségen pedig kiderült, hogy már közel ötvenen jelentették, de a cég már megszűnt.
Amit én tanultam:
Nem csak a műszaki állapottal tudnak átverni, hanem minden részletre nagyon alaposan oda kell figyelni.
Én általam választott helyen történő eredetiség vizsga nélkül nem adok át pénzt!
Átvizsgálásra inkább egy sufni szerelőhöz, aki ismerős, mint szakszerviz.
Átírást, papírmunkát majd én intézem, az a biztos, még ha elmegy rá egy-két nap szabi is.A km álláshoz annyit, hogy 5 évesen vettem a focusomat 150eKm-el, ami minden tekintetében még most is reálisnak tűnik. De volt mellette egy csomó amit megnéztem azonos árkategóriában nagyjából hasonló km-el, amelyekről ordított, hogy 300 közelit futottak. Most 200e van 5 év használat után benne, de még most 9 évesen is különb, mint azok voltak. Illetve a vezetett szervizkönyv volt még nagy buktató. Több autóban is megfigyeltem, hogy olyan 100e-ig szépen egy-két helyen vezették, aztán hirtelen váltás és egy debreceni helyen vazették a többit, nagyon hasonló tollal és pecséttel bejegyezve, és éppen "most" aktuális a következő.
Zolának igaza van, az első gyanús jelre ott kell hagyni! Nem éri meg, még ha beleszeretett is az ember.
-
bobace
addikt
válasz perge666 #104997 üzenetére
Nem tudom mennyire sürgős, de én kb 4-5 hónapig néztem a jofogast mire sikerült találni egy bontottat helyben, igaz nagyobb méretben. Bár ez is relatív.. csak szerettem volna ha nem a szokásos társasházi garázskapu méretű, hanem rendes szélességű. Aztán ott állt még a ház oldalának támasztva vagy 4 hónapot mire beépítettük, de hát spórolni akartunk, marha drága újonnan. Pont olyan érzés volt mint mikor kocsit vagy házat keres az ember Ami jó, elviszik két nap alatt, minden nap figyelni kell...
[ Szerkesztve ]
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
dewil666
őstag
válasz perge666 #104826 üzenetére
Basszus!! Szakolyból kértem kölcsön utánfutót, mert azt ígérték hogy kapok innen
Ha így tudom amikor hoztam a futót fel is pakoltunk volna...KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
-
schulc99
aktív tag
válasz perge666 #104620 üzenetére
Igen láttam, köszi.
Mivel megbízásból keresek mobilt egy családtagnak, így nem az enyém a döntés.
A linket mobilt már megmutattam, de nem nyert.[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Zuzu
csendes tag
válasz perge666 #104584 üzenetére
ök korrektek szerintem..
http://multimediatower.hu -
Borosz
őstag
válasz perge666 #103722 üzenetére
Azt a jó ég tudja. Tényleg nem tudom. Újonnan 120000-be került. 3800km van benne. Az első gumin tegnap észrevettem hogy kicsit üt. Nagy sebességnél érezhető, de ez nem száguldozásra van. Egy külső csere megoldhatja, de majd megigazítom. Eygyébként csere is szóba jöhet. Egy robogó...
-
dewil666
őstag
válasz perge666 #103382 üzenetére
Gyorsabban fog villogni az eredeti relével. Azt is ki kell cserélni ledhez való relére
-
Papaj x
senior tag
válasz perge666 #103297 üzenetére
Ez első próbánál adódott. Csak ugye nem nálam.. (mellesleg ez volt a különböző periféria tesztelős lapom) Ezt hívják úgy, hogy copás.
[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
bul07
nagyúr
válasz perge666 #102990 üzenetére
(#102992) local1
Mindkettőtöknek egybePersze ki lehet fogni
Amúgy két fajta kocsi lehet a kereskedésbe van ami "sajátja" (beszámolt, behozott), meg van olyan ahol a tulaj leadja a kocsiját bizományba
Na a "sajátokkal" tudnak ám igazán trükközniÖcsém is szinte csak kereskedésből vett mert a régi kocsiját nem szereti árulni, így van tapasztalat
Seat Ibiza Budapesten lett véve kereskedésből, eljöttünk mentünk 150Km és már motor hiba kód, persze utána kiderült hogy hiába volt tökéletes állapotba, mármint kaszni, az órát rendesen visszatekerték, olyan 120.000-rel, autópályás futi kocsi volt sok kilométerrel
Ezt sikerült Debreceni kereskedésbe beszámoltatni lett egy Mazda 323 (ilyen), megvétel után meglepetés a jobb első ajtóba egy lécel volt kitámasztva az ablak mert magától leeset volna, és a hátsó ajtó központi zárjai se működtek
Vissza kereskedés alkudozás, meggyezés univerzális hátsó központi zárak, ablak mechanika csere, 70% a kereskedés magára vállalt, persze az ajtó zárak nem sokat bírtak valami fél évet utána megint cserélni kellet őket
Szerettem ezt a Mazdát, két nagyobb hibája lett míg megvolt, hidegjárati szívató hiba, melegen nem indult, meg egyszer csak a hűtő elkezdett folyni elrohadt, csere, de nagyon megbízható autó voltEzt a Mazdát egy Kia Ceed-be számoltatta be(2007-es évjárat), 8évesen 245.000Km-el vette meg, ezt most adta el tegnap 1.1millióért, ennek se volt baja, vagyis önhibás baja volt
Nem indult egy ismerősének a kocsija erre öcsém kikapta a Ceed-ből az aksit hogy viszi bikázni, csakhogy aksi visszarakás után nem működött a vízhőfok mérő meg az üzemanyag szintjelző
Végül Kia szerviz lett ahol megalapították hogy a kilométer óra egység sérült meg, csere 45e FtJó tanács mindeninek akkumulátort újabb autókból sose szabad kivenni, cserénél is rá kell kötni egy aksit
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-