- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
IDE-s a meghajtó. A Lenny valószinűleg tényleg fel fog menni, mert abból már próbáltam egy liveCD verziót, hogy megnézzem milyen, és ment is normálisan cd-ről. Azonban ez még "testing" fázisban van, ezért nem akartam még telepíteni ezt. Vagy ez nem gond? [link] Innen leszedem a cd1-et és annyi igaz?
-
VaZso
senior tag
Csak tájékoztatásképpen írom, hogy elsősorban az IRC szerver sebességével volt a baj, psybnc-n lement a válaszidő korrekt értékre.
Shroudbnc 1.1-es verziója szintén gyors, 1.2 megy csak lassabb sebességgel, de azon nem sikerült változtatni. Valahogy ezt a floodcontrolt kéne kikapcsolni, de a shroudbnc leírása alapján csinálva válaszként 0-t ad, tehát a művelet sikertelen...
...érdekesség, hogy egy másik gépen (Gentoo) simán működik az 1.2-es változat is.
A program fordítása helyben történt, mindegyik a user neve alatt fut.
-
-
Jester01
veterán
Nem kapcsoltad be a masquerade-t és így okoskodik, hogy tulajdonképpen minek is megy át rajta a forgalom. A "szálak átirányítása" az port forwardot jelent? Ahhoz egy ilyesmi szabály kell az iptables-be:
iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p <tcp|udp> --dport <port> -j DNAT --to-destination <ip> -
Jester01
veterán
Mint mondtam, nekem egy hálózaton vannak.
/etc/network/options fájlba ip_forward=yes (ebből induláskor tulajdonképpen echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward lesz)iptables-be masquerade beállítása. Erről millió leírás van a neten, de a lényege ez szokott lenni:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
(a firewall szabályok nekem az /etc/network/if-pre-up.d alatt egy fájlban vannak, if [ "$IFACE" = "eth0" ] feltétellel védve)route táblával semmit nem kell csinálni, nálam az alap:
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.100.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
0.0.0.0 192.168.100.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0A többi gépen értelemszerűen ezt a gépet kell megadni átjárónak. Első körben kézzel próbáld ki, aztán ha az már megy, akkor tehetsz fel dhcp szervert. Ha az internetet adó eszközöd is dhcp-s akkor azt kapcsold ki (nehogy összeakadjon a kettő) és állíts be egy statikus címet az átjárónak.
-
Jester01
veterán
Gondolom megnézted,hogy a routered eleve nem tud-e QoS-t
Nincs akadálya az 1 kábeles átjárónak, nekem is pont ilyen a topológia. Otthoni rendszer esetén feltételezem nem kell számolni gonosz felhasználókkal, akik ki akarják kerülni a gatewayt.
Amúgy konkrétan forgalomszabályozást én még nem csináltam.
-
A kapcsolódást kiírja az ifconfig paranccsal?
Ha igen, akkor nem hiszem, mert semmi ilyen szöveg nincs a kimeneten.A grafikus felületen (a gnome alap felületén), meg be sem lehet állítani a wpa titkosítást, így terminálon és manuálisan szerkesztem a szövegeket.
Akkor ezek szerint mégsem olyan rózsás a helyzetem.
Melyik parancsok kimenete segítene a probléma kiderítésén?
Keresgéltem, de elvileg mennie kellene. Bár ahány network file tartalmat láttam eddig a neten, az annyi féle, lehet azzal kellene játszanom, hogy melyik amit elfogad?
Igen, DHCP client-et használok, azt rakta fel alapból. Mindjárt kipróbálom, amit javasoltál.
-
bambano
titán
Az a link nem ndiswrapperről szólt, hanem a kernel driverről.
"bár én Debian etch-nél nem láttam":apt-cache search fwcutter
bcm43xx-fwcutter - Utility for extracting Broadcom 43xx firmwarenem csak kicsomagol, le is tölt.
Szerintem debianon apt-get-tel kellene telepíteni mindent, amit lehet.
-
bambano
titán
Ha bugos az acpi, akkor acpi=off kernel parancssori paraméterrel kapcsold ki.
A szemetelés elhárításához egyrészt letöltheted a firmware-t, másrészt a /etc/sysctl.conf-ban kiveszed a kommentet eme sor elől:
#kernel.printk = 4 4 1 7
és akkor reboot vagy sysctl -p után csendben marad. -
bambano
titán
van, fel kell rakni a kernel-package csomagot, és akkor lesz make-kpkg parancsod, azzal kell kernelt fordítani. Szerintem a debian kézikönyvben le van írva, hogy hogyan kell pontosan.
Viszont a debianos kernelekben tudtommal benne van minden, ami a kernelben van, így ha a gyári kernel nem találta meg a hangkártyádat, a fordított se fogja.
Lehet még gond az is, ha p2-es a géped és véletlenül isa-s a hangkártya vagy régi pnp a bios, akkor nem találja meg a kártyát automatikusan, kézzel kell betölteni megadva az ioportot, memóriát, irq-t, amit kell.
-
Jester01
veterán
Elvileg simán tud a 64 bites is 32 bitest fordítani, ugyanazok az eszközök tudják (gcc legalábbis biztosan)
P3-600 kernel 2.6.27.6: make bzImage = 23 perc , make modules = 14 perc (90 modul) Mondjuk ez kétszer olyan gyors mint a P2-esed, akkoris 2 óra alatt meg kellene legyen.
MOD: kivéve ha kevés a ramod és emiatt swappol. Ebben 512MB van.
MOD2: ja és persze nem grafikus felületen csináltam -
Jester01
veterán
azt írta, hogy a /lib/modules/2.6.26.8 könyvtár nem található
Akkor minden bizonnyal nem futtattál make modules_install -t. Amúgy ha minden felesleget kivettél, akkor ki van csukva, hogy 8 óráig fordulna.
Az internal compiler error meg rendszerint hardverhiba (ram, túlmelegedés, ilyesmi)
Egyébként ha van egy gyors géped is, akkor nyugodtan fordíthatsz azzal kernelt. Értelemszerűen a P2 konfigurációjának megfelelően. A install lépésnél megadsz egy ideiglenes könyvtárat INSTALL_PATH illetve INSTALL_MOD_PATH változóval és akkor az alá fogja telepíteni. Innen kell átmásolod a P2-re.
-
rekid
addikt
Ahh koszi szepen.
Sejtettem hogy hasnolo lesz mert mar volt hozza szerencsem csakhat nemertem belepiszkalni
ÖÖ a helyes megoldas 3 lett.
0- normal mode (linux)
1- single user mode (linux)
2- Other os. (ilyenkor all es var mit valasztunk)
3- windowsGondolom sorszamot adunk meg.
CSakha megvalaki kuzd majd eme egyszeru problemaval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest