- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #2771 üzenetére
Nem, a router nem tud ilyet. Itthon beállítottam a router rendszerén a wondershaper szkriptet, ami meglepően jól teljesít, már "nem tudok nélküle élni"
...de komolyan, most max. csak akkor van probléma, ha a szolgáltató miatt csökken a sávszélesség... e megoldás nélkül elszabadulna a "pokol".Gonosz felhasználókkal nem kell számolni, mert mindenki érdeke lenne ez az átjáró. Ha bárki kijátszaná, a saját netjének konstans sebességét rúgná fel, ami visszaüt.
A lényeg az lenne viszont, hogy ne külön kelljen állítgatni a gépeket, mert újratelepítéssel minden ezirányú konfig. elvész.Bambano:
Két kártya legfőképpen azért nem jöhet szóba, mert a router és a kábelmodem másik helyiségben van elhelyezve, ahonnan egy kábelt is körülményes volt kihúzni, mégegy kábel pedig már nehezen férne el.Ez a külön címtartomány viszont jó ötlet és kivitelezhető is. A net. sebesség dupláját simán viszi a LAN, a P4 2.6GHz "mindenre" elég, mégha Celeron is, egyéb belső próbálkozások pedig nem is lesznek a megkerülésre.
ZCoyote:
Kifejezetten Linux tűzfalakat azért nem néztem, mert szeretnénk más dolgokat is futtatni a gépen, ezt a Debian dolgot pedig határozottan kezdem szeretni.Egyébként érdekel a dolog, kíváncsi vagyok a nyújtott szolgáltatásokra, de ide most nem kifejezetten ezt a megoldást látom megfelelőnek.
Egyébként ez a gateway dolog amolyan plusz feature lenne, nem ez lesz a leglényegesebb dolga a gépnek, viszont jó volna beállítani. Hétvégéig van időm megcsinálni, közben vizsgázom is.
Ha addig nem tudom, nem lesz rajt ilyen lehetőség... utána fizikailag fél-egy évig max. csak nagyon vészhelyzetben tudom megközelíteni a gépet.-------------
A megoldás menetében tudnátok segíteni?
Nem igazán tudom, hogy kezdjek neki a beállításnak.Esetleg, ha lenne egy leírás, ami erre az egy hálókártyás gateway problémára adna megoldást...
--------------
Másik dolog, Debian frissítés. Próbáltam itthoni hálózaton, ssh-val (etch --> lenny), gond nélkül lezajlott. Elvileg írta azt is, amikor az ssh-t indította újra, de - gondolom a rövid kiesés miatt - nem szakadt meg a kapcsolat.
Mire kell figyelnem, hogyan érdemes frissíteni, ha nem mellettem van a gép - nem tudok közbeavatkozni, ha probléma lép fel?
...vagy a távoli elérés esetén ugyanígy nem lesz gond? ...ez "törvényszerű"?
Mi a helyzet akkor, ha közben kimarad a net kapcsolatom? Vissza tudok valahogy jelentkezni ugyanarra a terminálra?...esetleg tegyek fel egyből lenny-t?
A fentieket azért kérdem, hogy mire számíthatok. Frissíthetőség szempontjából a Debian jónak tűnik.
---
Elnézést a hosszúra nyúlt üzenet miatt, egész nap nem voltam itthon.
Remélem, tudtok segíteni a gateway-beállításban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Magisk
- Okos Otthon / Smart Home
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest