Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Jester01 #2771 üzenetére

Nem, a router nem tud ilyet. Itthon beállítottam a router rendszerén a wondershaper szkriptet, ami meglepően jól teljesít, már "nem tudok nélküle élni" :)
    ...de komolyan, most max. csak akkor van probléma, ha a szolgáltató miatt csökken a sávszélesség... e megoldás nélkül elszabadulna a "pokol". :)

Gonosz felhasználókkal nem kell számolni, mert mindenki érdeke lenne ez az átjáró. Ha bárki kijátszaná, a saját netjének konstans sebességét rúgná fel, ami visszaüt.
    A lényeg az lenne viszont, hogy ne külön kelljen állítgatni a gépeket, mert újratelepítéssel minden ezirányú konfig. elvész.

Bambano:
    Két kártya legfőképpen azért nem jöhet szóba, mert a router és a kábelmodem másik helyiségben van elhelyezve, ahonnan egy kábelt is körülményes volt kihúzni, mégegy kábel pedig már nehezen férne el.

Ez a külön címtartomány viszont jó ötlet és kivitelezhető is. A net. sebesség dupláját simán viszi a LAN, a P4 2.6GHz "mindenre" elég, mégha Celeron is, egyéb belső próbálkozások pedig nem is lesznek a megkerülésre.

ZCoyote:
    Kifejezetten Linux tűzfalakat azért nem néztem, mert szeretnénk más dolgokat is futtatni a gépen, ezt a Debian dolgot pedig határozottan kezdem szeretni. :)

Egyébként érdekel a dolog, kíváncsi vagyok a nyújtott szolgáltatásokra, de ide most nem kifejezetten ezt a megoldást látom megfelelőnek.

Egyébként ez a gateway dolog amolyan plusz feature lenne, nem ez lesz a leglényegesebb dolga a gépnek, viszont jó volna beállítani. Hétvégéig van időm megcsinálni, közben vizsgázom is.
    Ha addig nem tudom, nem lesz rajt ilyen lehetőség... utána fizikailag fél-egy évig max. csak nagyon vészhelyzetben tudom megközelíteni a gépet.

-------------

A megoldás menetében tudnátok segíteni?
    Nem igazán tudom, hogy kezdjek neki a beállításnak.

Esetleg, ha lenne egy leírás, ami erre az egy hálókártyás gateway problémára adna megoldást...

--------------

Másik dolog, Debian frissítés. Próbáltam itthoni hálózaton, ssh-val (etch --> lenny), gond nélkül lezajlott. Elvileg írta azt is, amikor az ssh-t indította újra, de - gondolom a rövid kiesés miatt - nem szakadt meg a kapcsolat.

Mire kell figyelnem, hogyan érdemes frissíteni, ha nem mellettem van a gép - nem tudok közbeavatkozni, ha probléma lép fel?
    ...vagy a távoli elérés esetén ugyanígy nem lesz gond? ...ez "törvényszerű"?
    Mi a helyzet akkor, ha közben kimarad a net kapcsolatom? Vissza tudok valahogy jelentkezni ugyanarra a terminálra?

...esetleg tegyek fel egyből lenny-t?

A fentieket azért kérdem, hogy mire számíthatok. Frissíthetőség szempontjából a Debian jónak tűnik.

---

Elnézést a hosszúra nyúlt üzenet miatt, egész nap nem voltam itthon.

Remélem, tudtok segíteni a gateway-beállításban.

Új hozzászólás Aktív témák