Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz bambano #2692 üzenetére

Időközben feltettem csomagkezelőből a 2.6.26-os kernelt és elindítottam azzal is egy teljes kernel fordítást az előzőekhez hasonló módon, de bepánikolt a kernel néhány óra után (num lock és scroll lock villogásba torkollott képernyőkimerevítés mellett). :Y
    Lecseréltem a CPU pasztát és újból próbáltam, azonos végkifejlettel.

A kernelt is próbáltam másik gépen fordítani, de az meg ugyanúgy nem indult el rajt eddig.
    A fenti panic miatt egy kicsit félretettem a gépet azóta és nem szántam rá még újra magam.

A gép hangkártyája PCI-os és nem az a gond, hogy nincs bent a kernelben, hanem nincs belefordítva (illetve a modul nincs elkészítve).
    Konkrétan Cirrus Logic CS4281 benne van (SND_CS4281), de a CS4280/CS461x/CS462x/CS463x-hez való (SND_CS46xx) viszont nincs.

Nekem pedig ez kéne, lspci szerint a kártya: Cirrus Logic CS 4614/22/24/30 :)

Egyébként boot során a jelenlegi (és a lefordított) kernel is jelzi, hogy kissé bugos a BIOS.
    "Vendor "INT440" System "SYSFexxx" Revision 0x1001 has a known ACPI BIOS problem.
    Reason: Does not use _REG to protect EC OpRegions. This is a non-recoverable error
    Loading, please wait..."

...aztán folytatja a betöltést.

További problémám, hogy "shutdown" esetén nem kapcsol ki a gép.
    Erre találtam egy lehetőséget a power management rész alatt, amit ki szerettem volna próbálni, hogy "Use real mode APM BIOS call to power off".

Ezért (is) akartam mindenáron kernelt fordítani, nem csak a szükséges modult, no meg gondoltam, akkor már jó lenne a beállításokon is változtatni...
    ...de hogy a változtatás nélküli kernellel is meggyűljön a bajom... :(

Arra is gondoltam, hogy letöltöm a csomagkezelővel a 2.6.26-os forrását és azt fordítom, de ez a kernel panic most nem tetszik, szerintem ott is eljátszaná velem... :(

Elvileg a RAM-ot is teszteltem korábban (és hibátlan volt), lehet, nekiugrom mégegyszer...

Ja, és arra is rájöttem, mért a grafikus rendszer kernel-fordításhoz:
    Az összes konzolos képernyőt szabályos időközönként telenyomja a b43 drivere, mert nem töltöttem még le a firmware-ét, ezért nem a konzolos képernyőt használtam.
    Odáig persze nem jutottam, hogy esetleg kihúzom a pcmcia kártyát vagy egy darabig leállítom a b43-mat... :D

Huhh, egy kicsit hosszúra sikerült a dolog. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés