Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Köszönöm a segítségetek.
    Próbálkoztam kicsit a dologgal és a következőkre jutottam:

A gépen jelenleg átmegy a forgalom, tehát ha kérés érkezik hozzá, továbbítja és működik a net a hozzá kapcsolódó gépről.

traceroute segítségével meg is jelenik a listában, a router előtt.
    Ha a gépet lehúzom a hálózatról, a kapcsolat megszakad.

...de olykor ha megpingelem a gépemről, a következőhöz hasonló üzenetet kapok:

PING akarmi.hu (79.172.196.4) 56(84) bytes of data.
    From debian_gep (192.168.10.204): icmp_seq=1 Redirect Host(New nexthop: Router (192.168.10.250))

Ezután viszont közvetlenül a routeren megy a forgalom, a Debianos gépet akár ki is húzhatom... ugyanez a traceroute lista esetén is, eltűnik a Linuxos gép.

Ezt mire véljem, hogy tudnám elkerülni?

Bambano:
    Próbáltam az interfaces-be beírni eth0:1 bejegyzést, de nem jelent meg újabb "eszköz".

Ha beírom, hogy ifconfig eth0:1 ipcím, akkor ez a cím megjelenik ifconfig alól eth0:1-ként és pingelni is lehet.

Próbáltam így 192.168.1.1 címet adni neki, de így is "kikerülődött" egy idő után.

Mit csinálok rosszul? :F
    Azt hiszem, kicsit összezavarodtam... :U

Próbáltam 10.0.0.1-es címet adni neki. Ezt láttam a címtartományból, de netem nem volt.
    Itt is próbált ugratni, de a 192.168-as tartományt nem érte el.

Ping netes címre folyamatosan ezt írta:

From 10.0.0.1: icmp_seq=1 Redirect Host(New nexthop: Router (192.168.10.250))

Tudom, hogy ez így kicsit összevisszaság, de sajnos nem értem a dolgot... én csak azt szeretném elérni, hogy keresztülmenjen a gépen a forgalom, amit azon "szűrni" tudok.

...még valami: ha sikerül esetleg működésre bírni, hogy lehet mögöttes gépnek net felől (adott portra) érkező szálakat átadni?

A gépet vasárnap du. viszem a helyére, utána ezt a részét már nem tudom piszkálni... :(

Új hozzászólás Aktív témák