- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
Clonezillát nem ismerem, viszont régebben rengetegszer költöztettem Debiant, amikor újabb HDD-t vettem (többnyire nagyobbakat, de annyira ez nem érdekes, ha elfér a kisebben, akkor működnie kell). Annyival volt bonyolultabb a dolog, hogy jellemzően több partíció volt, és partíciónként kellett másolni.
A módszer pofonegyszerű volt: Az új disken létre kell hozni a megfelelő partíció(ka)t, mountolni valahová és cp-vel átmásolni a régiből. A cp paramétereként a -ax opciót kell használni, ez minden tartalmat (dátumok, jogosultságok) változatlanul másol át (ez a -a opció), illetve megáll a partícióhatárnál (-x). Ha ez megvan, akkor már 'csak' a bootot kell rárakni az új diskre (régi disk kivesz, live linux bootol, chroot beállítás, grub-install), ezekre lehet találni leírásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest