- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZIL
tag
válasz
wwenigma #3641 üzenetére
A szoros időzítésekből csak az újabb intel procik profitálnak érezhetően. Core2-re abszolut semmilyen hatással nincs (se DDR2 se DDR3 esetén) AM3-nál meg csak 1600MHz fölött cl8 alatt kezd el érezhetően gyorsulni, de ahhoz már nem elegek a mezei ramok. Nálam ez volt a max, bár azóta kb 5%-al megjavítottam egy Athlon II 250-essel, de sajna az a proci nem volt jó...
És viszonyításként a default beállítások:
Szóval igenis van értelme a tuningnak, de inkább az órajelekre kell koncentrálni, meg néha vannak rejtett okosságok a lapok biosában is (nekem emiatt szokatlanul magas a másolási érték). -
válasz
wwenigma #3643 üzenetére
Ez azért attól is függ, hogy milyen architektúrában használod, tehát általánosságban nem igaz a DDR3-as RAM-okra. Az integrált memóriavezérlővel rendeklező architektúrák (AMD-nél K8 és a következők, Intelnél a Core i-széria és a következők) valóban nem profitálnak az időzítésből, a rendszer felépítése miatt, intelnél pl. sokkal inkább az Uncore sebessége a meghatározó; de ha egy LGA775-ös konfigurációt nézel, ahol még nem QPI volt, hanem FSB, ott azért érezhető teljesítménybeli különbség mondjuk cl7 és cl9 között.
-
wwenigma
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest