Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
Mikor jön a 0.60 stable branch-re? Tudja valaki?
Én múlt héten próbáltam az experimentalt (rá kell klikkelni a serverre és 7-8 percet várni), és akkor berak a serverre. Ez akkor működik amikor rákattintottál valamire, nem írt ki semmit de nem is tudsz másra rákattintani. Ha ezt észleled akkor csak türelmesen kell várni majdnem 8 percet és akkor berak.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
nextgen001
üzenetére
Álmodozunk csak tovább...

Chernoba, de jó is lenne egy 980 TI vel i7-el 50 fps... de még ez sokáig álom marad.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Clickbait
üzenetére
A városban azért ne mond, hogy minden pillanatban meg van a 30-40 fps...
Ha éppen a város széléről a város felé nézel akkor kizártnak tartom a fix 40 fps-t
Köszönöm az általad linkelt írást, az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg bennem azt olvasva reflektálva:
2016. elején ebből még nem lesz béta. Vagyis kinek mit jelent a béta, mert más játékoknál a béta szinte már tök jól játszható végleges verzió, sőt van olyan játék pl Total war aréna, ahol még az alfa verzió is szinte gond nélkül játszható volt. Kizártnak tartom, hogy jövő tavasszal egy jól játszható verzió lesz ebből (akárminek is nevezzék pl omega verzió)
Amennyi pénzt ebből összeharácsoltak abból sokkal több, igazi szakembert is meg lehetne fizetni.
Pont most olvastam egy cikket (forrás) ahol a fejlesztések költségéről írtak és ha egy középszerű évi 40 ezer dolláros éves fizuval számolunk, (ahogy a cikkben is teszik) akkor az alábbi eset áll fen:
Feltételezzük azt, hogy 40 ember dolgozik rajta 2013 decembere óta (tudjuk, hogy ennél kevesebbel kezdték) az ő fizujuk 3 év alatt éppen karcolja az 500 ezer dollárt. Ellenben a fejlesztők ennek a fél millió dollárnak (137 millió forint) (ha a 3,2 millió darab eladott példány stimmel) steam levonásokkal együtt kb a 60 (hatvan) szorosát zsebelték be (32 millió dollárt - 8,7 MILLIÁRD forint) (és akkor egy 10 dolláros játék árral számoltunk aminél azért többe kerül a játék). Szóval lehet szépíteni, de ha csak ennek a pénznek a fele állt rendelkezésükre 1 évvel ezelőtt... még akkor is egy "jól játszható" betával kéne már régen nyomnunk...(#2976) wjbhbdux: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezt gondolom. Sajnálom, hogy ezt szűrted le az érveimből...
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
kócos87
üzenetére
Itt mindenkinek igaza van amúgy, a fejlesztések tényleg borzalmasan nehéz és komplex dolgok még akár egy egyszerűbb alkalmazásnál is. Én nekem tényleg csak az a bajom, hogy a játék legszuperebb helyein, a tök jól kidolgozott városokban játszhatatlan a játék. Ha ott nem droppoltatná a játék a VGA-s órajeleket akkor egy szavam se lenne.
-
Gilthanas
aktív tag
Én csak arra célzok, hogy ennyi idő alatt nulláról is készülnek el komolyabb játékok. Itt meg még félidőről sem beszélhetünk egy legoptimistább becsléssel sem (sajnos még mindig nem áll valószínűleg elég erőforrás a fejlesztők rendelkezésére).
Az, hogy bizonyos helyeken évek óta játszhatatlan a játék (pl város) arra nincs mentség.
A directx 11-re való átállás nehézségeit értem, de ennél azért lehetne gyorsabban haladni azt azért te is elismered ugye
Senki nem vitatja a játék remekségét, de azért a tempó az problematikus. -
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Barátaimmal eléggé régóta játszunk a DAYZ-vel és az alábbi dolgokban értünk egyet:
Pozitívum:
- Amikor jó annó megvettük a játékot rengeteget szívtunk a bugok miatt, de új volt a tapasztalat, együtt voltunk, jól elkolbászoltunk/azóta is nyomjuk.
- Annó jöttek szépen patchek sorban, mint a kóristalányok, javult is a játék meg nem is, de az illúzió megvolt, hogy készítik (akkor még ugye ott volt Dean Hall akinek az anyukáját sokat szidtuk látatlanba egy egy gyalázatos full geares, bugos halál miatt).
- Az az összeg amit mi kifizettünk a játékért, az nekünk megérte, ezt le kell szögezni, mert nagyon sok kellemes órát töltöttünk el a játékban (futást leszámítva).
- Minden alkalommal amikor full gearesen megdöglünk, valamiért újra és újra nekivágunk a pusztaságnak, mert egyszerűen (egy ismeretlen játékost idézve: "van a játékban valami".
- Dayz-n kívül egy játék sem képes arra, hogy több, mint fél ezer óra után még mindig szívdobogást kapjak az izgalomtól (magas pulzussal), ha egy wolfpack az életemre akar törni és egy sarokban lapulva próbálok elbújni előlük remegő kézzel pisztolyt markolászva 4 tölténnyel. Ezt az izgalmat azóta se találtam meg egy játékban sem csak itt.
Negatívum:
- Mindenki nyugodjon meg, ez a játék soha nem fog elkészülni úgy, ahogy megálmodták, illetve, ahogy mi szeretnénk. Ezt el kell fogadni, mi elfogadtuk, a saját életeteket könnyítitek meg vele.
- Ami a városokban történik optimalizálás szinten (10-15 fps) az vállalhatatlan és sértő ránk nézve. Egyszerűen dobálja/droppoltatja a bivaly erős VGA-k órajelét a játék). Hogy ezt nem bírták megoldani 2 év alatt az gyalázat.
- Ezt a játékot maximum 5 ember csinálhatja, abból 1 takarító 1 meg titkárnő.
Aki annó tényleg azért vette meg előre a játékot, hogy majd a végleges, tökéletes játékkal játsszon és még NEM TUDTA élvezni a játékot úgy, ahogy mi. Attól elnézést kéne kérniük és jogosan visszaadni a pénzt
További jó játékot mindenkinek!

-
Gilthanas
aktív tag
válasz
üzenetére
Öregem, a legrosszabbkor kezdtél neki..
A játék története óta nem volt ilyen nehéz életben maradni. Most jött ki az új patch 0.55 ami megnehezítette.
Bokrokról bogyókat gyűjtsél, és fáról almát. Nézzél meg egy-két tutorial videót a neten. "Survive guide in dayz stb.."De ha most megtanulsz életben maradni, akkor később már semmi bajod nem lehet

-
Gilthanas
aktív tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Sajnos városokban optimalizálatlan nagyon... hiába van Titan-X ed. Maga a gpu órajele ugrál sajnos.. Erdőben rendben van, de városban használhatatlan.
-
Gilthanas
aktív tag
Nálatok sincsen kaja, ellenben terminátor zombik vannak? Elég játszhatatlan lett így nem nehéz. A nehézséggel sosincs baj, ez csak szimplán nem okés.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nálam az első lövést elnyelte. Utána szétnyílt és már nem.
-
Gilthanas
aktív tag
Másnak is Crashel néha a játék memóriahibára hivatkozva akinek AMD-s VGA ja van?
-
Gilthanas
aktív tag
Srácok, jól konstatálom, hogy a platós teherautónál csak egy ember fér rá a platóra? Mert nálunk ez történt
Akárhogy próbálkoztunk, csak egy ember tudott a platóra felülni. Másnál? -
Gilthanas
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Erdőben meglehet a 60 fps (ultrán), de a városokban lecsökken az fps, mert a játék optimalizálatlansága droppoltatja a videókárátyák órajelét.
Tehát hiába tud a kártyám 1080 mhz-et csak 600-700 on ugráltatja a városban (minimumba is). Emiatt van az fps dropp. Városokba nem emiatt nem járok mert felhúz
SSD-vel sem jobb a város

Tehát egyetértek, aki azt mondja, hogy Chernoban 60 fps-en "locsol" (ultrán) az IMAX 4K-3D-ben vetít..
MÁS: Valaki volt már darálni a börtönszigeten? Milyen? Mennyi idő átúszni?

-
Gilthanas
aktív tag
Nektek is karakter reset volt? Mi 2 satrat buktunk el rengeteg felszerelessel. Pedig direkt felvettuk a satrat kedd este
-
Gilthanas
aktív tag
-
Gilthanas
aktív tag
Srácok!
Lenne egy üzleti ajánlatom. Van egy fölös sátrunk barátaimmal és és szeretnénk elcserélni 3 darab lőszeres ládára és 2 darab protector case-re. Természetesen alkudozni lehetne
Kinek kell NAGY military sátor?
Nem csak a sátor slottjaiban marad meg a cucc, hanem bármi amit csak úgy bedobálsz ott a földre, az is megmarad. EGY dologra kell figyelni, hogy kedden esténként szedjétek fel mert a szerver karbantartások veszélyesek. De amúgy 7 napig minden megmarad a földön is benne.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Hol találtad te jó isten!!! Amióta van azóta keresem!
-
Gilthanas
aktív tag
Kb fel eve jatszom haverjaimmal, de csak 380 ora korul vagyok. Nehez osszehozni, hogy mindenki raerjen. Mar nem szeretek egyedul jatszani max lootolni. Amugy fel ev elteltevel is olyan káknoob ok tudunk lenni, hogy orom nezni. Gyalazatos halalokat eltunk mar meg
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
kisborda
üzenetére
Ami még elég gagyi, hogyha dobsz egy gránátot akkor az nem pattog, és nem tudod hova érkezett. Se akkor amikor te dobod (nagyon bugos) se akkor amikor rád dobják
Amúgy azzal nincs baj, hogy külön kézbe kell venni, külön ki kell biztosítani és utána eldobni, ami nem könnyű. Csak a BF 4 ben tudod úgy eldobni, hogy közben egy M60 as van a bal kezedben
Harc sűrűjében kockázatos gránáttal szórakozni ha nem biztosítanak közben 
-
Gilthanas
aktív tag
Szerintetek mitől lehet, hogy az új patch óta remeg a karakterem keze? De nem írja, hogy cold lenne.. ez valami új bug? Úgy remeg a keze fegyverrel, vagy ökölbe szorított kézzel, hogy hát nagyon
Valakinek volt ilyen? -
Gilthanas
aktív tag
-
Gilthanas
aktív tag
Amugy attol rettenetesen ideges tudok lenni amikor egyszer csak kirugnak minket egy serverrol. Mert eleve nehez normalis servert talalni ami mukodik is, loot is van, nappali, nem 40 en vannak benne es nem nullazza a karaktert. Es sokszor belepsz letelik 60 sec spawning 4 perc varakozas utan beenged majd kirugnak. Ilyenkor ujra 60 sec stb majd lehet megint kirugnak. Az ilyen admint nyakonvagnam, mert vagy zarja le a servert privatra vagy irja ki, hogy ne csatlakozz! Minden alkalommal belefutok ebbe legalab 3x es durvan felmegy az agyvizem. Ez a server kereses amugy meg mindig egy tortura.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Lunky88
üzenetére
Egyetértek, hogy nem komplex még a játék, de az "öldösöd a többieket" úgy néz ki, hogy ölsz, aztán 2 x megölnek. Megint ölsz talán aztán 2 x megölnek. Aztán nem ölsz senkit, de megint 2x meghalsz (Katonai területen nézve általában

És ugye folyamatosan mászkálni kell lootolgatni stb. Szóval nem fullad ez annyira unalomba, mert a harcok sokkal izgalmasabbak amiatt, hogy nem akarsz meghalni.
A járműveket én is hiányolom nagyon... V3-at sose találok, Heli crash siteot meg 7 hónap alatt egyszer találtam csak, akkor sem volt ott semmi..
Szóval ne írd le azért a gamet, mert nem uncsi öldösés van, hanem meghalósdi inkább
A BF4 valóban öldösős és az uncsi is annak ellenére, hogy vannak járművek. A 100x meghalok 1 perc alatt és újraéledek teljes gearben számomra az uncsi.És tegyük hozzá, hogy jobban optimalizáltabb és hibamentesebb, mint egy Arma 3 mód. Még így bugos alfa verziójában is...
-
Gilthanas
aktív tag
Olvasok néha csalókról, de pontosan nem tudom az miben nyilvánul meg. Miben lehet itt csalni? Illetve, hogy? Gondolom nem az IDDQD-t kell beírni.
Ezt a videót sem értem végig, hogy mitől cheater valaki. Tudtok példákat?
-
Gilthanas
aktív tag
Ez a persistence server dolog egy bullshit. A satrunk siman eltunt a jungle kozeperol... Nem ertem most hogy van ez akkor? Meddig marad meg a sator? Mert kizart, hogy megtalaltak volna itt mert nulla lootos ejszkai server ahol a kutya sem jar.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
üzenetére
A jobb klikk az csak zoom. Egy külön beállítás a lélegzet-visszatartás amit ha lenyomsz akkor 1-2 másodpercig marad meg a célkereszt. Lehet neked úgy van beállítva külön? Mert alapból jobb klikkel csak zoomol. A beállításnál sem írja szerintem, hogy a zoom-al visszatartja.
-
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
pittbaba
üzenetére
Használhatsz ALT+ TAB kombóval térkép nézegetést böngészőből (nem javaslom) vagy ha van okostelód, tabelted, közben használhatod az "izurvive" nevü térkép appot. Én ez utóbbit használom lassan fél éve. Elég hamar frissül és a haverjaiddal össze tudod hangolni így ha valaki bejelöli a térképen hol van azt te is látni fogod.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Csak nem az alvilagban van a karakter?

-
Gilthanas
aktív tag
A nagy katonai sátorban másnak is csak 100 slotnyi helye van, mert a görgető nem működik? Elvileg sokkal több cuccot lehetne belerakni és alul látszanak is a slotok csak a görgető nem működik lefelé. Más találkozott már ezzel?
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
hun-man
üzenetére
Az nem semmi

Én tegnap 5 emberrel találkoztam és mindegyik az életemre akart törni

Amúgy a közös játékban nálam az zavaró, hogy nagyon rossz minőségben megy át a hang beszéd közben. Barátaimmal skypon játszom, de amikor valami vadidegennel beszélek sokszor alig hallom amit mond. Nálatok is rosszul hallatszik sokszor a másik hangja?
-
Gilthanas
aktív tag
Azert ilyen makod tobbet nem lesz
A dayz nem segit es nem bocsat meg
En egyszer probaltam segiteni valakinek amint latta, hogy az inventoriban turkalok azonnal lelott. Akkor fogadtam meg, hogy akinel fegyver van azt elkerulom vagy lelovom rogton
akinel nincs lofegyver annak segitek ha engedi. -
Gilthanas
aktív tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
-
Gilthanas
aktív tag
Valakinek működik a steam? Dec 21-én 19:40 kor ? Mert nekem és haveromnak be sem lép a steambe.
-
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
nanorambo
üzenetére
Rosszul fogalmaztam, nem a server restartra gondolok amikor visszaszámol, hanem amikor beléptek egy serverre és eltűnnek a cuccaitok. Arra a karakter restartra gondoltam elnézést. Szóval ha az megtörténik, akkor ki kell onnan lépni és egy másik servert keresni gyorsan.
killer095: A városok továbbra is hulladék módjára vannak optimalizálva. Viszont mivel az egész játékot egy új grafikai motorra fogják átrakni nem hiszem, hogy nagyon sokat törnék magukat ennek az enginnek az optimalizálásán. Ha neked ez kardinális dolog akkor várd ki az új grafikai motort szerintem.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
nanorambo
üzenetére
Ezt a restart dolgot eleg gyakran mondjatok, de ugye nem arrol van szo, hogy beleptek egy serverre es egy szal gatyaban talaljatok magatokat? Mert vannak restart szerverek, de ha rogton kilepsz onnet es egy olyan serverre lepsz be ami eddig jo volt akkor ott ujra ott lesznek a cuccaid. Neha belebotlok olyan serverbe ami restartol, de gyorsan ki is lepek onnet es ott nem jatszom. Ti ilyenkor ott maradtok? Mert ha igen akkor az hiba.
-
Gilthanas
aktív tag
Srácok, ha benne ülök a V3-ban és servert váltok nem jön velem a gép igaz?

-
Gilthanas
aktív tag
válasz
spank309
üzenetére
Én már eljutottam odáig hogy akinél mozint látok vagy full gear ben van vagy katonai bazison talalkozom valakivel azt lovom, szurom, utom. Tul sokat probalkoztam az emberseggel mindig kicsinaltak
ez a szomoru mert a valosagban is igy lenne szerintem, hogy a biztonsag kedveert minden Texasi redneck elobb lone. Max talan gyerekekre nem. Szoval azt tanacsolom, hogyha full gearben vagy es fegyverest latsz bazison azt le kell loni sajnos, akinel meg nincs fegyo azt meg hagyni kell olesse meg magat massal
kar, hogy nem gyujti a jatek hanyszor haltam meg. De az elmult 1 evben kb 1000x biztos legepeltek. -
Gilthanas
aktív tag
válasz
spank309
üzenetére
A youtube ra ha beirod hogy dayz survive guide akkor talalsz sok videot ami a kezdeteket elmondja sok hasznos tanaccsal. Elmondja hogyan kezdjel neki a jateknak.
De leirasokat is lehet talalni ha olvasgatni szeretnel inkabb.
Amugy kerdesedre a valasz:
Meg lehet enni konzervet ha ki tudod nyitni csavarhuzoval, kessel vagy konzervnyitoval esetleg baltaval. Gyumolcsokbol pedig ami nem rohadt azt lehet hamikazni
-
Gilthanas
aktív tag
Van egy jó mobilalkalmazás amit haverjaimmal használok IOS-re androidra: iZurvive névre hallgat. Egy külön csoportot lehet létrehozni benne ahol csak az általad meghívott emberek vannak és tudsz jelöléseket tenni a térképre (izgalmas pontok, te hol vagy éppen stb). Elég jól működik már több mint fél éve használjuk.
-
Gilthanas
aktív tag
Engem az érdekelne, hogy messziről is megtartja e az álcát, vagy csak simán kirajzolja karaktert?
Mert ugye ha távolba nézel eltűnnek a bokrok és a fák is ritkulnak a grafika miatt még ha ultrán játszol is. Tehát hiába van valaki a távolban az erdőben egy bokorban te látod őt messziről, mert a gép nem rajzolja ki a bokrot ellenben a karaktert igen. Erre fognak valami megoldást találni vajon? Mert ha az embernek van esze leveszi minél jobban a növényzetet és kevésbé lehet elbújni előle. Más foglalkozott ezzel már? -
Gilthanas
aktív tag
Szerintem, a kép besötétedése az direkt van, hiszen ha a napba nézel vagy a világos égre akkor az valamelyest elvakít. Nappal szemben rosszabbul látsz, gondolom ezt kívánja megvalósítani ez az effekt. Nálam is besötétedik a kép ha a nap felé nézek.
-
Gilthanas
aktív tag
"A DAYZ magadra hagy, nem segít, meggyötör, és nem bocsát meg!"
De ezredszerre is nekiindulok a pusztának alsógatyába.... és nem tudom miért.
-
Gilthanas
aktív tag
Patch lesz ma?
-
Gilthanas
aktív tag
Ezt a persistence server dolgot valaki segítené tisztába tenni?
Mikor, mi és meddig marad ott a rejtekhelynek kijelölt helyen? Valamikor 1 napig is ott van a cucc aztán valamikor eltűnik csak úgy, de senki nem viszi el.
Csak a sátorban lévő dolgok maradnak meg? Sátrat soha életemben nem találtam pedig elég régóta és sokat játszom és minden erdészeti ojjektumot átnézek. De nem is ez a kérdés, hanem van e valami egyetemes igazság a persistence servereket illetően?
Köszönöm:
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
Nálam a fogó+ szemüveg tok kombó vált be az örök futásra
Amíg északon futok a vonatsín mentén addig telóról olvasgatok vagy TVzek. Néha irányba rakom ha kell. -
Gilthanas
aktív tag
Nem tudom mindenki tudja e, de at lehet onteni a muanyag flakonbol a vizet a kulacsokba
-
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
KohanTroon
üzenetére
Egyetértek.
Én is tovább nehezíteném a játékot loot terén. És abban igazad van, hogy az ember ezerszer óvatosabb lenne 50 óra alatt emgszerzett loot al. térképpel 2 óra játékkal pár szerverrel full gear vagy. Ez nem túlélő.
Ez a kihülés dolog is egy vicc tulajdonképpen. Eddig egyszer sem sikerült megfáznom sem.A "The long dark". Na az túlélő. Ott az első szeles, hideg éjszakát nem sikerült eddig túlélnem.

-
Gilthanas
aktív tag
Tegnapi interjú Dean Hall-al a jövőbeli fejlesztésekről:
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
BlackDevil
üzenetére
A szarvasos jó kép, olyan mintha valami animációból lenne.
-
Gilthanas
aktív tag
Na így se haltam még meg... álltam egy dombon egyszercsak valami lagg miatt mint a rakéta kilőtt a dombról és már csak a you are dead kiírást láttam
Full gear bye bye. De most már fölösleges gyűjtögetni holnapig. -
Gilthanas
aktív tag
Új 0.49 stable patch van?
Új hozzászólás Aktív témák

- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest