Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
Hugi00
csendes tag
válasz
Levi123 #2955 üzenetére
Szia!
Igen, pont ez a baj, hogy valamiért ha beírom a 192.168.0.1-et nem hozza fel azt a képet, amit mellékeltél...
Alapesetben van internet hozzáférés a gépen, de kb 2hetente (ahogy haza utazom) az első belépésnél csatlakozik a routerhez, de nincs net... ekkor behozta a felhasználó név és jelszó kérést, az admint beírtam, de a kurzor nem állt a jelszó mezőn. Utána reset a routeren, van internet a gépen, de a böngészőbe beírva a 192.... nem jön elő a kívánt felület... Így mit tegyek? -
Mikemend
senior tag
válasz
Levi123 #2807 üzenetére
Hasonló gubanc lehet nálam is, de nálam nincs legördülő menü, hanem rádiógombok vannak és csak WPA-PSK vagy WPA2-PSK vagy WPA-PSK-AUTO van. Ilyenkor mi legyen?
Itt van két kép is, ezeket a paramétereket látom, titkosítást nem tudok állítani másképp:
az advanced beállításoknál:
Hogyan lehetne AES vagy TKIP opciót választani?
-
Dufy
csendes tag
válasz
Levi123 #2838 üzenetére
Szia!
Nem jutok el odáig, ott már minden rendben lenne, csináltam már így routert, csak az a gond, hogy nem enged belépni a 192.168.0.1-re...
reseteltem többször is, hogy jó IP-t osszon ki (amit nem tudom hol kell megnézni, de elvileg resettel be kell állnia a 192.168.0.1-re) a kábelek jók, net is van, kezdem azt hinni, hogy maga a készülék rossz.
-
Paloczi95
tag
válasz
Levi123 #2824 üzenetére
Akkor mindenképpen valamilyen gigabites router-t kellene néznem. 2 versenyzőm van: Linksys E2000 és TP-LINK TL-WR1043ND. Nem tudom, hogy megérné-e a Linksys a felárat. Jelenleg elég lenne a TP-LINK szolgáltatása is, de a jövőre tekintve? Meg ugye ott van a minőség is... Szerinted?
-
sebi83
csendes tag
válasz
Levi123 #2798 üzenetére
Szia!
Tudom,hogy ott kellene lennie a wireless menűnek,de nincsen ott.
Korábban már használtam ezt a routert,akkor ment is rajta rendesen a wlan.
most újra beakartam üzemelni,de most meg nem jó.
próbáltam resetelni is,újraindítani,de indítás után pár másodperc múlva kialszik a wlan led,és ennyi.
Current Firmware Version: V2.07
Firmware Date: Tue, Mar 18 2008ugyanaz a Firmware van,mint neked.
Vmi ötlet? -
SupahKashim
csendes tag
válasz
Levi123 #2764 üzenetére
Ez már meg csináltam de ő mindig át állítja mivel külön gépe,van.Ezért gondoltam ilyen routeren belüli meg oldásra.Mert ahhoz nem ért
Neki a lényeg hogy menjen a net és jó gyorsan.
Akkor egy másik kérdés tudtok olyan routert megfizethető áron 15ezer alatt amiben van ilyen vagy van hozzá olyan fw én most így hirtelen TP-LINK TL-WR1043ND routert néztem ki.Mivel jövőre jobb netünk lesz remélhetőleg, és ahhoz jó lenne egy gigabites router mit mondotok erre?!
-
sbazsi
veterán
válasz
Levi123 #2733 üzenetére
nem tudom hogy férjek hozzá az admin részhez.
ha bedugom, és "csatlakozom", a gép nem kap ip címet.
ha mögé rakok egy másik routert, akkor meg abba tudok belépni.mert ügye "(wireless) switch üzemmódban" van. vagyis csak továbbosztja a kapott ip címet.
és ha nem kap, nem is oszt. -
nemszabad
tag
válasz
Levi123 #2702 üzenetére
Szia!
Nem volt túl hűs a router a 7,5V-os táp mellett, úgyhogy kiiktattam addig, amíg nem találok egy 5V-ost hozzá.
Azt sem tartom kizártnak, hogy a régi -jelenleg rajta lévő- firmware-ben nem lehet kilőni a wifi-t, szóval amint lesz megfelelő tápom hozzá, leszedem az új firmware-t a linkről, amit írtál, és az már hátha tudja.
Köszi szépen a segítséget! Minden jót! -
domber00
csendes tag
-
moss75
csendes tag
válasz
Levi123 #2387 üzenetére
Levi,
Köszi a válaszod.
Jelenleg is Dlink modet használok (360R) amivel simán megy a net már évek óta. Nemrég ajándékba kaptam egy olyan wifi routert amibe a modem is be van építve, szóval elég lenne ezt az új G624T-t használni...
Nos a probléma az, hogy miután összekötöm az új routert az adsl lámpa nem gyullad ki.
Azt olvastam, hogy az ANNEX A-s routerek nem jók mert nem szinkronizálnak (?). Tehát úgy gondolom az a baj , hogy ez ANNEX A-s.
A kérdés csak az, hogy lehet-e a firware-t upgredelni ANNEX-B-re.
Üdv.,
Moss75 -
sityuka80
tag
válasz
Levi123 #2379 üzenetére
Szia.
Magyar Telekom.
Jelenleg 8 megás csomagom van de a max ami szokott jönni az 520kb/sec (a rendszer nem tud többet.).
Ez rendben is van.Már beletörődtem
Mivel a 4 megás csomagjuk 200ft-tal lenne kevesebb így maradtam ennél.
Viszont ha router kihúz újra bekapcs utána van megint teljes sávszél.
Így én nem a szolgáltatóra gyanakszom.köszi.
üdv. -
-
razorka777
veterán
-
Nagy_Matessz
aktív tag
válasz
Levi123 #2008 üzenetére
Áhh de hogy. ISP van Chellonál, azaz elvileg az azt takarja hogy MAC addres címet regisztrál. Nem a WLAN megy el. Megy a router stb, és egyszer csak nincs net. Semmi, Outlook nem kéri le a leveleket ilyesmi.
No net. Ez a probléma, de azóta nem hívott a diszpécser, lehet megoldódótt.
A másik hogy lehetne kilőni ezt a Remaining Delay Time dolgot. Idegesítő, bár érdekes hogy egyszer 56 perc, nyomsz egy DHCP Renewt és utána 75 óra. -
Bono'
csendes tag
válasz
Levi123 #1983 üzenetére
így próbáltam jelszónélkül, a sajátra nemmegy fel a teló, másik kósza wifi jelre meg simán felszalad. a 2 gépem között kábellal megy a net, WLAN-re csak telóval csatlakoznék, ha sikerülne.
Ja igen és nem csak az opera nem működik, hanem semiféle netes dolog se. inaktív a hálózat miután csatlakoik a teló. -
Dot
őstag
válasz
Levi123 #1981 üzenetére
Nem a frissítésnél gondoltam, hanem ha max-al akarok tölteni akkor kell újraindítanom!
Akkor frissítés! ez kell neki? mert ez csak 206b-s és visszább láttam, hogy valakinek 207 es van.
szerk: ezt meg nem tudom letölteni, 0,2-0,6KB/s el jön mind2 gépen, meg-meg szakad! 2óra alatt 1-1% -
Dot
őstag
válasz
Levi123 #1971 üzenetére
Köszi, de ezt a portnyitást nem értem. A DMZ az nem arra való hogy pl. ha a gépen csinálsz valamilyen szervert akkor arra az internetről is rá lehessen csatlakozni? Mert a szervereimet csak akkor látják, ha be van kapcsolva ez a dmz. És ott csak ip-t tudok beírni.
persze 10/100as a wan, lan portja/i/
-
Bono'
csendes tag
-
válasz
Levi123 #1798 üzenetére
Nem nem vasbetonból van, de azt tudom h 30cm vastag.
Erős káromkodások közepette elhiszem amit írsz, MERT megtaláltam a korlátozás részét wifin belül, de a minimum 1megabit.....épp ezt kéne még jobban kilóbájtokra korlátozni.[link]
Nekem se gond ha fűt, ő dolga, de befűt nyáron amit nagyon nem akarok!! Így is katasztrófa ami van!!!Valamit ki kell találni a sebességre, így is döcög a net, nem hogy még a család a lentin lóg majd...
-
BGI
tag
válasz
Levi123 #1339 üzenetére
Szia,
Enyhe túlzás az általad említett ár.
[Ez itt a reklám helye] -
Bálnaborjú
tag
válasz
Levi123 #1297 üzenetére
szia ! köszi a választ !
megvan rég a kézikönyv, de mit kezdjek vele ?
pl. ezt írja : "A router képes a WAN interfészére csatlakoztatott más eszköz
MAC címének lemásolására."ami ugye épp az ellenkezője annak, amit mondtál, hiszen nekem nem a WAN interfészen lévő eszköz MAC-ja kell (jó, értem én, ez csak egy kényelmi szolgáltatás, dugjam rá a WAN portra pc-t, és kiolvassa, de azért eléggé félreérthető..)
-------
sajnos szakadozik, ezért próbálkoznék az új fw-rel + érdekel a bridging
-
Kloss
őstag
válasz
Levi123 #1165 üzenetére
Van ám, főként kisebb településeken. Publikus IP kizárólag + pénzért jár.
Erre egyszer úgy jöttem rá, hogy telepítettem egy szervert, amit a település helyi netén keresztül el lehetett érni, de más hálózatokból már nem. Külön IP-t kellett kérni, és ők is regisztrálták a mac addresst.#1163: ugye milyen jó?
-
-
BGI
tag
válasz
Levi123 #1121 üzenetére
Hali,
Én úgy csináltam, hogy átállítottam manuálisra, és beírtam a www.ntp.org hivatkozást, valamint kiválasztottam a helyi időzónát (helyet).
Remélem elég világos így, ha nem majd otthon megnézem (most melóhelyen vagyok) és csinálok képlopást is. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
Levi123 #1111 üzenetére
Egy drivert kell feltenni hozzá, és kb semmit nem lehet konfigurálni. windos-os és a hozzáadott wlan kereső szoftverrel is próbáltam, de nem talál jelet. Szétkaptam, de ránézésre nem sérült benne semmi. Mindegy, egyelőre a szomszédot megkérem hogy hozza át a laptopját, hogy az talál-e jelet, ha igen, akkor legalább a router nem rossz...
-
Tücs28
csendes tag
válasz
Levi123 #1095 üzenetére
Levi!
Ismét a segítségedre van szükségem.
A tegnapit folytatva...
Az egyik gépemhez (1) csatlakozik a net routeren keresztül kábellel, a másikhoz (2) pedig rádiósan.
A mérési eredményeket a www.speedtest.net -től kaptam, és nem a két gép közti adatforgalmat méri.
Problémám a következő:
Eddig ha mind a két gépen neteztünk a mérési eredményeink akkor is 10000 körüliek voltak (le - és feltöltés egyaránt, egyszerre is).
Most pedig az 1-esen max 4-6000, a 2-esen pedig csak 3-4000 (ez érezhető is).
Ha csak a 2-es gép megy, akkor is 3-4000 (de ez változó, van amikor csak 2000, de van amikor 6000, de egyszer sem éri el a 9-10000-t)
De viszont ha a routert kiiktatom (csak kábelen csatlakozom) és akkor mérek, az eredmény ismét 10000.
Miért van ez?
Eddig a router nem fogta le az adatforgalmat.
Lehet, hogy még mindig rajtunk van valaki???
Pedig levédtem, ahogyan javasoltad.
Más opciót nem változtattam.
Szerinted??? -
Tücs28
csendes tag
válasz
Levi123 #1093 üzenetére
Az én gépemnek -amelyikhez a router van csatlakoztatva- a letöltési sebessége kb. 10000, a feltöltési pedig kb. 13000.
A másik gép -amelyik csatlakozik ehez a routerhez rádiós vevőn keresztül- letöltése pedig csak kb. 4600, feltöltési sebessége pedig kb. 11000.
Miért van ez? -
davids83
csendes tag
válasz
Levi123 #1060 üzenetére
Hát, a router tűzfala ha ki is van kapcsolva (mint nálam), a ZoneAlarm megfog mindent szinte.. windows reinstall? az mi??
modern korban élünk emberek, GHOST-oljatok aztán kész!
Bár linux-nál még nem sikerült megoldanom, igaz nem is nagyon próbáltam..
Hatótáv? mi az alsó szomszédét 100%-osan látjuk (bár azt nemtom hogy milyen router), amúgy nem tudom kinek van még a környéken, de több sztem nincs a közelben.. az enyémet a szomszéd lakásból a tesóm látja, bár neki régi laptopja van, elég gyenge wifivel, ezért a túlsó szobából (kb. 8-10 méter vastag falakkal) sokszor szakad neki.. ha kipróbálom a szüleimét ott nála majd akkor majd megírom.. meg akkor már az emeleteket is megnézem!
Hja, meg ha már így előhoztátok akkor összekötöm a kellemeset a hasznossal, és kiépítem a kapcsolatot a vörös bolygóval is egy Mars-expedíció beiktatásával..De csak mert mondtátok!
-
Kloss
őstag
válasz
Levi123 #1060 üzenetére
Nemrég próbáltuk ki a kollégám házában, ő is ilyet akar venni.
Tetőtérben van a modem, oda tettem a routert, a gépe pedig a pincében van.
Simán volt net, kb 30-35% jelszint mellett. Panellakásban nincs tapasztalatom, bár a srác háza is kész panelekből épült, nem téglából.
Egy kiegészítő antenna azért csodákat tehet. -
DrDream
csendes tag
válasz
Levi123 #1041 üzenetére
Igen ADSL-t (enternet), az admin felület bejön, de semmilyen más oldal nem. A LED-ek úgy villognak ahogy kell, amikor próbálja megnyitni az oldalt villog, hogy van kommunikáció. Működött korábban, csak csináltam egy reset-et elfelejtett admin jelszó miatt és azóta van ez, amit a frissítés se oldott meg.
-
davids83
csendes tag
válasz
Levi123 #1017 üzenetére
Sztem tök mindegy, csak azért írták ezt, mert gondolják ha wifin tolod, akkor nem éred el fizikailag a routert, tehát resetelni sem tudsz.. bár nemtom, nem biztos hogy a reset megmentené, de a mai világban fw frissítési hibától kizárt hogy tönkremenjen bármi is.. szerintem...
(reset vagy reload után önjavítást kéne végrehajtani, jobb alaplapok BIOSa is menthető..)
A lényeg, hogy UTP-n egészségesebb a dolog! -
Kloss
őstag
válasz
Levi123 #1009 üzenetére
Felfelé nem ad a T-Online/Com szívesen sávszélességet. Én is csak azért fizettem elő a 8Mbitre, mert felfelé 512kbit van, de sajna ez bruttó, vagyis nettó 430 marad...
Viszont a ping állat jó. De visszamegyek 4Mbitre, mert ez túl drága, tekintve, hogy nem töltök le sokat. A németeknél a T-Online 6Mbithez 576kbit feltöltést ad 39.95-ért (telefonnal, hálózaton belül 0 eurocent).
Én 7Mbit/430kbit-ért fizetek 39.95-öt + a telefont... -
davids83
csendes tag
válasz
Levi123 #1007 üzenetére
Hehe, hát ez van sajna.. bár olvastam egy cikket, hogy a kábelnetes szolgáltatók is egy szintre akarják hozni, de sztem nem mostanában lesz..
Amúgy most nekünk is ígérték a duplázást, de sajna nem lett belőle semmi egyelőre..
Engem is idegesít, FTPnél vagy sendspace.com-on is alig bírom kivárni amíg felmászik, tiszta modemes korszakra emlékeztet, csak ez talán nem szakad meg! -
-
n_stolz
tag
Így a hozzászólások alapján azt szűrtem le, hogy az 524-es routerrel nincs baj(szakadozás), csak ha 360R-es modemmel együtt használják, tehát minden bizonnyal a modemben van a gigszer, ezért gondoltam arra, hogy a 360R típusszámú modemet kéne FW frissíteni, ez megoldható szerintetek?
n_stolz
Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest