Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
Trianrta
aktív tag
Az az érdekes, hogy amikor töltök le egy nagyabb méretű fájlt, akkor letöltési sebesség 2500 kb körül van Wifi-s kapcsolattal, Kábelen pedig 3600 kb körül, viszont a speedtest.net a wifis kapcsolatnál a kábeles 1/4-ét méri. Szóval akkor az nem reálisan mér.
Pár perce ezt mértem kábelen:

Wifin pedig most ezt:

-
fefe172
tag
Üdv!
Amivel nem működött: Ericcson DSL 600E modem
Jelenleg pedig: SmartAX MT800u-T modemet használok ( ezt kaptam kölcsön), de sajna nem írtam fel annak a tipusát amivel először kipróbáltuk ( eléggé be volt építve az ismerősömnek).
Mivel kölcsönben van a modem, ezért előbb-utóbb vennem kell ( vagy a szolgáltatót valamiképpen megszorítani, hogy cserélje ki a szar ericcson-ját) ezért aki tud javasolni megbízható modemet azt megköszönöm. Bár mivel a SmartAX egyelőre beválni sikerül megpróbálok ilyet szerezni, de ha nem sikerül akkor várom az építő jellegű javaslatokat..........
Előre is köszönettel:
fefe172 -
fefe172
tag
Szia Kloss !
Nos megtörtént a garanciális csere, de sajna semmi nem oldódott meg, miután a router telepítésre került megint csak néhány percig ment a teljes sávszélesség és megint a régi nóta lecsökkent igen drasztikusan. Ezután felhívtam a D-LINK technikai vonalát , ahol nagyon segítőkészek egyébként kellemesen csalódtam bennük, azt javasolták, hogy próbáljak ki egy D-Link DSL-321B modemet mivel előfordulhat, hogy a szolgáltatómtól kapott modemmel van valami gond, annak ellenére hogy a géppel direktbe kötve működik . A modemet oda adják kipróbálásra és utána kell dönteni , hogy megveszi-e az ember vagy sem( persze személyesen kell Bp.re menni érte).
Úgy döntöttem, hogy mielőtt tőlük kérek egy modemet :kerestem egy havert aki szintén olyan csomagot használ és annál a szolgáltatónál van ahol én elmentem hozzá és rákötöttük az ő modemére ( amely más márka és típus) a routert hát kifogástalanul működött.Szerencsére volt neki egy másik általa nem használt modem. Haza hoztam, össze kötöttem és azóta is a teljes sávszélességgel működik a router még WI-FI-vel is.
Tanúság , ha ADSL INVITELEN keresztül jön és a DI-524 nem működik ill. le esik a sávszélesség akkor modem csere, nálam bevált
Mindezt azért írom le, hogy ha valaki hasonló problémával küzdene tanuljon belőle.
Ui: Felhívtam a telefontársaságot , hogy mi a gondom a modemükkel azt mondták, hogy mivel egyébként működőképes modemük és le adja a sávszélességet ezért 9.000 Ft-ért tudják csak kicserélni. Jó mi? -
-
-
fefe172
tag
Tisztelt Kloss !
Megfogadtam a tanácsodat és letöltöttem egy frissebb verziot V2.07 -t csak viszont a router meggondolta magát a verziót elfogadta betölötte, de sajna be is kattant tőle annyira, hogy a WLAN led megszűnt világítani és ezzel kapcsolatban nem is létesít kapcsolatot a számítógépemmel.Próbáltam resetelni de cseszik rám, véleményem szerint kuka, vagy gari mert még nincs egy éve , hogy vásároltam. Esetleg neked még valami ötlet( mert látom tapasztalatod, tudásod van amiket korábban olvastam) ?
Üdvözlettel:
fefe172 -
kripo67
csendes tag
Szia Kloss!
Tegnap éjfélig játszadoztam és sikerült.
Van net a gépemen és sikerült az emeltre is eljuttatni.
(egyébként upc)Most már csak titkosítanom kellene.
Viszont nem nagyon merek most hozzányúlni, mert tényleg frankók működik.Kérlek írd le (ha megoldható) a lépéseket ahhoz, hogy ne lássa a környék a netemet és az emeleten csak akkor legyen net ha engedélyezem ill. valamilyen jelszót beírok.
előre is köszi
kripo -
biturbox
csendes tag
Sziasztok!
Hát bizony elég meleg a modem, de előtte is ilyen meleg volt és nem csinált marhaságokat!
Tényleg segíthet a Misc-nél mindent disabled-re állítani?
UPnP Setting
You can disable or enable UPnP functions at anytime.
x Enabled Disabled
VPN Pass-Through
Allows VPN connections to work through the DI-524.
PPTP x Enabled Disabled
IPSec x Enabled Disabled
Jelenleg ezek vannak Enableden!
Nálam nincs időponthoz kötve az ADSL led, mert sokszor délelőtt is...., de többnyire az esti időszak. Te bejelentetted és megoldódott? Kinél a szolgáltatónál ugye? Mert a Matáv általában rájuk mutogat.Most nagyobb baj van!!! A laptop nem látja a routert, illetve látja a kapcsolatot, csak nem csatlakozik! Megjelenik a laptop és a földgömb ikon és X van a kettő között... hiányzik a router a kettő közül... Tegnap piszkálgattam rendesen a routert, és az a régi 2005. 2.02b firmware van benne!!! Szerintetek mi okozza? Vista a laptop-on és xp itt a gépen....
Tehát látja a kapcsolatot, de nem csatlakozik hozzá! /Amúgy hardware-ekkel, eszközökkel minden rendben.../Előre is köszi!
-
kecskesadam
csendes tag
ADSL, de közelebbről nem tudom a fajtáját. Még annyit elmondanék a történethez, hogy teszteltem a netet router nélkül is, ugyanazok a problémák, aztán tegnap délután megjavult, minden ment mint azelőtt, ma délelőtt megint kezdődött minden elölről... Lehet, mégsem router probléma ez, hanem a szolgáltatónál szarozik valami...

-
worker242
csendes tag
Sajnos most nincs másik gép a közelemben, amit használok az egy jó 3 éves Albacomp laptop. Gondoltam már erre is, hogy a gép wireless adaptere nem tökéletes, másnem megpróbálok kölcsön kérni egy külső usb-s adaptert, azzal hogyan menne a dolog.
Mindenesetre köszönöm a visszajelzést!
-
worker242
csendes tag
A wireless kapcsolat szakad meg a gép és a router között. Ha vezetékesen csatlakozom a netre, akkor megy minden szépen, legalábbis ahányszor próbáltam mindig működött.
Ha megszakad a kapcsolat, azalatt a router admin felületét sem érem el, tehát ebből is úgy gondolom, hogy nem a szolgáltatómmal van a baj.Amíg a laptop wireless adapterének az eredeti kliensét használtam (Intel), addig látható volt, hogy ingadozik a jelerősség. Gondolom ez most is így van, csak a windows wireless kliensén (vizuálisan) ez nem olyan feltűnő. Mondjuk nem értem, ha ingadozik, ez miért van, ugyanis a laptop és a router 1 szobán belül van néhány méterre egymástól.
-
!wannabe
tag
Hmmm akkor lehet, hogy otthonra én is le jelszavazom.
WEP is törhető biztosan. Ahogyan a WPA és a WPA-PSK-nak is meg van a módja.( Ezek azok a titkosítási módok amik a Topic címét képező routernél szóba jöhetnek ) Viszont én eddig nem használtam mást és szerintem nem is fogok ameddig ez beválik. Ha valaki feltöri a WEP Key-emet az megérdemli, hogy szörföljön a neten amíg észre nem veszem
-
!wannabe
tag
Szerintem Achmed-nek nem arra van szüksége, hogy hogyan lép be a routerbe de szó mi szó nem egészen értem, hogy mire van szüksége.
Amúgy miért mondod h védje le a router beállításait? Nekem sincs az otthoni levédve úgyis csak én nyúlok hozzá, a szüleimet nem érdekli a router menüje

-
kawaszaky
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a gyors hozzászólást!
Tehát ha jól értelmezem a dolgokat akkor a virtualis szervernél tudom megadni a portokat,
úgy, hogy típusnak a both-ot választom és a pirvát hoz írom a kezdőportot a publikushoz meg a végportszámot?pl:protokoll type: Both; Private port: 79; Public Port: 81; Schedule: Always
és így a többit? -
TOM!K@
tag
Helló!
Az a furcsa az egészben hogy most lesz két éves nemsokára és 1,5 hónapja jelentkezett ez a hiba először. Eddig sem folyamatosan ment. Van úgy hogy egész héten be sincs kapcsolva , amikor meg használjuk akkor reggel bekapcs, éjszaka kikapcs.(csak hétvégenként használjuk a netet, suli, nemvagyunkitthon stb.) Szóval egymásután kapcsolgatva nincs. Ne kérdezd miért nem megy folyamatosan. Tudom hogy nem fogyaszt sokat. Egyszerűen így használjuk.
Valamint a szolgáltató, akié az accesspoint, sem mondta hogy ne kapcsoljuk ki soha sem a routert, se az accesspointot mert tönkremegy.
Köszi a kommentet
-
!wannabe
tag
Pontosan, firmware frissítés csak abban az esetben ha valami hibát akarsz vele elhárítani esetleg nem férsz hozzá a régi firmware-el egy hasznos funkcióhoz. Amúgy ha pl firmware frissítés közben megy el az áram otthon akkor az egészségtelen is lehet.
Otthon Linksys routerem van. Elvileg valamilyen 2005 előtti firmware van rajta ami nem lehetne mivel akkor még nem kezdték el gyártani az a szériát. Lehet hogy valamiféle átcímkézés áldozata lettem
Mindenesetre a router kifogástalanul működik. A régi firmware sértetlen. -
Moretimer
aktív tag
Szóval,a vezetékes telefon a szobámban van.
Édcsanyám pedig kb. 1 éve rágja a fejem,hogy a telefont pateroljam vissza a halba,viszont a vezeték nem ér a halíg úgy,hogy nekem is legyen netem közben.
Kábelezni,kötözgetni,hosszabítani nem volt kedvem,és a vezeték nélküli megoldás is megtetszett.
Ennyi lenne a történet.
-
Bálnaborjú
tag
Nálam is talált néhány AP-t a scan gombra, közülük az egyik az enyém volt, annak beírtam a MAC-jét a rubrikába, továbbá a titkosítási módot, a kulcsát, az SSID-jét és a csatornáját beállítottam az 524-es "wireless" lapján (jobb híján, bár ki tudja, hogy van-e hatása annak erre), de semmi nem történt..
(ja, csak szólok, hogy a bridging bekapcsolása után mindig a wds.htm oldal fog feljönni a wireless gombra kattintva !)
Lehet, hogy hülyeség amit mondok, de ha jól tudom, a bridging csak bizonyos meghatározott típusú wifi eszközök között működik, az én esetemben az AP egy Thomson volt, és talán csak nem szerették egymást, na ezt is kipróbálom majd az 524UP-val, ha a közelébe kerülök..
-
törölt tag
koszi az infokat
mar soxor probaltam ujratelepiteni, a 2 segedprogi nem indul el
belepesi pont nem talalhato es a wlanapi.dll-lel van problemaja
csatlakozni tudok, akkor megy is a net teljes savszellel, routert is elerem, de neha szakadozik vagy lekapcsolodik a halorol
kerestem progit a d-link honlapjan, a magyaron, de semmi nem talaltam, meg drivert se
van erre vmi megoldas? miert lehet ez a problema? beallitas? -
Scrym
tag
Egy picit tartok a kódos témától, mert vannak minden hülye hack programok, azt ki tudja!
OFF
Pl. ott ahol lakok ott is van egy hálózat, szerintem a szomszédé, és WEP-es, azt van egy programom (WiFi Hopper), rámegyek, kér egy kódot, beírok bármit azt rácsatlakozik! Mondjuk a netét (lehet az nincs neki, csak háló) nem tom használni, de becsatlakozik! Simán a Windows-al nem tok hozzáférni!
ON
Nem tom végülis, még megbeszélem a másik gép talajdonosával, hogy vezetékes legyen e, vagy a nélküli! Azért ha másolunk adatot a vezetékes gyorsabb!
Na köszi mindent! -
D@ni88
addikt
eddigi 2Vistámmal semmi gond nem volt torrentek terén... Most is csak azért kellett újra raknom, mert a regeditbe elbasztam valamit

Ha Vista tönkrement, belassult az eddig mindig az én hibám volt, addig gyors meg minden. csak hát géo is kell alá hogy gyors legyen.
Nem azt mondom hogy játékokban gyorsabb. de pl tömörítésnél szemmel látható a gyorsaság
-
felixo
őstag
Router nélkül működik az Outlook, ezért tuti, hogy ott van valami letiltva !
davids83 : Próbáltam a Mozilla ThunderBird-öt is, de az sem megy a router miatt !
Hogy tudom kikapcsolni a router-ben az egész tűzfalat ?
Szerintem felesleges, szeretném kikapcsolni !Valaki írja meg, pontosan hogy kell kikapcsolni !
Előre is köszönöm !
-
davids83
csendes tag
Hehe, "GRATULÁLUNK, T-ONLÁJN!!!"

Én sosem fogok ADSL-t köttetni, amíg van lehetőségem kábelnetre, mert még ha nem is olyan jó a feltöltés, legalább a letöltési sebesség is garantált! 220 kB/sec-kel jön állandóan, legszívesebben a telefont is kiköttetném, mert úgy húz le a T-Com, ahogy csak akar.. csak anyáméknak kell, mer havonta 2szer telefonálnak rokonoknak, de közben naponta 5-ször hívnak Orbán Viktorok, Gyurcsány Ferencek, ilyen-olyan reklámok, tanfolyamok, közvéleménykutatások, hittérítők stb. stb. stb...
Nade kicsit eltértünk a témától!
-
Levi123
senior tag
Erről a túlmelegedésről én is hallottam, haverom mesélte, hogy tennie kellett rá hűtőbordát, mert annyira melegedett.
Nem tudom miért nem lehet arra valami passzív bordát rakni..Mondjuk a routerem langyos csak, pedig éjjel nappal megy róla a net

Mod: azért a cable modemre nem teszem már rá, mert akkor kicsit "langyosabb" volt
-
n_stolz
tag
-
Manny
csendes tag
Annyire nem vagyok jártas az ilyen dolgokban, de amikor beállitotta, még régebben router nélkül a kapcsolatot, akkor megátol adott IP-t, nem kellett semmi mást beállitanom. a kábel meg az, amit a routerhez kaptam. van 1 másik is, amivel a modem a PC vel volt összekötve. most a routerhez kapott kábellel vam összekötve a router és a PC, a régebbi kábellel pedig a modem és a router. NEm tudom, hogy mennyit számit, hogy a kábelt hogyan dugom be, mert mindkét végén ugyanolyan csatlakozo van.
-
Manny
csendes tag
Igne, wlanon keresztül tökéletesem müködik minden, de a PC nem tud csatlakozni a netre.
A routerem pontosan ilyen, amivel a topic foglalkozik, és mindent rendesen dugtam be: modemböl routerbe, routerböl PCbe. Ráadásul a routerhez kapott CD vel telepitettem, gondolván, hogy ugy biztosan jó lesz, de most az az érdekes helyzet van, hogy csak wlanon jön a net.
Légyszi valaki segitsen...Köszi 
-
dybo
tag
Na most megint érdekes volt...
Reggel óta tökéletesen működött, aztán most megnéztem egy filmet, és közben megint csak meghalt a dolog. Így elsőre semmi értelme a dolognak, hisz mi köze a két dolognak egymasnak, de tegnap is ez volt. A gépet bekapcsolva hagytam, és utana halt meg a net.
Lehet, hogy hülyeség de talán amikor nem frissítem a rúter kezelőfelületét akkor van ez. Habár az se biztos...
Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Horgász topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Megkímélt HP Gamer,15,6"FullHD IPS,i5 8300H(8X4,Ghz)GTX 1050 4/8GBVGA,16-32GB RAM/512GB SSD,ÚJ akku
- Dell Precision 5530,15.6",FHD,i7-8850H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Artillery Genius 3D Nyomtató
- Prusa MMU3 MK4S/CoreOne (Multi Material Unit)
- Huawei P9 Lite Mobiltelefon fekete 16/2 - VNS-L21 - Független!
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

kb 4 méterre van a router a laptoptól.

!
...

tele ven 360r típussal a vatera...