Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
rekid
addikt
termeszetesen
Egyszeruen tanacstalan vagyok...
A router kirja hogy connectalva van (pppoe) a gepek kapnak rendesen ip címet dns kiszolgáló cím 2 -is. Egyik ugye router másik meg digis. (Amugy router status ablaknal két digis dns cím is van)
A Win7 ki irja hogy minden ok, internetelérés és semmi... routert tudom pingelni azon tul semmi. XP detto. -
pozsipeti
tag
Az adsl modemből jön a kábel a az 1.számú router wan-ba, ott PPop-vel indít a net!Az 1. számú router lan csatiból jön a net 2.számú router lan-ba és a 2. számú rotuer ossza szét 2 gépre egyik lan-on kersztül a másik wifin keresztül csatlakozik! Megy a net!
Sajnos van mikor leszakad a net csak nem tudom miért(ilyenkor csak az 1.számú router újraindítani kell).
Valaki nekem is HELP!
-
Fauszt
senior tag
"De ha megszüntetem a hálózati kártya átjáróját (és ezt hol is tudom), attól még a helyi háló használható lesz?"
Persze, hisz az átjáróra csak távoli, a helyi hálózaton kívüli címek elérése esetén van szükséged.
Ezt a beállítást a hálókártya TCP/IP protokoll tulajdonságainál tudod megtenni (jobbklikk a hálókártya kapcsolatára, tulajdonságok, TCP/IP protokoll, tulajdonságok). Ha automatikus IP cím kérésre van állítva, akkor azt szűntesd meg és manuálisan add meg a kártya IP címét és alhálózati maszkját (mégpedig célszerűen azt, amit a router egyébként is kioszt DHCP-n keresztül), de semmi mást!"Pontosan hol tudom az alapértelmezett átjáró metrikai értékét állítani?"
Ugyanitt a TCP/IP protokoll tulajdonságainál csak be kell tekinteni egész annak speciális beállításaiba is. -
Fauszt
senior tag
Ha jól értem az a gondod, hogy ha csatlakozva van a gép a routerre, akkor nem jut ki annak belső hálózatából, mert nem a mobilinterneten keresztül próbálkozik távoli címek elérésével.
Ezesetben a problémád kétféleképpen is megoldható.
1. Megszűnteted a routerhez csatlakozó hálózati kártya átjáróját.
2. A routerhez csatlakozó hálózati kártyához tartozó alapértelmezett átjáró(k) metrika értékét nagyobbra állítod a mobilinternetes kapcsolathoz tartozónál. -
Ahogy észrevettem több verzió jött ki az 524-ből, nekem pl a 3.12 f/w van fent, ez a gyártó oldalán a G mappában van. Nektek milyen f/w van? Nekem semmi bajom vele, egyedül az h lassú két gép között (a netet nem érinti mert 1magabites max), de ezt az antennának tulajdonítom be.
-
lajafix
addikt
"De a nem hinném, hogy a kábellal volna valami, mert a LAN az jól megy."
próbáld ki, nem kerül semmibe, bár tényleg nem valószínű. (én hasonló gondot akkor tapaszaltam LANon, amikor a hálókártya sebességét fix 100 Mbitre vették, a másik végen is 100as switch volt de parajelenségek tucatját produkálta a gép )a 'jó' gépet is nézd meg a 25 méteres kábellal!
-
Kloss
őstag
Globálisan meghatározhatod, hogy mindenki ezzel a sávszélességgel csatlakozzon.
Ezek az értékek választhatók: 1, 2, 5.5, 11, 18, 24, 36, 48, 54. Tehát beállítod 2Mbitre, akkor mindenki max ennyit használhat ki.
Ha 2 gép között másolni szeretnél, természetesen az is 2Mbittel fog történni.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest