- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
Topikgazda
válasz
wjbhbdux #32022 üzenetére
@wjbhbdux: Ez messze nem hype, most vannak ott, ahol a CP2077 2015-ben volt körülbelül. Sőt, ekkor a CP2077-nek már volt egy Teaser trailere és pár Behind the Scene videója. A Project Orionnak konkrétan azon túl, hogy létezik, még semmije sincs kifelé...
@mvkly: Ez a tipikus médiahack, Sasko azt mondja, hogy még nem döntötték el, milyen nézet lesz (hiszen még a fejlesztés legelején vannak csak), ezért a botránysajtó meg lehozza, hogy akár nézd-a-hátam is lehet. Úgy, hogy közben Sasko egyébként direkt azt mondta, hogy pont azért is döntöttek az FPS nézet mellett, mert el akartak határolódni a The Witcher széria féle megoldásoktól. Hozzáteszem Sasko maga amúgy FPS párti, sokszor kifejtette már, miért nagy rajongója ennek a nézetnek...
@Kergeboci: Érdekes kérdés, hogy lett volna 3 év a játék megjelenése és a Phantom Liberty megjelenése között amúgy. Én élek a gyanúval, hogy igen.
2013 - CP2077 Teaser Tailer (-> Lore: Silverhand és Alt esete az Arasaka-val)
2020 - CP2077 megjelenés (-> Lore: az alap CP2020 játék időablaka)
2023 - PL megjelenés (-> Lore: Silverhand nukleáris bombát robbant az Arasaka toronyban)A fejlesztők elég alaposan belőhették az időpontokat...
-
Lacuss20
senior tag
válasz
wjbhbdux #22410 üzenetére
Én nem túl sokat, de jónéhány órát bele tettem, viszont nagyon keveset gyorsutaztam. Sokszor csak, ha tényleg komplett zónákon kellett átjutni és nem volt kedvem a menetközbeni csetepatékhoz, bónuszokhoz, vagy éppen azzal kínlódni, hogy a minden 4. sarkon rendőr és valakihez hozzáér akocsim már nyomulnak si rám majd lerázni őket stb. Ami ritkán fordult elő, sokszor futottam, inkább motoroztam(pláne ahol nem votl nagy forgalom), hiszen így könnyen tudtam "farmolni" az anyagot,pénzt craftoláshoz és fejlődtem is gyorsan nehéz szintre tévesem volt ellenfél az ellenfél.
-
nubreed
veterán
válasz
wjbhbdux #22461 üzenetére
Szerintem lesz. Nem hiszem, hogy ezt anno csak kamuként dobták volna be. Meg azzal, hogy most szinte nullára vették vissza a kommunikációt nekem nincs bajom. Nem kell a hype, szép csendben dolgozzanak a háttérben és "when it's done, it's done". Tudják ők ezt nagyon jól, volt nagy hype aztán hatalmas nagy pofára esés. Na erre most már ezek után semmi szükség nincs.
-
Ovisbig
tag
válasz
wjbhbdux #22461 üzenetére
"Lehet nem is lesz itt fizetős DLC amiről álmodoznak egyesek..."
Azért ez több mint álmodozás, be lett jelentve.
Álmodozás pölö az lenne, hogy a következő CD projekt egy Wicher-Cyberpunk fúzió ahol Ciri a központi hős és a Maestrom veszi át a vad falka szerepét mert a v.falka harcosai ténylegesen nem tudnak megjelenni a CP univerzumben, viszont a Maestromosok tengernyi implantján keresztül át tudják venni felettük az irányítást. Az is kiderül, hogy a Gerry próféta ezt a jelet vette, csak rosszul értelmezte... lehet hogy ez inkább a fan fiction kategória.
Egyébkén már lett valami, a multi résszel kapcsolatos változás, az a főnök csóka jelentette be, hogy nem egy különálló AAA-s játék lesz hanem a CP-be építik be a multi funkciót, vagy mi, nem pontosan értettem... de a lényeg, hogy értelmezésem szerint ez kevesebb melóval jár így jut erőforrás egyéb dolgokra is, pölö DLC-k. -
Bennyboy
őstag
válasz
wjbhbdux #22385 üzenetére
Sztem ebben nem lesz már multi. Érdekes olvasni ezt a sok negatív kommentet. Nem nagyon tudok mostanában még egy ilyen játékot mondani amiben ennyi a kontent és a hangulatot is nagyon eltalálták. Túl sokan felültek a hype vonatra (köztük én is) és sztem ez okozza a túlzott elvárásokat. Nekem a mostani állapotban is teljesen megérte az árát pedig még csak az első végigjátszás végénél vagyok.
-
Cifu
Topikgazda
válasz
wjbhbdux #22381 üzenetére
Én ugyan bejártam és végigcsináltam a dolgokat, de azt nagyon furcsálltam hogy voltak teljes városrészek ahova egyáltalán nem vittek főbb küldetések. Eleve azok körül csináltam a kisebb dolgokat, hogy bejárjam a helyet. Aztán egyszercsak vége a játéknak, és még ott a city center / heywood rész ahova be se tettem a lábam
Na ettől open world az open world. Attól, hogy nem vitt oda a fő küldetésszál, attól még mehettél oda, és voltak is mellékküldetések a City Centerben / Heywood-ban.Ezt lehet egy jó jutalomnak is tekinteni a felfedezésért, de feltételezem hogy a játékosok jókora része nem csinál meg minden kis szirszart a térképen, az erőforrások pazarlása is a fejlesztésben ekkora városrészeket csak mellék dolgokra használni.
Nem értem valahol az embereket. Egyfelől az a gondjuk, hogy mekkora lesz majd a város, majd az, hogy túl nagy a város, és erőforráspazarlás volt ekkorára csinálni.Ez minden open world játéknál előjön, hogy vannak, akik az "üres" területekre panaszkodnak. Itt is van ilyen, nem vitás, de ne feledd, hogy a CDPR már az elején nyilatkozott olyat, hogy hosszú távra terveznek a CP világával, ez pedig jelenleg is megvan, a mostani roadmap is azzal kezdődik, hogy hosszú távon sikerre akarják vinni. Innen kezdve azok a részek, ahol később küldetéseket fognak elhelyezni, most "placeholderek". Szvsz ez még mindig jobb, mint amikor hirtelen a semmiből megjelenik valami új városrész vagy terület.
Mivel NC-ről szól a Cyberpunk világa alapvetően, ezért mindenképpen nagyra és összetettre kellett építeni. Majd (gondolom) lesznek DLC-k, amik a most még kihasználatlan területeket fogják belakni...
-
Zoleee83
addikt
válasz
wjbhbdux #14826 üzenetére
Auccs, komolyan mondod? Akkor lehet ezt elbénáztam, megcsináltam jópár dolgot. Direkt nem haladtam tovább, mert azt gondoltam kicsit tápolom előtte a karaktert. 11 órám van a prológban, még nem volt főcím. Haver tegnap mondta hogy haladjál picit mert utána nyílik ki igazán.
Ugye nem kell előlről kezdenem, nem érdemes? -
válasz
wjbhbdux #14663 üzenetére
El kell ismerni, ezt a startot erősen elrontotta a CDPR. A sok halogatás miatt óriási volt már a nyomás rajtuk, nyilván egy újabb halasztás már nem játszott. Tekintve az már arról szólt volna, hogy akkor el kell halasztani 6-8 hónapra, esetleg egy évre, elkészíteni tisztességesen a next gen konzol verziókat, a prev gen változatot elfelejteni, ezzel párhuzamosan 100%-ig gatyába rázni a PC verziót. Ezt gondolom se anyagilag, se a befektetői/vásárlói nyomás okán nem tehették meg. Szerencsétlenek, patthelyzetbe kerültek. Én továbbra is azt mondom, fantasztikus game-t alkottak, még RTX kártyát is vettem pár nappal a megjelenés után, de ez a game még erős csiszolásra szorul még PC-n is, a prev gen konzolt meg - lehet szépíteni - az évek alatt teljesen kinőtte ez a játék. Nem volt korrekt a részükről, hogy az alap konzol változatot senkinek nem mutatták meg, arra hivatkoztak ha valaki idő előtt streamel a kamionról leesett példányával, komoly büntetésre számíthat amiatt, mert elspoilerezi mások számára az élményt. Most már látható, hogy ez kamu volt, nem szerették volna ha fény derül az alapkonzolos minőségre. Igaz, ha pl én terveztem volna konzolon játszani, nem hogy alap konzolra, még az újabb változatra se, sőt még nextgen konzolra se vettem volna meg elővételben, megvártam volna minimum az első teszteket vagy videókat. Az előzetesen - nyilván high end PC-n rögzített - anyagok alapján nagyon erős aggodalomra adhatott okot, hogy vajon az alap konzolok teljesen elhasalnak majd a game alatt vagy szimplán élvezhetetlen lesz az egész. Ettől függetlenül inkorrektség volt a CDPR részéről ez, a korábban is felettébb gyanús titkolózás.
A PC változatban óriási a potenciál, és amellett hogy a világ felépítése szerintem valóban breathtaking, és engem nem zavarnak az olyan dolgok, hogy a GTAV-el ellentétben itt nem lyukadnak az autógumik a kilövésükkor, és hogy több tekintetben sem az élethűség a játék legerősebb tulajdonsága, mivel továbbra is ez egy RPG, amiben ez nem feltétlenül alap, mivel több vonatkozásban viszont jóval komplexebb mint egy szimulátor vagy akció játék, én félreteszem a játékot 2-4-6 vagy annyi hónapra, amíg a CDPR teljesen rendbeteszi a játékot. Ez az az 5 évente 1 game, sőt bizonyos értelemben az első olyan game, ami hatalmas hatással van rám, és el tudok benne veszni, és ez az a game, amit csak és kizárólag maximális élmény mellett akarom élvezni. Személy szerint sokkal jobban örültem volna, ha mind a gaming közösség, mind a befektető oldal türelmet, toleranciát tanúsított volna a CDPR felé, és további nyugodt fél-1 évet rászánhattak volna erre a nem hétköznapi vállalkozásra. Mivel ennek pontosan az ellenkezője történt, ezért engedve a nyomásnak, most pontosan ugyanannyit kell várni hogy kész terméket kaphassunk, csak most mindezt a CDPR hírnevének mélybezuhanása mellett kell megtenni. Nem felmenteni akarom őket, hibáztak, de azt nem lehet elvitatni, hogy ebben az ügyben nem csak övék a felelősség. Nekem elég sok game kimaradt az elmúlt években, pl most végigtolom a jónak ígérkező Kingdom CD-t, nem egy érvágás a történet, a CDPR-t sokkal jobban sajnálomDe bízom benne, hogy összszedik magukat és kiköszörülik a csorbát, és rendbevágják a játékot fél-1 év alatt.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
wjbhbdux #13676 üzenetére
Pont annyi köze van a Cyberpunk 2077-nek a Far Cry-hoz, mint a GTA V-höz. Mindegyik nyílt világban játszódik. Ja, nem. GTA-ban is ki lehet dönteni a villanyoszlopokat, meg ebben is.
Mr. Csizmás: Bizony, a régi szép időkben, amikor maxra fejlesztett Guile képzettséggel többet adott a kereskedő a gyémántért, mint amennyiért vettük nála... Pár százszor, hogy legyen miből 70-ről 18-ra visszafiatalítani a karaktert a játék vége felé Fableben.
-
-
freeknight
őstag
válasz
wjbhbdux #10609 üzenetére
A sok fps probléma között ez el fog veszni, de azért ezt a cikket elég félelmetes volt olvasni. Egy rokonom is epilepsziás, nála is vörös-fehér fényű villódzással produkáltak rohamot neurológián. Azért komoly, hogy ezt így belerakták a game-be, ráadásul egy fő gameplay elemként
. Erre is jöhetne majd egy peccs, sok rejtett epilepsziás van, akinek fel sem tűnnek a gyengébb rohamok, na ez kihozhat komolyabb dolgokat is.
-
-
gejala
őstag
válasz
wjbhbdux #10127 üzenetére
Nem hiszem, hogy bugosabb lesz, mint a Witcher 3. Az is tele volt buggal megjelenéskor, mégis jobb volt vele játszani, mint bármi más RPG-vel (Roach még vicces is volt).
Akármennyire is lesz bugos CP2077, garantáltan nagyobb élményt fog nyújtani, mint bármelyik másik idén megjelent játék.
-
válasz
wjbhbdux #9624 üzenetére
"még ha mást is mondanak a gépnénikbácsik a feladatok előtt meg után"
Ennyire nem sarkítanám le. Ha a körítés (art-design, negyedek, épületek megtervezése, vezetésélmény, harcrendszer, skillrendszer, hangok, zenék, atmoszféra, hangulat, ......) mondjuk 98%-os összhatást nyújt, és a küldetések megírása minőségi és változatos, akkor nem feltétlenül válik monotonná az open-world jellege miatt. A lelkesedés kitarthat 2-3 végigjátszásig is. Lényegében ez különbözteti meg a klasszis játékot az átlagostól / átlagon alulitól. Ha valakinek minden open-world game egykaptafa, semmilyen téren nem érez különbséget köztük, akkor igen, valóban a CP2077 is arról fog szólni hogy gépnénikbácsikkal találkozol 2-3 percenként, és hamar unalomba fog fulladni -
válasz
wjbhbdux #8629 üzenetére
Vágod, hogy nem kell tárolnod?
Van kliens amiről akkor töltesz amikor akarsz. Olyan mint a Steam istenség, csak mégsem olyan.
Az offline tárolás egy opció, letöltheted, ha szeretnéd (és tekintve hogy mekkora HDD-ket lehet venni milyen olcsón, szerintem a GOG könyvtáram többször elférne a NAS-omon, pedig van bőven játékom ott és nem csak régi), de senki sem kötelez rá.
Viszont ha bedől, letöltheted a játékaid, míg ha a Steam dőlne be, valszeg az összes drm-es cuccod a hajadra kenhetnéd, vagy várhatnál, hogy annak kiadója megszán-e egy unlockkal.
(Nyilván a Steam bedőlésének valószínűsége nem valami magas.)Én napról napra egyre inkább anti-Steam állásponton vagyok, ahogy követem a híreket az anti-repair, anti-ownership modelleket erőltető cégekkel kapcsolatban, egyre nyilvánvalóbb, hogy Gabe vállalkozása is ilyen. Tök jó, hogy elsőként teremtette meg ilyen minőségben a netes játékpiac intézményét, én is sokáig kitartottam mellette, de már nem ezt a zárt hajhászati modellt szeretném támogatni.
Nem abban a világban szeretnék élni, amiben ha fejlesztek egy játékot, és meg akarom jelentetni a legnagyobb online platformon, 20-30% sarcot kell fizessek az üzemeltetőnek, ami amúgy a játékaim használja a kártyás belterj-tőzsdéjének dagasztására is.~5% oké, de ez a 10+ ez olyan szinten arcpirító hogy a pofám leszakad.Július óta semmit sem vettem Steamre, és büszke vagyok magamra, lévén előtte havonta több sorral is gazdagodott a librarym, sokszor indokolatlanul...
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
wjbhbdux #8629 üzenetére
Ha a GOG bedől, akkor is tudsz játszani a játékkal - pont ez a DRM mentesség előnye
@bélanéni: +1, de ezt főleg azért nem tudom megérteni, mert ott van például a csodálatos GOG Galaxy ami mindent összevon egy helyre. Ha ne adj isten valakinek ajánalni merem, akkor lehurrog hogy még egy kliens. Pedig az az összes különböző klienst ki tudja váltani és megoldás a problémájára
-
nubreed
veterán
-
-
válasz
wjbhbdux #7873 üzenetére
Ty
Így már kicsit optimistábban tekintek a jövőbe.
Bár csak találgatok/matekozok, az 1440p-t nézem és levonok sok %-ot, mert nem 2560x1440 nálam, hanem 3440x1440, az még majd' másfél millió pixel pluszban.
Jó lenne látni egy uw gameplay-t, ha lehet, ne high end vga/cpu-val. -
RubbishBin
senior tag
válasz
wjbhbdux #7873 üzenetére
Én amúgy most kapcsolok, hogy ennyi helyem azért lesz SSD-n.
A részletesebb gépigény engem nem vitt beljebb. Annyit tudok mint eddig: 1080p high, de milyen fps-hez?
Nem érdekel ha 30, csak legyen 60 a low. Nagyrészt csak a textúra érdekel, abból meg RDR2-ben is elfér az ultra a 60-hoz. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
wjbhbdux #7779 üzenetére
Ez hatalmas!
El is dőlt, hogy a GOG-on fogom megvenni akkor.
+1 a Geforce Now-ra annak akinek nincs erős gépe a játékhoz, havi 5 euró és bivaly erős a hardver amit igénybe vehetünk. Az input lag tényleg minimális, hamar megszokható.
Én mondjuk lefoglaltam egy Shadow cloud machine-t, mert annál kisebb az input lag és egy fullos PC-t kapunk, nem csak egy korlátolt mennyiségű játékot és így ha később moddolni lehet a Cyberpunkot akkor csak itt fogom tudni. Továbbá ultrawide monitoromat nem támogatja a geforce now, de a shadow igen.
-
válasz
wjbhbdux #7595 üzenetére
De miért nem SZABAD előrendelni? Ha mindenki úgy fogná fel, hogy nem szabad kockáztatni, és bizalmat előlegezni embereknek, akkor nem készülne el nem egy 300M-s, hanem 100 dolláros projekt sem. A CDPR bízik a sikerben és kockáztat. Bízik abban, hogy meg fogod venni. A másik: MI GARANTÁLJA, hogy jó lesz?? Az, hogy 90% körül fogják értékelni? Ha túl sok videót nézel, elspoilerezel sok mindent. Mi alapján és milyen eseményt követően fogod tudni 100%-ig eldönteni, hogy ez NEKED jó lesz? Ki tudja, lehet valakinek az Anthem élete játéka, pedig mennyien próbálták lebeszélni nem az előrendelésről, hanem utólag a megvételről.
Minimálisan sem értek azzal egyet, hogy 7 év munka van vmiben, érezhetően grandiózius lesz, és NEM SZABAD bizalmat szavazni és kockáztatni. Ők "picit" nagyobbat kockáztattak. Mindenki döntse el maga, de NEM buzdítok senki semmire.
Mint írtam kicsit korábban: RDR2-t megjelenés után vettem meg, miután 95%ig meggyőződtem róla hogy jó lesz. Buktam 50 dollárt, ellentétben a W3 előrendeléssel. Így jártam puff.
-
zkxdn
őstag
válasz
wjbhbdux #7431 üzenetére
Ez nekem abszolút nem savanyú szőlő...oké a mostani generáció legerősebb konzolja (One X) és a következő generáció legerősebb (Series X) konzolján láttunk gameplayt, de akkor is. One X, PS4 Pro, PS5, Series S/X-en nem lesz baj ezt kimerem jelenteni
One S meg PS4 Slimen én nem játszanám a játékot viszont -
Cifu
Topikgazda
-
Vesa
Topikgazda
válasz
wjbhbdux #7166 üzenetére
Remélem a játékban nem fogok akkorát csalódni, mint a zenékben, mert eddig mindegyik iszonyat. Eleve, ez a suttyó rap nagyon nem illik ehhez a világhoz, akkor már tényleg inkább a rock. Komolyan mondom, a klasszikus zenét jobban el tudom ide képzelni, mint ezt a primó rap-et.
Ideje elkezdeni összeállítani a saját zenéimet, mert ezek csak kizökkentenek a játékélményből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest