Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Megneztem most a regi gepen es szerintem ez nem DLSS4 problema. Ott a Dogtown alatti alagut bejaratanal vannak bokrok. Ott ha barmilyen feskalazas be van kacsolva akkor a bokrokon teljesen szetesik a kepminoseg. Mindegy hogy TRN, CNN FRS x.x vagy eppen XeSS. Ahogy nezem meg DLAA mellett is megvan a problema, csak ott nem annyira szembetuno. Az is mindegy hogy RT On vagy Off. Az egyetlen kombinacio amit ugy lattam hasznalhato az RT Off es DLSSQ CNN. Valami nem OK ott.
A DLSS4 TRN koltsegehez meg annyit lattam most epp hogy sima raszter es RT mellett nem problemasa 2080-nal se (2-3FPS), de PT mellett a CNN 42FPS lemegy 36-ra TRN-el.
Egyebkent persze az magaban is erdekes hogy egyaltalan elmegy hasznalhatoan (cinematic 36FPS) a jatek ezzel a kartyaval PT-el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, Smasher ellen is működik a lopakodó takedown. https://www.youtube.com/watch?v=MmePIkLfdJA
Elég faintos megoldás.
-
mert_csokis
senior tag
Nem felbontás kérdése a hiba, mert a 3.8.10 + E preset hibátlan, ahogy írtam is.
De most visszaraktam a Transformer-t (310.2.1 + K preset), és kiderült, hogy DLAA mellett az is hibátlan. DLSS Quality-vel viszont egyből előjön a hiba.
Szóval, nálam csak arra nem használható az új DLSS, amire kitalálták. Felskálázásra.Nagyon hektikus a raszter, tele kisebb nagyobb hibával, DLSS "lottóval". Látszik, hogy az RT-t helyezték előtérbe. Nyilván az Nvidia támogatása is erről szólt, ezt kellett nyomni meg promózni.
-
Jorus
nagyúr
Sunshine
-
PuMbA
titán
válasz
mert_csokis #34668 üzenetére
Egy dologra kíváncsi lennék, ha van időd és kedved megnézni
Ha nyomsz be virtuális felbontást és mondjuk 1440p Quality DLSS-t vagy 4K Performance DLSS-t nyomsz be, akkor is ugyanilyen hibát produkál a DLSS4 fűnél és bokroknál, mint FullHD-ban?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
mert_csokis #34669 üzenetére
Bocsi, akkor nagyon sikerült félreértenem mindent
Így már teljesen tiszta
-
mvkly
senior tag
-
mert_csokis
senior tag
válasz
CJ4567 #34666 üzenetére
A DLAA és a DLSS Quality között van 25-30 fps különbség. Ami nem is véletlen, mert az első megoldás nem használ felskálázást, csak az AI vezérelt élsimítást ereszti rá a natív képre. Tehát 100%-os.
A DLSS Quality viszont 67%-ot jelent, szemben a natív képpel.
A 4-5 fps az alap natív (TAA) mód és a DLAA között van, ezt írtam is.Egyébként meg abból kell főzzek, ami van.
Az RT reflections tényleg sokat dob az atmoszférán, de DLAA-val a raszter is nagyon komoly. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Raymond #34663 üzenetére
A DLSS RR-t csak akkor tudod bekapcsolni, ha a RT tükröződések be vannak kapcsolva
#34664 mert_csokis A DLAA-nak akkor van 25-30FPS ára, ha a tükröződések ultrára, vagy psycho-ra vannak téve, ha leveszed magasra, akkor a TAA-hoz képest 3-5FPS körül lesz a költsége.
-
PuMbA
titán
válasz
mert_csokis #34664 üzenetére
Értelek
A Transformer modellt a hivatalos játékbeli DLSS4 verzióval és preset-tel nézted?
-
mert_csokis
senior tag
Nálam nagyjából 10 fps-sel eszik többet az új DLSS modell. Ami még bele is férne (mivel raszteren vagyok), de sajnos hibákat is produkál. A fű és a bokrok durván szemcsések lettek, még állóképen is.
Ha meg elkezdek oldalazni vagy futni mondjuk, akkor meg brutál mód vibrál az egész aljnövényzet. Emiatt sajnos off nálam a Transformer, pedig láthatóan élesebb lett még 1080p alatt is. Kár érte, de még javulhat a későbbi kiadásokkal.
Az utolsó, Transformer előtti 3.8.10 jelenleg hibátlan, E preset mellett. Azt használom.A DLAA tényleg sokat eszik. A natívnál is többet kér 4-5 fps-sel, viszont parádés, ahogy kinéz. Gyakorlatilag az összes hiba és artifact megszűnt vele, ami még quality DLSS-sel is előfordult. Egyszerűen tű éles az egész játék, olyan részletekkel, hogy az nem igaz.
Mondjuk olyan 25-30 fps az ára a quality DLSS ellenében, de valamit valamiért.Maga a DLSS nálam egyébként must have. Amelyik játék támogatja, ott általában használom is. Luxus lenne otthagyni az ingyen teljesítményt ezzel a géppel, sokat segít rajta. Sőt, néhány játéknál a natív módot is leiskolázza. Jellemzően azoknál, amik erős TAA-t használnak. A Metro Exodus vagy a RDR 2 is sokkal jobb DLSS mellett. Egy rakás hibát javít, plusz ugye a beépített AA megoldása is fejlettebb és jobb, mint a TAA.
-
Raymond
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Raymond #34658 üzenetére
FullHD-ban játszik, ott azért kevésbé működnek jól a felskálázók, amikhez minimum 1440p kell a kiváló minőséghez
Ma már nem is érdemes ezért FullHD-n játszani, mert 1440p monitoron már be lehet kapcsolni a felskálázást, ami ugyanazt a sebességet adja, mintha FullHD-n játszanánk, de így is részletesebb lesz a kép, mint FullHD monitoron. A felskálázás megölte a FullHD-t úgy 1-2 éve, amióta elérte azt a már elég jó minőséget.
-
Raymond
titán
válasz
mert_csokis #34657 üzenetére
"Kár volt megnéznem, milyen a kép DLAA-val, mert most már nem tudom visszarakni a quality DLSS-t."
Ez csak megszokas kerdese. DLSS Performance bekapcs, jatszol 2 orat, utanna DLSS Quality bekapcs es minden rendben lesz
-
mert_csokis
senior tag
Eszméletlen hangulata van, még raszterrel is. Ahogy lassan gurulok az esőben a cél felé, közben valami jazz szól a rádióban, a kocsi motorja meg mélyen duruzsol...
Nagyon komoly. Kár volt megnéznem, milyen a kép DLAA-val, mert most már nem tudom visszarakni a quality DLSS-t.
Ez a rain mod pedig gyönyörű, ahogy zuhog lefelé a lámpák fényében az eső. -
looser
addikt
Köszi Srácok! Ott vagyok, hogy nyitnám ki az ajtót, amikor hátulról rámront Smasher, szóval hacsak nem akarom elölről kezdeni, innen kell kitalálni valamit. Body és int 20 egyaránt, egy okos és erős csókát akartam faragni belőle :-)
A "gránát felrobbantása" varázslattal 50%-ra lemegy, de onnan kínkeserves leszedegetni, plusz kb. 400 az életerő, nem a legegyszerűbb. Max. leveszem a nehézséget, de azt csak a 100. próbálkozás utánra tartogatom :-) -
looser
addikt
Tippek Johnny endingre, Smasher ellen, very hard fokozaton egy mindenből közepes karira?
-
proci985
MODERÁTOR
Fozest en nem lattam sehol, de out of character lenne. A cyberpunk a late capitalism kritikája, V egy ponton explicit közli is, hogy itt tényleg, senki nem éhezik.
Badlandsban meg kb kevesebb a növény mint North Oakban (leszámítva persze Biotechnica Flatset).
Tabletop szinten Cyberpunkot ennyire nem ismerem. Shadowrunnak volt advanced consumables kiegészítője, de az elég szürreálisan volt megindokolva.
Btw, lehet főzni a játékban, egyszer. Ami pont elég is.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
proci985 #34628 üzenetére
Nem lehet viszont "főzni", de ezt nem is tudom miért keresik sokan mint a Skyrim-ben, itt életszerűtlen lenne. Mondjuk alapanyagot hol gyűjthetnénk? Badlandsben kaktuszvirágot maximum. A lore sem adja ki, ebben a világban mindenki készkajákat eszik, vagy max. büfézik, éttermezik. Szinte senki nem főz. Ugyanaz a gyógyfőzetekkel. Ez jól működik egy középkori játékban, de egy high-tech világban semmi értelme nincs.
-
mert_csokis
senior tag
Szépen látszik, hogy még mindig mennyire felesleges a 4K. Gyakorlatilag az erőforrások olyan szintű pazarlása, hogy az nem igaz. Totális önszívatás és "sznob" feature, ami a konzolozásból kúszott át PC-re, bőven idő előtt.
Nem véletlen a FG és társai bevezetése, mert egész egyszerűen másképp nem tudják tartani a lépést. Nyilván ez csak magánvélemény, semmi több. -
Jorus
nagyúr
válasz
4264adam #34639 üzenetére
Megnéztem most gyorsan néhány játékot, de 60 ms alatt nincs egyik sem ilyen szempontból, grafikai beállításoktól függetlenül. Pl. Witcher 3-ban 60-70 ms között mozog függetlenül attól, hogy van-e RT vagy nincs, illetve minden más beállítástól is függetlenül ennyi. Hogwarts Legacyt, Starfieldet néztem még meg, ott is ennyi, ez alá nem nagyon megy. Mondjuk eddig is ennyi volt, szóval ez - nekem legalábbis - nem zavaró.
-
4264adam
veterán
Igen, ennek a Nativ teljes késleltetésnek kellene 30-40ms között lenni "ideális" esetben.
És ha "ideális" körülmények között van bekapcsolva a 4xmFG akkor "ideális" állapotban max 50-60ms kellene felmenni a teljes késleltetésnek.
Túl sok mindennek kell összeállnia ideálisan, hogy a 3x vagy 4xmFG jó legyen késleltetést nézve.
-
Jorus
nagyúr
Itt a megjelenítési késleltetésre gondolsz? NV appban van még teljes PC késleltetés, egér késleltetés, stb. A teljes késleltetés FG nélkül 60-70 ms körül van, 2xFG-n felmegy 70 ms fölé, 4x-en meg 80-90 ms-re, ami már talán zavaró. A megjelenési késleltetés 10-18 ms között változik FG-töl függetlenül.
Szerintem PT és FG nélkül fogok játszani, az úgy kényelmes 60 FPS varázslás nélkül. -
PuMbA
titán
60 fps limitre, azaz 30 valós fps-re nem szabad képkocka generálást nyomni, mert teljesen irányíthatatlan lesz a játék a nagy késleltetés miatt
30 fps-sel már alapból zötyögősebb az irányítás, de ha a képkocka generálás miatt az utolsó kiszámított képkocka vissza lesz tartva az már borzalmas.
Az NVIDIA és AMD is minimum 60fps-t ír elő, mielőtt bekapcsolhatjuk a képkocka generálást, amivel 100+ fps-es eredményünk lesz. Ezért nem jók ezek a tesztek, mert csak fps-t mutatnak, de hogy játék közben milyen élményed lesz, azaz a késleltetést, nem. Nekem még a 60fps-sel is kicsit késleltetettnek tűnik az irányítás, így csak 70-80 esetén kapcsolok képkocka generálást.
-
Jorus
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
+ lehet GTAzni
+ van tobb autoverseny
+ vannak random loot dropok (dogtownban csak)
+ minigamek (roach race, Arasaka Tower (akaWolf3d.exeCyberPunk3d.exe) és trauma, utóbbi gyakorlatilag egy fullos Contra klon)
+ lehet meditálniWATERDACA: felszedni valakit autóval csak egyszer lehet, de az is van benne
-
Jorus
nagyúr
Holnap megjön elvileg az RTX 5080 OC, kíváncsi vagyok.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
WATERDACA #34620 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
Vannak rendőrségi ügyek Vannak random akciók az utcákon folyamatosan Vásárolgatni lehet járműveket, ruhákat, kajákat, fegyvereket, kibervereket Fodrászkodni lehet Öltözködni lehet Ingatlanokat is lehet venni, különböző minőségben Vannak bárok, kocsmák, ruha üzletek, kajáldák Fegyverboltokban lehet célbalőni Rommá lehet lőni, felrobbantani a közúti forgalmat és a járókelőket Lehet hullámvasutazni Lehet metrózni Vannak arcade játékgépek, minijátékkal Fel lehet szedni k*rvát és "szexelni" Egy kellően felpimpelt karakterrel érdekes helyekre fel lehet ugrálni, egyedi dolgokat, helyeket találni Járművekből menet közben lehet lövöldözni Van egy csomó Easter egg Az autók egy részét már lehet "festeni" Testre lehet szabni a karaktert (pl. tetkó, piercing stb.) Lehet úszni a vízben Biztos kihagytam valamit...
-
Az alapjátékot imádtam, de a DLC-t még nem is próbáltam.
Nekem az egyik legnagyobb hiányosságom az open worldon belüli tevékenységek hiánya.Kocsi verseny a "kötelezőn" túl nem elérhető, nincsenek plusz tevékenységek, amivel az ember lefoglalja magát. Tettek be valami újat azóta, ami jobban az ow érzetét kelti?
Köszönöm!
-
tibaimp
nagyúr
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Nem rég kezdtem bele a játékba. Most nem tudom hívni az autót, azt írja hogy a Megaépületnél tudom átvenni. Tök jó. De az merre van?
Néztem a térképet, de én ott nem találtam meg.
-
válasz
mert_csokis #34612 üzenetére
Szó szerint fogalmazva nincs ilyen.
Egyes párbeszédek mások lehetnek, hiszen másképpen reagálnak egy ex-Corpo-ra, mint egy Nomad-ra például a Aldecados tagjai. De ahogy már írtam, ezek ilyen fűszer dolgok. Jó látni, hogy megemlítik, hogy korábban Céges voltam, oszt hova jutottam. De ilyet nyilván egy utcakölyöknek nem mondanak...
-
mert_csokis
senior tag
Köszi srácok. Még egy kérdés.
A különböző befejezések se kaszt függőek? Tehát bárkit választok az elején, a végén bármelyik befejezést megkaphatom? Nincs olyan, hogy mondjuk a nomád karakteréhez tartozik egy (vagy több) bizonyos fajta ending, amit utcakölyökkel nem is látnék? -
tibaimp
nagyúr
válasz
mert_csokis #34609 üzenetére
Kezdj egy másik életutat, már csak a változatosság kedvéért is, amúgy nekem a nomád tetszett legjobban, de az férfival
viszont a többi női karakterrel.Panam miatt, és azt az utat választva a végén, -
válasz
mert_csokis #34609 üzenetére
Tehát nem marad ki semmi és senki, ugye?
A játék indulása három eltérő szálon indul, ez minimális, 5-10 perces ideig tart, de megadja az alaphangulatot, ez eléggé eltérő.
Egy-két specifikus háttértörténet küldetés van még, amelyek nagyon erősen mellékszálak, tehát inkább csak egy apró életérzést ad, hogy lásd, honnan jöttél.
Plusz pár külön párbeszéd opciót takar.
Szóval nagy eltérések nincsenek, de bizony, maradnak ki dolgok - cserébe kapsz is új dolgokat.
-
mert_csokis
senior tag
Srácok, a három életút között a prológon és háttérsztorin kívül van jelentős különbség? Értem ezalatt azt, hogy a sztori nem változik, bármelyiket is válassza az ember, ugye?
Ugyanazokat a helyeket járod be, ugyanazokkal a szereplőkkel találkozol. Tehát nem marad ki semmi és senki, ugye?
A fegyverek vagy képességek, esetleg járművek nem érdekelnek. Ott gondolom vannak választás specifikus dolgok.
Csak mert végre elkezdenék normálisan játszani így bő 4 év után, és eddig mindig a nomád életutat választottam az elején, de már unom, annyiszor láttam.
Megnézném az utcakölyköt is. Female V-vel, kizárólag Judy miatt. -
sixpak
nagyúr
Valaki tudja, hogy a HDR beállításoknál miért áll vissza minden alkalommal 400-ra a fényerő?
Felhúzom 1000-re, frankón működik, de kilépek és a következő indításnál megint 400.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest