Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
MrPeekaboo #798 üzenetére
Vagy az 1% chasback miatt, vagy ha több kártyád van, és nem akarod mindet magadnál hordani, vagy a Go back in time funkció miatt, vagy ha nem akarsz folyton top-upolni Revre, hanem elhasználsz annyit ahogy kiadja a lépest az adott hónap.
-
MrPeekaboo
senior tag
Mostmár HUF feltöltés szempontjából nincsen szükség a Curve-re, mert mától működik a Revolut HUF top-up! Azonban előtét kártyának még mindig jó, ha olyan helyen kellene fizetni Revolut-tal, ahol nem fogadják el.
-
dagoniat1
csendes tag
Koszonom a tájékoztatást mindenkinek.
😀😁 -
KTU
addikt
válasz
dagoniat1 #792 üzenetére
Curve alá berakva és kiválasztva magyar HUF kártya, HUF-ra állítva.
Revolut-ba berakva a Curve kártya feltöltő kártyának,
és feltöltöd az EUR, USD akármi zsebet / tárcát, de előtte hozd létre azt ha nem lenne.
Revolut-ban nem csak pénzátváltással lehet létrehozni új deviza pénztárcát / zsebet,
hanem jobb alul "Továbbiak",
"Profil" --> "Számla adatai" --> "Számla hozzáadása" kiválasztani a devizát,
következő oldalon, "Aktiválás" gomb.Ahogy előttem már leírták.
-
adabra
senior tag
válasz
dagoniat1 #792 üzenetére
Nekem még úton van a Revolut és a Curve kártyám is, így nem vagyok gyakorlott a témában (csak elméletben próbáltam kiokosítani magam).
Nem tudom, miért a Revolut HUF-os számládat akarod feltölteni. Azt egyelőre csak deviza átutalással lehet (= drága).Revolut EUR számla feltölthető kártyával is, ezért én ezt tenném:
Erste HUF számla -> Erste kártya -> Curve kártya -> Revolut EUR számla (-> Revolut HUF számla ha tényleg ez kell)Így a Curve az Erste kártyát + számlát HUF-ban terheli, és a Revolut számlán EUR-ban írja jóvá.
EUR helyett lehet bármilyen más deviza is, amely feltölthető kártyával is.Ha nem jól gondolom, akkor majd valaki kijavít.
-
dagoniat1
csendes tag
sziasztok, megjött a kártyám. Korábban beregisztráltam a Revolut kárty és Erste kártyámat, hogy feltudjam töltei innen Curver alól.
Viszont elakadtam, nem tudom, hogy hogyan lehetne pénzt átküldeni::
Erste --> Curve alatt -->Revolut HUF számlára
Ti hogyan tesztek pénzt a Revolutra Curvéval? -
SlayWolf
csendes tag
Sziasztok!
FinTech fórumon már kérdeztem, de senki nem válaszolt.
A Curve kártyával való EUR feltöltés esetén (Curve to Revolut) 500GBP a max kedvező árfolyamon 1 hónap alatt, utána 2% költséggel tudok váltani?Valamint, ha Black előfizetésem van, akkor ez a limit emelkedik?
Mi a tapasztalat?
Köszi.
-
ElFeo
tag
Sziasztok!
A Curve kártyával vásároltam ebay-en. Sajna a cucc nem érkezett meg, ezért visszakértem a vételárat. A Curve app jelezte is a visszatérítést. A kérdésem ezzel kapcsolatban: jól gondolom, hogy kell néhány nap, mire a Curve alá "tett" kártyán jóváíródik a kérdéses összeg?
Köszönöm! -
goldister
tag
válasz
Oliverda #781 üzenetére
Kicsit számolgattam. De nem értem. A mostani költésem £589.24. A limitbe az van írva, hogy £595 költöttem. Ez is OK, mert tényleg annyit.
Viszont a 671 euróra, 222.840 vont le. Tehát nagyjából 4800Ft-tal többet mint kellett volna az árfolyam miatt.
A havi limitet £95-tel léptem át, ami erre jön a 2%os teher. Ami £1.9, ami nem értem hogy lett 4800. Vagy teljes átváltást nézte? Tehát a 222.840-hez? Elvileg £500 ingyenes. Vagy a havi teljes váltáshoz adja hozzá a 2%-ot? -
goldister
tag
Délelőtt váltottam vele, akkor 325ft/euro volt.
Most váltottam 671euro és 331ft/euroárfolyamon váltott. Ilyenkor mit lehet csinálni? -
szuladam
aktív tag
Kezdjük azzal hogy ha online fizetsz pl paypalon az se mindegy hogy a paypalra vagy a saját bankodra bízod a váltást.
De hogy konkrétumot mondjak : intet bank rate / mid market rare alapján váltanak. Ez bank közi árfolyamot jelent magyarul. De a fórumban többször írták már. És a Curve honlapján is fent vannak ezek az infók. -
adabra
senior tag
Meg tudja valaki írni, hogy "középnél kicsit rosszabb" árfolyam a gyakorlatban mit jelent? (nem hétvégére gondolok)
Én 8-án vásároltam ebay-en a CIB-es Ft-os Visa debit kártyámmal (EUR pénznemben), a CIB tegnapi értéknappal könyvelte. Az árfolyam 330,69 Ft volt. Ez kb +2% a hivatalos MNB árfolyamhoz képest.
Még nincs sem Curve, sem Revolut kártyám/számlám, de tervezem mindkettőt.Köszönöm
-
szuladam
aktív tag
válasz
feketedini #766 üzenetére
Pont fordítva
rögtön raterheli a másikra és jó pár nap múlva kapod viasza a pénzt az elsőre
-
feketedini
tag
A back in time funkció milyen gyorsan megy végbe? Rögtön sztornózza az egyik kártyáról és ráterheli a másikra?
-
balhmm
tag
Curve alá lehet rakni maestro kartyat vagy csak en vagyok bena?
-
törölt tag
Talán most már hazánkba is megérkezik az ApplePay 😉 MacRumors nem igazan szokott tevedni.
[link] -
gzbotii
nagyúr
Szerintem most már tényleg jó volna egy összefoglalót írni ehhez a topichoz (hogy ne ugyan azon kérdések ismétlődjenek minden héten), bár egy kezdetlegest is. Vállalom a bürokrácia részét*, de szeretném, ha valaki segítene a tartalomban. Esetleg valaki vállalkozna még rá?
*de persze ha valaki járatos már benne, csak nyugodtan.
-
Shade45
senior tag
Közben felhívtam a bankomat és megadták az azonosítót...
Más:
Jól látom, hogy ez a pontgyűjtős kedvezmény csak az első 90 napban érvényes? Kiválasztottam 3 kedvenc szolgáltatót és azt írta, hogy az 1% visszatérítés a Curve kártya aktiválásától számítva 90 napig érvényes.
Mi a helyzet a Curve Rewards-al? A visszakapott 1% oda megy? A 90 nap után már nincs lehetőség pontgyűjtésre?
-
Shade45
senior tag
Regisztráltam az applikációban, a kártya hozzáadásakor kér egy 5 jegyű kódot, ezt a kódot hogyan fogom megkapni?
SMS-t nem kapok a bankomtól a terhelésekről, netes felületen már látszik, hogy ~200 forinttal kevesebb van a számlámon, de a részletes bekönyvelés még nem történt meg! A bekönyvelésben találom majd meg ezt a kódot?
-
válasz
csapoz1984 #754 üzenetére
bankok oldalán találod meg ezt az információt a hirdetmények között
-
csapoz1984
újonc
Sziasztok!
Melyik magyar hitelkártyával lehet legjobban járni a Curve mögé helyezve?
Azaz melyik adja legtöbb visszatérítést online vásárlásokra?
Jelenleg én Erste Wizzair Mastercarddal használom. Azzal szépen jön minden vásárlásra 1% wizzair pont.
Viszont, most nemrég lekorlátozták, hogy havonta csak 250.000Ft költésig jár a pont sima kártya esetén. (Comfort/Comfort+ wizzair kártya esetén 450.000/600.000Ft ig jár a pont)Nektek mi vált be? Tudtok jobbat?
-
válasz
szabo.csabi #751 üzenetére
már én is írtam neki, hogy fizessen Curve-vel és kész
vagy Revoluton HRK számlát töltsön fel berakott Curve-vel és akkor fizhethet Revoluttalde annak semmi értelme hogy Revolut HRK-t berakod a Curve HRK mögé mert akkor a Curve-nek nincs szerepe... azon csak átfolyik a pénz de a Revolut által váltottal fizetsz
de alapvetően Marlon kolléga ISZONYATOSAN túlkomplikálja az egészet! Mennyit fogsz kint felvenni vagy költeni? Több többszázezer HRK-t? mert ha nem akkor kb annyi pénznyi tranzakción pörögsz már több hete amiből egy sört nem tudsz kint venni
-
szabo.csabi
tag
válasz
Marlon.B #747 üzenetére
Szerintem Curve minimális különbséggel de rosszabbul vált, mint a Revolut, tehát nem egészen értem hogy miért jó az ha Revolutra feltöltesz EUR-t vagy USD-t majd azt tovább váltod Curvevel HRK-ra. Gondolom Revolutra HUF számláról töltesz, nem? Illetve gondolom HRK számlát is ingyenesen nyit neked a Revolut, mi értelme közbeiktatni a Curveöt? Vagy szeretsz keresztárfolyamokat számolgatni? :-)
Nem kekeckedni akarok csak nem értem a dolgot ...
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest