Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 10:46:17

LOGOUT.hu

FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
_________________________________________________________

SYSTEM STATUS: [link]
-----
CURVE/MASTERCARD AKTUÁLIS ÁRFOLYAM: [link]
-----
SUPPORT: [email]
-----
VÁLTOZÁSOK 2024. MÁRCIUS 21-TŐL:
- ettől a naptól minden limit számítása naptári hónap szerint történik
- NINCS hétvégi díj, ha HUF-ra állított kártyával EUR, USD vagy GBP devizában történik vásárlás [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK
Eddig ingyen vettem fel készpénzt a Curve-vel, de most többet vontak le, mint amennyit felvettem. Miért?
2023 novemberétől az ingyenes csomagban megszűnt az ingyenes készpénzfelvétel, minden tranzakcióért 2 százalék (de minimum 2 euró) díjat kell fizetni. Curve X-ben havi 300, Black esetén 500, Metal csomagban 1000 eurónak megfelelő összeget lehet díjmentesen felvenni, efölött 2 euró vagy 2 százalék díjat kell fizetni (amelyik nagyobb). A havi limit naptári hónapra vonatkozik.
-----
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, ezen a formon tegyél bejelentést (Topic -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):

---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14251) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy van-e rá esély, hogy a Curve support magyar nyelven kommunikáljon, vagy csakis angolul lehet velük beszélni?
Illetve mennyire valós, amit írnak, hogy 3-5 napon belül várható majd, hogy reagálnak a Chat-es megkeresésre? Ez tényleg komoly?

(#14252) pictigjis válasza Andralin (#14251) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

természetesen nincs esély magyar nyelvű kommunikációra

a válaszadási idő a probléma jellegétől függően nagy szórást mutat = bármi lehet

(#14253) Andralin válasza pictigjis (#14252) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszi a választ, közben már visszaírtak, meg is oldódott a dolog.

(#14254) Willhunting


Willhunting
aktív tag

Hmm nem sikerül kártyát rendelnem, folyamat ez az üzenet fogad:

Valami ötlet hogy mi lehet a gond? A szolgáltatást már több mint 1 éve használom, nem most regisztráltam csak eddig nem volt szükségem fizikai kártyára.

(#14255) yogibear válasza Willhunting (#14249) üzenetére


yogibear
addikt

Év elején használtam kp felvételre 2-3 alkalommal, órával ráadásul nem is a C. plasztikkal (plusz OTP webkártya van alatta nem a plasztik) és simán ment, internetes vásárlásnak volt minősítve és az OTP nem számított fel semmit...

Szóval simán bepróbálhatod telefonnal NFC-vel olyan OTP automatánál, amin van NFC is... már ha az érzékelője veszi-e a telefon NFC-jét, nálam egyik automata le sem xarta sem az órát sem a telefont, másik viszont hibátlanul megoldotta az órával a csatlakozást... érzékelő kérdése náluk...

[ Szerkesztve ]

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#14256) Oliverda válasza yogibear (#14255) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem hallottam még olyan esetről, hogy ne vásárlásnak könyvelték volna.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#14257) yogibear válasza Oliverda (#14256) üzenetére


yogibear
addikt

Kérdezte, válaszoltam. :))

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#14259) ddsteel válasza Willhunting (#14249) üzenetére


ddsteel
aktív tag

A curve-nél ingyenes csomagban (legalábbis nálam) napi (!) 370E Ft a kp felvételi limit. Csak arra kell figyelni, hogy - egyébként, amennyire tudom - nagyon nem tolerálják, ha csak kp csapolásra használod. Azaz: hamar letiltanak, ha nincs más forgalmad. Amennyire hallomásból tudom. Én legalább 3-4x vettem fel ennyi pénzt, sosem számítottak fel költséget, viszont egy 4 tagú család teljes pénzforgalmát a curve-vel bonyolítom, ami nyilván több, mint ez az összeg.

(#14261) emeritus válasza Willhunting (#14249) üzenetére


emeritus
tag

Én használom. (Költségmentes a Curve limiten belül.) Továbbá ha nfc ATM elérhető, akkor fizikai kártya sem kell, elég a telefon és a digitális Curve kártya plusz Wallet.

[ Szerkesztve ]

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#14262) Willhunting válasza ddsteel (#14259) üzenetére


Willhunting
aktív tag

Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom supporton keresztül elintézni a kártya rendelést.
Amúgy minden vásárlást Curve alól, Google Pay-en keresztül intézek, szóval van rajta forgalom.
Viszont amit megfigyeltem, hogy nagyobb vásárlások alkalmával nem mindig fogadja el a terminál telefonról fizetve. Nem tudom hogy ez Gpay limitáció lehet, még nem néztem jobban utána. Meg az egyik Aldiban még egyszer sem tudtam vele fizetni a 3-4 próbálkozásból szóval vannak anomáliák számomra. Ezek csak ilyen apróságok, az esetek 95%-ban probléma mentes.

(#14263) dredjudge84 válasza ddsteel (#14259) üzenetére


dredjudge84
őstag

Azt tegyük hozzá, hogy nem mindenkinek 370 a limit! Nekem a fele volt, és írtam az ügyfélszolgálat nak, hogy szeretném ha emelnének rajta. Ehhez be kellett fotózni a személyi igazolványt, és be kellett küldeni, és csak utána emelték meg! Vagyis magyarul az azonosított felhasználók számára érhető el ez a limit.

(#14264) ddsteel válasza dredjudge84 (#14263) üzenetére


ddsteel
aktív tag

Az lehet, azt hittem, alap, hogy mindenkinek kötelező az azonosítás. Nekem volt, így azért annyi. Akkor mindenkinek megéri azonosítania magát :)

(#14265) ddsteel válasza Willhunting (#14262) üzenetére


ddsteel
aktív tag

Nekem korábban az Auchanban utasította el mindig a kártyát (telefonról, karperecről is), de érdekes módon az Auchan benzinkúton sosem. Újabban az Auchan boltban sincs gond.

(#14266) G4bi89


G4bi89
senior tag

Sziasztok

Volt egy visszatérítésem 1,5 napja amit a Curve le is könyvelt, de az OTP-s számlára azóta se érkezett meg. Gondolom ennyi idő alatt már látnom kellene!? :U

Hol érdemes/legcélravezetőbb jelezni feléjük a dolgot? App-on belül chat-en foglalkoznak ilyen problémákkal?

"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."

(#14267) Oliverda válasza G4bi89 (#14266) üzenetére


Oliverda
félisten

Rosszul gondolod. Pl. az Ersténél 2-3 nap, amíg megjelenik.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#14268) G4bi89 válasza Oliverda (#14267) üzenetére


G4bi89
senior tag

Ok, akkor várok még. :)
Nem sűrűn volt még curve alatt refund-om, így nincs tapasztalatom. Csak visszaolvasva itt a topikban is láttam, hogy néha elfelejtik visszautalni és benyelik.

"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."

(#14269) pictigjis válasza G4bi89 (#14268) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

hat valamit eleg rosszul olvastal/ertelmeztel

(#14270) st6969


st6969
őstag

Nagyon rég nem volt gondom a Curve-vel (szinte minden nap, akár többször is használom Google Pay telefonos NFC fizetéssel, Raiffeisen Mastercard van mögötte). Korábban párszor előfordult, hogy elutasította, ilyenkor elővettem a Raiffeisen bankkártyát, azzal kifizettem, de persze beterhelte az elutasítottat is. Mindig visszakaptam.
Tegnap megint elutasította. Újra próbáltam, akkor is. Kifizettem bankkártyával. 31ezer Ft volt, mondom remek, akkor 62ezerre várhatok 2 hetet...De nem így lett szerencsére, nem terhelte be.
Otthon láttam, hogy a tranzakcióknál az van, hogy "Make sure you are using the details of your active Curve card for this transaction". Ez meg mi? Nem is tudom, hogy hol látom az aktív Curve kártyám "részleteit", hacsak nem az offline kártyán. 06/23 a lejárat, tehát még több, mint egy hónapig érvényesnek kellene lennie.
Kaptam üzenetet, hogy postázták az új kártyát...OK, majd ha megjön, átrakom a Walletben. Járt valaki így? Mi lehet ez? Egy nappal korábban (tehát 05.15-én) 3x fizettem vele, gond nélkül... :U

(#14271) 7SPT


7SPT
csendes tag

Sziasztok!

Ma szükségem volt Revoluton egy közepes összegre USD-ben, mivel Curve-vel szoktam tölteni gondoltam akkor rögtön USD megy fel váltson a Curve, egy lépést megspórolok. Viszont a feltöltés után kaptam egy sms-t K&H-tól, hogy idézem " ... végű kártyájával végzett legutóbbi tranzakciója során végrehajtott pénznemváltás árrése 2.069% K&H Bank".
Na most ez nem nagyon értem, Curve alatt a nevezett kártya pénzneme forintra állítva, átváltási limit bőven van, mi köze akkor a váltáshoz a banknak? :F
Valaki felvilágosítana? :D Most nem igazán tétel, de idén még lesz néhány külföldi utam és nem esne jól minden költésnél az a + 2%.

Előre is köszönöm! :R

(#14272) pictigjis válasza st6969 (#14270) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

automatikusan befrissulhetett mar az uj szamra. az appban mar az uj kartyat latod? torolnem a regit a walletbol, ujra hozzaadnam az ujat

[ Szerkesztve ]

(#14273) pictigjis válasza 7SPT (#14271) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

biztosan hufra van allitva a kartya? ha igen, a revolut eltero devizas figyelmeztetesenel nem nyomtal melle?

[ Szerkesztve ]

(#14274) 7SPT válasza pictigjis (#14273) üzenetére


7SPT
csendes tag

Igen, hozzáadás óta így használom.

Eltérő devizás figyelmeztetés nem rémlik, Apple payen keresztül fizettem (habár ez nem hiszem bármit is számítana), nem volt semmi, csak csak jóváíródott Revoluton az összeg, utána pedig kaptam az üzenetet. :F

[ Szerkesztve ]

(#14275) pictigjis válasza 7SPT (#14274) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

szamithat, ha veletlenul nem a curve-vel fizettel valojaban, mert mas volt epp kivalasztva. mit mutat a curve app a tranzakcional? mi van a kh-s zarolasnal?

(#14276) pictigjis


pictigjis
Topikgazda

a 348-as usd-t éppen 343-ért adja a mastercard - aki tudja, ez mit jelent, tegyen belátása szerint

(#14277) 7SPT válasza pictigjis (#14275) üzenetére


7SPT
csendes tag

Azt kell mondjam én voltam a ... :D Igazad van: "szamithat, ha veletlenul nem a curve-vel fizettel valojaban". Kiválasztottam, de mivel KH kártya is hasonló alapszínű mint curve, jól félre is nyomtam. :DDD Köszönöm a tippet, legközelebb jobban figyelek.

(#14278) kapasz válasza pictigjis (#14276) üzenetére


kapasz
tag

Köszi, 10.800 Ft realizálódott!

(#14279) Oliverda válasza pictigjis (#14276) üzenetére


Oliverda
félisten

Ez most jól jött a tegnapi tétovázás után. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#14280) pictigjis válasza 7SPT (#14277) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

mindig tudnak becsuszni orult hibak, nyilvan tapasztalatbol irtam az elszurt kartyavalasztast :)

(#14281) ACE- válasza kapasz (#14278) üzenetére


ACE-
addikt

Annyi hogy?! Curve váltási limit 1000 EUR, nem? Ha Revolut-on váltottad vissza ingyen, még akkor is kevesebb...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#14282) 66zio válasza ACE- (#14281) üzenetére


66zio
aktív tag

Gondolom nem az ingyenes csomagban van.

(#14283) pictigjis válasza ACE- (#14281) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

X-ben 2000

(#14284) ACE- válasza pictigjis (#14283) üzenetére


ACE-
addikt

Ó ezt nem tudtam :R

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#14285) kapasz válasza ACE- (#14281) üzenetére


kapasz
tag

2 revo account free limitje volt...

(#14286) kapasz válasza ACE- (#14281) üzenetére


kapasz
tag

Ja, és mellette Curve X, az 2000 eurót enged ingyen, pont kijött minden a csomagokból.

[ Szerkesztve ]

(#14287) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Egyébként hogy van ez pontosan? Ha azt akarom hogy a curve váltsa a HUF-t USD-re, akkor mire kell állítani a kártyát, amivel épp fizetek?

(#14288) ACE- válasza dredjudge84 (#14287) üzenetére


ACE-
addikt

A Curve-ben lévő kártya HUF-ra állítva, Te pedig Curve-el USD-ben fizetsz.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#14289) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Sziasztok.
Kérdésem lenne , hogy volt nekem az alapértelmezett Curve ingyenes kártya , majd rám erőltették az alapértelmezett ingyenes üzleti kártyát , ami már von jutalékot is a tranzakciók után.Az ingyenes kártyát le is tiltották.
Miért lett rám erőltetve? :F

(#14290) pavika


pavika
tag

Sziasztok!
Pénteken múlt egy hete, hogy előző pénteken az esti órákban Horvátországban egy INA benzinkúton próbáltam fizetni tankolást Curve - OTP párossal telefonról. Valamiért el lett utasítva a tranzakció, de persze a pénzt levonta. Ez az egy tranzakció kivételével azóta is probléma nélkül használom. Az OTP alkalmazásban még mindig feldolgozás alatt van a tranzakció. Egyszer - kétszer már előfordult ilyen itthoni vásárlásnál, de akkor pár napon belül automatikusan vissza jött a pénz. Mit kell tennem, hogy a pénzt vissza kapjam?

(#14291) ACE- válasza WhiteWalker (#14289) üzenetére


ACE-
addikt

Hogy érted hogy "ráderőltették"?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#14292) pictigjis válasza pavika (#14290) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

szerintem teljesen egyértelmű az összefoglaló, és még csak ki sem kell nyitni

(#14293) pavika válasza pictigjis (#14292) üzenetére


pavika
tag

Hát persze az összefoglaló. Nem is értem miért nem jutott eszembe. Most kicsit hülyének érzem magam. Köszönöm a segítséget.

(#14294) WhiteWalker válasza ACE- (#14291) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Ahogy írtam.
Volt egy kártyám ami lejárt március végén.
De előtte két héttel már letiltották (ezt se értem miért ) , mikor feladták automatikusan az újat helyette , talán két hétig ha használtam az új kártyát , majd aztán jött egy email kb két héttel később:

"We’re enabling spending on your business funding cards
We just wanted to remind you that we’ll soon be introducing new limits around using business funding cards through Curve, meaning you may see some declines on your account.

We’re making some changes to our terms of service so that everyone can spend with Business cards on a personal plan with Curve.

This will come into effect on 10 June 2023 but you can enable Business payments right now in the app by opting in.

OPT IN
From 18 April 2023, any payments made with a Business funding card will be declined if you haven’t opted in. Head to the app and opt in to Business payments to avoid declines in the future.

Avoid the Fees
You may be eligible for limitless spending on your business funding card. Customers who are , a sole trader or contractor can switch to our business Curve card. Please ensure that you’ve verified your account first before applying for a Curve business card.

Upgrade to Spend Freely
Customers on Curve X, Curve Black or Curve Metal plans can enjoy a higher fee-free monthly limit. (Subject to Fair-Use)"

Választásom nem is volt , vagy ezt használom vagy semmit.

Itt a jutalék rendszer , nekem az alsó kártya van, a sima Curve:

[ Szerkesztve ]

(#14295) Oliverda válasza WhiteWalker (#14294) üzenetére


Oliverda
félisten

Ha nem kértél volna üzleti kártyát, havi 100 fontig tudtál volna díjmentesen költeni az ingyenes csomagban a Curve-be betett üzleti kártyáddal, utána 1,5%-ot számoltak volna fel. Így korlátlanul tudsz fizetni, cserébe viszont bizonyos helyeken a kereskedő terheli rád a díjat attól függetlenül, hogy milyen kártya van kiválasztva Curve-ben.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#14296) pictigjis válasza WhiteWalker (#14294) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

szerintem te nem is érted, miről van szó... amit ide bemásoltál, az arra vonatkozik, hogy ha TE TESZEL BE ÜZLETI KÁRTYÁT a curve-be és olyat szándékozol használni, akkor ezek a limitek lesznek érvényesek

(#14297) hard74 válasza pictigjis (#14296) üzenetére


hard74
senior tag

Múlt héten tettem be Curve mögé az 1%-os Zen virtuális kártyát, és azonnal dobtak is át business kártyára.Chat-en vissza tudtam szerezni a personal kártyát,de ha vissza akarom tenni a Zen-t máris küldené a business kártyát.

LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7

(#14298) pictigjis válasza hard74 (#14297) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

egyébként is feleslegesen teszed be, mert a zen nem ad visszatérítést curve-ös vásárlásokra már több hónapja

egyébként a business kártya technikailag nem akkora hátrány, a kereskedőknek annál inkább. amikor a curve elindult, minden kártya business volt, mert a különböző jutalékok miatt így érte meg az üzleti modell

a personal kártyák valójában rontják a curve haszonkulcsát, pénzt keresni lényegében csak előfizetésekkel lehet. ha business kártyád van, az persze nem ideális, atm-ekben érhetnek meglepetések, illetve egyes kereskedőknél is felárat kell fizetni

[ Szerkesztve ]

(#14299) ACE- válasza hard74 (#14297) üzenetére


ACE-
addikt

Ezt honnan látod, hogy "dobtak is át"? Nekem is van ZEN kártyám, annyi hogy ott van egy figyelmeztető üzenet, hogy 500€-ig ingyenes rajta a költés, utána 1.5%, de ha rendelek Business-t (mi nem kötelező) akkor ingyenes lesz...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#14300) hard74 válasza ACE- (#14299) üzenetére


hard74
senior tag

Most visszaraktam az 1%os Zen kártyát, és kiderült én csesztem el a múlt héten.Nem automatikusan kaptam a business kártyát, először rakerdezett, hogy milyen "minőségben" tervezem használni az adott kártyát, és menet közben, persze hogy az egyéni vállalkozó-ra nyomtam,ezek után viszont kérdés nélkül kaptam a business kártyát.

LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.