Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Pár hasznos infó érhető el az összefoglalót megnyitvaˇ
****CS:GO OFF TOPIC****
[PH!] Steam Group | Facebook
Ha szeretnél jönni 10-es mixre,discordon jelezd
|PH CSGO Discord | Discord beállítási útmutató |
Láda Drop útmutató| Major infó
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz Coccolino_O #17692 üzenetére
P250 +1
Illetve a Five-Sevent elviselném.
-
BTminishop
aktív tag
Soha nem értettem milyen posztok vannak a CS-be nem inkább olyan a játék hogy mész 'oszt lősz?' XD
-
törölt tag
válasz BTminishop #17704 üzenetére
Van 1-2 poszt.
-
Radnix
senior tag
válasz Coccolino_O #17707 üzenetére
ha egyszer elér az ember arra a szintre amit én képviselek, már nem nagyon tud mellélőni, hiába hagy ki pár hetet
-
VitaD5
tag
válasz bolcsodal #17613 üzenetére
Akkor most én is becsatlakozom!
Mi az előny? A lehetőség. Van egy átlag, de ez gyakorlással túlléphető, és megteheted. De ez egyben mégsem igaz, mert a kissebb válaszidő csak hamarabb adja át a történést, tehát nem az a kérdés, hogy előny-e az 1 ms, hanem hogy kitudod-e használni? Ha monitor hamarabb adja át, az jó, de a te válaszidődön is gyúrni kell.
Példa: Van P1 és P2 játékos, épp egymás ellen játszanak. P1 100 ms válaszidővel reagál, a monitorja 5 ms. P2 105 ms válaszidővel reagál, de az ő monitora 1 ms.
Tegyük fel, hogy a játékban a karakterük kameráival egyszerre látják meg egymást.
P2 monitora 1 ms alatt már kirajzolta P1-et, de P1-nek a monitora csak 4 ms múlva fogja kirajzolni P2-őt.P2 reakció ideje 105 ms, tehát 106 ms-be tellik, amire ténylegesen észreveszi P1-et.
P1 reakció ideje 100 ms, tehát 105 ms múlva veszi észre P2-t.Tehát P1 gyakorlotsága felülmúlja P2 technilaki fölényét, de P2 4 ms előnye miatt a végsőválaszideje csak 102 ms, ami 3 ms előnyt jelent P1-gyel szemben.
Konklúzió: Nagyobb gyakorlotság, és tanult reflexek szükségeltetnek a jobb válaszidejű monitorok lehetőségeinek kiaknázására, mert fifty-fifty helyzetben csak a skill teljesíthet jobban.
U.T.: A számok az emberi reakció időre csak példák.
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
pr1mzejEE
addikt
válasz VitaD5 #17710 üzenetére
Nekem ez vita olyasminek tűnik, mint anno cod2-ben, hogy 125 vagy 250 fps a jobb-e. Mikor 60 fps-el szenvedtem hülyének néztem a haveromat, aki mondta, hogy 250 után a 125 laggos.
Aztán lett 250 fps és tényleg laggosnak tűnt, pedig elvileg 60 képkocka/sec-nél többet nem is érzékel a szemünk. Nekem ez a monitor & herz mizéria is ilyesminek tűnik.
Bár én nem próbáltam még 120hz-es monitort, úgy írom.Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
Mate
nagyúr
Csak küldetések miatt szarakodok mm-en. Idegen csapatokkal, általában én csapatom a retardabb. Most végre nem. Hozzuk a köröket simán, nagyon nyomi az ellenfél. Erre egyik srác poénból késelt mikor megnyertük és megölt vele valakit. Beírta, hogy boccsi. Ezt a sértett nem tudta feldolgozni, így szarrá lőtte kör elején. Máris 1 emberrel kevesebb. El is buktunk 2 kört, erre lelépett a késelős is.... A vicc, hogy 3v5-ben is hoztunk köröket, de összességébe esélyünk se maradt. Úgyhogy most megint 20 vesztett kör, mire értelmes csapat lesz
-
A_ScHuLcZ
addikt
Rajtam kívül küzd még valaki random játék crashekkel? Olyan szinten ki szokott fagyni, hogy fekete monitort kapok, és a CTRL+ALT+DEL sem ér semmit, de közben minden más program fut tovább, pl TS és zenelejátszó is.
Az ilyen fagyásoknál fele-fele arányban néha sikerül életre kelteni a gépet, néha nem. Ha kitartóan nyomkodom a CTRL+ALT+DEL kombót, akkor előfordul, hogy fél-1perc múltán magához tér, és behozza a szokásos képernyőt (szgép zárolás, felhasználóváltás, kijelentkezés, stb), és így újraindítva a játékot vissza tudok csatlakozni, de sok esetben csak a reset segít, ami felettébb idegesítő, hisz általában nem csak a cs fut a gépen.Játék mappát 1 hete töröltem és újra letöltettem, tehát csináltam egy tiszta telepítést, nem oldotta meg. Csak a CS-vel van probléma, minden más tökéletes a gépen, amit nem mellesleg nem olyan régen telepítettem újra (kb 2 hónapja)
Egyedi eset lesz, vagy más is találkozott már hasonlóval?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
VitaD5
tag
Na egy picit rakjuk tisztába a dolgokat az elejétől. Legalább aki abszolút nem ért ehhez, az kap egy kis képet. FIGYELEM! Olvasmány fog következni!
Sokan úgy tudják, hogy az emberi szem 24 képkockát érzékel másopercenként (24 fps), vagy más konkrét értékben látunk (pl. 60 fps). Ez tévedés, mert a szem nem lát, az agy alakítja ki a képet, folyamatosan, azaz nincsenek szakadások, tehát az ember nem lát fps-be. Természetesen ennek van egy cáfolata, méghozzá a wagon-wheel effect (magyarul: stroboszkópikus hatás), amikor egy egyre gyorsabban forgó tárgy egyszercsak olyan, mintha álna, pedig forog, és ez csak akkor lenne lehetséges, ha egy fix fps értékben látnánk. Máig nincs elfogadott magyarázat a jelenségre, de szerintem a szemünkben található receptorok (amik a fényt elektromos impulzusként küldik tovább az agynak) kisülése okozza a jelenséget. Amikor az ingert (fényt) kap, akkor kisül, és a jel az agyba megy, amíg a jel nem éri el a célt, addig a receptor nem képes jelet továbbítani. Így amikor a tárgy olyan gyorsan forog, hogy a késleltetés alatt körbe ér, akkor az agy egy álló objektumot lát. Tehát, az agy folyamatosan lát, de a receptorok nem képesek folyamatosan jelet adni. Ezek szerint elméletileg végtelen fps látásunk van az agyunk szerint, de a valóságban végesek a lehetőségeink.
Érdekesség: Bár nem így nem fogja fel az agyunk, de mégis a tudományos vizsgálatoknál alkalmazzák az fps értéket a látásra, hogy összehasonlíthatóak legyenek különböző fajok közti látásbéli különbségek.
A monitornál a legfontosabb érték a képfrissétési érték. CRT monitoroknál kettő frissétési érték is volt (sorfrissétési frekvencia és képfrissítési frekvencia). Az LCD monitorok óta már csak a képfrissítési értéket használjuk, amit ugyen Hz [herc]-ben mérünk. 1 Hz = 1 képfrissétés/másodperc. Ez érték egyben azt is megadja, hogy hány fps-t képes átadni a monitor. Például: Ha van egy monitorom 60 Hz-en, és a játék 30 fps-sel fut, akkor az jelenti 2 Hz-enként vált képet. Ha az fps szám kisseb a képfrissítési számnál, az könnyebben meglátszik, de nagyobb számok eswtében már kevésbé. A Hz gyakorlatban a képernyő villogását fejezi ki. Minnél kissebb, annál szemmel láthatóbb a csúfság, és még bántja is szemet. Nem vicc! Ma már szabvány, hogy egy monitornak minimum 60 Hz-es frekvencián kell üzemelnie! Ez alá nem ajánlott menni! Hiába volt ott a BF4 ultrán, nincs az a pénz, hogy belenézzek mégegyszer egy 15 Hz-es kijelzőbe. Minél többször frissít a monitor, annál "kényelmesebb" a szemnek, mert kevésbé képes felfogni a villódzást. Az játékban az fps szám legalább 24* felett legyen, és akkor már folyamatosnak látjuk a képet. Allatta már-már kiszűrni a képkockákat. Tehát, a nagyobb képfrissítési frekvencia jobb, minimum 60 Hz legyen! Lehetőleg próbáld a teljesítményt úgy beállítani a játékban, hogy legalább annyi fps-ed legyen, amekkora a Hz-ed. Bizonyos játékokban belehet állítani fps limitet, használd, mert teljesítmény javító hatással lehet a gépedre.
Olyat kijelenteni, hogy 250 fps után a 125 fps hányás, az butaság, hisz a monitor hány Hz-es? Ha 125 felett van, akkor abból a szemszögből tényleg egy hányás lehet (bár ez attól is függ, hogy ki mennyire kompromisszum kötő).
Természetesen mindenkinek más egy picit a szeme, biológiailag szinte senkinek se egyenlő a látása.
*A frame-animated játékoknál (pl.: Mortal Kombat (MK9)) probléma, ha gép nem bírja tartani a tempót, ilyenkor elcsúsznak az animációk, és egyéb kellemetlen dolog történhetnek.
Remélem sikerült mythbusted-elnem ezt az fps/Hz témát.
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
törölt tag
válasz A_ScHuLcZ #17718 üzenetére
Nekem olyan van, hogy hiba nélkül kilép, vagy megáll a kép, leteszem asztalra, és kiírja, hogy cs:go exe működése leállt.
(#17719) VitaD5: Végre valaki aki ért is hozzá. Nekem meg jöttek azzal, hogy biztos földön kívüli szemem van, hogy látom a különbségeket az FPS-ek, meg a Hz-ek között
[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
Egy Asus K551 notin (i5 4200U, GeForce GT 840M 2GB, 8GB RAM) elfutna a CS:GO 1366x768 felbontáson?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
pr1mzejEE
addikt
válasz VitaD5 #17719 üzenetére
Hidd el, hogy hányás, próbáld ki Mondjuk ahhoz huzamosabb ideig kell vele 250 fps-el játszani és aztán váltani 125-re. Teljesen más és ezt nem csak én mondom.. - bár hozzáteszem, hogy én nem a monitor szempontjából mondtam hogy hányás, hanem a játék oldaláról.
Egyébként nagyon jó írás, köszi!
[ Szerkesztve ]
Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
Skinny26
aktív tag
Ez a furcsaság nem csak codban van, hogy 250-ről 125-re lemész... Gondoljatok bele, hogy az új operation mapokon (lehet csak nálam), de lement az fps-em 80-90-re, és más pályákon 150-160 fps-em van... Hiába, csak 60fps-t tud feldolgozni a szemünk, akkor is úgy éreztem, hogy szaggat a játék 80-90 fps-nél...
-
bolcsodal
addikt
válasz VitaD5 #17719 üzenetére
Sikerült néhány nagyon hihető csúsztatással elhitetni, hogy értessz hozzá.
A CRT-ket szerintem hagyjuk. LCD-nél pedig nincs villódzás, mivel a panel folyamatosan világít.
Ne keverjük már a képfrissítési frekvenciát az LCD monitorok esetében a pixel válaszidővel.
Legalább a megfelelő wikipedia oldalakat olvassák el az érintettek.
They drew first blood....
-
Joe Swanson
senior tag
Srácok, ha felrakok erre a pick'em cuccra matricákat, akkor azokat majd később tudom tradelni, ha vége a meccsnek?
-
mijos
senior tag
Demóban hogy tudok tekerni, megállítani stb? Nagyon zavaró ez az egyszerű butított vacak...
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
pr1mzejEE
addikt
Amúgy ez mekkora szívás már? 4 napja gondoltam veszek egy awp snake camo-t 9euróért. Különösebben nem tetszett, de mw-ben egész szép meg gondoltam értékálló lesz, mert 22db volta piacon.
Mostanra 6 euró a legolcsóbb és 30 db van a piacon. BRAVOmijos: demoui --> console-ba. Tudsz tekerni, lassítani, köröket lépkedni többek között.
[ Szerkesztve ]
Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
mijos
senior tag
válasz pr1mzejEE #17728 üzenetére
Kösz szépen, megvan már a részem amit kivágtam, csak az a bajom vele hogy fraps 30 fps-be lassú videót csinál, mikor meg felveszem 60 fpsre, akkor beakad a videó. Nem értem, hogy mi lehet a baj ( és még a minőségről nem is beszéltem miközben high-on játszok... ).
-
Slystyle
őstag
válasz Joe Swanson #17733 üzenetére
Nekem csak akkor nem szokott indulni, ha megy mellette az MSI Afterburner overlay-je, de valamikor még így is elindul. A Steam és Xfire overlay-vel nem akad össze. Próbáld meg előbb elindítani a játékot, majd rá a Mirillis-t.
A kártyámat most cseréltem le egy 750Ti-re, majd a Shadowplay-t is tesztelgetni kellene, hátha jobb eredményeket érek majd el. -
phoe88
csendes tag
Eladó kést keresek, privi plx
-
VitaD5
tag
(#17720) ZeroDK: Köszönöm! Bár, azt nem mondanám, hogy értek is hozzá. Mindig csak tanulok.
(#17723) pr1mzejEE: Ha a kijelző nem adja adja át a nagyobb értéket, akkor nem sok értelme van a nagyobb fps-nek. Ez kijelző függő, de aki hardcore, az talán láthat egy kis különbséget.
(#17725) bolcsodal: A fórum azért van, hogy témákat vitassunk, és tanuljunk. Ha tévedek, akkor valaki elmondja miert, így mindenki tanul.
Hol említettem én a válaszidőt a második irományomban?
A kijelző a fényt folyamatosan adja, de a képet nem. Az mindig megfog állni, amíg ez nem frissül. Nekem azt tanították, hogy a CRT-LCD váltásnál ez lett az új értelme a villódzásnak.(#17735) Radnix: Köszönöm az infót!
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
VitaD5
tag
válasz maximilian4 #17738 üzenetére
Hatalmas!
A szem csak ingereket küld az agynak, majd az ingerek alapján az rajzolja ki a képet.
Lehetséges! Egy gépet rátesznek az fejedre, és a gondolataid által képes vagy irányítani a játékot. A Killzone 2-nek, és a CS: GO-nak van egy ilyen teszt verziója.
Vannak kísérletek arra, hogy a gép visszacsatolást is küldjön, majd azt az agyadba megfelelő impulzusokkal vezetve megkapod a játék látszatát/hallatát. Az agyad azt hiszi, hogy ott vagy.[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
wjbhbdux
veterán
válasz VitaD5 #17737 üzenetére
Ez nem a kijelzőn vagy az emberi felfogás gyorsaságán múlik. Egy PC játék maga máshogy viselkedik különböző FPS értékeknél, CoD-ban nagyon nagy eltérések vannak az említett számoknál amit a karakter mozgásán is érezni, a cs1.6 meg pl volt sose játszható se 100FPS alatt, se fölött. GO annyire nem érintett a témában, de egy folyamatosabb képpel értelemszerűen jobban tudod kezelni a fegyverek szórását.
próbáld ki fps_max 300 után a 60at, nem épp ugyanaz lesz az élmény..
[ Szerkesztve ]
/s
-
VitaD5
tag
válasz bolcsodal #17739 üzenetére
Senki sem tökéletes, így a tanárok se! Köszönöm felvilágosítást!
De azért valjuk be, hogy nem túl jó, ha alacsony frekvenciánál ugrálva megy az egér (tapasztalat), meg játékra az a 60 fps 60 Hz mellett azért nagyon jót tesz a kép folyamatosságának.[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
SamS20
senior tag
Azok akiknek ennyi cuccuk van, és alig költöttek ládára, vagy egyáltalán valamire is mondja már el nekem hogy hogy az istenbe vannak 30+ pluszba a fegyverekkel? Nekem egy accountom van, tehát a smurf kizart. Meg h mennyi időbe telt össze gyűjteni a skineket mert gondolom nem egy két hónap volt.
-
mijos
senior tag
Mixre keresek hozzám hasonló játékosokat. Sheriff vagyok de az se gond ha valaki gyengébb, v erősebb. Steam: lameeekillah.
-
pr1mzejEE
addikt
válasz VitaD5 #17743 üzenetére
Lényegében amúgy mindenki ugyanarról beszél: vannak dolgok, amikből nincs előnyünk meg képtelenek vagyunk kihasználni, de minél több ilyen dolog van, annál nagyobb élvezet a játék. Dióhéjban
A szakmai részét a monitorokkal kapcsolatban meg nem tudom, de megint okosodtam kicsit.Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..
-
vzsryl
nagyúr
válasz maximilian4 #17738 üzenetére
D2-n se? Ott pedig illik ennyi év és rutin után...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
válasz SamS20 #17744 üzenetére
Piacolás, nekem Gery kolléga tömören pár mondatba elmondta hogy csinálja.
Felkapott skineket nézi gyakran, aztán akik hamar túl akarnak esni rajta olcsón kirakják, és azokat megvette, de ugyebár a 15%-os Steam levonást is hozzá kellet adni, hogy egyáltalán megfogja-e érni, és tud-e rajta hozni némi pluszt.
Én is ezt csináltam / csinálom, szépen lassan pár hét alatt összeszedtem 10-20€, azóta már 100+€-nál tartok.
Okosan kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Counter-Strike: Global Offensive
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest