Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Klaus Duran #998 üzenetére
"Smart hole" opciot igerik. Egyelore tudtommal csak manualisan tudod szerkeszteni a mereteket.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Klaus Duran #996 üzenetére
Bal felul lesz olyan, hogy Section view.
Persze elobb le kell raknod a nezetet, amibol metszetet akarsz csinalni.
A kepeden van olyan, hogy Thread edges, pipald ki. Mi tortenik? -
-
soldi3r
veterán
válasz
Klaus Duran #994 üzenetére
Marmint a kepen? Az, hogy szaggatott vonalhoz nem meretezunk
-
Üdv.
Valószínűleg user error de nem sikerült megoldanom hogy menetet tudjak rajzon jelölni.
Mi lehet a hiba? [kép]
6,8 furatba csináltam egy M8x1,25 menetet. -
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #992 üzenetére
En januarra tervezem
Bar epp most keresnek CNC szervizest...
-
BÁ Nutrition
addikt
talaltam egy egesz igeretes hirdetést, meglássuk tényleg munkaerohiany van-e
angliaban eddig meg sosem palyaztam meg egy allast se, itt az ideje kiprobalni -
soldi3r
veterán
válasz
Danivagyok #990 üzenetére
Akkor kihagyom. De igazabol en is erre szamitottam.
-
soldi3r
veterán
válasz
Danivagyok #988 üzenetére
Az igazabol nem annyira. De erdekelne a velemenyed rola. Eddig nem tul sok jo allapotut lattam.
-
TGWH
őstag
Üdv.
http://www.iparihasznaltgepek.hu ???
Van egy-két (lehet több) cég aki ezzel foglalkozik, elvileg a fővárosban van az egyik.
Esetleg az nct-t kérdezd meg, felújítás során biztos szedtek össze némi infót, biztos tudnak egy-két céget, ahol van eladó. Esetleg még a nav-ot, van-e valami lefoglalt cuccuk -
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Tudtok olyan kereskedot orszagon belul, akinel akadhatnak regi, hagyomanyos gepek? Jofogasrol, innen-onnan nem tudom szabad e ilyet venni. -
szabi41
csendes tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni ezeknek a daraboknak a leprogramozásában fanuc21TB ben.
Hogyan lehet megadni a rádiusz centerponttól való megmunkálást esztergán úgy hogy a gép számoljon ki minden adatot.
A teljes programsorra lennék kíváncsi elejétől a végéig.
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Szabi41
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-11/20/286798_yzxdd8lriennmfef_rajz2.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-11/20/286798_lv39nco8j0fvt0sf_rajz1.png
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Krisztián34 #974 üzenetére
Semmilyen. Megtanulsz par dolgot hasznalni, de egy kartyavarat epitesz. Jol kibaxol majd azokkal akiknek dolgozni kene a programjaiddal ameddig a fonok hajlando fizetni erte.
-
TGWH
őstag
válasz
Krisztián34 #976 üzenetére
Megkérdezed őket úgyis, de általában az alapoktól indítják, vagy ha nem, akkor ezt közlik már a tanfolyam hirdetésénél. De megpróbálhatsz tanfolyam nélkül elhelyezkedni, előképzed magad gépkezelésből, ott is ragad rád valami ha szerencséd van, aztán munka mellett meg elmész hétvégenkénti tanfolyamra, úgy már könnyebb ha benne vagy a szakmában. Vagy a munkáltató elküld hogy szerezd meg az okj-s papírt, ilyen is van.
-
Krisztián34
újonc
Köszönöm a választ! :
Arra gondoltam èn is hogy olyan tanfolyamot kellene elkezdenem ahol nem csak hètvègente van oktatás. Csak azt nem tudom hogy az alapoktól kezdőik-e. Nem akarok jelentkezni úgy hogy ezzel nem vagyok tisztában, mert magam szeretnèm finanszírozni. Számitógèpes ismeretem van, szabadidőm is akad az olvasgatásra, meg persze èrdekel is a dolog. Ja, ès igen, a páleszt tessèk meozni
-
TGWH
őstag
válasz
Krisztián34 #974 üzenetére
Több, mint ha el sem kezdenéd
Attól függ, hogy intenzív 8-9 hónap, vagy csak hétvégi kocogós. Utóbbinál erősen kérdéses, de minden csak akarat és hozzáállás kérdése (erről jut eszembe, meg kéne már kóstolni, beérett-e a kapott pájinka a hűtőben). Egy biztos, ha 8-9 hónapig napi szinten 4-6 órás a tanfolyam, még akkor is sokat kell olvasgatnod otthon, és bújnod a netet.
-
Krisztián34
újonc
Sziasztok!
Nagyon èrdekel a cnc-s szakma, szeretnèk elkezdeni egy programozói tanfolyamot.
Mennyi esèlyem lenne megtanulni egy 8-9 hónapos oktatáson, ha nincs semmilyen gèpismerete -
littlejohnny
aktív tag
Tiszteletem Uraim! Anayak marógépünk Y tengelyén lévő csúszólemezek (vagy nevezzük fém pályavédő harmónikának) felújításhoz, vagy akár újragyártásához keresnék céget. Ha esetleg valakinek volt dolga ilyenekkel, kérem priviben jelezze! Köszönöm!
-
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran #970 üzenetére
semmi-semmi, hülyeséget készültem beszélni...
na szóval, osztott ablakok közt is a nyilakat használod, csak előtte kell Shiftet ütnöd.
-
válasz
Klaus Duran #969 üzenetére
Osztott ablak. Megnyitom az egyiket utána újra BG EDIT és mellé rakja a másikat.
Egymás mögött hogy lehet?
-
-
nchelp
tag
válasz
Klaus Duran #967 üzenetére
az osztott ablakot használod a gyorsedit menüben?vagy egymás mögött vannak?
-
Sziasztok
Fanuc 31i Model B vezérlőn BG-EDIT módban hogy tudok 2 megnyitott program esetén egyikből a másikba átlépni?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Fehérváron 160 nettó cnc-s állások vannak a multiknál egy két maszek fizet ennél többet de ott már sok a variáció.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok valaki hallotta ezt az új jaguár gyárat ami most nyílik a szlovákoknál? Állítólag M.o-N is toboroznak.
-
Danivagyok
csendes tag
Ez a WC papír téma önmagában elég vicces lenne, ha nem tudnám, hogy aki ilyesmit elvisz, az elvisz bármit amihez hozzáfér.
Egy évezreddel ezelőtt a Tauszernél (most talán Z-form) voltam ipari tanuló, ott egy szaki sem hőbörgött azon, hogy távozáskor a portás beletúrkál a táskába. Az is igaz ha kellett, simán átdobták a kerítésen a cuccot.
-
kpityu2
őstag
A dolog egyszerű: elvileg azért megy be valaki dolgozni, hogy elvégezze a melót, és ezért pénzt kapjon. Ennyi. Ezt kell elvárni, és ehhez kell biztosítani a feltételeket.
Ami azt is jelenti, hogy pl. mire befejezi az adott feladatot, addigra tudja hogy mi a következő. Mert ha ez nincs, akkor szépen széthúzza a munkát, nehogy úgy nézzen ki hogy nem csinál semmit. Mindenhol van némi lébecolás, mert az ember nem robot, de ez max. annyi, hogy amíg megy a gép, ott van mellette, nem kell elrohanni mondjuk az udvart sepregetni.A szabályokon azt értem, hogy nem lehet a lovak közé dobni a gyeplőt, ami az "oldjátok meg magatok között, engem nem érdekel, van jobb dolgom" felkiáltásban szokott megnyilvánulni. Teccik nem teccik, a vezető azért kapja a fizetését, hogy menedzselje nem csak a munkát, hanem a dolgozókat is mint közösséget. Ha ezt nem teszi, az olyan mintha a melós nem csinálná meg a marást, esztergálást. Ebbe beletartozik az is, hogy figyeli, hogy ki az aki nem kooperál, ki az aki lop, stb. Ez bizony sok meló, de hát ugyi a vezető is azért megy be, hogy elvégezze a munkáját, nem azért hogy a wifin lógjon.
Ami az a bizonyos papírt illeti, Vagy a kézmosót, vagy bármi ilyesmit. Két út van: vagy tesztek ki 10-et naponta, vagy 15-öt, vagy 20-at ha kell (alig hinném, hogy ennek a költsége sokat nyomna az egyéb költségek mellett), vagy pedig megoldjátok hogy folyamatosan legyen. Technikailag ez úgy oldható meg, hogy a főnök úr, vagy műhelyvezető a körútján nem csak azt nézi meg, hogy elkészült-e már a munka, hanem azt is, hogy van-e papír, törüközö, kézmosó a retyón. Vagy pedig biztosítja, hogy lehessen vételezni amikor elfogyott. Ha valaki összecsődít 5-10-20 embert egy épületbe, akik egész nap ott vannak, az bizony ne lepődjön meg, ha ilyesmikkel is foglalkoznia kell.
-
TGWH
őstag
Alap lenne, hogy kell még egy ember, aki figyeli a többit. Aztán ha fogy a papír, akkor elő lehet venni
De sok helyen ez sem járható. Mondjuk itt odáig nem jutunk el, hogy időt mérjünk, meg visszaszámoljunk, hogy mégis hány óráig vakarta az ürge a tökeit meló helyett. Mert az azért már durva, hogy az egész napi melóját le lehetne hozni kb. 4-5 óra alatt maximum... -
ViZion
félisten
"Én viszont úgy látom, hogy ez vezetői lustaság."
Nem állhatok az ajtóban, kamerát sem lehet oda rakni... mégis mit kellene tennem? Nyilván ez a legnagyobb dolgom egész nap, h figyeljem a papírt...
Várom a javaslatokat. Időket mérik, munkadarabonként tudja a kolléga ellenőrözni. Most jön egy kis változtatás, még átbeszéljük a részleteket, de nem lehet támasztani a géet, h XY nem hozta ide a melót, vagy ilyesmi. Nem, nincs az az idegbeteg tempó nálunk, de van, aki ezzel is visszaél, mondjuk jelemzően nem a CNC részen, ott elég jól megy.Vannak itt is szabályok, korrektek is. Ha maszekja van, saját részre akkor szóljon, ha kis érték, akkor mehet, ha nagyobb, akkor vmi normális ár, kész. De csak úgy nem lehet -mégis volt rá példa.
Mondhatnám, h korrekt szabályokat elvárni is lustaság, érdekelne, h mit értesz ez alatt... Minél több a szabály, annál inkább úgy érzik, h hülyének vannak nézve, meg főnökösködünk, hisztizünk apróságon. Szal. mi a javaslatod?Szerk.: elég normális papír van, nincs kigrammozva. Irodai részen is ki van rakva több, mégsem tűnik el. Itt ha 5 van kirakva minden WC-be, akkor sincs már délben.
-
kpityu2
őstag
Upsz. már nem lehet szerkeszteni.
De azt mondta, neki mindegy, este takarítónő kirakja, ha nincs, akkor nincs, napközben nem hozhatnak újat.
Ki van számolva a vécépapír kockára? Mennyi jut fejenként? Akármibe lefogadom, hogy a legolcsóbb, jó ritkára tekert fajta. Mert errefelé úgy szokás, hogy nem súlyra veszik, hanem gurigára.
-
kpityu2
őstag
Én viszont úgy látom, hogy ez vezetői lustaság. A lovak közé dobja a gyeplőt, mert nem akar a szervezéssel és a korrekt szabályok kiépítésével vesződni. Majd csak elműködnek valahogy a dolgok. Azután meg megy a jajveszékelés, hogy micsodás emberek vannak, pedig én mijjen jófej voltam velük... persze a korrekt szabályokkal az a baj, hogy kétoldalúak.
WC papírt itt is lopják, de valamiért senki nem tudja, h ki. Javasoltam a kollégának, h mindenkinek vonjunk le egy 5-öst a papírra... 2-3 hónap és kiderülne ki az, nem hagynák a többiek annyiban.
Erről beszélek. Ez nem a melósok dolga, hogy oldják meg maguk közott. Ez a főnök dolga. Ahol sokan dolgoznak, ott sokféle ember megfordul. Ezt a vezetőnek tudnia kell, és számolnia kell vele.
-
csiben1
tag
Persze mindig a melós a szar, az irodában pedig ma született bárányok dolgoznak ...
-
ViZion
félisten
Az a legnagyobb baj, h ha van pár khm... sunyi lógós, akkor a többi is utána megy, mert hát ha neki szabad...
WC papírt itt is lopják, de valamiért senki nem tudja, h ki. Javasoltam a kollégának, h mindenkinek vonjunk le egy 5-öst a papírra... 2-3 hónap és kiderülne ki az, nem hagynák a többiek annyiban.
De azt mondta, neki mindegy, este takarítónő kirakja, ha nincs, akkor nincs, napközben nem hozhatnak újat. Maradék anyag dettó itt is probléma. Volt már, h kerestük, mert kicsit "eltűnt" a hulladék. Vannak akik ebből elég sokat összeszednek. De az is a cégé. Nem mondom, ha kell egy-két darab bármire, az OK, de ezek üzletszerűen hordják el. Na az a baj.
-
TGWH
őstag
Teljesen egyetértek, nálunk is ez megy, a főnöknek elég a baja, nem nézi mi mennyi idő alatt készül el.
Simán ráhúzzák túlórára.
Minél lazább a rendszer, annál nagyobb a pofája a melósnak. Ezért nem megy semmire az ország, a paraszt magyar akkora egy szadista nép, kell neki egy kőkemény felettes, aki munkára ösztökéli, máshogy nem megy. Nekem pl. munkakörömön kívüli feladatot akart adni az egyik kolléga, mert hogy segítsek már be, mindjárt szállítás. Hát rohadjon meg, nemet mondtam, mert tudtam mire megy ki a játék. Két órás meló volt az egész, megcsinálta nagy nehezen, nem tudta másnak sem lepasszolni, utána meg munkaidő vége előtt 45 perccel már vakarta a tökeit, mert nem tudott mit csinálni...
Ugyan az az ürge, csúsztatta a munkaidőt, de úgy, hogy szabadságot nem kellett kivennie arra a napra amikor nem volt ott, a meló meg ugyan annyi maradt, mint ha nem ,,dolgozza le'' azt az időt. Akkor most mi a fszomat csinált 8 óráig? Semmit. Engem lebsznak, mert kajaidőből kb. 3 percet csúszok, meg kajaidőben beszélgetek, miután végeztem a zabával, ők meg óránként tartanak 10 perc szünetet + többi szünet.
Amikor ráértem, besegítettem nekik, erre a kolléga, nem felettes, felszólított, hogy a meló másik felét is csináljam már meg, amikor az egész amúgy az ő feladata, csak hát 8 órából kb. 2-3 óra szünet lazán összejön neki... utána meg hápog össze-vissza, hogy őt alulfizetik, meg fél óráig futkos mindenkihez, hogy hát ez nem lesz meg, ez nem fog elkészülni mára...
Na ennek vége, főleg hogy jön a nyár, ha megint lenyúlják a céges ventillátoromat, veszek egyet a tescoban, lesz vagy 2-3 ezer forint, aztán leülök elé ha végeztem a melómmalvagy inkább elhúzom én is a francba, merjenek csak beszólni...
Ja lenyúlás, másik dolog, amikor már a wc papírt is a cégtől csórja az ürge, mert úgy gondolja, olyan keményen dolgozik, hogy neki az jár... durvább verzió, amikor reggel meló előtt betolat a kocsival, és szórja bele a rozsdamentes maradék anyagokat... -
ViZion
félisten
Melósok rinyáltak, h nincs wifi. Bűntetni nem lehet, ez rosszabb, mint az ovi. Ha vmiért szólsz, akkor hazamegy, beteg lesz, etc...
Elnézőek voltunk, nem cél veszekedni ilyesmin. De azért az már némileg túllép minden határon, h szóvá teszik, h nincs... Megy fel a mac szűrés. Az a 6 gép látja majd a wifit, aminek kell.
-
ViZion
félisten
Meg lehetne fizetni, de nálunk a minap azon is ki voltak akadva, h nem elérhető a céges wifi -ami egyébként nem a dolgozóknak van, csak a kelleténél többen tudták a jelszót és mindenki FB-zik, videózik, etc. Most jól megszívják, mert lekorlátozom a picsába, eddig elnéztük, de a minap ez a pofázás, h nincs wifi... bakker, pofátlanok már sokan. Tudjuk mi mennyi idő, nem szakadnak meg a 8 órában, legtöbben úgy is csinálják, h menjen rá a túlóra. Ezt is nézd. Nem mindenki, nem mindenki egyformán, de ez is jelen van. Németben munkahelyen előveszed a telefont, már ugrott is fél órád arra a napra.
-
TGWH
őstag
A helyes kérdés a kérdésedre; kit?
van olyan munkatárs, már letiltottuk a cnc-ről, mert a patronban lévő ütközőre úgy nyomta rá a darabot, hogy +10-20mm-t lógott ki a normálisan ütköztetett darabhoz képest, a kés meg ezt nem tudta
természetesen mindezt a 300 db-os széria 6. darabjánál alkotta el
Nincs kit megkérnem, nincs kitől tanulni, az a baj.BÁ Nutrition
Én biztos nem túlóráznék annyit, fizessék meg normálisan a 8 órát. Hazajövök, itt egy kb. félkész ház, van elég dolgom. -
kpityu2
őstag
A túlórával az a bibi, hogy hosszú távon nagyon leszorítja a bért. Mert minek annyit fizetni, amikor 12-14 órás műszakokkal egész normális fizu jön ki hó végén. Csak ne ossza le a töki órára.
-
csiben1
tag
válasz
BÁ Nutrition #939 üzenetére
Ilyen extrém sok túlórát mennyi ideig lehet csinálni? Én már ha negyed évente 1 hetet 12órázni kell, attól rosszul vagyok. Ezért is félnék váltani, fax se tudja máshol mennyire követelik meg a túlórát.
-
BÁ Nutrition
addikt
nálunk az volt a divat h nem hagyunk melót az asztalon
akkoriban örültem h van meló, fejlődhetek stb.
pl kifejezett koncepció volt nálam h minél többet vagyok bent a műhelyben annál gyorsabban vértezem fel magam tapasztalattal. szal ilyen egy év alatt 7-8 hónapnyi túlóra kb simán megvolt.
ezt itt kint is folytattam csak már maniért, viszont kb most jött el az idő h visszafogom magam -
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #936 üzenetére
Rossz helyen voltál. Most megkapnám valahol egy műszakban a nettó 200+-t, azonnal mennék is...
Mai alkotás, le kell lépni előbb, kijön a meló, hót' egyszerű méretre oldalazás + síkmarás 2 darabon, fél asztalt majdnem elfoglalta. Van rá másfél órám, mert muszáj mennem. A vége az lett, hogy ment a gép nettó 45 percet 1 darabonakkor majd meglesz hétfőn
Na most úgy képzeld el, hogy van olyan hely, ahol a második ilyenért már repülsz... -
-igu-
veterán
Persze. Viszont kis szervezéssel meg lehet oldani, hogy 2-3 interjú legyen pár napon belül, és akkor elég egy repjegy. Addig meg otthon ülni olcsóbb, mint egy bérelt angol kecóban.
Mindemellett magam is azt vallom, hogy sikeresebb az ember, ha eleve kint van, és úgy keresgél. -
TGWH
őstag
Az úgy jó, itt inkább szakmunkás minimálbér és 150 között, aki meg olyan helyen van, ott 0,5-1 milla.
Nem kell bővebben kifejteni, akárhol olasz főnök van, az ritka nagy köcsög. Anglia amúgy is jobb ha már mész.
A multik meg rohadjanak meg, simán megzsarolják az embert.Egy-két hete megint mehetnékem támadt... van egy-két jó hely a környéken.
-
csiben1
tag
Ha már szóba jött a fizetés. Magyarországon átlagban, hogy lehet keresni a szakmában? Mondjuk sorozatgyártásban vagy egyediben? Mióta elvégeztem a sulit 10 éve egy helyen dolgozok, nem nagyon tudom, hogy máshol, hogy mennek a dolgok... Nálunk sorozatgyártás van, viszont te vagy a gépkezelő, gépbeállító, meós, anyagmozgató (daru/targonca), néha minimális programozás is van 3 műszakban túlóra nélkül 200-220 megvan nettóban. Közép Magyarország, megyeszékhely, multi.
-
-igu-
veterán
-
aram01
nagyúr
Sziasztok rég jártam erre, szereztem egy kis tapasztalatot Siemensen kívül mazatrol és fanuc vezérlésben is. Jelenlegi munkahelyemen érzem hogy nem tudok szakmailag már érdemileg fejlődni, anyagilag meg annyira sem. Feltettem az önéletrajzom pár oldalra szinte naponta hívnak de vicc amit ajánlanak. Mostani munkahelyemen átlagban 200k-t keresek ami elég megélni, de ennél többet szeretnék. Tehát nyitnom kell külföld felé. Angol és az olasz megy. Tanácsot kérnék tőletek hogy merre lenne érdemes keresgélnem. Németbe nem szeretnék menni. Köszi előre is a tanácsokat.
-
TGWH
őstag
Közben találtam faipari cnc-re órabért. Nem leszel rá kíváncsi
50 ezer / óra... durva
-
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #914 üzenetére
Nekem 2db 900mm hosszu UPE gerendat kellett volna sikba marni, az egyik lapjan egy lepcsovel es kb 20 furatot bele. Erre kaptam egy £250-es arat/db.
-
ViZion
félisten
válasz
BÁ Nutrition #914 üzenetére
Mi is próbálunk szériát megfogni, de inkább egyedire vagyunk berendezkedve. Kolléga most számolgatja, h szériát mennyiért tudjuk kiajánlani. -
BÁ Nutrition
addikt
ahol voltam korabban otthon az szeriaban esztergan volt kb 6000 ft-os oradij atlagos helyen
aztan gane helyen volt esztega+3 tengelyes maro kb 7-8000 ft/ora egyedi gyartasbanitt eszterga es 3 tengelyes maro megy 70-80 fontert, 5 tengely 80-100 fontert egyedi gyartasban, de ezekbe igen sok kamu ido is bele van szamolva
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Elnézést előre is, ha nem helyénvaló, akkor töröltetem:
Óradíjak érdekelnének. CNC 3 és 5 tengelyes (elmozdulások: 610 × 510 × 610 mm), 3 teng. portál (elmozdulások: 3200 × 2100 × 920) és a lakatos (hegesztés, összeállítás) is...Természetesen név/cím nélkül, esetleg régió vagy megye megjelöléssel. Az is fontos, h "sufnicég" óradíj, vagy rendesen minden papíros (nálunk pl. ez van, mindenki fullra bejelentve, szabival, ünnepnapokkal, TB-vel, etc.) árban nyilván látszik ez, pár környékbeli cégnél tudom a díjakat.
Privi is lehet, nagyon megköszönném. Mi külföldre dolgozunk, szvsz árakat itthon tudnom kellene azért pontosabban -igaz ez szorosan nem az én munkaköröm, de szeretnék az árképzésünkhöz is hozzászólni.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Klaus Duran #910 üzenetére
mer ojan van asz hasznyad?
régi helyen hasznaltam ált a nagyobb telibefurokhoz
-
Valaki használ EOC (DIN) kúpos patronbefogót? ER és A MILL CHUCK mellet miért van rá szükség?
-
2 hetes leállás volt. Előtte az összes gépben lecserélték a vizet. (Mert hát nah...., rendszert nem szokás átöblíteni.) Nem meglepő módon némelyik köszörű eléggé szagosan indult.
Engem ez fogadott a munkatéreben meg a nagynyomású tartályában. Szerencsére szaga nem volt 2 hét után se. -
-igu-
veterán
válasz
Kispaprika #906 üzenetére
NCT Akadémia.
-
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran #904 üzenetére
A hasitott kestarto kb ugy fogja meg a kest, mint a patron. Sima kestartonal ugye a csavarokon tamaszkodik fel a kes, ennel tudod allitani a les kozpontjat is. Ilyen kestartot en eddig csak kulso keshez lattam, annal az volt a lenyege, hogy kihozza a szerszamot a hajtott szerszam sikjaig. Morinal van, hogy a szerszam hajtasahoz a fej kozepen van egy bufla nagy kinyulas, es ha nem figyel oda az ember konnyen ledaralhatja vele a pofakat.
-
Már régóta gondolkodom azon hogy mire jó a hasított késtartó? És mi értelme annak hogy 2 felületen is felfekszik egy furatkéstartó.
-
GeriSzán
csendes tag
Sziasztok!
Gépi Forgácsoló+CNC Gépkezelő tanfolyamra akarok jelentkezni. Van valakiknek tapasztalata a jelenleg képzést kínáló iskoláról, oktatóközpontokról? Eddigi konkrét kiszemelt a Focus Oktatóközpont.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok keresnék marási gyakorló feladatokat az se baj ha több 100 darab sajnos csak össze vissza találok neten valahogy egybe kellene
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest