Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
válasz
Klaus Duran #904 üzenetére
A hasitott kestarto kb ugy fogja meg a kest, mint a patron. Sima kestartonal ugye a csavarokon tamaszkodik fel a kes, ennel tudod allitani a les kozpontjat is. Ilyen kestartot en eddig csak kulso keshez lattam, annal az volt a lenyege, hogy kihozza a szerszamot a hajtott szerszam sikjaig. Morinal van, hogy a szerszam hajtasahoz a fej kozepen van egy bufla nagy kinyulas, es ha nem figyel oda az ember konnyen ledaralhatja vele a pofakat.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #866 üzenetére
Egen.
Így már talán én is meg tudom majd jegyezni
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #859 üzenetére
Vagy csinálsz egy hasított menetes patront ahogy nchelp is mondja, vagy ha van feltámaszkodó homlokfelület, és nem valami brutál nagyolás megy, akkor egy sima menetes befogót, ami nincs felhasítva.
Csinálsz belőle kettőt hármat, és akkor amíg meg a gép, tudod a befogókban cserélgetni az alkatrészt.Mi elég sokszor használunk ilyet (mármint hasítás nélkülit), mert homlokon fel tud támaszkodni az alkatrész.
Ja, és figyelj arra hogy jobbos menetű alkatrészt ne esztergálj jobbos késsel, mert kib.ssza
-
blasko92
őstag
válasz
gyenesmartin #824 üzenetére
Nem. Maga a gépgy.tech. technikus képzés egy elég összetett tanfolyam. Kézi- és gépi forgácsolás, cnc gépkezelés, mérés/minőségbiztosítás, autómatizálás/pneumatika, anyagismeret, géptan/gépelemek, technológia.
A képzés végén van lehetőség kedvezményes áron megcsinálni a cnc forgácsoló tanfolyamot, mivel a gépgy.tech. képzésen belül oktatták, illetve tartalmaznak azonos vizsgamodulokat is.Itt csak a vizsgadíjat kell kifizetni. De erre rá kell kérdezni az adott oktatási intézményben, hogy van-e lehetőség ilyenre, és mennyibe kerül.
(#822) BÁ Nutrition na ja
Szeretjük az ilyet.
-
blasko92
őstag
válasz
gyenesmartin #820 üzenetére
Ha gépgyártástechnológiai technikusnak mész, akkor a legtöbb iskolában ez a képzés mellett leteheted a CNC forgácsoló (vagy nem tudom az új okj-ben mi az új neve) tanfolyamot kedvezményes áron, mivel a tecnikusi képzés tartalmaz cnc gépkezelés órákat is.
Én is így csináltam meg a két szakmát egyszerre. Persze pályaválasztásnál az a sorsdöntő, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Ha csak a "pénz" miatt választasz szakmát, akkor nem biztos, hogy sikeres leszel benne, ergó leragadsz "zöldgombosnak" kevesebb bérért.
Az, hogy mennyire könnyű ebben a szakmában elég összetett. Mennyire vagy hajlandó lakhelyet váltani, van-e ismeretség, bevállalsz-e dolgokat. A fizetés meg elég változó.
Nagyjából három változata van:
-betanított munkás /zöldgombos/ (csak pakolja a gépet, és korrekciózik)
-gépkezelő (megkapja a programot, szerszámot, egyedül kell beállnia az adott melóra, pakolja a gépet)
-gépbeállító (esetleg programot ír rajz alapján, esetleg szerszámot választ, megfogási módot választ, beáll a melóra)
-mindenes (programot ír rajz alapján, szerszámot választ, megfogási módot választ, beáll a melóra, és pakolja is a gépet)De ezeken belül is elég változó az órabér. Bátyámnak egy helyen mondtak egy bruttó órabért (egyedi gyártás, programozás, beállás, géppakolás, stb), egy másik helyen meg ugyan erre a melóra a nettó órabér volt annyi, mint az előzőnél a bruttó. És az azért rohadt nagy különbség.
Szép szakma a forgácsolás. CNC-n belül mindig tanul valami újat az ember, akármennyi ideje is van a szakmában.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #808 üzenetére
Ez a baj a VDI-s szerszámtartókkal. Hú, még kéne két kés, de hozzá nincs befogó. Van jobbos befogó. Van bele kés? Nincs....
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #804 üzenetére
Barmilyen nem szabvanyos menet gyarthato. Erdemes kinyomtatni a gephez, vagy fejbentartani a menetekhez szukseges par kepletet. Igazabol nem sok van ami kell.
Mi pl. ha anyamenet kell, akkor a magatmerot ugy szamoljuk ki, hogy a nevleges meretbol kivonjuk az emelkedest, menetvagaskor a vegso atmero a nevleges atmero plussz a menetemelkedes tizede, es igy jo szokott lenni elsore a menet.
-
blasko92
őstag
válasz
djdaniel #701 üzenetére
A zipiből is te vetted fel az embereket?
Hozzánk jött olyan "nem kezdő" is, aki a leszúrókésbe úgy fordítva tette bele a lapkát, mondván az előző munkahelyén "máshogy álltak a kések"És ráengedte a darabra....
És aznap kaptuk újonnan a pengét. Utána szintén leszúrásnál lepattant a lapka éle, szóltak neki, hogy cserélje ki a lapkát, de ő erősködött, hogy az nincs lepattanva, és még fogdosta is.
A másik meg egy fél műszak alatt 2 külső nagyolót, és egy furatnagyolót aprított a forgácsosba.
-
blasko92
őstag
Nagy forma volt, csíptük is. Főleg, ahogy mindig beleélte magát a mesélésbe. "Annyi hurkatőttttőt meg darálót maszekútam régen"
Mindig kérdezte, hogy: -"Mit kell biztosítani?", -"A kenést....", -"És miért?", -"Mert berágódik."
Az eszterga pontosságmérést meg úgy elmagyarázta, hogy beszarás, de ezt a csapágyas tűréses témát minden órán elővette
Tényleg sokat tud a szakmáról, csak picit furcsa szerzet.
-
blasko92
őstag
-
blasko92
őstag
Volt egy műszaki tanárunk, ő már annyi helyen, és olyan sok időt dolgozott, hogy ha összeszámolnánk, akkor több, mint 160 évesnek kellene lennie, pedig csak 62
Ő futballozott is, meg francia országban volt hajmodell. Persze akkor egyből be akart nekünk írni, amikor egy másik suliból jöttek át a csajok, és a vizsgájukhoz hajmodellt kerestek, mi meg beajánlottuk őt
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #598 üzenetére
Ajj de jó dolgod van, ilyen nagy vasakkal dolgozni
Mármint homlokoldalon remeg be?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #591 üzenetére
Ahogy nálunk mondaná az öreg: HAJRÁ!!!!
-
blasko92
őstag
Reméljük azért kellemes csalódás fog érni
A befejezetlen progira úgyis adnak részpontszámot.
Belénk azt sulykolták a tanárok, hogy ahova lehet, írjunk/rajzoljunk le mindent (képletek, alapábrák, összefüggések, stb) amit tudunk, számolásos feladatnál alapképlet-rendezés-behelyettesítés mértékegységekkel, mert azokra könnyen megeshet, hogy tudnak adni részpontszámot, és nem arra kíváncsiak, hogy mit nem tudunk, hanem hogy mit tudunk.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #576 üzenetére
Az már fanuc kompatibilis ugye?
Milyen gépen?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #568 üzenetére
De ez már az új helyen lesz, vagy még a régi melóhelyeden?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #568 üzenetére
"remélem túléli a gép"
Irodalmat nem szerettem, így az iróniákkal sem foglalkoztam annyit -
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #565 üzenetére
No és mit, hogy ennyire parázol?
-
blasko92
őstag
Gépek, gépelemek összefogására szolgálnak a kötések.
Oldható, nem oldható. Oldhatónál roncsolás nélkül szétszedhetőek az alkatrészek, nem oldhatónál csak roncsolással.
Oldható: Két fő csoport: alakzáró (pl csap, retesz, kúpos csap), erőzáró (csavarkötés, ékkötés)
Csavarkötés lehet tömítő (pl kúpos menet), erőzáró, és alakzáró
Oldhatatlan: kohéziós, és adhéziós kötés
Kohéziós pl. a hegesztés, mert a kötés olyan, mintha egy anyagból lennének az elemek
Adhéziós pl. a ragasztás, forrasztás, ennél a kötésnél csak a találkozó felületeknek van összetartó erejeForrasztás: lágy és kemény, lágyforrasz asszem 440 fokig, efelett már keményforrasz
*iguana* ebből a témából szerettem dogát írni, mert tényleg oldalakat lehet róluk írni.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #526 üzenetére
De, nem kívánságműsor volt. A fanuc nekem jobban bejön. Eredetileg egy fanucos taiwan takisawa ex110-es gépre kerültem volna
-
blasko92
őstag
Nocsak nocsak. Pár kérdés, ha nem gond.
Valami tervezet van, hogy mennyi embert tudnál felvenni a képzésre, és kb. mennyi idő, és mennyi pénz lenne? Helyileg hol lenne, valamint a hét mely napjain lenne az oktatás?
Makró, és paraméteres programozást is tanítanál?Engem spec érdekelne a dolog, szeretem a fanucot
Lehet, hogy érdekelné bátyámat is.
Ja, valamit eszterga vagy maró lenne? Bár ez lehet hülye kérdés volt, látván a munkásságodat
-
blasko92
őstag
Őőő pont melóból írtam telóról, bocsi, a pirosas szöveggel hülyeséget mondtam
Viszont lehet már késő...
-
blasko92
őstag
Elég korrekt. És ezek bruttó vagy nettó bérek? Mert ha nettó, akkor nem éri meg más helyet keresned.
Én egyébként, ha van lehetőség egy idő után feljebb lépni, akkor előbb a forgácsolót választanám, hogy tanuljam a szakmát, aztán lépnék beállítósnak.
De ez a gondolat persze szakmai alapokon nyugszik, a pénz miatt persze hogy a beállítóst választanám.
-
blasko92
őstag
Köszi!
Persze, a % mellé kiírják az érdemjegyet is. Itt a határokat nem tudom pontosan.
A bizi %-a pedig a modulokból adódik, azoknál meg ugye megvan, hogy a képzés hány %-át teszik ki.Viszont minden modulból meg kell hogy legyen a minimum.
Azért jó ez a modulos rendszer, mert ha egy képzésen sikeresen levizsgáztál egy modulból, és később elmész egy másik képzésre, ahol ugyan az a modul követelmény, akkor nem kell újra vizsgáznod, hanem beírják az eredményt.
Nálunk voltak, akik a technikusi + cnc-re egy gépi forgácsoló után jöttek, így nekik a tecnikusin -1 modulból kellett vizsgázniuk, a cnc-n pedig -2 vagy 3.
Nekünk se kellett már a cnc-n mindenből vizsgázni, mert előtte a technikusin már megcsináltuk.
Hjajj, még mindig emlékszem a vizsgákra, mennyire izgultunk. Kérdezgettük azokat, akik jöttek ki, hogy na milyen volt, mit húztál, hogy ment
Na meg a végén, az eredményhirdetés volt a legjobb érzés. Mindkét vizsgán nagyon rendes vizsgabiztosokat kaptunk ki, nem tudom, hogy csak sablonos szöveg volt-e amiket mondtak a hirdetéseken, de nagyon szépek voltak.
-
blasko92
őstag
Ne parázz, menni fog.
Az írásbeli nem túl bonyolult. Ha jól emlékszem 4 fő részből áll: ismerd fel képről, koordináta leolvasása rajrzól/vagy fordítva, eldöntendő kérdések, programírás rajzról (tanult vezérlőre), programról rajz (csak G kódokkal).
A szóbeli se valami komoly. Én anno letöltöttem az előző évek írásbeli feladatait, és otthon megoldottam őket. Ezek teljesen sematikusak, az összesnél ugyan olyan típusú feladatok vannak.
A szóbeliket is netről szedtem le, és azokat néztem át. Ezeket akár saját kútfőből, tanulás nélkül is el lehet mondani, feltéve hogy a képzés alatt végig normálisan tanultál.
A gyakszi más tészta, azt intézménye válogatja, hogy mit kell csinálni, de ott is 3-4 fő rész van: CNC gép szerszámozása (adnak egy rajzot, és ahhoz kell választani megfelelő szerszámokat), programírás és szimuláció, valamint élesben gépkezelés.
Neked is lesz vizsga mérésből/munka-környezetvédelemől/egészségügyből?
Sok sikert
-
blasko92
őstag
Jó, azt nem tettem hozzá, hogy ahol a lehetőség adott. Én szerintem nem lehetetlen. Az emberi agy csodákra képes, és olyan dolgokat is megjegyez, amikről nem is tudjuk, hogy tudjuk.
Odafigyelés kérdése az egész.
Engem befogtak a tokmányba, hogy esztergályost csináljanak belőlem. Hagyom magam, mert érdekel, de itt nem állok meg. Vannak szép ellenorsós gépek, megmunkálóközpontok, stb. De valahol el kell kezdeni.BÁ Nutrition hagyjuk
Én elmondtam a véleményem, és te is.
Igaz, a jó pap is holtig tanul.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #410 üzenetére
Az iskola tök màs mint egy üzem. A tanàrok szarnak bele az egèszbe. Ehhez a szakmàhoz èrzèk ès logija kell. Èn nem a technològiàròl ès az anyagismeret4ől beszèltem, ahhoz tènyleg idő ès tapasztalat kell. Engem kb 3 nap alatt tanìtottak be a gildemeisterre. Most màr minden megy rajta egyedül. Sok mindenre pòbàlkozàssal jöttem rà.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #408 üzenetére
Ha valakit érdekel, és meg akarja tanulni, és persze van megfelelő "tanár", akkor 1 hét bőven elég.
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet olcsón és gyorsan megszerezni a cnc forgácsoló szakmát? (Józsefvárosi piac cheat nem érvényes.... ) Bátyám meg szeretné csinálni, de neki van melóhelye, és a munkaügyinél már csinált egy sima forgácsoló szakmát.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #374 üzenetére
Húdeszép az az új HAAS maró
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #370 üzenetére
Én kicsinek tartom ezt a 310-est. Jobban szeretem az olyan anyagokat, amik 150-es átmérőnél kezdődnek
Egyébként egy nagyon frankó gép. Pontos, gyors, mindenre jó. Ezért is vagyok én úgymond egyedi gyártáson. Ha elfogyott a széria, akkor megyek körülnézek, hogy mi van darabolva, és felszerelek arra.
Már csak a váltósomat kellene rávenni arra, hogy álljunk át az iso programozására, és akkor imádnám a gépet."mikor a többiek elmennek kajálni"
Én amióta dolgozok mindig azt lesem mikor lehet menni kajálniÉjszakásba meg állandóan ettem.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #366 üzenetére
DMG CTX 310 ECO
Programírás, átszerszámozás, pofacsere, stb. De nekem bejön ez az egyedi gyártás. (Most az elején még ezt mondom
)
-
blasko92
őstag
válasz
genius5000 #355 üzenetére
Gratulálok!
Szerintem ha odateszed magad, és meg lesznek veled elégedve, akkor maradhatsz.
-
blasko92
őstag
Pályakezdőként simán. Próbaidő letelt, emeltek is. A többiek szerint meg vannak velem elégedve, sőt még olyan ember is megdicsért, aki nem arról híres, hogy "nyálazzon".
Azt viszont a mai napig nem értem, hogy miért vettek fel 0 szakmai tapasztalattal....
genius5000 ez a frankó hozzáállás! Kezdőként minden lehetőséget meg kell fogni. Nem vagyunk olyan helyzetben szakmailag, hogy megengedjük a válogatást (sok volt osztálytársam magasra tette a lécet, és válogattak, azóta se találtak semmit....). És ahogy mondod is, tapasztalatszerzéshez tökéletes.
Sok sikert! -
blasko92
őstag
Akkor szerencséd lesz.
A maró nekem is sokkal jobban tetszik mint az eszterga, de én csak esztergályos melót találtam suli után, így az lettem/leszek majd ha nagy leszekEsztergálásból csak a nagy melók jönnek be, mindenféle beszúrással.
Most egy C- tengelyes, hajtott szerszámos gépen vagyok, amihez már meghozták a megfelelő szerszámbefogókat. Várom, hogy megtanuljam rajta a marást is.= Zk = keresgélj Csepelen. Ott minden sarkon forgácsoló üzem van.
Szerk.: Nem is a nagy munkadarabokat szeretem, hanem a nagy anyagleválasztást
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #273 üzenetére
Úgy értettem, hogy van billegális forrásod.
Hopp, ne haragudj, de már másodszor rosszul írtam le a nevedet
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #261 üzenetére
Eliszem. Biztos nem könnyű odafigyelni, meg rohangálni, mint a mérgezett egér. Nekem ilyen szempontból úri életem van.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #256 üzenetére
Az igen. Én egy száladagolós gépen dolgozok, amivel már rengetegszer ütköztek, de úgy tartja a méreteket, mintha muszáj volna. KO-s anyagból csinálunk csatlakozókat, ahhoz van egy bevált tiszta fekete Korloy lapkám, ami sokat kibír, és lapkacseréig ha 0.01-et elmegy, akkor az már majdnem sok. Egy másik sokat megélt kis gépen is melóztam, tengelyeket simítottan, az is tartotta a méretet.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #251 üzenetére
Az még nincs, de minden erőmmel azon vagyok, hogy közel kerüljek hozzá.
Félreértés ne essék, nem a nyelvemet tornáztatom -
blasko92
őstag
Rajz van róla?
Vagy legalább méretek.
BÁ Nutrion én se keresek rosszabbul. És ez még csak a próbaidő. Igaz, hogy a 12 óra nyomja meg, de nem kell megszakadni, nincs cseszegetés (legnagyobb meglepetésemre).
Családias a légkör a műszakunkban. Annyit még nem tudok, hogy esetleg az audinál is megálljam a helyemet az egyedi gyártásban. Viszont ott tuti nagy a nyomás a melóson.
nchelp és az ilyen a legrosszabb tiszta fejjel látni
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #244 üzenetére
Most már semmi pénzért
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #239 üzenetére
Nekem is van technikusim is a cnc mellett, de 3 hónap után küldtek egy sablon választ, hogy kösz, nem kellesz.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #234 üzenetére
Nemnemnem
Itt hiba csúszott a mátrixba
Én nem akarok menni sehova. Immáron több mint 2 hónapja gép mellett nyomom.
Vége a sulis időszaknak számomra.
Szerencsére nagyon jók a műszaktársak is, régóta a szakmában vannak, és segítenek is mindig.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #232 üzenetére
A Cad-Cam progrmozói az okj-s, méghozzá emeltszintű. Mint nekem a technikusi bizonyítvány.
A másik viszont tényleg nem okj-s
-
blasko92
őstag
válasz
genius5000 #230 üzenetére
Legalább adták volna meg az OKJ-s besorolását (34......; 51.......; 54........)
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #213 üzenetére
Hát sajnálom. És sikerült szerezni köszörűs könyvet?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #210 üzenetére
Hogy sikerült a köszörűs "meghallgatásod" ?
-
blasko92
őstag
Ha tetszik a szakma, és érdekel, akkor nem nehéz. Kellőképp kell vele foglalkozni, odafigyelni (nem csak a tanárokra, hanem később a szakmabeliekre is), és akkor megtanulható.
Ahogy a főnököm is mondta, amit a suliban tanítanak, az molyfing, ezt a szakmát el kell lopni!!!!
Főbb készség ami kell hozzá az a műszaki érzék,logika, vizualitás.
Nehogy letépjétek a fejem a "nem nehéz" miatt, mert azt a későbbiekre mondtam, amikor már rendelkezik az ember megfelelő tapasztalatokkal
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #182 üzenetére
Úgy látszik a pályakezdőket nem nagyon szereti az Audi....
Még mindig nagy keresésben vagyok. Országon belül már kezd leszűkülni a kör Győr és környékére,valamint Budapest és környékére.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #179 üzenetére
Audi már letudva.
Beadtam hozzájuk a jelentkezésemet (3 munkára is), és 2 hónap után kaptam tőlük egy sablon mailt, aminek az volt a lényege, hogy :"Tetszik az önéletrajzod, de vannak jobbak is"
Telefonon próbáltam hívni őket (azon a számon, ami az audi.hu-Karrier menüpont alatt van), de azt fel sem vették kb. tizedik próbálkozásra sem.
Pedig oda tényleg jó lett volna bekerülni
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #177 üzenetére
Igen.
Ha minden jól megy, akkor jövő hónap végén (június 23.) végzek. Tegnap volt az írásbeli.
Azért álltam neki már most keresgélni, mert nem akarok suli után hónapokig/évekig otthon a szülők nyakán élni. Ezért már most megpróbálok mindent megtenni az ügy érdekében.
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy pályakezdőként milyen esélyekkel lehet elhelyezkedni Budapesten/környékén (igazából az országban bárhol) Gépgyártástechnológiai technikus + CNC forgácsoló szakmával?
Nincsenek nagy elvárásaim, csak el tudjak helyezkedni, akár betanított munkásként is.
A lényeg, hogy ne legyen ellenükre a fejlődés/tanulás/magasabb szintre lépés, sőt, szorgalmazzák.Lakhely ügyileg mobilis vagyok, szülővárosomban (Pécsett) nem szeretnék letelepedni. Szóval hajlandó vagyok a költözésre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
További szép napot mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung LCD és LED TV-k
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest