- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #1043 üzenetére
Akkor még ne harminc oldalt kérjenek számon, hanem csak egyet. Max nyolc-tiz oldal egy tétel, harom-negy témát ölel fel.
Oks, akkor megértem, ha úgy vannak mint mi, hogy tankönyv sem volt, úgy nehéz. Bár volt jegyzet, és a kettesért hajtott mindenki, annyira hülyeség és magolos volt a tananyag. -
Rohnie
újonc
válasz
BÁ Nutrition #801 üzenetére
Sziasztok!
Május közepén vizsgázom CnC-ből és a szóbeli tételek 2014.02.06.-osból file:///C:/Users/DELL/Downloads/3552101_CNC_gepkezelo.pdf kellene a 20 tétel kidolgozva.A neten nem találtam sehol segítséget evvel kapcsolatban.Ha valaki dobna egy linket azt megköszönném -
válasz
BÁ Nutrition #1036 üzenetére
Te cnc-s vagy? Kérdezhetek?
-
Phobion
őstag
válasz
BÁ Nutrition #1017 üzenetére
Rendben, köszönöm. Természetesen nem csak a programozás érdekel, hanem minden ami ehhez szükséges. Amúgy meglehet élni ebből a szakmából? Vagy itthon nem annyira?
-
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #992 üzenetére
En januarra tervezem
Bar epp most keresnek CNC szervizest...
-
csiben1
tag
válasz
BÁ Nutrition #939 üzenetére
Ilyen extrém sok túlórát mennyi ideig lehet csinálni? Én már ha negyed évente 1 hetet 12órázni kell, attól rosszul vagyok. Ezért is félnék váltani, fax se tudja máshol mennyire követelik meg a túlórát.
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #936 üzenetére
Rossz helyen voltál. Most megkapnám valahol egy műszakban a nettó 200+-t, azonnal mennék is...
Mai alkotás, le kell lépni előbb, kijön a meló, hót' egyszerű méretre oldalazás + síkmarás 2 darabon, fél asztalt majdnem elfoglalta. Van rá másfél órám, mert muszáj mennem. A vége az lett, hogy ment a gép nettó 45 percet 1 darabonakkor majd meglesz hétfőn
Na most úgy képzeld el, hogy van olyan hely, ahol a második ilyenért már repülsz... -
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #914 üzenetére
Nekem 2db 900mm hosszu UPE gerendat kellett volna sikba marni, az egyik lapjan egy lepcsovel es kb 20 furatot bele. Erre kaptam egy £250-es arat/db.
-
ViZion
félisten
válasz
BÁ Nutrition #914 üzenetére
Mi is próbálunk szériát megfogni, de inkább egyedire vagyunk berendezkedve. Kolléga most számolgatja, h szériát mennyiért tudjuk kiajánlani. -
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #882 üzenetére
Angliaban 5 napos kepzesek vannak
De a szomorubb az, hogy jobban elfogadjak, mint az otthoni treninget, vagy akar a gepesz diplomam.
-
törölt tag
válasz
BÁ Nutrition #880 üzenetére
Nos ezzel tisztában vagyok. ugyan ez van mindenhol. Sofőrszakmával ezt végi játszottam. De itt más a helyzet, mert a cég vállal betanítást , sőt ismerem is a főnököt de ő mg nem tudja hogy felkeltette az érdeklődésemet ez a dolog, kérdezősködök. persze csak gondolati szinten. nem hiszem hogy lesz belőle valami de akár mi is lehet.
Szóval a lényegre tudtok válaszolni? Ott kel kezdeni hogy CNC tanfolyam és utána szakosodni? vagy ennél bonyolultabb ? nem találok kifejezetten ilyen szakirányú képzést.
/közben szerkesztetted, már látom oké. /
a cég kifejezetten vágással és hajlítással foglalkozik
-
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #870 üzenetére
Egy gepvaz alkatreszeirol.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #866 üzenetére
Egen.
Így már talán én is meg tudom majd jegyezni
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #866 üzenetére
Elvileg. Én esztergakést csak alátétnek használuk satuba
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #859 üzenetére
Vagy csinálsz egy hasított menetes patront ahogy nchelp is mondja, vagy ha van feltámaszkodó homlokfelület, és nem valami brutál nagyolás megy, akkor egy sima menetes befogót, ami nincs felhasítva.
Csinálsz belőle kettőt hármat, és akkor amíg meg a gép, tudod a befogókban cserélgetni az alkatrészt.Mi elég sokszor használunk ilyet (mármint hasítás nélkülit), mert homlokon fel tud támaszkodni az alkatrész.
Ja, és figyelj arra hogy jobbos menetű alkatrészt ne esztergálj jobbos késsel, mert kib.ssza
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #859 üzenetére
Csinálsz egy anyát, elhasítod, ennyi...
-
-igu-
veterán
válasz
BÁ Nutrition #847 üzenetére
Csucs felol prizmaval tamadnam, ami a ket szomszedos oldalt szoritja, masik oldalon ertelemszeruen sikra fekszik a satupofa.
-
nchelp
tag
válasz
Ilyent sehogy. Ez csak azért van, hogy tanulj polárt programozni. 17 éve van szakmunkás bizonyítványom, még soha nem kellett ötszögletű darabot csinálnom
De ha mégis valami nagyon negatív IQ-val rendelkező ún. tervező-rajzoló megálmodná nekem, hát simán puhapofás megoldás lenne.
-
TGWH
őstag
válasz
Én simán lefognám az asztalon, majd először baloldali két oldalt, utána meg a jobbolali három oldalt marnám ki, de lehet fordítva is
ha mindig min. két ponton szorítod, akkor nem fog megmoccanni. Tehát részemről három szorítóvassal csinálnám
De ha pl. kell bele egy menet vagy elég egy furat, akkor le lehet azzal is szorítani másodszorra, csak akkor már minimum ütközzön valamin, amit nem darálsz le, amikor marod az alját
Meg ugye az sem mindegy, hogy egy darab kell belőle, vagy 250... -
zolikaDB
veterán
válasz
BÁ Nutrition #822 üzenetére
Értelmes ember ilyenkor visszakérdez, h a drága mama ráér-e, mert te termelni jöttél ide, nem +1 gonddal szopni, ami nem a te dolgod.
A kedvenc az, amikor a szerelő nem tudja megcsinálni, de megmutatja, h mit kell piszkálni, h ideig-óráig jó legyen... -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #816 üzenetére
Ja hogy a balos balra megy be, a jobbos meg jobbra
Még mindig nem értem miért ilyen hülye a konstrukció
most akkor a hátsó késtartós gépbe megy a jobbos, elsőbe meg a balos?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #808 üzenetére
Ez a baj a VDI-s szerszámtartókkal. Hú, még kéne két kés, de hozzá nincs befogó. Van jobbos befogó. Van bele kés? Nincs....
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #808 üzenetére
Az teljesen korrekt
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #804 üzenetére
Ezen most kicsit csodálkoztam, jobbos menethez rendes jobbos kést használok, csak ugye, mivel a revolver belül van, így azt illik fejtetőn beszorítani. Mit csinálsz olyankor, ha nincs a menetkifutásnak beszúrás? Telibe csapkodja bele a szerszámot az anyagba?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #804 üzenetére
Barmilyen nem szabvanyos menet gyarthato. Erdemes kinyomtatni a gephez, vagy fejbentartani a menetekhez szukseges par kepletet. Igazabol nem sok van ami kell.
Mi pl. ha anyamenet kell, akkor a magatmerot ugy szamoljuk ki, hogy a nevleges meretbol kivonjuk az emelkedest, menetvagaskor a vegso atmero a nevleges atmero plussz a menetemelkedes tizede, es igy jo szokott lenni elsore a menet.
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #801 üzenetére
jájj...
Még az a vicces, amikor nem tudod, hogy ez most használt maró, vagy új?előszedtem a fiókból, jónak tűnik, méret úgysem fontos. Vettem a hegyivel 2 mm-t, az a méret amit akartam. Leküldtem szépen sorban, az utolsó fogás meg lett 2-4 tizeddel nagyobb
ugye belül az oldalanként csak 1-2 tized
mondjuk az már viccesebb, amikor nem adtak új marót, így a mérőhasábot úgy kellett a h7-be játszani, hogy leérjen a nút aljára, de ne lötyögjön nagyon a tetején
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #799 üzenetére
Még egyszer ugyan azon a méreten átfuttatod, és kisebb lesz
egyértelmű. Nekem kellett kb. 15 db h7, mindegyik egyedi lett
a felére bemelegedett a gép, az utolsó 3-4 db meg már elsőre ment úgy, hogy nem kellett korrekciózni semmit sem
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #790 üzenetére
Perfornál néztem ilyen táblázatot, ott írták, hogy gyenge hűtés esetén -x% meg ilyenek.
Ilyen alapértékes táblázatot majd nyomtatni kéne párat, még az elején nyomtattam minden félét, aztán a fele nem is kellett -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #787 üzenetére
Saválló az azért szopacs, főleg ha fúrni akarod, ilyen 10-13 Vc
főleg amikor jöttek, hogy akkor kéne 160mm hosszan, 4-es fúróval
marógépen...
katalógus adat be, ahogy hozzáért rotty
fél óra volt csak befogni úgy, hogy ne kalimpáljon nagyon a fúró...
Aztán kevés lett az előtolás, és kanyarfurat lett -
kpityu2
őstag
válasz
BÁ Nutrition #787 üzenetére
Az ilyesmi erősen függ az alkalmazott megmunkálási módtól. Érdemes a Youtube-ot nézegetni, rengeteg marós videó van, részletes adatokkal.
-
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #770 üzenetére
jó, ez lehet, hogy jogos, de az már annyira nem, hogy az alapbér is kb semmivel egyenlő itthon.
na de mindegy, ez itt off, nem akarok flémelni meg felidegelni megint magamTGWH: lol, az igen. nem tudtam, hogy így van. az már tényleg bőven kellemes
igen, ezt úgy hívják, hogy verébisztán/stadionland -
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #768 üzenetére
itthon mikor lesz ez a megszokott?
kb sosem -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #766 üzenetére
Egyrész korábban kellene kelni. Másrészt dolgozni kéne
harmadrészt 47500 forintból meg lehet élni, akkor meg sokkal minek több? Persze, nem unnám meg, ha évente kétszer kéne menni valamelyik Csendes-óceáni szigetre
De amúgy nagyon laza, családias légkör, és közel van, legfeljebb nem Hawaiira megyek, hanem a görögökhöz, az sem rossz, egy-két havi fzetésből már bőven lejutsz valamelyik szigetre, annyit meg össze lehet spórolni jelenleg... amiből szar megélni, az a sima és a szakmelós minimálbér. -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #764 üzenetére
Szerintem másik témába ment, mert olvastam valahol
Hát én megmondom őszintén, jelenlegi munkahelyemet nem hagynák ott, ha vérprofi lennék és ötször ennyit kapnék, akkor sem... persze ez még változhat, de nem hinném -
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #762 üzenetére
,,ingázással nettó 300 ezer Ft kezdésnek
...
Legalábbis a nettó 120-hoz képest...''Biztos hogy A Mesterről beszéltünk?
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #759 üzenetére
ne fényezd a gallérom, mert elvakít tisztára
-
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #756 üzenetére
ok, köszi
-
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #743 üzenetére
köszi a választ.
értem. akkor ez elég komplex egy szakma. amivel nem is lenne gond, szeretek új dolgokat elsajátítani, ha érdekel, és ha felfogom. na már most itt, még ha az első teljesülne is, a másodikban már nem vagyok biztos sajnos.
10k oldalnyi anyag? jesszus, akkor az tényleg eléggé összetett
nem gondoltam volna, hogy ennyire sokrétű, összetett ez a szakma. bár mondjuk melyik "gyártó" meló ne lenne az.
de azt még mindig nem mondtad hogy mit vársz a szakmától. ill mit raknál bele.
itthon, vagy kint szeretnéd? szorgalmas vagy-e, csak pénz számít elsősorban stbmit lehet várni egy szakmától?
ami "elvárásom" van, hogy ha megértem, tudom csinálni, akkor ne legyen éhbér, legyen fejlődési lehetőség, meg relatív legyen stabil az a meló. tehát keresett, hogy ha úgy hozza a Zélet, akkor menjek máshová, ugyanazon munkakörbe. igazából ennyi, mait elvárok.
mit raknék bele? ha közel áll hozzám, tanulom szívesen, aztán x idő múlva, ha már kezdem kiismerni magam, szívesen képezem magam tovább.
ha itthon is lehetne belátható munkaidő alatt (ami nem 10 év nálam) jó bért (itthoni viszonylatban szerintem nettó 3kiló környéke már bőven az a kategória) elérni, akkor nem biztos, hogy olyan nagyon rohannék ki. illetve tervben lenne külföld is, de igazság szerint úgy szeretném, hogy kiválasztani egy jó szakmát, ami érdekel, és megtanulható, alapokat elvégezni, egy helyi céghez bekerülni, ott tanulgatni, gyakorolni, megszokni kb 2-3 évig, ha van lehetőség, akkor meg utána lépkedni tovább. vagy itthon (akár nagy gyárakhoz, mint pl ódi), és/vagy kint is pár év tapasztalat, belekóstolni, milyen a kinti élet, pénz, munkakör, stb. aztán döntenék, hogy maradok, vagy jövök vissza.
szorgalmas vagyok igen, ha korrekt a tanár/mester, akkor én azt meghálálom, és nyilván igyekszem, mivel nem neki tanulok, hanem magamnak, hogy boldoguljak. de tény és való, nem vagyok álszent, hogy a pénz is fontos. de nem csak az.
-
soldi3r
veterán
válasz
BÁ Nutrition #749 üzenetére
Az en mentorom csak annyit mondott, nagy fordulat eles szerszam.
Ha gondoljatok en is osszeszehetem egy kupacra az anyagaim, bar nekem inkabb nehany regi konyv van meg, mint pl ez. Illetve nehany oranyi SW oktato video. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
BÁ Nutrition #749 üzenetére
meg van az a módszer hogy 1 mm-t fogsz és minden 10000el megy
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #747 üzenetére
Ja, le volt írva, hogy nem mikronban van megadva
A simítás az még jó, hogy pár tized, de a nagyolás lenne a hosszadalmasabb, és fontosabb
DE mondok jobbat. Ha kétszer átmész simítóval ugyan azon a méreten, másodikra biztos kisebb leszés azért néha necces eltalálni, mibe fogsz beleférni.
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #745 üzenetére
Ami engem nagyon érdekelne így elsőre, az a vágósebesség, fordulat, előtolás különböző anyagokban. Az idősebb kollégák a hagyományos marón úgy tolják neki, mint ha gyorsjárat lenne, és nem nagyon cserélnek lapkát
perfor.hu-n találtam egy táblázatot, vagyis onnan vagdostam össze, az viszonylag használható. De hát ugye fejből nem mondja meg az ember, hogy milyen kemény az az anyag, ami cimke nélkül fekszik előtted
Lényegében mindegy hová nyúlunk, bármiről lehet kupaktanácsot tartani.
Eleinte nagyobb, masszív gépeken voltam, azoknak lehetett tolni, most picike magyarszkin vagyok, 0,5-s fogással már beremeg az egész gép, jó mondjuk 7 mélyen akartam oldal irányba méretre marniszerk.: könyveket is összedobhatnánk, majd holnap összeírom mik vannak. A fanuc alapkönyv elég combos, és kb. mindenre jó. Mondjuk a példák rosszak benne, tehát találgattunk rendesen az esztergánál, ami, mint kiderült, mikronban vette a fogásmélységet ciklusnál
-
TGWH
őstag
válasz
BÁ Nutrition #743 üzenetére
Most mondjam azt, hogy gyárban többet kerestem, mint kezdő cnc-sként?
sőt, három műszakban még mindig többet keresnék...
De nem baj, szeretem, sosem unatkozunk, jó móka
Erről a tízezer oldal tudásról talán a másik témában elkezdhetnénk beszélgetni. Mondjuk az alapoktól felfelé. Úgy gondolom, mindenkinek hasznos lenne valami újat hallani, tanulni. Benne vagytok? -
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #740 üzenetére
bocsi, hogy külön reagálok, de egybe túl hosszú lenne.
köszi neked is a reakciót.
3 év??? és addig meg "sötétben tapogatódzok"? akkor sajnos ez nem az én pályám lesz.
igen, gondoltam iylen hajós mókára is, de van ezzel pár gond. az a kisebbik, hogy el kell menni ilyenkor hónapokra, akár évre, nem látsz senkit, szárazföldet sem, stb, de konkrétan két dolgot nagyon utálok: az idegeforgalom és a kereskedelem. herótom van emberekkel foglalkozni, jópofizni nekik, elviselni a degenerált, oksokodó, mindig mindent jobban tudó "hozzáállásukat". szóval a hajó téma is kilőve.
külön poén, hogy 3,5 éve még is kereskedelemben dolgozom, de rohadtul nem szeretem csinálni, nem érzem abszolúte magaménak, szóval nagyon kezdek már vele torkig lenni, váltani akarok. csak nem tudom még marhára, hogy mire.köszi az összefoglalót neked is, akkor sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy ez nem az én "sportom". kár, mert kívülről tetszik/jónak tűnik :/
-
cellpeti
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #723 üzenetére
ja mert szétszedték
a gépi forgácsóló 20 hónap 540k
a cnc része pedig 10 hónap és 260k -
nepszter1
addikt
válasz
BÁ Nutrition #718 üzenetére
huu köszi azonnal irtam is neki .
-
nepszter1
addikt
válasz
BÁ Nutrition #716 üzenetére
a cnc forgácsoló meg van már , de sajnos a sima gépi forgácsoló nincs persze megosztjuk csak lusták vagyunk kidolgozni
-
cellpeti
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #710 üzenetére
köszi
-
cellpeti
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #708 üzenetére
ha kell elolvasom. De nem tudom hol kezdjem. Most lesz fél évem olvasgatni
-
nepszter1
addikt
válasz
BÁ Nutrition #699 üzenetére
helyileg ez hol van ?
vagy rossz szakmát választottam ?
-
knifemaster
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #685 üzenetére
Én úgy emlékszem a G40-ben annál azért több minden volt mint szerszámkorrekció.
-
kpityu2
őstag
válasz
BÁ Nutrition #679 üzenetére
Az ilyen helyen nincs szakmai fejlődés, úgyhogy dönteni kell: marad, és nyomja az ipart amíg le nem cserélik egy másik zöldgombosra, vagy keres másik helyet. Nem könnyű döntés, marad a fix (vagy annak látszó) helyen betanított munkásként, vagy keres másik munkát, és többféle gyakorlatot szerez. Ambíció és lehetőségek kérdése.
-
Predator2
addikt
válasz
BÁ Nutrition #673 üzenetére
Szerintem is ráadásul az emberek oktatásán is spórolnak.
-
Red_Bull
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #653 üzenetére
Miskolc környéke
-
Red_Bull
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #651 üzenetére
Értem,de mondjuk a kiskönyvet nem hinném, hogy az üzemvezető nézegeti aki felvesz..
-
nepszter1
addikt
válasz
BÁ Nutrition #643 üzenetére
egy full kezdő cnc-s tapasztalat nélkül felétek mennyit kereshet?
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #643 üzenetére
értem uram
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #640 üzenetére
itt mifelénk kb holnap, vagy akkor úgy mondom kedden kezdhetnél- ezt hogy érted?
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #638 üzenetére
jár jobline meg ilyenek, de konkrétan semmit sem ír
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #606 üzenetére
Igazából nem értem, ennek ebben a vastagságban még nem lenne szabad problémásnak lennie... A második oldalról van gondod?
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #604 üzenetére
A 04-es tökéletesen jó, én is azzal simogatok, Sandvik simítólapkákkal. Ha peremen fog, és nem elég hosszan, akkor fennáll a veszély, hogy egész egyszerűen kinyomja magát, és "tányér" lesz belőle. Legalább 4 mm-t fognod kéne a 9-ből. Milyen nyersméretről indulsz?
-
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #598 üzenetére
remélem vizezitek, és az oldalazást borotvaéles késsel kéne csinálni a végére max 0.2-es fogással. 0.1 tolással. A szorítást meg vegyétek el 12-14 barra a húszról, ha még fent van.
-
-igu-
veterán
válasz
15 darabnal en mar csinalnek hozza egy felfogokeszuleket es felhajitanam marogepre. Legalabbis a masodik oldalhoz - hacsak nem olyan kacifantok vannak a rajzon, hogy marogepen nem lehet megoldani.
-
blasko92
őstag
válasz
Ajj de jó dolgod van, ilyen nagy vasakkal dolgozni
Mármint homlokoldalon remeg be?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #591 üzenetére
Ahogy nálunk mondaná az öreg: HAJRÁ!!!!
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #578 üzenetére
köszi holnap áttanulmányozom
, ma még egy kis cnc elméletet tanulok
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #576 üzenetére
Az már fanuc kompatibilis ugye?
Milyen gépen?
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #576 üzenetére
holnap felnézek rá, vagy ha van egy direkt linked az jó lenne, amúgy hogy érzed milyen volt?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #568 üzenetére
De ez már az új helyen lesz, vagy még a régi melóhelyeden?
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #568 üzenetére
"remélem túléli a gép"
Irodalmat nem szerettem, így az iróniákkal sem foglalkoztam annyit -
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #565 üzenetére
No és mit, hogy ennyire parázol?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
BÁ Nutrition #565 üzenetére
a géphez amúgy nincs gépkönyv csak a vezérléshez
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #542 üzenetére
ez kemény
nálunk is volt aki már az elején felállt és kiment -
nchelp
tag
válasz
BÁ Nutrition #542 üzenetére
Lassan felzárkózunk az amerikai műveltséghez... A németet már csaknem teljesen beértük...
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #526 üzenetére
De, nem kívánságműsor volt. A fanuc nekem jobban bejön. Eredetileg egy fanucos taiwan takisawa ex110-es gépre kerültem volna
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #469 üzenetére
a meló jó volt( gyakszin) meg kaptam már ajánlatot suli utánra is, jó pénzzel, csak para hogy a vizsga sikerül e meg elég gáz a kettes a bizonyítványban
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #463 üzenetére
ha kijutok, én is hosszútávra tervezek majd (kb amíg élek)
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #455 üzenetére
nekünk benne van az is
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
BÁ Nutrition #454 üzenetére
meg mennyi gyakorlati órát adnak, és az mit tartalmaz?
hány fős lesz a képzés, és mennyi és milyen géppark van..
esztergát, marót is tanítanak-e -
nonee
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #440 üzenetére
Igen.elég messzinek tűnik..de remélem minden klappol majd!
-
nonee
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #417 üzenetére
igen.de én még csak nem is láttam..csak hallottam hogy ez azért alap hogy tudd kezelni a gépeket...:S
-
nonee
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #408 üzenetére
és milyen a vezérlő progi?pl
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #410 üzenetére
Az iskola tök màs mint egy üzem. A tanàrok szarnak bele az egèszbe. Ehhez a szakmàhoz èrzèk ès logija kell. Èn nem a technològiàròl ès az anyagismeret4ől beszèltem, ahhoz tènyleg idő ès tapasztalat kell. Engem kb 3 nap alatt tanìtottak be a gildemeisterre. Most màr minden megy rajta egyedül. Sok mindenre pòbàlkozàssal jöttem rà.
-
aram01
nagyúr
válasz
én úgy érzem hogy ez a 8 hónap is kevés pedig már "nagyon sokat" tanultam
-
blasko92
őstag
válasz
Ha valakit érdekel, és meg akarja tanulni, és persze van megfelelő "tanár", akkor 1 hét bőven elég.
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #394 üzenetére
a suliból ha kijössz még nagyon kevés vagy-igen így van ez mindennel,csak régen még tolerálták valamennyire hogy nem így születtél
(#393) nonee: én úgy hallottam hogy a köszörűsök szakítgatnak nagyokat mostanában
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #379 üzenetére
én azon nyomnám a legszívesebben
más: én meg jól megszívtam a gyakorlati hellyel,nem tudnak minket fogadni mert kevés a munka,keresnem kell új helyet
-
nonee
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #374 üzenetére
Ezeken melozol?szép kis darabok
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #374 üzenetére
Húdeszép az az új HAAS maró
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #370 üzenetére
Én kicsinek tartom ezt a 310-est. Jobban szeretem az olyan anyagokat, amik 150-es átmérőnél kezdődnek
Egyébként egy nagyon frankó gép. Pontos, gyors, mindenre jó. Ezért is vagyok én úgymond egyedi gyártáson. Ha elfogyott a széria, akkor megyek körülnézek, hogy mi van darabolva, és felszerelek arra.
Már csak a váltósomat kellene rávenni arra, hogy álljunk át az iso programozására, és akkor imádnám a gépet."mikor a többiek elmennek kajálni"
Én amióta dolgozok mindig azt lesem mikor lehet menni kajálniÉjszakásba meg állandóan ettem.
-
blasko92
őstag
válasz
BÁ Nutrition #366 üzenetére
DMG CTX 310 ECO
Programírás, átszerszámozás, pofacsere, stb. De nekem bejön ez az egyedi gyártás. (Most az elején még ezt mondom
)
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #362 üzenetére
sima esztergán nyomtam,nem cnc-n kézibe nem gépibe,eddig még közelről nem láttam ilyet
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #319 üzenetére
akkor én is megtalálom valahol a helyem
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #317 üzenetére
mit értesz a csúszik szét-en ?
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #315 üzenetére
tanárom is mondta hogy gyorsabban fejlődik, mint ahogy tanulni tudjuk
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #306 üzenetére
egy húron pendülünk
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #304 üzenetére
én is hasonlóan gondolkozom,beavatsz nagy vonalakban?házha ötletet adsz
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #302 üzenetére
hát ezt én is elmondhatom magamról,de már megint újat kell tanulnom,remélem ebből már megtudok élni
-
aram01
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #300 üzenetére
én is hülye voltam hogy nem vasas szakmát választottam anno,pl esztergályos,forgácsoló vagy valami ilyesmi,most meg tanulhatok mint a gép,agyam sem úgy fog mint régen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xbox Classic / Xbox 360
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Path of Exile (ARPG)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged