- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
Tegnap én is elmentem Brüsszelbe elbukni.
CCIE RS labor volt a téma és az első próbálkozásom volt.
Annyira nem voltam beképzelt, hogy azt higgyem van reális esélyem átmenni, de előbb utóbb meg kellett nézni személyesen is mire számíthat az ember.A körülmények ideálisak voltak. Tegnap egyedüli vizsgázó voltam. Az egyik proctor magyar volt, de mind a ketten mindent megtettek, hogy nyugodt körülmények között vizsgázzam.
Nem voltam beteg, sőt még kifejezettem jól is aludtam a vizsga előtti éjszakán.A "baj" velem volt, nem háríthatom, semmire, senkire. Tshoot-nál az első ticket-be "beleragadtam". Pedig mindenhol mondják, hogy hideg fejjel fél szemmel az órát nézve el kell engedni, ha nem megy.
Viszont a gyakorlatban teljesen bepánikoltam és azon kezdtem gondolkodni, hogy mit keresek én itt. Persze rávettem magam a továbblépésre, de akkor is az előző ticket-en gondolkodtam. Ettől aztán nem ment a következő sem. Végül elengedtem a dolgot és tapasztalatszerzésként próbáltam kezelni. Ekkor ment elkezdett menni és a 4 pontosak sikerültek (a korábbiak 2 pontosak voltak). Persze az idő elment és ettől lettem már ideges.
Elhasználtam mind a 2,5 órát, de igy sem sikerült annyi ticket-et megoldani, hogy sikerülhessen. Ezért innen tudtam, hogy vége.
A diagnosztika alatt azon gondolkodtam, hogy egyáltalán folytassam-e?
Ezért abban sem bíztam, hogy a diag meglesz.
Egyébként nekem rendkívül zavaró volt a diag felülete. Rengeteget kellett scrollozni, hogy a hasznos infók-kat össze lehessen vetni. Volt más is ami zavaró volt itt, de részletekbe sajnos nem mehetek.
Egyébként általában a Tshoot diagramja is elég rosszul látható és tologatni kell ide-oda. Ennek nem értem az értelmét, mert mindezt lehetne jól átláthatóan is. Végül is nem a szemüvegemet akarták tesztelni.A konfigurációnak már motivációmat teljesen elvesztve álltam neki, de úgy gondoltam, hogy igyekszem becsületből megcsinálni amit belefér az időbe. Nem sok fért. L2, L3 és VPN fele-fele, többi dolgot csak elolvastam, hogy mégis mire számíthattam volna services, security terén, IPv6 sem fért az időbe. A fél óra amit vesztettem a Tshoot-nál sem segített volna. Igaz nem is kapkodtam.
A tanulság, hogy bizony nehéz megmondani mikor áll valaki készen a laborvizsgára. Én nem voltam. Hiába vélem úgy, hogy értem a technológiát és itthon nyugodt körülmények között elfogadhatóan megtudom csinálni a laborokat ez még nagyon kevés a sikeres labor vizsgához.
Szokásos kérdés, hogy mennyit készültem rá. nem mintha releváns lenne, hiszen nem sikerült, de csak, hogy ne tartson senki felelőtlennek leírom mennyi felkészülés után mertem vállalni a próbálkozást:
a CCIE elmélet január eleje óta van meg és azóta minden nap átlag kb. 4 órát laboroztam, mondjuk durván olyan 1000 óra. Ebben nincs benne persze az elméleti vizsga előtti felkészülés, laborozás, vagy a CCNP/CCNA, ez csak a laborra.
Ez alatt végigmentem egyszer a Narbik CCNP to CCIE könyvén (szerintem nagyon jó kezdésnek CCIE elmélet után). Végigcsináltam az INE laborokat, a nagy és TS laborokat kétszer. Elhasználtam ami volt 1200 token (8 token egy nagy labor, kivéve a hardware-es TS laborok, ami 10 token per óra), de a gyakorlás nagyobb része saját hardveren, nem online laborral ment. (Leginkább GNS3 illetve proxmox-on 20 db CRS1000V virtualizálva + 2 db igazi switch).A továbbiakban megpróbálok beszerezni annyi TS labort gyakorolni, amennyit csak lehet.
A hardveres INE TS labokat is szeretném átdolgozni offline-ra. (Ehhez lehet kéne két db 48 port-os olcsó 2950-es switch break out-nak. Ha valaki tud esetleg megköszönöm, ha küld egy privit.)
Ha valaki tud javasolni lehetőleg ingyenes TS/konfig laborokat azt is megköszönöm.
Illetve ha vala tud valami a cisco360 programról, elérhetp laborjairól, az is hasznos infó lenne.
Most úgy érzem, hogy az INE nem tud többet nyújtani.Természetesen csalódott vagyok és nyomorultul érzem magam, de azzal tisztában vagyok, hogy nem voltam kész. És hogy mikor leszek, vagy leszek-e egyáltalán, arra most tippelni sem merek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged