Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem ez csak rajtatok múlik, ha érdekel, meg van cél, akkor hajrá, de csak a pénz és az "eladhatóság" miatt kín-szenvedés lesz. Véleményem szerint abból lesz jó IT mérnök, akinek a hobbija is ez, én nem nagyon ismerek olyan igazán jó szakembert, aki nem volt (vagy most is az) megszállott. Szóval azt is mérlegeljétek, hogy ha 20-30 év alatt nem érintett meg benneteket a téma egyáltalán - pedig itt robogott/robog ma is mellettünk ez a vonat - annak csak lehet valami oka.
Egyébként meg nem csak telco mérnők kell, hanem minden is ami IT. Az pedig elég széles terület, lehet egyéb infrákat is üzemeltetni (szerver, tárolók, cloud megoldások), vagy akár fejleszteni, esetleg DevOps jellegű dolgokat csinálni (már most mondom hogy Google, mert kötöttek itt már belém hogy idegen szavakat használok, amikhez én ebben a topicban továbbra sem vagyok hajlandó szótárat mellékelni, nézzünk már ki valahogy....). Egyikőtök az elektronikából jön, azzal durva előnyre lehet szert tenni hw közeli fejlesztés téren (IoT, FPGA hívószavakra keress pl, de biztos van még ezer dolog). Üzemeltetésben dolgozva a legtöbb esetben magadra húzol egy csomó olyan dolgot is (pláne juniorként) amit ennyi idősen már nem biztos hogy akarsz (ügyelet, készenlét, éjszakai műszak, stb..), míg hw vagy sw fejlesztőként azért egy kicsit nyugisabb lehet az élet, ráadásul a mostani bérinformációk alapján ezek a szakmák jobban is fizetnek valamivel. A hajtós részéből persze ki lehet lábalni idővel, csak nem mindegy hogy 25 évesen kezdted, és 35 évesen kerülsz olyan telcos poziba ahol már nem kell telefont kapkodni éjszak is, vagy 35-45 évesen vágsz bele, és a nyugdíj előtt 10 évvel még talán meglehet.
De ez csak a személyes véleményem. Illetve így visszaolvasva talán kicsit lebeszélősre/pesszimistára sikerült ez az írás, de egyáltalán nem annak szántam, tényleg hajrá, újat tanulni és előre lépni mindig jó dolog

Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- El sem merte árulni két új SSD-családjának árazását a Kioxia
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- További aktív témák...
- Xiaomi 13 256/8GB 2024
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast Black RGB XMP/EXPO - 2 év gari!
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR5 5200MHz CL40 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

FecoGee
crok