- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
poker18g #14094 üzenetére
gratula
nincs jelentősége szerintem, hogy a switching-el vagy a routing-al kezdesz-e
én a switching-el kezdtem és volt is hozzá homelab gyakorolniviszont azt érdemes átgondolni, hogy a végén teszed le a tshoot vizsgát
nyilván nem lehet biztosra kijelenteni, hogy a tshoot-ban mi a switching routing arány, de azért ha belegondolsz, hogy a routing-nak mennyi dinamikus routing protokoll a témája, és ott van a IPv4 IPv6 mint külön layer 3 protokollok, switching meg ugye "csak" ethernet.
Én annak idején úgy okoskodtam, hogy nekem könnyebb friss routing és átismételt switching tudással nekimenni a tshoot-nak mint fordítva.Persze, ha nem akarod felesleges költségekbe verni magad, akkor kezded a rouiting-al és addig is olcsóbb lesz a használt switch-ek ára. (én a mai eszemmel két 3550-est és egy 2950-est vennék a switching-hez gyakorlásul ami használtan 30-40 eFt utána pedig eladhatod). Ha tervezed, hogy utána megcélzod a CCIE-t is, akkor pedig 3-4 3560-ast érdemes most beszerezni, de ki tudja mondjuk 3 év múlva mi lesz a vizsga témája?!
Egyébként van más mód is a switching gyakorlásához: GNS3-ban a switch modulos router-rel is sok mindent lehet gyakorolni illetve vannak online laborok is. A kettőt okosan használva fel lehet készülni gyakorlati oldalról is viszonylag kis befektetéssel.
(Én az igazi vas híve vagyok, ha teheted vegyél, de lehet számos olyan élethelyzet, amikor az elhelyezés, búgás, tápellátás gond lehet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest