Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Megamancs


Megamancs
csendes tag

Sziasztok!

A problémám a következő: UPC-től kaptam a szolgáltatáshoz egy EPC3925öset, amit wifivel két gépről használunk. Amikor az egyik gép megy, és a másikat is bekapcsolom(utorrent is elindul egyből) az első gépen a feltöltés teljesen megáll. Ha játékban vagyok látom ami történik, ha Teamspeaken vagyok hallom amit beszélnek, csak amit én mondok/csinálok az nem megy át. 1.5megás feltöltésem van, az utorrent körülbelül 30kb/s-el töltött felfele, szóval ezt kizártam a hiba okozói közül. Esetleg valakinek ötlet/tanács?

Előre is köszi,
Megamancs

(#1002) zsoleer


zsoleer
senior tag

sziasztok

Szeretnék kérni egy kis segitséget nekem is van egy ilyen modemem, és nem tudok torrentbe feltölteni és nem is találom hogy hogyan tudnám beállitani a setup-ba valaki tudna ebben segiteni ?

[ Szerkesztve ]

(#1003) wmati válasza zsoleer (#1002) üzenetére


wmati
addikt

applications gaming menüpont alatt port range forwarding

(#1004) zsoleer válasza wmati (#1003) üzenetére


zsoleer
senior tag

és van esetleg valami optimális beállitás? amit még érdemes elvégezni? illetve ha routert akarok ráköti akkor el kell még végezni valami modositás?
Port range fowarding-nál mit kell beállitani?

[ Szerkesztve ]

(#1005) dr.bubo válasza zsoleer (#1002) üzenetére


dr.bubo
őstag

A ciscoban az Applications and gaming ---> Port range Forwarding-nál nyíss portot a torrentnek. Port nyitása 3925-ben

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1006) xenonka válasza Gubek-Einste (#1000) üzenetére


xenonka
csendes tag

1: Mert csak így van esélyem konfigolni!
2: Igen, de amint feláll a kapcsolat, újraindul. Ha rádugva reset-elem akkor is percen belül újrahúzza a beállításokat. Egész pontosan reset után megkapom az IP-t, gyorsan böngészővel admin felületre lépek, üres/üres belépek, beírom a jelszót, de közbe már újraindul, mert lehúzta a beállításokat.
Akkor is újrahúzza a beállításokat, ha csak rádugva reset-elem, és nem csinálok vele semmit (pl: nem lépek admin felületre, nem dugok LAN-ra semmit)

[ Szerkesztve ]

(#1007) devil801212


devil801212
csendes tag

Sziasztok!

TCOM probléma.

Adott a címben szereplő router + 3G/4G Wireless N Router TP-Link TL-MR3220.
A 3G/4G részében még nincs stick.
A cisco ethernet portjába 1 kábelt dugtam amit a tplink wan portjával kötöttem össze. Tplink dynamic ip-re állítva meg is kapja a címet van internet.Továbbá a tplinkre csatlakozik kb 10 gép wifin 1-2 okos teló meg hálózatos nyomtató. Az IP tartományt 192.168.1.100-tól 200-ig osztja ki a tplink. Ezzel nincs is probléma gyönyörűen megy a kommunikáció mindenki lát mindent. Aztán fogja magát a cisco és újraindul. Fogalmam sincs mitől. Amikor sikerül neki talpra állni akkor egyik gépről sem lehet a cisco-t (192.168.0.1)pingelni. A tplink-ből viszont lehet. Belső háló tökéletesen megy, mindenki lát mindent de internet továbbra sincs bár a tplink-ben a WAN oldalon az IP meg van amit a cisco-tól kap és a routingok is. Aztán a két router-t összekötő kábelt kihúzom visszadugom és helyre áll minden 1-2 óráig aztán kezdődik előröl minden.

A tplink-hez elvileg van új firmware amit holnap reggel rakok fel de valahogy nem érzem, hogy ez lenne a megoldás. Van valakinek esetleg ötlete?

A válaszokat előre is köszönöm.

(#1008) Gubek-Einste válasza devil801212 (#1007) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Miért nem használod ki a Cisco-nak a képességeit? Mivel ez egy router is egyben így nem ajánlott a saját router-t WAN porttal való összekötése a kettős NAT miatt.
Használd inkább a TP-Link-et bridge/AP módban, a szükséges beállításokat ITT megtalálod.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1009) Gubek-Einste válasza xenonka (#1006) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez teljesen normális, hogy ha csatlakozik akkor megkapja a szolgáltatótól a szükséges beállításokat de az már nem hogy a csatlakozás után nem lehessen beállítani rajta semmit sem, be kell jelenteni hibára és kérni kell egy másik eszközt.

Az a normális, hogy ha koax rádugva elindul a HGW, teljesen feláll minden (első négy LED + a wifi link és ha van akkor a tel1 folyamatosan világit), az egyik LAN portra kötött géppel belépés az admin felültre (alapértelmezés szerint üres/üres párossal), beállítani amit kell/szeretnél (újraindul az eszköz ha beállítások úgy kívánjak) és végül használod boldogan.
HA fent említetteken kivül mást tapasztalsz akkor be kell jelenteni hibára mert az nem normális működés és pont.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1010) devil801212 válasza Gubek-Einste (#1008) üzenetére


devil801212
csendes tag

Azért csatlakoztatom a WAN portra mert a tplink 3G/4G router is, a WAN portot figyeli ha ott nincs internet akkor átáll mobil internetre ha lenne stick.
Ma reggel bementem az irodába és teljesen halott volt az internet. Széthúztam a két routert a cisco-t újraindítottam. 1db gépet rádugtam a cisco-ra újraindítás után internet továbbra sem volt. 1412-őn azt mondták központi hiba csinálják. Közben firmware update a tplinken, újra bekonfiguráltam, belső hálózat oké mindenki lát mindent. Közben bementem a t pontba, hogy intézzek mobil internetet. Természetesen elsírtam a bánatom, hogy gyakorlatilag nem volt olyan nap, hogy ne szakadna meg az internet mióta letelepítették stb. stb. Mire visszaértem helyre állt a szolgáltatás. Összedugom a 2 routert nem telik bele 15perc megint széthullik az egész. Tcom-os szerelőt felhívom, hogy mi a jelszó a cisco-hoz. Nem tudtam, hogy nincs:) Belépek mi az első amit meglátok? MTU 0, átállítom 1500-ra és láss csodát azóta stabilan megy minden. A firmware frissítés csak arra volt jó, hogy az androidos telók is feltudnak csatlakozni a tplinkes wifi-re anélkül, hogy leszakadnának.
Sosem szoktam a T cuccait buzerálni de ezután mindig mindegyikbe belefogok nézni.

(#1011) Gubek-Einste válasza devil801212 (#1010) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Akkor most már nincsen gond?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1012) MarquesG


MarquesG
csendes tag

Sziasztok!

(#1002) Hozzászólás-nál leírtak minden problémámat, szintén ilyen routerem van, és kb 2hónap után vettük észre, hogy Utorrent kliensnél, azt írja seedelek, de az oldal nem számolja el a seedemet, ebből problémám adódott...

Most végül elértem idáig, hogy tudom mi az oka annak , hogy tiltottak a kedvenc oldalamról, azzal az indokkal h nem seedelek... :D

-Mivel nem csak én tapasztaltam ilyen problémát, ezért olvasgattam, de az itt leírtak szerint sem jött össze megoldanom a problémát!!!
Emberek vagyunk ,mindannyian az élet más és más területén lévő dolgok megoldásában jeleskedünk, SAJNÁLOM ,HOGY NEKEM ENNYI VÁLASZ UTÁN SEM SIKERÜLT MEGOLDANOM, ha valaki lenne olyan kedves és türelmes, hogy nagyon szájbarágósan esetleg leírná , hogy mit tegyek nagyon hálás lennék, akár privátban , vagy akár itt nyilvánosan, hátha másnak is segítene ezzel aki lehet ,hogy szintén nem járt sikerrel, de nem mert segítséget kérni azok után h olvasható több megoldás is.... :(((

Köszönettel: Marq :R

Asus P8Z77-V Deluxe - Intel i7 3770K-Corsair Vengance 1866Mhz 16Gb (4x4gb black edition) - FSP Aurum 750W táp

(#1013) dr.bubo válasza MarquesG (#1012) üzenetére


dr.bubo
őstag

Eddig mit állítottál be, portot nyitottál?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1014) MarquesG válasza dr.bubo (#1013) üzenetére


MarquesG
csendes tag

Beléptem a cisco kezelőfelületére,-applicatons and gaming- ott elvileg a "port range forwarding" lehetőségnél kell valamit beírni( volt ahol az ip címemet írták, illetve a kliensem port számát) nah innen akadtam el!!!!
A kliensem port számát megtaláltam, de hogy azzal mit kezdjek hova írjam be illetve az ip cimemel mit kezdjek hova írjam be és milyen formába , nah innen sötét a dolog nekem, tudnál segíteni benne!?

Előre is köszönöm: Marq :R

Asus P8Z77-V Deluxe - Intel i7 3770K-Corsair Vengance 1866Mhz 16Gb (4x4gb black edition) - FSP Aurum 750W táp

(#1015) dr.bubo válasza MarquesG (#1014) üzenetére


dr.bubo
őstag

Először adj fix ip-t a gépednek (vagy a ciscoban állítsad be, hogy mac cím alapján adja mindig ua. ip-t).
fix ip:
ip cím: 192.168.0.50
alhmaszk: 255.255.255.0
alapért.átjáró: 192.168.0.1 (cisco ip-je)

Torrent: Port a bejövő kapcsolatokhoz: pl. 11150
A Nat-PMP port figyelése és a Windows tűzfal kivétel hozzáadása -át pipáld ki
A Véletlen port minden indításkor ne legyen kipipálva!

Cisco:
Applications & Gaming-->Port Range Forwarding.
Start port: 11150
End port: 11150
Protocol: Both
IP: 192.168.0.50 (amit a gépedben fix ip-t beállítottál)
Enabled: kipipálni
SAVE SETTINGS

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1016) zsoleer válasza dr.bubo (#1015) üzenetére


zsoleer
senior tag

Én is kérnék egy kis segitséget, utorrentbe nem tudok feltölteni akármit csinálok, minden probáltam már amit itt leirtál és a végeredmény hogy nincs net valaki elmagyarázná pontosan nem akarok hülye gyereknek tűnni de nagyon nem értem hogy mi merre! Ha lehet valami linket ahol részletesen le van irva megköszöném üdv :R

(#1017) dr.bubo válasza zsoleer (#1016) üzenetére


dr.bubo
őstag

Ennél jobban nem lehet leírni, hogy kell portot nyitni. :U
Tegyél fel képeket a beállításokról, ip- beállítás, utorrent beállításáról ill. a cisco port forwanding menüjéről, hogy lásuk, hogy mi lehet a probléma.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1018) tyuxy


tyuxy
tag

Sziasztok!
nos nekem is van egy kis problémám ezzel a kütyüvel ..
átálltunk a T-home ra és szépen be is kötötték a dolgokat az IPTV-t meg a cisco epc3925 ös modemet ..
nos a sebesség 25/5 elméletileg bár én ezt nem veszem észre ...
pontosabban a problémám a utorrentre vonatkozik
mivel mikor letöltök valamit akkor minden szuper de visszatölteni semmit nem tölt vissza
nézem a sebesség kalauzt ott azt írja hogy
eredmény:A port nincs nyitva(csak letölteni tudsz)
felhívtam a T-home -ot ott azt mondták segítenek megcsinálni 4800Ft-ért .. hát a jó édes a***ukat ... ráadásul telefonon
szóval meg szeretném itthon oldani és erre kérnék segítséget hogy mégis mit tudok csinálni neki ..
http://192.168.0.1 itt az oldalán nézegettem a dolgokat de egyenlőre sötét minden szóval nem akarok elbaszni semmit!
szóval segítsetek de úgy hogy egy kezdő is megértse köszönöm!

iPhone 11 pro max

(#1020) tyuxy válasza wmati (#1019) üzenetére


tyuxy
tag

ezt elolvastam de nem értem hol tudnék fix IP-t adni a géphez vagy a ciscoban hol tudnám beállítani hogy mac cím alapján adja mindig ua. az IP-t

iPhone 11 pro max

(#1021) wmati válasza tyuxy (#1020) üzenetére


wmati
addikt

hagyd ki fix ip adást én kihagytam nálam nem gond

(#1022) #00983040 válasza tyuxy (#1018) üzenetére


#00983040
törölt tag

Itt ezt engedélyezd , hogy Aktív legyél .... mert Passzív NEM tud seedelni és rengeteg a passzív módú user .

(#1023) tyuxy válasza #00983040 (#1022) üzenetére


tyuxy
tag

és a biztonság Fülön a Tűzfal résznél hogy legyenek kipipálva a dolgok?

iPhone 11 pro max

(#1024) #00983040 válasza tyuxy (#1023) üzenetére


#00983040
törölt tag

Hardveres tüzfal bekapcsolva....

Nézd meg Privit ...

[ Szerkesztve ]

(#1025) tyuxy válasza #00983040 (#1024) üzenetére


tyuxy
tag

bocsi de ebből most nem sokat értettem ..
nekem most így van :

nos akkor itt pipáljak még ki valamit?

iPhone 11 pro max

(#1026) #78121280 válasza tyuxy (#1025) üzenetére


#78121280
törölt tag

Ez maradhat így ahogy van, nem kell hozzá nyúlni.

(#1027) #00983040 válasza tyuxy (#1025) üzenetére


#00983040
törölt tag

Most már minden szupi ugye , azt GO :C

(#1028) tyuxy válasza #00983040 (#1027) üzenetére


tyuxy
tag

még egyszer köszönöm! :)

iPhone 11 pro max

(#1029) MarquesG válasza dr.bubo (#1017) üzenetére


MarquesG
csendes tag

Köszönöm szépen a segítséget Uraim!!!!!!!!

:R -külön köszönöm dr.bubo-nak a gyors reagálást és a részletes leírást!!!! :R

[ Szerkesztve ]

Asus P8Z77-V Deluxe - Intel i7 3770K-Corsair Vengance 1866Mhz 16Gb (4x4gb black edition) - FSP Aurum 750W táp

(#1030) bozig


bozig
tag

Sziasztok! Van egy ilyen routerem, teljesen szépen üzemel, rákötöttem egy másik Dlink routert, az is megy ahogy kell, a problémám viszont az, hogy a Dlink routeren valamiért nem megy egyszerre a Wifi és az IPTV, ha bekapcswolom az IPTV-t, akkor nem lehet csatlakozni a Wifijéhez. Valami ötlet?

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1031) Gubek-Einste válasza bozig (#1030) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az IPTV-t közvetlenül a Cisco-ba kell dugni, nem a. D-Link-re.
Írt le pontosan mi hova van csatlakoztatva + milyenek a beállítások a D-Link-en.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1032) Gubek-Einste válasza bozig (#1030) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Dupla

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1033) bozig válasza Gubek-Einste (#1032) üzenetére


bozig
tag

Az IPTV azért van a Dlink-ben, mert több Set top boxom van több helyiségben, ezért is raktam ki a Dlinket, a Cisco-ban is van egy Set top box. A Dlinket a leírtak szerint állítottam be, tehát a WAN-jába megy a cisco egyik LAN-ja.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1034) Gubek-Einste válasza bozig (#1033) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A dupla NAT miatt nem megy a IPTV, állítsd át ahogyan ITT leírtam és akkor már menni kell elvileg de a legjobb az lenne ha dedikált kábele lenne a Cisco-ból.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1035) bozig válasza Gubek-Einste (#1034) üzenetére


bozig
tag

Amikor úgy próbáltam bekötni, hogy kikapcsoltam a DHCP-t a Dlinken, akkor nem volt hajlandó működni. A a fura, hogy megy az IPTV is meg a WIFI is külön-külön, csak valamiért együtt nem akar.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1036) Gubek-Einste válasza bozig (#1035) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Amikor kikapcsoltad a DHCP-t akkor a Cisco-ból jövő kábelt a LAN portba dugtad vagy a WAN-ba?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1037) bozig válasza Gubek-Einste (#1036) üzenetére


bozig
tag

Eszerint állítottam be, Cisco LAN-ját dugtam a Dlink WAN-jába.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1038) Gubek-Einste válasza bozig (#1037) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább az általam írtak szerint állítsd be mert így a D-Link csak switch/AP módban üzemel, szinte semmit sem befolyásol hálózati szempontból.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1039) Gubek-Einste válasza bozig (#1037) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Dupla

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1040) bozig válasza Gubek-Einste (#1039) üzenetére


bozig
tag

És ha a Cisco LAN-ját a Dlink LAN-jára kötöm, akkor is fogom tudni üzemeltetni a Set top boxot a Dlink-ről?

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1041) Gubek-Einste válasza bozig (#1040) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mint írtam így a D-Link csak egy switch/AP lesz amely hálózati szempontból nem fog számítatni vagy is olyan lesz mint ha a Cisco-nak 4 helyett 6 LAN portja lesz.

Természetesen minden további nélkül üzemelni fog a stb.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1042) bozig válasza Gubek-Einste (#1041) üzenetére


bozig
tag

Összekötöttem és beállítottam az általad leírtak szerint, de a helyzet változatlan. Az az érdekes, hogy a Dlink LAN-jait lehet normálisan használni gond nélkül, a WIFI-jét pedig látja minden eszköz, csak valamiért csatlakozni nem tudnak hozzá.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1043) fil válasza bozig (#1042) üzenetére


fil
őstag

Azt próbáld megfigyelni, hogy a wifi csatlakozás meddíg jut. Már az autentikációnál elbukik, vagy az még o.k. és csak utána nem kap ip címet?

(#1044) pronyó


pronyó
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Cisco EPC3925 modemem, de mivel elég gyenge a Cisco WiFije, ezért rá akartam rakni egy D-Link DIR-635 routert. Olvastam a fórumot és mindent úgy csináltam ahogy leírtátok, de sehogy nem akar működni a router.
Valami ötletet tudtok adni, vagy én csnálok valamit rosszul?

Előre is köszi! :R

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#1045) bozig válasza fil (#1043) üzenetére


bozig
tag

Amennyiben megy az IPTV, akkor már felcsatlakozni sem tud semmi, nem csak ip-t nem kap. Ha kilövöm a tv-t azonnal csatlakozik minden, ahogy kell.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1046) fil válasza bozig (#1045) üzenetére


fil
őstag

Nincs IP ütközés?
Nekem otthon a Ciscora van dugva 1 IPTV, 1 AP, 1 Router (wifi-s), 1 switch. Azt' megy minden hibátlanul. Szóval meg kell, hogy lehessen oldani...

[ Szerkesztve ]

(#1047) bozig válasza fil (#1046) üzenetére


bozig
tag

Mire gondolsz IP ütközés alatt? A 2 router biztos nem ütközik.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

(#1048) wmati válasza bozig (#1047) üzenetére


wmati
addikt

kivan osztva egy ip másik eszköz is valamiért azt akarja használni

(#1049) fil válasza bozig (#1047) üzenetére


fil
őstag

A hálózaton két eszköznek ua. az ip címe.

(#1050) bozig válasza fil (#1049) üzenetére


bozig
tag

Na de minden eszköznek más az ip címe.

Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.