Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Nálam ezt a hibát minden súgóhívásnál produkálja bármelyik CIS, a 3.9x-től felfelé, a nyelvtől függetlenül. Csak attól függ, hogy belülről hívja-e meg a CIS, és hogy amit meghív, az a CFP.CHM fájl-e, úgy értem, benne az általam vitatott leírófájllal. De ha a hiba csak engem érint, akkor felejtős a dolog. Nekem mindig fel van telepítve a Microsoft HTML Help Workshop. Ez kezeli például a CHM-ek projektfájljait és nem tudom nélkülözni, mert bizonyos tekintetben okosabb a FlyHelpnél, igaz, utóbbi meg a szerkesztésben könnyíti a munkát, és nem tudom, hogy nem kavar-e bele. A hiba így néz ki:
Lóri vagyok, adjál puszit!
-
askja
csendes tag
sziasztok!
CISt használok én is, sok hasznos infót kaptam közvetetten tőletek, ebből a fórumból.
most van 2 dolog, amit megkérdezek.1. amióta proactivera állítottam a cis-t, naponta több (20-30) behatolási kisérletet is blokkol a tűzfal. a célport mindig a 22-es, és a win. op. systemet birizgálná. namost utánanéztem az ip címnek, ahonnan a behatolási kisérletek jönnek, és megdöbbenve láttam, hogy az a saját címem! ennek mi a magyarázata? hogy támadhatom saját magam, vagy mi ez?
2. a másik, hogy utólag tudom-e a comodo secure DNS szervereket használni (a telepítéskor nem kértem), vagy újra kell telepíteni a cis-t? ha az utóbbi a megoldás, hogyan tudom a mostani konfigot, amit eddig megtanult, átmenteni? meg egyáltalán mi a teendő újratelepítéskor?
köszi a segítséget
-
ntomka
nagyúr
Ezt az "atomerőműves" dolgot mondod nekem, akinek Athlon XP 2400+ (@2.0GHz) és 1.5GB ram van a gépében? A videó kártyának meg semmi köze a víruskergetéshez tudtommal. Mielőtt kérdeznéd, ez csak egy egymagos gép, 32 bit, semmi extra. Hidd el, a tied az enyémhez képest igenis erőmű. És azt is hidd el, egy ilyen gépen már erősen érződik, hogy mi mennyi erőforrást von el. A CIS gépigényét meg rosszul méred fel szerintem. Kapcsold be a folyamatkezelőben a minden felhasználó folyamatának mutatását, mert a CIS alapjáraton 10-20MB között eszik, hisz -ha jól emlékszem- két folyamatot is futtat rezidensen. Na de nem ezen a pár MB-on vitázok, hisz 1.5GB memórián sem olyan jelentős már ez, hanem a proci használaton. Igenis felpörgeti frissítéseknél és -sajnos- újabban csontra fagyasztja a gépet a 100%-os CPU használatával, ha érkezik egy hibás update.
Sajnos ez van, nem kitalálom, és nem kitaláljuk a történetet. FüligJimmy jó barátom, neki még gyengébb gépe van sajnos, mint nekem, illetve a bátyámnak hasonló az enyémhez, nekik is jelentkezett. Szóval nem egyedi eset, nem kell tátani a szádat. (És mielőtt arra gondolnál, nem, nem 'user error' van a dologban ).
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
félisten
válasz Lóri papagáj #1301 üzenetére
Hali!
Már az előző HSZ-dat is érdeklődéssel olvastam, mivel Én speciel még soha nem találkoztam ezzel a hibajelenséggel CIS-ben. Ez valószínűleg egyedi probléma lesz nálad.
A Flyhelp régebben sem tartozott a kedvenceim közé, mert amikor fent volt, akkor pl a Delphi súgófájlok közül teljesen véletlenszerűen nem tudtam megnyitni jó párat, pedig azok még csak nem is CHM-ek, hanem sima HLP fájlok voltak...Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BigManus
addikt
Nos nekem egy Fujitsu Siemens Amilo gépem van, 512 rammal, 1.8-as AMD processzorral.
A CIS a legerősebb szintre van állítva, minden védelem maximumon.
Semmiféle hibát nem tapasztaltam.
Ha a gép folyamatosan be van kapcsolva, nem is veszem észre, hogy frissít.
Ha kikapcsolom a gépet és 1-2 nap múlva kapcsolom be akkor hosszabban frissít ugyan és a proci is pörög, de max 3-4 percig, ameddig a frissítés tart.
Utána viszont visszaáll minden, semmi terhelést nem okoz a CIS.
Az a 3-4 perc meg kibírható véleményem szerint.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
W666W
tag
TE is hidd el a feladatkezelöben néztem meg a memóriafogyasztást alapból 2,7 Mbyte a "zabálása" a CFP.exe-nek ..Mikor meg megy a teljes számítógép átvizsgálása akkor meg "brutális " 7 mbyte ...nem viccelek ennyit mutat a feladatkezelö, de lelopom a képet azt berakom ide...de mint írtam Én csak a víruskeresö részt használom Router mögül, és semmi CIS tüzfalat nem használok...
Kiváncsiságból felraktam egy COMPAQ ARMADA E 500-as gépre is ez egy PIII 650 mhz és 256 Mbyte rammal ellátott gép és ott sincs semmi fennakadás ez idáig De ott még tesztelgetem egy kicsit...
ÜDV Laci...
[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
A processzorhasználat sem pörgött fel Nálam még akkor sem amikor a 3.12-röl frissített 3.13 ra..mint írtam a frissítés melett még torrenteztem is ..Én onnan tudok ezekröl a hibákról, hogy itt írtok Róla
lehet ez idáig szerencsém volt és elkerültek ezek a problémák
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #1304 üzenetére
Én nem kimondottan a FlyHelpre (vagy más nevű, de nagyon hasonló kivitelű elődjére) gyanakszom, inkább elképzelhető, hogy a Help Workshop (illetve a rendszerén belül valami) telepít valamivel szigorúbb ellenőrzést, ráadásul régi verzió és nem is tudok róla, hogy az MS újat adott volna ki. Persze mindezek ellenére a FlyHelp is elképzelhető, feltehetően annak is valamilyen dll-t vagy hasonlót használnia kell a keretrendszerből. Mondom, ha ez egyedi gond és másnál nem jelentkezik, sztorno. Ha mégis valakinél előfordul, az megtalálja a linken, amíg le nem jár.
-
blattida
nagyúr
Ami bizonyos konfigokon problémát szokott okozni, az a cmdagent.exe. Ez néhány felhasználónál 100%-os processzorhasználatot okoz, nagyrészt frissítésekkor. Régebben gyakoribb volt, de már jó ideje drasztikusan visszaesett ezen probléma jelenléte...
Lóri papagáj
A súgós problémád abszolút egyedi. Senkitől sem hallottam vagy olvastam még, rajtad kívül.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
1. Ez fals, nem kell foglalkozni vele, proaktív módban túlságosan szenzibilis a tűzfal.
2. Ezeket állítsd be a win-ben: Elsődleges DNS : 156.154.70.22
Másodlagos DNS : 156.154.71.22
Ha router mögött csücsülsz, akkor a router-ben kell beállítanod.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
Hali!
Meg szeretném köszönni, mindenkinek, aki segédkezett a HUCIS program tesztelésében, akár PH tag, akár PH olvasó. Nektek köszönhetően sok jelentést kaptam, szerencsére a "legsúlyosabb" az egy-két helyesírási hiba volt.
Külön köszönet a magyar nyelvi fájlokért: Árki, Blackbox, blattida.
BETA 2 törölve(nem él a korábbi link), a teljes verzió LOGOUT blogomban érhető el.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1313 üzenetére
Fire!
Köszönet!!Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ntomka
nagyúr
válasz BigManus #1305 üzenetére
Na ez az! 3-4 percet mindenki kibír, én is úgy voltam vele, egye fene. Amíg frissít, kibírom. Na de hogy csutkára megáll tőle a win és csak csökkentett mód segít? Azért te sem gondolod komolyan, hogy az kibírható.
(#1306) W666W: Úgy látom nem olvastál figyelmesen.
Ezt pipáld a feladatkezelőben, aztán rendezd az oszlopokat leírás szerint, majd keresd meg a Comodo-s sorokat. Legalább kettőt találsz, add össze a memória oszlopot, utána írd, csak 2MB.[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Látom, közben megoldódott. Sorry.
Na, a lényeg, ne vitázzunk össze. Ok nélkül nem állítjuk, hogy csutkára fagy a win a CIS-től. Sajnos nem 'egyen' ezt tapasztaltuk, szóval... Én magam is örülnék, ha elmúlna ez a probléma és felrakhatnám újra a CIS-t, de egymás után több build is behalt, úgyhogy egy darabig nem leszek CIS felhasználó, akármilyen jó...
[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
azt mint fentebb leírtam már Én csak az AV részét használom / router mögül megy a netem COMODO DNS szerver beállítva /
csak a CFP.exe megy semmi több és 2,780 és 2, 980 mbyte a memoria fogyasztás alapon..ha teljes vizsgálat megy akkor meg 9,5 és 12,7 mbyte között van a memóriafogyasztás[ Szerkesztve ]
-
-
Lóri papagáj
csendes tag
válasz blattida #1309 üzenetére
Köszönöm a választ, közben megnéztem és egyértelműen a Help Workshop okozza. (Mennyire tekinthető hibának az, amit a CHM fejlesztői-fordítói környezet nem enged át, viszont a futtatói környezet, vagy másként interpreter simán, zokszó nélkül?) Comodós viszonylatban egyetlen fórumbejegyzést találtam dettó ugyanezt a jelenséget leírva, biztos vagyok benne, hogy szintén a HTML Help Workshop okozta a holland fickó bajait. Nem érdekes, így legalább tanultam az esetből.
A másik téma: nekem sem okoz a mindennapos CIS használat végletes terheléseket, a frissítéseket is lerángatja, pedig a proci P3. Szerintem a CIS-t pontosan arra a szintre sikerült tenni, hogy még nem okoz nagy terhelést, de nagyon alapvető szinten el tudja csípni a káros tevékenységeket. A CIS-t és az Avastot az utóbbi évek legjobb ingyenes biztonsági termékének és jó "fogásnak" tartom. (Rootkit-védelem tekintetében az ingyenes Avastnak kb. egy éve volt egy nehéz időszaka, de hamar túljutottak rajta, sok frissítéssel.) A CIS például a taníthatóságával köröz le szinte mindenkit, lebuktatja az interneten árulkodni készülő programokat, illetve átláthatóvá teszi a programok viselkedését, működését. Miután kevésbé bízom a Microsoftban, a tűzfalban a privacymat bizonyos szigorításokkal szoktam növelni: amit a CIS megbízhatónak tekint alapértelmezésben, én nem. Ilyenkor egyszerűen elveszek a szabályok közül, mondván, ha egy rendszerprogram akar valamit a hálózaton, majd szól és döntök a sorsáról, de ez teljesen ízlés és bizalom kérdése. A két terméken túl még egy IP-blokkolót használok gyári feketelistákkal. Ez a trió mély csalódásokat eddig nem okozott.
-
ntomka
nagyúr
Írtam, hogy ezen ne vitázzunk össze. Biztos a konfigok közötti futás tér el, mert én meg az alacsony memória használatodon csodálkozok itt. Nekem egy IS sem fogyaszt 10MB memória alatt. A KIS képes e körüli értéket produkálni egyedül. A CIS 15-20MB körül fogyasztott alapból. Még az AVG is kevesebbet evett ennél. Szóval gondolom nem ok nélkül fagyasztotta meg pl. az én gépem.
Ne is kötözködj!
-
blattida
nagyúr
Azért azt le kell írnom, hogy a CIS kevesebbet fogyaszt az AVG IS-nél, ez tény, mind a processzorterhelést, mind a memóriahasználatot tekintve.
Ha nálad többet fogyasztott a cis, akkor az rendellenes.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
FüligJimmy
csendes tag
Nekem mind XP-n, mind win7-en okozott fagyást, amin az F8 segített csak. És mostanában mindig 100% volt a CPU használat adatb. frissítéskor. Hozzá kell tenni, h egy 1000-es cerkán 512 rammal száguld a rendszer, de akkor is. Az avira nem produkál ilyeneket. :S A kb. két hónappal ezelőtti fagyás tuti nem egyéni szoc. probléma, a legutóbbit nem tudm.
-
blattida
nagyúr
válasz FüligJimmy #1324 üzenetére
Persze, előfordul, de ismét leírva, a cmdagent.exe okozza ezeket a galibákat, szerencsére már csak ritkán.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
W666W
tag
Hidd el nem túloztam, és ezzel azt szerettem volna bizonyítani, hogy a pillanatnyi memóhasználata is igen ingazodó, nem akarok most hirtelenjében 14-15 képet berakni de ha gondolod berakok ..az egyik pillanatban a CFP.exe 1,7 mbyte frissítek egyet akkpr 3,5 mbyte frissítek ujra 2 mbyte, és azután meg 5 mbyte..a cmdagent.exe-nél ugyanez van az alapból l 4,7 mbyte de pl amior most írom a reagomat most meg 57mbyte...Ezért is írtam az elözö reagomban azt hoyg furcsa egy szokásai vannak a CIS nek...De tessék, hogy nem tulzok most meg 2,7 mbyte a cfp.exe acmdagent.exe meg 7 mbyte elötte meg ugyanezek az értékek meg 4és 50 mbyte volt és gyakorlatilag semmit sem csinálok csak nyitva a firefox és ezt a reagot írom
Az egészhez annyit, hogy amikor frissíti az adatbázist akkor pillanatnyi idöre felugrik a memófogyasztás akár 100-130 mbyte ra is de a procihasználat az akkor sem vészes
közben ujra frissített
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
De akkor sem fogyaszt 5MB-nál kevesebbet összesen. Ezt képtelenségnek tartom. Manapság...
Na jó, vitatkozhatsz itt velem, meg csodálkozhatsz, a lényegen nem változtat: nálam, illetve nem csak nálam produkál érdekes dolgokat a CIS. Szóval a tűzfala lehet a legjobb, a vírusirtója viszont annál instabilabb (szándékosan nem írtam rosszabbat, mert nem lenne rossz egyébként).
-
Arki
tag
Lesz majd Comodo böngésző !
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Arki
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1313 üzenetére
Adjak tárhelyet freegamespalace.org alatt vagy szándékos a hotfile.com használat?
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
W666W
tag
Én most raktam fel egy az egyben a Chrome böngészö legalább is felületesen megnézve..Biztos vannak benne Comodo-s spec-ek ha vannak de azokat nem vettem észre...
ARKI tudsz valamit mondani, hogy ez mennyivel lesz különb mint az alap CHROME böngészö ?? és a Chrome melyik verziója az alap ?? a 3-as vagy a 4-es amimost még béta ??? -
blattida
nagyúr
A jelenlegi hármas. Kihagytak belőle olyan összetevőket, melyek növelik a biztonságot és kiegészítették a saját oldalhitelesítésükkel(VEngine), mellyel kiszűrhetőek a káros oldalak.
Nagyon béta még, sokat fog változni...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
W666W
tag
válasz blattida #1335 üzenetére
Ezer köszönet a válaszért...Mondjuk Én megrögzött Firefox használó vagyok , meg Opera , valahogy a Chrome nem jött be..
De Ennél kicsit fontosabb kérdésem lenne...
a cmdagent.exe akkor is települ ha a CIS összetevöinél nem telepítem az antivírust ????
Ugye azt írtad, hogy ez az összetevö a "ludas " a fagyásokért és egyéb ilyen hibákért...Az lenne a konkrét kérdésem, hogy ha van ilyen összeomlás akkor honnan tudhatom 100 % biztonsággal , hogy a CIS melyik összetevöje a ludas az összeomlásokért ?? gondolok itt arra hogy AV v. Defense +, Tüzfal ????
Vagy csak úgy lehet kiszürni, hogy amelyik összetevöt nem telepítem és megszünik a hiba akkor az a ludas ????Elöre is köszi a választ...
-
félisten
Hali!
Kösz a lehetőséget, de amint a többi bejegyzésemnél is tapasztalhatod, "szándékos" a hotfile...
Fire.
UI: Amúgy próbáltad már a progit?
-
blattida
nagyúr
Akkor is, mert nem az av rész összetevője.
A feladatkezelőben látszik, mert akkor a cmdagent.exe 100%-os processzorterhelést produkál és fagyás közeli állapotba kerül a gép...
Ezen kívülről nem tudsz változtatni, maximum nem telepíted az av-t és akkor valamivel kisebb lesz a terhelés és a lefagyás valószínűsége.
A négyes verzióval, remélhetőleg, megszűnik ez a probléma is és ugrásszerűen megnő majd a comodo felhasználók száma.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1337 üzenetére
Nálam a megjelenés óta fent van, stabilnak tűnik, mint a chrome, egyelőre még nem minden funkció működik és még gazdagodni fog néhánnyal a közeljövőben...
Az oldalhitelesítés viszont igen, ami jó dolog.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz blattida #1339 üzenetére
Hali!
Öööö, nos a HSZ-odból egy kukkot nem értek...
Mi olyan mint a Chrome, meg funkciók, meg oldalhitelesítés...Lehet, hogy nem is nekem szántad?
Fire.
-
blattida
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #1340 üzenetére
Üdv!
Biztos, hogy így nem neked, kicsit félreértettem, mit írtál...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
frensys
tag
MIkor lehet már tudni valamit az új verzióról?
-
blattida
nagyúr
válasz betyarr #1345 üzenetére
Biztos, hogy nem, mert alapjaiban változik meg, sok új összetevővel. Friss telepítés kell majd. A béta verzióból több kiadás is lesz, már csak azért is, mert nem jelennek meg egyszerre az új funkciók és modulok, a hibajavításokról nem is beszélve...
-
blattida
nagyúr
válasz betyarr #1347 üzenetére
Röviden: mint írtad is: time machine, virtualizáció, online és offline viselkedés elemző, vadi új felhasználói felület, új av motor, új adatbázis formátum, megerősített HIPS, bőséges fehér- és feketelista...
Nekem a chrome-mal sincs bajom, egyszerű felület, praktikum és célszerűség, a dragon ugyanez, csak még nagyobb biztonság mellett. Az eszköztára nem bőséges, de ez változni fog.
-
betyarr
veterán
válasz blattida #1348 üzenetére
persze időközben megtaláltam...
lényegében sokmindent én sem használok az ie-ből sem,max a kedvenceket,meg nagyritkán az ff-ben downthemall addont.nagyjából ennyi.szeretem ha minél nagyobb a hasznos felület,meg szeretem ha biztonságosan netezek.erről a sandboxie gondoskodik nálam.
most próbálom a sárkányt és elég gyorsnak tűnik.
-
W666W
tag
válasz blattida #1348 üzenetére
Nekem a Chrome-mal annyi a bajom, és ez teljesen szubjektív dolog, hogy nekem még nem annyirra kényelmes a használata mint az FF-nek..Az FF-hez iszonyat sok hasznos plug-in van amikkel szinte verhetetlen a többi böngészöhöz képest...Ez az amiben a többi fölé Nö az FF / szerintem / Most itt lehetne feszegetni, hogy melyik a gyorsabb melyik böngészö mit hogyan futtat meg mennyirre biztonságos, mennyi memót fogyaszt de a millió plugin miatt az FF egyszerüen verhetetlen..SZERINTEM...
DE a Comodora visszatérve azt vettem észre a dragonba, hogy pl importálja ugyan a firefox könyvjelzöit, DE itt jön a problémám a jelszavaimat már nem tudom..Na most Nekem van 160 jelszavam azokat most egyesével ujra megjegyeztetni hát egy kicsit macerás...Remélem a végleges verzióban már meg lehet ezt oldani mert egyesével bevinni azt a 160 jelszavat háát nem is tudom...
Annyi lenne a kérdésem, hogy a 4-es verziójú CIS BETA - t gondolom ugyanúgy nem lehet majd a mostani CIS mellé próba gyanánt feltelepíteni igaz ????? Elötte a mostani CIS - t le kell gyepálnom ha jól gondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest