Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-12-01 16:34:44

LOGOUT.hu

"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) frensys válasza BigManus (#950) üzenetére


frensys
tag

nem akarok én hidd el fröcsögni,csupán igazad van kérdésem volt a témával kapcsolatban amit nagyon köszönök Blattidának és nem őt és a comodot karom bántani,csak annyira biztam egy teljes összetet rendszerben,hogy majd ez milyen jó lesz és erre a másik két virusirtó kiirtotta belőle a virust és működött,ez meg letörli az egész programot vagy fájlt.Na igy veszett el emiatt oylan 50-80 nagyon fontos programok és kérdeztem itt csupán hogy ez normális e.Bocs ha félreérhető voltam.

(#952) L7wy válasza frensys (#949) üzenetére


L7wy
őstag

A cd-den van a keygen, azt töltsd fel, vagy RW cd-n volt, és már azt is törölted?

[ Szerkesztve ]

Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

(#953) frensys válasza L7wy (#952) üzenetére


frensys
tag

Már csak egy mezei kérdésem lenne és bocs de fontos.Lehet hogy én néztem félre ezt is,de ez egy internet security ha jól tudom,tehát van benne kémprogramvédelem is,ha nincs akkor ne is olvassátok tovább,de ha van akkor a véleményem erre meg az hogy lefutattam a spyware doctort és talált a gépen 25 low és 9 high veszélyes kémprogramot,namármost akkor hogy lehet ez.A Spybot meg 12-őt mint kémprogram.Most ha ez kémprogramirtó is akkor na ez hogy?

(#954) L7wy válasza frensys (#953) üzenetére


L7wy
őstag

De kéééép kéééép kéééép, így most hogy segítsek, találjam ki hogy melyik vírusokat nem ismerte fel???

Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

(#955) blattida válasza frensys (#953) üzenetére


blattida
nagyúr

Van benne spyware védelem is. Kizártnak tartom, hogy a CIS telepítése után szedtél össze ennyit. Gondolom most sem tudsz képpel vagy log fájllal szolgálni. Akkor most ezt hogy. :W ;]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#956) Fire/SOUL/CD válasza blattida (#955) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Az a 50-60 fontos progihoz tartozó, 50-60 keygen indítása után került fel a CIS nagy valószínűséggel. De ilyenkor (utólag) már mindegy, hogy milyen AV kerül fel, jobb lenne egy format c:... :DDD
Viszont nézve(olvasva) ezt a "tortúrát", már Én is kíváncsian várom a képe(ke)t vagy log-ot...

Fire.

UI: Úgy látom hozzám hasonlóan, Neked is "birka-türelmed" van... :DDD

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#957) Zenty válasza frensys (#953) üzenetére


Zenty
őstag

a legtöbb internet security vagy vírusirtó nem ismeri fel úgy a kémprogramokat mint az erre kifejezetten kereső program. Ezért szoktak telepíteni a meglévő vírusirtó mellé valami spyware keresőt is.

Jah és nem értem ha a comodo antivirus része nem tetszik akkor miért erőlteted? Használd csak a tűzfal részét nem muszáj az antivirust is. Helyette lehet avastot vagy avirát.
A comodo antivirus része ahogy már többen mondták igazán még nincs kész csak beta test :).
Régen is ez volt a tűzfallal. Nem azonnal lett top tűzfal a comodo hanem rengeteg fejlesztés eredménye ami a sok felhasználó testernek is köszönhető :)
De a 4-es verzióban már valószínűleg jóval jobb lesz az antivirus része is.

Egyébként én is kíváncsi lennék azokra a "képekre" :D

[ Szerkesztve ]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#958) blattida válasza Fire/SOUL/CD (#956) üzenetére


blattida
nagyúr

Nekem is ez a sanda gyanúm, de hát írtam is neki...amúgy nem feltétlen kell format, mert a gépe megy rendesen, csak azok a fontos programok vesztek el. :( :((( ;]

Több javaslatom már nem lesz, jóllakott a birka. :)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#959) frensys válasza blattida (#958) üzenetére


frensys
tag

Nem tudom mit kell itt fokázni a másikat,nem akarok képet felrakni és kész,az meg szimpla rosszindulat hogy ha abból indul ki az ember hogy jaa azért nem rak fel biztos mert nem mond igazat!

Leirtam most is leirom 4-szerre,töröltem már réges rég az összes karantént már akkor amikor elegem lett ebből igy nincs mit lefényképezni printscreenel,a másik meg hogy azt se muszály elhinni de igy van hidd el hogy a comodo amiben elvileg van kémprogramvédelem semmire nem jó,fentvan a comodo minden bevan állitva alapértéken,és ugye mászkál igen az ember crack oldalakra és onnan ömlenek a kémprogramok,na mondom poénból egy spybotot és spyware doctort lefuttatok pár ilyen oldal nézegetése után,erre rengeteg low és high fokozatű kémprogrammal lett tele a winyóm,ami odáig nem volt rajta,mert fentvolt a spyware doctor odáig amig a comodot fel nem raktam és mindig futattam midnennap,de a valós védelme a spyware doctornak nem engedett be egy kémprogramot se!Igy amikor comodo felkerült és úgy ahogy mindig idáig is látogattam a crack oldalakat,feltettem a spyware doctort és spybotot hátha van kémprogram,erre ömlöttek a találatok.ennyi!Amúgy a virusbejövés is továbbfolytatódott,tegnap szász százalékra leirtott mindent a comodo,törölt a szokára szerint és utána nem talált semmit manuálsian kétszer is lefutattam,ezután mikor cack oldalakon voltam és utána manuálusan megint lefutattam a comodot,talált 12 féle kártevőt és persze csak karantén vagy törölni tudta volna,mármint a fájlt törölni és nem a virust!

Tehát megint beengedett egy csomo virust 12 félét és ez 140 fájomat ferzőte meg!

Tehát a valós virusvédelme és kémprogramvédelme egy nagy nulla!!Legyen igy úgy tesztgyőztes,én rászántam egy hetet hogy ezeket megtapasztalhassam.

Ennyilehet bántani engem,lehet most irni hogy nem mondok igazat,miért tenném,én azért jöttem ide fel hogy leirjam ezeket,hátha más is tapasztalta ezt.

Ennyi

(#960) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#959) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

1. Mivel az nyilvánvaló, hogy veszélyes oldalakat látogatsz, arról letöltesz és futtatsz közismerten 99%-ban fertőzött fájlokat(keygen, hack, crack, patch, stb) ezért nem kell csodálkoznod, ha leamortizálódik a géped. Ha eddig nem tudtad volna, akkor most leírom, hogy 100%-OS VÉDELEM NINCS! Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy TELJESEN MINDEGY milyen AV-t használsz, ha ilyen "veszélyes vizeken evezel", akkor garantált, hogy előbb-utóbb megfertőződik a géped, függetlenül attól, hogy milyen védelme(ke)t használtál(és ezt nem is veszed észre, hisz az adott AV(k) nem jelez semmit).
Nagyon gyakran 1 kártevő az nem 1 kártevő, mert "kaput nyit", ahol sok más kártevő besétál.
(AV-k alatt mindent értek, azaz antivírusok, internet security-k, spyware eltávolítók, malware eltávolítok, stb stb)

2. Ha már megtörténik a fertőzés és elszaporodnak a vírusok, akkor már HIÁBA telepítesz AKÁRMILYEN AV-t, az már szinte semmit sem ér. Ez kb. olyan, mint az influenza ellen védőoltás: Ha már elkaptad az influenzát, akkor már hiába adatod be magadnak, nem fog segíteni, sőt, inkább még jobban lebetegedsz.
Hiába törölgetsz például 50 kártevőt, elég ha 1 megmarad, az megint be fogja engedni a többi kártevőt, amik megint sorba fertőzik a fájlokat és ekkor van az a jelenség amiről írsz, hogy egyre több és több állományod fertőződik meg.(figyeld meg, lehet, hogy elég ha csak belépsz egy könyvtárba, az ott lévő futtatható állományok meg egyből fertőződnek.)
Ezért lehetséges, hogy a CIS egyre és egyre több állományodat találja fertőzöttnek és megteszi a szükséges lépéseket. Valószínűleg az a kártevő, ami ezért az egyre terjedő fertőzésért felel, az úgy befészkelte magát, hogy utólag nem lehet írtani.
NEM PUSZTA VICCBŐL JAVASOLTAM A FORMAT C: PARANCSOT!
(Magyarul: minél hamarabb húzd újra a rendszered, a rendszerpartíciót meg lassú format-tal formázni)

3. Az, hogy egy AV törli az adott fertőzött fájlt, az nem véletlen. A "vírusok hajnalán" még olyan "egyszerű" módszerrel fertőztek, hogy például, a futtatható fájl elejére beírták magukat. Mikor lefuttattad a progit, akkor először a kártékony rész elvégezte feladatát, majd ezután valóban elindult a tényleges futtatni kívánt alkalmazás. Manapság ennél lényegesen kifinomultabb kártevők vannak. Ezek nem csak a progi elejébe, hanem különböző részeibe is beleírnak, ráadásul titkosítják azokat a részeket, polimorfak és még sorolhatnám. Az ilyen jellegű kártevőket szinte LEHETETLEN úgy eltávolítani, hogy az eredeti fájl megmaradjon, ezért lehet CSAK törléssel BIZTOSAN megszabadulni a kártevőtől. (és ez csak egy példa volt a rengeteg fertőzési módszer közül)

4. Nem az Én tisztem bárkit "megvédeni", de blattida-ról azt azért el kell hogy mondjam Neked, hogy ha valaki ismeri a CIS-t ebben a topic-ban, az Ő. Legkülönfélébb problémákban segített és segít BÁRKINEK. Azon kevesek közé tartozik, akik NEM ELFOGULTAK az általuk használt/favorizált AV-vel szemben, ha valami gond van a CIS-el, Ő azt is beleírja a topic-ba. Ha kér vagy kérdez valamit(vagy bárki más) Tőled, akkor arra illik egyértelműen válaszolni vagy a szükséges infókat elküldeni, "látatlanba" ugyanis nehéz diagnózist felállítani.
(Bár az Én diagnózisom elég egyértelmű: FORMAT C)

5. SENKI nem arra céloz, hogy nem mondasz igazat, csak azért szeretnénk látni a log-fájlt vagy képet, mert abból "okosabbak" lennénk, és talán tudnánk is segíteni.
Hiába írod le akárhányszor ugyanazt(amit elsőre is megértettünk szerintem), attól még nem jutunk előrébb.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#961) Narxis válasza frensys (#959) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ne hagyd magad, én hiszek neked.

Thanos was right.

(#962) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#960) üzenetére


frensys
tag

1.-2.-3.ra a válasz:

Tudom hogy nincs 100 százalékos védelem,és azzal is tisztába vagyok amit irtál hogy egy kártevő utat engedhet a többinek stb..És természetesen mindent értek és igazat is adok amiket irtál DE:
Én arról irtam hogy amig nem volt comodo addig avast vagy nod32 vagy kaspersky vagy f-secure colt a gépemen+egy spyware doctor.Mikor talált virust bármelyik virusirtóm akkor 70-80 százalékban ezeket fertőzéstelenitette azaz,a virust szedte csak ki a programokból és nem törölte mint a comodo mindegyiket,én még viruskiszedést nem láttam egyet sem akármilyen virust talált a comodonál,csak törölni tudta a fájlt,az emlitett 4 virusirtóval szembena mikor megmaradtak a programjaim és a virust szedte ki!

És a comodot meg végigfutattam elég sokszor ahhoz hogy mindent "töröljön"ha már csak ennyi telik tőle,törölt is mindent.AZ utolsó 3 futtatásnál semmit nem talált már a winyomon semmit,igy megnyugodva járkáltam ide oda az oldalakon és poénból mondom lefuttattam erre rá 2 napra és talált nagyon sok kártevőt,különböző féle virusokat és mailwarekat meg mindenfélét,és nem fals volt hanem igazi virusok is,amit persze ez első 4 virusirtó szintén felismert de a fájlt nem törölte hanem kiszedte a virust belőle.És ezek után gondoltam azt hogy milyen védelme van ennek,ha beengedi a virusokat a winyómra,mikor az első 4 virusirtó nem engedte be mert futtattam ám azokat is rendszeresen.

A kémprogramvédelmére meg annyit visszatérve hogy amig nem volt comodo mondom,addig spyware doctor volt a gémenem ami nem engedett be soha semmit a valós védelme miatt,és ezt ellenőriztem is spybot meg más progival is és tényleg nem eresztett át kémpgorramot,utána viszont mikor felraktam a comodot,leszedtem ugye a spyware doctort hogy most már minek,van kémprogi védelem is.Erre rá pár napra felraktam mégis poénból a spyware doctort ellenőrzésképpen,és megdöbbenten láttam hogy rengeteg low és high kockázatú kémprogramos fájlom lett,tehát átengedte,ennyi!

4.Blattida-ra meg azt tudom irni hogy én is tisztelem őt és eszem ágában sincs ővele vitázni és tudom hogy ő a szakértő,akkor nem irtam volna itt!

Köszi szépen!

(#963) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#962) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Rendben, akkor arra kérlek, hogy PRIVÁTBA küld el azon veszélyes oldalak linkjét, amin gyakran feltűnsz... Ne 1 darabot, hanem 15-20 linket kb... :DDD Esetleg konrét letöltési linkeket, amiket letöltöttél és a CIS nem vélte vírusosnak, az általad használt védelmi progi meg igen.
Ránézek, mi a helyzet azokkal az oldalakkal meg letöltésekkel...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#964) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#963) üzenetére


frensys
tag

Nem kell ehhez privi,tonnaszámra van a neten crack oldal,ird be a googleba hogy crack és kidob milliót,na ezeken minden crack fentvan amit keresel.

A másik meg hogy mit irsz itt most hogy a CIS nem vélte virusosnak ezt nem értem ki irt ilyet?ÉN azt irtam idáig hogy amit virust talált azt mind megtalálta a másik 4 virusirtó is de nem a fájlt törölte hanem a virust szedte ki belőle,amire meg te gondolsz az meg a kémprogramvédelem amit irtam,hogy a spyware doctor talált rengeteget amit a comodo meg átengedett pár nap alatt.

A fentiekben értelmesen leirtam mindent,nem értem nagyon amit irsz.

bocs :U

(#965) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#963) üzenetére


frensys
tag

És azt is irtam hogy azok tényleg létező virusok és ugyanazt találta meg a 4 virusirtó ugyanazon a neveken mint a comodo,csak a különbség a hogy a comodo töröl nem tudja kiszedni mint amásik 4 a fájlból azokat.
Ezt is irtam hogy leteszteltem,mert volt virusos teszt cdm régen,és arról amikor lemásoltam a gépemre a fájlokat megnéztem egyenként avast nod 32 stb.vel és azok felismerték és kiszedték ezeket a trójai w32et meg mailwarekat,a comodo meg ugyanigy felismerte ezeket amikor rámásolta a winyóra de nem kiszedte hanem törölte őket,ennél egyértelműbb nem tudok lenni. :F

(#966) L7wy válasza frensys (#964) üzenetére


L7wy
őstag

Ami a cd-n van fertőzött keygen vagy mi, légyszíves töltsd fel, írtam már többször...

Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

(#967) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#964) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

"....Igy amikor comodo felkerült és úgy ahogy mindig idáig is látogattam a crack oldalakat,feltettem a spyware doctort és spybotot hátha van kémprogram,erre ömlöttek a találatok.ennyi!Amúgy a virusbejövés is továbbfolytatódott,tegnap szász százalékra leirtott mindent a comodo,törölt a szokára szerint és utána nem talált semmit manuálsian kétszer is lefutattam,ezután mikor cack oldalakon voltam és utána manuálusan megint lefutattam a comodot,talált 12 féle kártevőt és persze csak karantén vagy törölni tudta volna,mármint a fájlt törölni és nem a virust!

Tehát megint beengedett egy csomo virust 12 félét és ez 140 fájomat ferzőte meg!"

Nyilván ezért érdekelt volna konkrét oldal vagy link, mert hogy TE MAGAD ÍRTAD, hogy átengedi a dolgokat. Kíváncsi lettem volna, mégis konkrétan melyik oldalakról van szó.

De az Én türelmem is véges és az eddig tartott. Te azon emberek közé tartozol, akinek nem lehet segíteni, mert sosem azt csinálod, amit kérnek Tőled.
Akkor, hogy egyértelmű legyen a véleményem és ezzel be is fejeztem

RENDSZER ÚJRATELEPÍT, LASSÚ FORMAT, COMODOT-T NE HASZNÁLD!

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#968) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#967) üzenetére


frensys
tag

Mondtam már neharagudj hogy googleba beirod hogy crack és kidob ezer oldalt.Na bármelyiken is voltam televan közismerten ugye kémprogramokkal és virusokkal,na pont ezért tettem fel a comodot hoyg ne használjak 3 különböző progit csak egyet,mert az avast+spyware doctor+zonealarm 3as tökéletes védelem volt.Na már most az igy meg úgy tesztgyőztes comodo meg kapta be sorba a kémprogikat és virusokat,amiket idáig soha max 1-2 őt az igaz,de nem tonnaszámra akárhányszor manuális futtatást csinálok,meg a spyware doctort is visszaraktam és rengeteget talált.

A keygen exe-ben meg semmi különös nincs,nfs régi undergroundjához egy sima keygen exe volt az egyik tesztpéldány,amiben egy w32 trójai virus volt elrejtve ennyi.Az avast meg nod32 nem engedte be egyből jelzett mitn a comodo is de ők a virust törölték belőle mig a comodo maga a fájlt törölte.És bármilyen virussal találkozott mondom a comodo idáig mást nem tudott vele kezdeni mint vagy karantén vagy törlés.
:)

(#969) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#968) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Na figyu, lásd kivel van dolgod, ez az utolsó esély!
Légyszíves linkeld be a CIS kezdőlapját képben(első oldal/ahol a status van)
Van egy tippen(persze nem biztos), de ahhoz az kell hogy lássam!
(ha ez is túl nagy kérés, akkor részemről véglegesen befejeztem a társalgást Veled ebben a témakörben)

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#970) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#969) üzenetére


frensys
tag

(#971) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#970) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Na, köszi, hogy belinkelted. Sajnos nemjött be a tippen, az ugyanis az lett volna, hogy néha előfordul, hogy nem tudja elindítani a moduljait és a legalsó sorban az van kiírva, hogy inicializálás...Ilyenkor látszólag működik csak, de a valóságban nem mennek egyes modulok és akkor persze, hogy átjáróházzá változik a rendszer, főleg ilyen veszélyes oldalak esetében. Nálad azonban "minden rendszer aktív és fut" található... :(((

Milyen OS alatt futtatod?
Megnézted, hogy az adott OS tűzfala valóban ki lett kapcsolva?(a kettő nem szereti egymást)
Más ötletem nincs sajnos...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#972) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#971) üzenetére


frensys
tag

-Én a legnagyobb jóindulattal irom ide az igazságot és eszem ágában sincs hazudni.Azért irom mert a lényege az egésznek az volt,hogy 3 dolog helyett egyet használjak majda comodot ami minden ellen véd.És nem igaz amiket itt irtok hogy a comodot utána tettem fel miután sok crack oldalra mentem fel,olvassátok vissza mit irtam,lényege:

odáig avast+spyware doctor+zonealarm túzfal volt.Tökéletesen védett minden ellen,ha virust talált az avast mégis azt törölt,de csak a virust nem maga a fájlt,de az a kisebbik gondom,a másik gond az ami lényegesebb hogy a comnodo beengedi.Amikor avast+sp d.+zna.volt akkor lefutattam két online scannert is nod32ét és fsecureét és nulla ismétlem nulla kártecő és kémprogram volt a gépemen.Aztán gondoltam egyet leszedtem a 3 cuccot és egyet a comodot raktam fel.Ekkor csináltam vele több keresést is és nem talált semmit a gépen mit is talált volna.Utána mászkáltam itt ott oldalakon és lefutattam 2 nap múlva manuálisan a kersőjét és talált sok virust!Na ekkor elkezdtem gyanakodni miért lehet ez..rossz beállitások??áá nem..utánanéztem..minden alap és jól beállitva,szóval gyanakodásomként feltettem poénból a spyware doctort és talált rengeteg kémprogramot is!Na ekkor már nem stimmelt valami..És 1 hétig teszteltem és átenged igenis kémprogramot és virust a comodo sajnos.És tudom nincs 100 százalékos védelem de azért ez túlzás.pedig hidjétek el nem állitgattam nagyon semmit rajta,amit irtak róla azon hagytam alaptelepitési értéken.

na mialatt vitáztunk itt,lefutattam megint a keresőt manuálist,talált 2 db kártevőt..töröltettem a fájlt ugye..most megint lefutattam nulla kártevő,hurrá.Na eltelt 1 óra ezalatt mászkáltam crack meg külföldi holnapokon és megint lefutattam nemrég és megint talált 5 azaz 5 db kártevőt,ennyit erről..

:F

(#973) frensys válasza frensys (#972) üzenetére


frensys
tag

Amúgy igen kikapcsoltam persze az os tűzfalát mert akkor az érvényesül szerintem is..

(#974) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#973) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Azok a vírusos fájlok nem SÜTIK?(cookie)
Mert hogy az teljesen rendben van, ha Én is nekiállok valami után keresgélni és nem is megyek veszélyes oldalakra, akkor 1 óra keresgélés után, ha végignézetem a rendszerem, akkor nekem is ott figyel 30-40 "fertőzött" süti...(nyomkövető, meg klikk, meg stb)

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#975) Sdi válasza frensys (#973) üzenetére


Sdi
addikt

Ha ennyire nem vagy megelégedve a Comodo vírusírtójával, akkor használd simán a tűzfalát / az az egyik legjobb a világon / és mellé más biztonsági progikat / virnyakergetőnek pl. az általad is emlegetett Avastot /. Ebben az esetben visszatérhet a nyugalmad :)

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/ ..." Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül ". Inkább úgy táncolunk, ahogy Moszkva fütyül.

(#976) sinick


sinick
senior tag

Ha már itt tartunk én múlt héten szoptam be valamit a vadiújan telepített és konfigurált rendszterembe egy self-zipped keygenből (pedig minden keygen exébe belemászok - ha lehet -, hogy nem-e self-extracting exe-e és hogy tartalmaz(hat)-e valami kártevőt). A víruskregető nem jelezte, de tűzfal rákérdezett, hogy akarom-e indítani a b.exe-t én meg autoklikkeltem az engedélyezésre. A júzer hülye volt. Feltelepült vagy 6-8 trójai. Semmi sem találta meg és szedte le, maradt a kézi törölgetős módszer registry pucolással...

(Bocs, hogy kicsit sok lett a jómagyaros "eee")

(#977) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#974) üzenetére


frensys
tag

Irtam nagyon fentebb ezt is hogy ezek általában:win32 trójai és mailware,vagy trójaifélék,nem sütik..:-(

(#978) Fire/SOUL/CD válasza frensys (#977) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Akkor passzolom a kérdést, tippen sincs a megoldásra...

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#979) frensys válasza Fire/SOUL/CD (#978) üzenetére


frensys
tag

Már csak poénból teszem ezt:spyware doctor leirtott minden kémprogramot még jó hogy fentvan :) És utána lefutattam megint persze hogy semmit nem talált,na akkor most irány pár oldal tesztképpen.Itt ott crack oldalak és a comodo hallgat mint a siiir...a spyware doctor meg riaszt mint a vekker :)) egyből beakart jönni a rendszerbe 25 hijack meg trójai..átálitottam ugyanis valós védelemre mint régen,akkor is igy használtam,van egy ilyen hálás funckiója ugyanis hála istennek a spyware doctornak,és igy már bese engedi megakadályozza a kémprogramot és trójait,na szóval 25-ször nyomtam ott a riasztására és nem engedtem át a dolgokat, a comodo még mindig hallgat mint a siir...na mondom most tiszta a gépem,megint menkünk crack oldalakra szedni ezt azt össze,de kikapcsoltam a valósidejű védelmét a spyware doctornak,na most bizonyits comodo,ugyanazokon az oldalakon voltam ééés:

fél óra múlva lefutattam manuális keresőjét mert ugye mondanom se kell mindent beengedett ne jelzett egszer se és talált 33 kártákony cuccot.

Na? :W

(#980) blattida válasza frensys (#979) üzenetére


blattida
nagyúr

Várjál.
A comodon belül a vírusvédelem szintjét állítsd át valósidejűre az állapottartóról és jelöld be az archív fájlok vizsgálatát is, valamint a CIS konfigját is tedd proaktívra, ez fontos!
Az Alapbeállítás ilyen netes látogatási szokások mellett kevés!
Amúgy letöltés előtt és közben nem fog riasztani, csak akkor , ha aktív a kártevő, ez a cis sajátja.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#981) frensys válasza blattida (#980) üzenetére


frensys
tag

Jó.Beálitottam valósidejűre és az archivot is megkerestem és kipipáltam.Rendben.köszi

(#982) BigManus válasza frensys (#979) üzenetére


BigManus
addikt

Ezen a fórumon oda meg vissza lennénk a gyönyörtől azokért az oldal linkekért amiken járkálsz...
Tesztelnénk mi is a biztonsági programjainkat.
Tehát linkeket please!!!!!!

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#983) frensys válasza BigManus (#982) üzenetére


frensys
tag

laca026:már régen lerágott csont és már rég túlvagyunk e témán...ezredszerre is leirom:googleba elég csak beirnod hogy crack és kidob rengeteg oldalt,na ezeken járkálj és ennyi.Amúgy meg már azóta sokminden történt és a vége felé járunk a témának de sebaj.. :U

(#984) frensys válasza blattida (#980) üzenetére


frensys
tag

Blattida kösz mindent!Amúgy egy kérdés,ez csak az antivirus részére vonatkozik a kémprogram részére nem a valsidejű..?Na az lenne az igazi.. :))

(#985) BigManus válasza frensys (#983) üzenetére


BigManus
addikt

Nem úgy tűnik, hogy a vége felé tartanánk, de legyen úgy... Csak örülnék neki.
Mivel olyan öreg vagyok, hogy régészhez járok orvos helyett, hidd el tudom hol találni kártékony programokat és még a Google használatát is ismerem.
Én konkrét linkekre lettem volna kíváncsi, mert nem ugyanazokat szednénk össze, mint te.

Arra lettem volna kíváncsi, hogy az AVG megfogná-e ugyanazokat amiket a CIS állítólag nem.
Én is CIS-es voltam az AVG előtt.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#986) frensys válasza BigManus (#985) üzenetére


frensys
tag

szerintem megfogná..mert az avast és nod32 is megfogta már irtam ezt is fentebb.

(#987) BigManus válasza frensys (#986) üzenetére


BigManus
addikt

Tudom. Mert ÉN visszaolvasok...
De amilyen az adjonisten.
Te kategorikusan elzárkózol dolgok elöl, de cserében várod a segítséget.
Na off vége, nem kívánok részt venni ebben tovább.
További jó fórumozást nektek!

Tudod annyit mégsem értek, mivel visszaolvastam, hogy kocsisokat megszégyenítő szavakkal illetted a Comodot, de mégis itt kérsz segítséget a használatához.
Érzed az ellentmondást?

[ Szerkesztve ]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#988) frensys válasza BigManus (#987) üzenetére


frensys
tag

Igen,segitséget kérek mert szeretném ezt használni,de amig mindent átereszt semmi értelme,igy kaptam pár tanácsot itt és élek vele és köszönöm.

(#989) Fire/SOUL/CD


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy régebben(szeptember végéig kb) nem lehetett Comodo szoftverekkel találkozni a Softpedia-n. Akkor volt egy hír itt, hogy miért is, de akkor nem olvastam el, most meg már nincs meg.
Szóval tudja valaki, mi is volt az ok, amiért a Softpedia anno, eltávolította a Comodo termékeket?

Szerencsére a Comodo szoftverek újra feltűntek Softpedia-n(ennek örülök)... :C

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#990) blattida válasza Fire/SOUL/CD (#989) üzenetére


blattida
nagyúr

Az volt a gondjuk, hogy egy eszköztár telepítését is felajánlotta alapból, ami beépül a böngészőbe és a keresőszolgáltató(Ask.com) adware tartalmakkal is összefüggésbe hozható.
Jelenleg nincs változás a telepítőben, csak más lett az eszköztár neve, de az ask.com megmaradt...egymás között lejátszotta a softpedia és a comodo.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#991) Fire/SOUL/CD válasza Fire/SOUL/CD (#989) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Tárgytalan, találtam valamelyest "elfogadható" leírást, de jobban örültem volna az eredetinek...

mod
Kösz blattida! Közben elolvastam, amit lehetett...Nem semmi "adware"...ezen dőlt ki a bili... :N
Most már "trial"-ként vannak megjelölve, vagy "freeware"-ként...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#992) blattida válasza frensys (#981) üzenetére


blattida
nagyúr

Állítsd proaktívra a konfigot is, mert fontos, egy csomó részterület van, melyet csak így ellenőriz a cis, mondjuk így kapsz majd egy csomó riasztást és kérdést a defense+ modultól, de valamit valamiért...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#993) frensys válasza blattida (#992) üzenetére


frensys
tag

Köszi átállitottam,fentebb még kérdeztem hogy a kémprogramvédelmére is szolgál e a valós idejű beállitás,vagy esetleg a mostani amit irtál az teszi jobbá?

Köszi szépen!

(#994) blattida válasza frensys (#993) üzenetére


blattida
nagyúr

Minkét beállításbéli módosítás fokozza a spyware-ek elleni védelmet.

Mint már korábban is írtam, jelenleg csak az aktív kártevők ellen lép fel a védelme, azaz letöltheted őket, ami a hamarosan megjelenő négyes verzióban gyökeresen meg fog változni, mert kap egy viselkedés alapú blokkolót is, ami a meglátogatott weblapokat is ellenőrizni fogja és ha kártevőt észlel, megakadályozza a letöltését. :K

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#995) vv5204


vv5204
senior tag

Amikor az ember fia-lánya feltelepíti a CIS-t, megkérdez valami DNS-t, hogy akarjuk-e vagy sem. Mit jelent ez pontosan? Ha otthon (vezeték nélküli) routerrel van két gép össze kapcsolva okozhat-e problémát ha használjuk ezt a DNS-t?

(#996) blattida válasza vv5204 (#995) üzenetére


blattida
nagyúr

Lehet választani, hogy az ő Secure DNS szervereiket akarod e használni vagy sem. Ez annyit takar, hogy az egész bolygót behálózó szerverhálózatukat használod, melyek biztonságosabb és gyorsabb netezést biztosítanak.
Semmilyen hatással nincs az otthoni hálózatra, viszont az oldalak gyorsabban töltődnek be és az általuk ismert fertőzött kiszolgálóktól távol tart.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#997) vv5204 válasza blattida (#996) üzenetére


vv5204
senior tag

Telepítés után ezt valahol a menübe lehet ki-be kapcsolni?

(#998) blattida válasza vv5204 (#997) üzenetére


blattida
nagyúr

Egyelőre nem, csak a win hálózati beállításaiban tudod módosítani.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#999) Arki válasza vv5204 (#995) üzenetére


Arki
tag

Ezt a Secure DNS-t inkább mindenki felejtse el, akinek routere van otthon, mert annak használata mellett semmi értelme használni. Azt nem tudom - bár gondolom lehetséges -, hogy routernél az általuk adott IP címeket beállítva DNS szerverként az ISP mit szól, bár gondolom semmit, ua. eredmény, mintha gépnél használnád.
Rövidre zárva: modemesek hajrá, routereseknek felejtős (számítógépen beállítva).

Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg

(#1000) Arki válasza Fire/SOUL/CD (#989) üzenetére


Arki
tag

Ha jobban megfigyeled, átnevezték a szoftver minősítést "Ad-supported" -re (~tehát nem "adware"). Ennyi erővel amúgy törölhetnék pl. Irfanview-t, Adobe plugineket, számos ingyenes virnyákkergetőt, stb.
Az "Adware" minősítésbe a Comodo kötött bele, s egy ideig a Softpedia inkább eltávolította a Comodo termékeket, mint sem létrehozza ezt az "Ad-supported" kifejezést. Gondolom rájöttek, hogy nekik nagyobb ciki nem listázni Comodo termékeket, ezért csak megoldották idővel...

Korábban volt egy "Softpedia vs Comodo" szöveg is a neten, talán még most is, ez comodo fórumból való vita.

Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.