- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- intecpc: Megbízhatóság, minőség, megtakarítás – Itt az akciós HP nyomtató!
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Szia!
Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)
Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.
Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest