Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Szia!
Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)
Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.
Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Windows 11
- Kedvenc zene a mai napra
- Vírusirtó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Reklámokkal ugyan, de ingyenes lehet az Xbox Cloud Gaming
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3514, 92% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest