Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Eddig egy régi laptopon volt csak tesztüzemben a CentOS. De elérkezett az idő hogy élesben menjen.
    CentOS 7.x lenne
    Kérdésem az lenne felétek:

1., jobb a minimal install és aztán letölteni és beállítgatni amik kellenek, vagy a GUI-s a jobb? Bár tudom ez
    emberfüggő... Pár véleményre lennék kíváncsi.

2., az új gépemen -DELL Inspiron 7559- csak USB 3.0 port van. CentOS tudja kezelni -itt a telepítésre
    gondolok leginkább- volt bárkinek is gondja? Elvileg nem kellene...

3., Dual boot-os szeretném megcsinálni. Valaki tud ajánlani jó leírást és/vagy videót ehhez.

4., én script írásra ill. hasonló dolgokra Atom-ot használok. De ha pl.:
    /usr/share/applications -ben szeretnék
    módosítani ill.parancsikont készíteni nem tudok rámenteni pedig root joggal indítom el az alkalmazást
    valaki esetleg tudja mit kell még beállítani?

Köszönöm előre is!

1. nem nehéz minimalból se, ha az alapokkal tisztában vagy. De ha nem 10 éves a laptopod, akkor felesleges vele bajlódni. Felteszed dvd-ről aztán utána ami kell.

2. wifit és gpu-t nézd meg. A többinek mennie kell. usb 3 linux alatt volt először.

3. ökörszabály, hogy először win, utána linux. Annyi a centos-en, hogy az ntfs partíciót nem látja! epel tárolót add hozzá, utána ntfs-3g csomagot. Aztán én grub costumiserrel szoktam csinálni. Elindítod, rákerestetel a rendszerekere, mentés. készvagy.

4. mér ott csinálod? tedd át user mappába, jogot neki és ott akciózz. Arra van. Aztán majd kézzel betöltöd ahová kell.

Új hozzászólás Aktív témák