Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Sawyer-
tag
válasz #67688960 #24349 üzenetére
Na le is töltöttem, a régi driver-t pedig letöröltem, a Catalyst-ot is, minden AMD-s szoftverrel együtt!
Elindítottam az új driver telepítőjét, el is kezdett telepíteni, de csak valami HDMI Audio drivert telepített, semmi mást nem! Se VGA drivert se Catalyst-ot! Valami nagyon nem akarja hogy frissítsem azt a rohadt driver-t!
Megáll az eszem..... -
priti
addikt
dzsuvázás kézzel (már ha nem akarod újratenni a wint-):
1. Programok hozzáadása/elvétele a vezérlőpultban
2. Uninstall/eltávolítás Catalyst (Express Uninstall)
3. Újraindítod a gépet, bejelentkezel tök normálisan
4. Elindítasz egy Total Commander-t és beállítod, hogy látszanak a rejtett fájlok is.
Letörlöd az összes alábbi ATi/AMD fájlt és mappát a gépről:
5. A "C" meghajtón az “AMD” mappát
6. A “Program Data” mappán belül (ez amúgy rejtett) törlöd az összes ATi/AMD mappát
7. A "C"-n a Program Files mappából is törlöd az összes ATi/AMD mappát
8. A "C"-n a Program Files (x86) mappából is törlöd az összes ATi/AMD mappát
9. Bemész a "C" a “Users/Felhasználók” mappába
10. Tovább abba a mappába amilyen néven be vagy jelentkezve és ott be az “AppData” mappába (amúgy rejtett)
11. Itt végignézed a “Local”, “LocalLow” és “Roaming” mappákat egyesével és minden ATi/AMD mappát törölsz mindegyikből.
12. Visszamész a “Users/felhasználók” mappához és bemész a “Default” mappába (amúgy rejtett)
13. Ott be az “AppData” mappába (amúgy rejtett)
14. Itt is végignézed a “Local” és “Roaming” mappákat az összes ATi/AMD mappát kitörölve.
Ezt követően kitörlöd a regisztrációs adatbázisból a kulcsokat:
15.bezársz szépen minden ablakot és futó szarságot
16. Futtatás (win zászló gomb+"R" betű egyszerre) beírod “regedit” és indítod.
17. Clickelsz a “HKEY_CURRENT_USER”-re
18. Click a “Software”-re
19. innen törlöd az összes AMD és ATi mappát (nem kell a kulcsokkal szarozni a jobb oldalon)
20. utána clickelsz a “Wow6432Node”-ra
21. innen is letörlöd az “AMD” -t, vissza az elejére
22. Clickelsz a “HKEY_LOCAL_MACHINE”-ra
23. Azonbelül a “SOFTWARE” -re
24. Innen is minden AMD és ATi töröl
25. Clickelsz a “Wow6432Node” -ra
26. Innen is minden AMD és ATi töröl, vissza az elejére
27. Clickelsz a “HKEY_USERS” -re
28. Clickelsz a “.DEFAULT”-ra
29. Clickelsz a “Software”-re
30. Innen is törölsz minden AMD és ATi mappát
31. Clickelsz az “S-1-5-18” és hasonlókra
32. bemész a “Software” be és ahol találsz AMD ATI-t törlöd
33. mindegyikben
34. Clickelsz a “S-1-5-21-1632250243-966907716-928185508-1000” -ra
35. click a “Software” -re ott is
36. minden amd/ati töröl
37. bezárod a regeditet
38. újraindítod a gépet
39. telepíted a 13.9-est vagy ami tetszik.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
törölt tag
válasz -Sawyer- #24352 üzenetére
Hát ez szomorú, nem tudom mi van az amdnél hogy állandóan van valami gebasz a driverekkel.
Láttam egy oldalon hogy a 13.4-es driver csomagban konkrétan írják a kártyádat, bár lehet hogy az is csak elvileg jó.
A 13.4 leírásában is csak annyi van mint a 13.9-ben "AMD Mobility Radeon™ HD 7000M Series" szóval elvileg mindkettő jó.
A helyedben megpróbálnám, és ha nem jó akkor sorban visszafelé amíg jó nem lesz aztán addig hagynám a fenébe az újakat amíg újra nem pakolom a rendszert valami milatt. Itt vannak a régebbiek.
Már én is ezt csinálom egy ideje csak kiváncsi voltam és épp ráértem hogy megpróbáljam a 13.9-et, és volt is vele gondom.
Ami jó azt meg mindig jól elteszem magadnak és csak akkor törlöm ha már tutira leteszteltem az újabbat.[ Szerkesztve ]
-
-Sawyer-
tag
rámentem a letöltésre [link]
de csak ezt írja AMD Catalyst Control Center requires Microsoft .NET4 Framework. Windows Vista and Windows 7 users may need to install the Microsoft .NET4 Framework as a prerequisite to use Catalyst Control Center.
pedig már telepítettem!
-
törölt tag
válasz #67688960 #24356 üzenetére
nem írtad hogy milyen rendszert használsz, de ha jól láttam a release-ban akkor csak win7-ig van benne a driver szóval w8, és win8.1-hez nem, plusz 12.8-alatt csak 6900m-ig van ezért az már majd megint nem jó neked
van még 13.1-es csomagom, de abban nincs benne a tiéd, bár akkor két csomag volt ha jól emlékszem és a tiéd a másikban kell hogy legyen, olyanom meg nincs és az amd linkje nem jó
na találam neked egy 12.10-et elvileg ez jó a hd7000m szériához, aztán még a 12.9-ben reménykedhetsz ha találsz olyat valahol
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz -Sawyer- #24366 üzenetére
akkor fent van, és nem jön le?
programok és szolg. a vezérlőpultban, és ott az express all eltávolítás, és ha nem elég az új telepítővel is lehet leszedni ha talál valamit, az elvileg leszedi
"amd_cleanup_util_1.2.1.0.exe" régebben volt egy ilyen ha talász fönt valahol, minden amd dolgot leszed még a mappákat és a fájlokat is, én használom amióta megcsinálták
[ Szerkesztve ]
-
amd7870
tag
sziasztok!
bocsi hogy egy kicsit off topic
de milyen gaming monitort tudnátok ajánlani?
alap elvárások
-1ms válaszidő
-minimum 120Hz
-minimum 24colos legyenilletve egy Sapphire DH 7870 Ghz OC edition 2GB elbirna egy 3D-s monitort?
-
priti
addikt
válasz -Sawyer- #24367 üzenetére
Csak így leírva tűnik ez vészesnek, elkezded csinálni és max kettő perc+egy újraindításnyi idő. A driver sweeper nevű progi azt hiszem erre van kihegyezve, de egy ilyen használata esetén sosem tudod mit távolít el és ha olyat is, ami meg kéne, akkor az nem kellemes, ráadásul azt is mindig frissítik, mert nem csak AMD-hez akarják fejleszteni.
Azért írtam le ezt a sorrendet, mert 12.8-ról frissítettem 13 pont valamennyire és elkezdett ugrálni a kép flash-nél a böngészőben mondom WTF aztán, feltettem a 13.9-et és valami hibával összeomlott a CCC rögtön induláskor. Végigcsináltam amit írtam, feltettem újra a 13.9-et és no problem. Nekem mondjuk felment mindig minden, csak valami szemét bekavart, de az biztos, hogy valamit benéztek az AMD-nél, mert én azért nem user error miatt szívok. Jó pár ATI/AMD VGA-m volt már és úgy 3 évente előfordul hogy benéznek valamit és rendre amikor sok VGA kerül ki a piacra látszólag teljesen feleslegesen teljesítményben igen közel egymáshoz.Hardverlesen
-
Winnie The P
őstag
-
priti
addikt
válasz -Sawyer- #24374 üzenetére
Notinál lehet hogy csak a gyártó által módosított driver 100%-os? Így távokosban azt tudom mondani, hogy próbáld meg azt, hogy csak a drivert teszed fel. A 13.9 kicsomagol egy AMD mappát a cére, vezérlőpult=>eszközkezelőben videokártyák-at megnyitod jobb gomb a VGA-n driver frissítése és betallózod neki a C-n az AMD mappát, mint saját helyet ahol keresse a drivert hozzá. Akkor biztos felteszi. Ettől még CCC nem lesz persze, de legalább tudod használni a notit mindenre amíg nem találsz valami használható telepítőt. Nyilván innen nem tudhatom mi nem gúd nálad.
(#24373) Winnie The P
Akkor pláne nem értem, hogy miért nem integrálják az önkicsomagoló frissítésekbe, hogy bolodbiztos legyen.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Winnie The P
őstag
Azért az AMD-nél és korábban persze az ATI-nál is sűrűn-sűrűn elfordultak hibák a driver-el! Ez náluk lehet nagy feladat volna, plusz eggyel több hibalehetőség. Abból meg van így is!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
amd7870
tag
sziasztok!
bocsi hogy egy kicsit off topic
de milyen gaming monitort tudnátok ajánlani?
alap elvárások
-1ms válaszidő
-minimum 120Hz
-minimum 24colos legyen
illetve egy Sapphire DH 7870 Ghz OC edition 2GB elbirna egy 3D-s monitort? -
priti
addikt
válasz amd7870 #24378 üzenetére
(#24377) Winnie The P
Számtalanszor előfordult, hogy mindenki sírt, nálam meg semmi gond nem volt, szóval gyököt kell abból a "sűrű"-ből vonni. Egyáltalán nem rosszak a driverek, sőt. A CFX támogatás előtt le a kalappal, nagyon fincsi teljesítményeket ki lehet hozni közepes VGA-kkal is. Amikor nagyon sok típus játszik előfordul figyelmetlenség. No meg persze aki jót akar magának az egyébként is hozzon létre időnként egy teljes lemezképet, hogy legyen mentése, végtére is vírus is bekavarhat, nem csak egy VGA driver. Egyébként én utoljára akkor szívtam rendesen, amikor AMD-ről váltottam NV-re és onnan akartam visszaváltani AMD-re, na az NV kari után nem volt egy egyszerű menet. Jó, hozzá kell tegyem, hogy úgy adtam el a VGA-t hogy nem szedtem le a meghajtót.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz -Sawyer- #24380 üzenetére
mennem kell, de csak a driver-rel mennie kell a játékoknak. Szóval nézd át a telepített programok listájában, hogy eltávolítottál e tényleg minden AMD-t, ha nem akkor eltávolítás és indítsd újra a gépet, ha igen és most nem mennek a gémek perpill, akkor az eszközkezelőben jobb gomb a VGA-n eltávolítás, aztán tedd fel az AMD mappát betallózva a céről újra, de csak az eszközkezelőben a VGA-t semmi CCC telepítő, közben ne indítsd újra, mert a win induláskor szerintem felrak neked valami régit a VGA-nak. Ha az AMD mappában nem talál drivert a VGA-hoz akkor szerintem valami notigyártó által módosított meghajtó jó csak neked. Egyébként amit letöltöttél verziót annak a támogatott kártyái között szerepel a tiéd ugye? Gondolom azt csak megnézted...
Hardverlesen
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök átköltözni egy SSD-re az operációs rendszerrel. Asus HD 7950-DC2T-3GD5 kártyám van, és Win 7 64bites oprendszert használok. Ha letöltöm a 13.9-es revíziószámú drivert az AMD oldaláról, és azt telepítem fel a friss Win7-re nem lesz vele problémám? Mi a véleményetek erről a driverről? Jelenleg a 13.1-es drivert használom. Érdemes frissíteni erre? Van esetleg valami buktatója a 13.9-es drivernek? Rendesen működik?
Előre is köszi.
AMD Catalyst 13.9"Failure is always an option." Adam Savage
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Windows 8.1-hez mit tegyek fel ami működik is rendesen
Valami tipp? -
Winnie The P
őstag
Hála nekem sem volt eddig a driverrel komolyabb bajom, de azért ha ezt a topicot végignézed azért gond az akad rendesen.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
csabi0805
senior tag
válasz Winnie The P #24386 üzenetére
De melyik drivert,mert pl. amit felraktam azzal a Hitman Absolution egyik nap megy fullon a másik nap meg Low beállításokkal is szaggat.
Már írtam a kártyám topicjában is,ott azt írták,hogy driver hiba miatt nem emeli a videókártyám órajelét valószinüleg.
Ezért kérdeztem hogy mit ajánlottok... -
Winnie The P
őstag
válasz csabi0805 #24387 üzenetére
Tudni kéne milyen kártya, és milyen oprendszer van, mert ezek nélkül k@rva nehéz lesz!
-
csabi0805
senior tag
válasz Winnie The P #24388 üzenetére
Sapphire Hd 7790 Dual X Oc
Windwos 8.1 64 bit.
Elfelejtettem leírni bakker.
Bocsi. -
Winnie The P
őstag
válasz csabi0805 #24389 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt próbáltad-e már 13.11.Beta9.5.
-
csabi0805
senior tag
válasz Winnie The P #24390 üzenetére
Ezt raktam fel,most működik tökéletesen.
Leállítom mindjárt a gépet utánna megpróbálom,és kiderül hogy működni fog e akkor is.
Majd írok mindjárt,legalább a többiek is láthatják majd hogy mi újság van.
Már akit érint a dolog.[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz Gery0505 #24383 üzenetére
Miután tisztán (!) tehát a particionálatlan SSD-re (majd a telepítő létrehozza) feltetted a Windowst, elsőként az alaplap chipkészletének driverét tedd fel, utána az AHCI drivert. Ha ezek megvannak, szerintem tedd fel az ÖSSZES Windows update-et (az opcionálisakat is, onnan én a nyelvi packokat meg a toolbarokat szoktam csak kihagyni), és utána tedd fel a videokártya drivert. Szerintem így lesz a lehető legkevesebb problémád.
Számíts rá hogy a Win update nem fog minden frissitést egy menetben feltenni, 3-4 restart kelleni fog közötte (de majd úgyis szól).
Win7nél csak a computer ikonra jobbgomb, tulajdonságok, windows update, nem kell a windows update weboldalán matatni.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
wader99
újonc
sziasztok!
nekem olyan problémám van hogy nem indul el a CCC.Volt újra telepítve is és még így se.Egy esetben tudom csak beindítani hogyha minden egyes beindításnál feltelepítem.A legújabb driver van fennt.Mi lehet a probléma?Esetleg valaki járt már így? -
Pokesz007
senior tag
Látom,hogy megy a driver keresés rendesen.
Ati Mobility 5650 vs 4200 frissebb drivert tud valaki? Egyenlőre 12.4-es tudok csak használni,mert újabbnál fekete halált kapok.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Gery0505
aktív tag
válasz InfiniteReality #24394 üzenetére
Rendben köszi szépen a segítséget, megpróbálom így ahogy leírtad. Még a telepítés előtt szeretnék csinálni az alaplapon egy BIOS frissítést, mert mióta megvettem nem frissítettem. Aztán még olvasgatok egy kicsit az SSD-k lelki világáról, és aztán nekiugrok. Drukkolj, hogy sikerüljön.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
zannor
tag
Üdv!
Adott egy Asus 7790 DC2OC videókártya egy 5800K társaágában (Dual Graphics le van tiltva) Catalyst 13.9-el karöltve. A problémám az, hogy 3D terhelés alatt (pl.: 3D Mark 11) a magórajel nem hajlandó a 2D-s 300 Mhz-ről felugrani a gyári 1075 Mhz-re.
Mitől van ez? Találkozott már valaki a problémával? Miként lehet megoldani?
-
InfiniteReality
őstag
válasz Gery0505 #24397 üzenetére
Tedd be az SSD-t másodlagosként és frissits rajta firmware-t még a telepítés előtt.
Vannak SSD-k, amiken firmware-t frissitve elvesztik a tartalmukat (Kingstonoknál írják is), a Corsair ilyen szempontból "korszerűbb"http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest