Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
- 

gaben aktív tag Sziasztok! 
 Szükségem lenne egy timer-re. Egy olyanra, ami külön szálon fut, elindítom ,és ha megállítom kiírja ,hogy hány másodpercig ment. Van ilyen alapból a time-h-ban vagy valamiben? Mert egy időzítőt elindítok a start pontban majd egy idő után megállítom ,akkor a start és a végidő között eltelt időből ki tudpm számolni ,de ez sajnos nem jó, mert ugyanazon a szálon fut. Windows alatt hogyan tudok szélkezelni? Néztem a pthread.h -t ,de nekem úgy tűnik ,hogy unix/linux specifikus. Ötlet? Vagy esetleg más módszer?Köszönöm. 
- 

- 

gaben aktív tag Sziasztok! 
 Van egy kis problémám C-ben. Van egy eljásárom fordul(...) néven. A probléma az ,hogy mikor az eljárás lefut, akkor a "bal" paraméter értéke 0, a main()-ben amikor beállítom az értéke 1-re, utána pedig mikor kiíratom ,akkor megvan az 1. De amikor az eljárás hívódik ott 0 érékkel kapja meg ezt a paramétert. Miért? Nem értem...Így az if(...) ágba sem lép bele.
 Bemásolok egy kódrészletet(cska a lényeg):#include <math.h> 
 #include <stdio.h>int bal=0; 
 int jobb=0;
 int fordulasVolt=0;void balBeAllit(int x){ 
 bal=x;} void fordul(int fordulasVolt,int jobb,int bal,DeviceTag kerek2, DeviceTag kerek1){ printf("\nFORDULASBA LEPETT A VEZERLES"); 
 double start2=kerek2Start(kerek2);
 printf("\nKerek2 start erteke: %g", start2);printf("\nA BAL erteke: %d",bal); //bal értéke miért 0? 
 if(bal==1 && (servo_get_position(kerek2) >=start2-fordul90)) {
 printf("A feltételben benen vagyok");
 servo_set_position(kerek1,INFINITY);
 servo_set_position(kerek2,-INFINITY);
 fordulasVolt=1; //beállítása a változónak
 balBeAllit(0); //bal értékének nullázása
 }else 
 fordulasVolt=0;} int main(){ 
 while(1){
 if((gpsEllenoriz(gps).Z>=1.4 && gpsEllenoriz(gps).Z<=1.45 ) && (gpsEllenoriz(gps).X>=-9.0 && gpsEllenoriz(gps).X<=-8.9)){
 balBeAllit(1);
 printf("\nBal erteke gps-nel: %d",bal); //itt bal értéke 1
 fordul(fordulasVolt,bal,jobb,kerek2,kerek1); //eljárás hívásaprintf("\nBal erteke gps-nel: %d",bal); } 
 }return 0; 
 }Köszönöm a segítséget. 
- 

gaben aktív tag Hello! 
 Azt hogy tudom megoldani,hogy egy sima vektroból mondjuk törlöm a 3. elemet ill. egy mátrixnak mondjuk a középső sorát ?
- 

gaben aktív tag A szövegfájlban megkéne számolni pl: a 25-öt.Ezt hogy tehetném meg? 
 1-9-ig az ASCII kód alapján megtudnám,de a több jegyűeknek nem tudom az ASCII kódját.
 Ha meg csak a karaktere nézem akkor kiírja az összes olyat amiben van Pl: 5-re mint számra keresek kidobja a 15-öt is,stb..
 5let?
- 

gaben aktív tag Szaisztok! 
 Lenne egy .txt fájl,amiben soronként vannak adatok(több ezer sorban).Ezeket az adatokat kellene feldolgozni.
 Úgy gondoltam,hogy majd az fgets-el kiszedem soronként az adatokat,ezt beteszem egy tömbbe(ebbe mindig csak az aktuális sor adatai vannak),és utána,ezt besteszem egy másik tömbbe(ide gyűjtöm soronként az adatokat,egy nagy vektor lesz) ,tehát mindegyik soron végig megyek,és az összes adatot egy vektorba teszem.Majd ezen a vektoron végzem el a feldolgozást.De ne makar összejönni,az fgets,csak az utolsó sorral dolgozik.
 Próbáltam for ciklusba rakni,de így sem akar összejönni.Hogyan tudnám megoldani,hogy soronként megyek?Vagy lehet az egész elgondolás rossz? 
 Köszönöm a helpet.
 a Próbálkozás egy részlete:while(!feof(filep)){ 
 if (feof(filep)) break;for(i=0;i!='\n';i++){ fgets(sor,1000,filep); 
 }
 }
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1255U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech Laser egér - Multi Device K380 Bluetooth Billentyűzet- Logitech Bluetooth Audio Adapter
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- szinte új 14 hüvelykes MacBook Pro M4 512GB SSD space black asztrofekete Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest