- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Van néhány txt-fájlom, amelyeknek minden sorában az első 4 karaktert szeretném kitörölni.
Mi lenne ennek a legegyszerűbb módja?
1.) Milyen függvénnyel lenne a legjobb beolvastatni a szöveget? (soronként olvassa be, és tárolja el?vagy hogy?)
2.) Ezen belül a fájlok elérési útját hogyan adom meg?
3.) Hogyan születik meg a javított kimeneti fájl? -
SLD
tag
válasz
cellpeti #1095 üzenetére
Ha tudsz németül itt találhatsz néhány alap dolgot: C von A bis Z Openbook
Amúgy miért adnak olyat, amit még nem tanultál?
És ha tömbök nagyon nem mennek, akkor össze lehet hozni, for és if ciklusokkal egészen szépen. -
cellpeti
nagyúr
üdv,megint itt volnék.
lenne egy két kérdésem:
feladatom az,hogy egy 21x21 területen csillag karakterek felhasználásával jelenítsek meg egy keresztet a 11.sor és 11. oszlop feltöltésével, jelenítsem meg a főátlót(bal felső - jobb alsó), a mellékátló(jobb felső - bal alsó), majd egyszerre mindkettőt az az egy X-et! by Bauer Péter(SZIF)
-
kampi_
csendes tag
Sziasztok!
Megint lenne egy jó kérdésem. Hogyan tudom C-ben lekérdezni egy gép MAC címét? Van erre valami függvény, vagy nekem kell megcsinálni? Meg az is érdekelne, hogy ha van egy gép, ami ki van kapcsolva, de háló és táp rá van dugva, akkor le tudom-e kérdezni a MAC címét valahogyan?
Előre is köszi a segítséget!
kampi
-
sghc_toma
senior tag
kampi_ (#1074): bocs, hogy nem valaszoltam, nyaraltam, es a Vodafone-os mobilnettel nem jottek be az oldalon a hsz-ek..
Jester01 (#1088): az OpenProcess doksijaban le van irva, hogy NULL-t ad vissza hiba eseten, szoval ebben nincs semmi meglepo.. ami meglepo lehetne, hogy rossz handle-t jelezhet NULL es IVALID_HANDLE_VALUE is (fuggevnye valogatja), de ezen meg azert nem lepodunk meg, mert tudjuk, mennyire konzisztens a Win32 API
amugy azert letezik az IVALID_HANDLE_VALUE, mert egy par Win32 fv 16 bites elode -1-gyel tert vissza, es meg kellett orizni a kompatibilitast..
-
kampi_
csendes tag
Sziasztok!
Fennti progim működik úgy ahogy kell, de felmerült egy probléma. Win 2000 esetén mindig az utolsó process ablakát teszi aktívvá. Erre tudnátok valami megoldást, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy ne tegye mindig az utolsó processt aktívvá?
kampi
-
kampi_
csendes tag
válasz
Jester01 #1088 üzenetére
Hi!
Már rájöttem mi volt a baj! Ugye a fájl tartalma így nézett ki pl, hogy :
notepad
maspaint
notepadÉs az volt a gáz, hogy ugye a sor végén volt egy "\n". Na ezért indult el scak kettő. Levágtam a soremeléseket és már jó is. Hibátlanul megy. 13 processra próbáltam ki, és megy simán. Azért köszönöm a segítséget
Az rendben van hogy a hossza nulla, de hogy nézem meg egy sor hosszát?
fgets(tmp, sizeof tmp, appfile) == NULL . Erre gondolsz?És hogyan lehetne levágott egy sor? Gondolom ha nem férne bele a tmp-be,nem? De azért 16 Kb-ba már csak belefér minden
Köszi mégegyszer a segítséget!
kampi
-
Jester01
veterán
Ok, az OpenProcess tényleg NULL-t ad vissza (de hogy miért, azt csak a microsoft tudja).
Azt, hogy miért csak kettőt indít el, így ránézésre nem tudom. Tipp 2 dolog lehet: vagy nem megy bele a while-ba háromszor vagy nem sikerül elindítani a CreateProcess-sel. Debuggold és/vagy tegyél bele kiíratást no meg hibakezelést.Az üres sort elég egyszerű felismerni, mert a hossza nulla. A levágott sort meg az jelzi, hogy a végén nem soremelés van.
-
kampi_
csendes tag
válasz
Jester01 #1086 üzenetére
Hi!
Igen egyenlőre tényleg 3 processznak van helye, mert most csak tesztelem. De ettől függetlenül is, csak kettőt nyit meg! Az fgets előtt megnézem, hogy létezik-e fájl, és hogy üres-e? Azt tény, hogy azt nem tudom hogy lehet megnézni, hogy üres-e egy sor, vagy hogy az egész megvan-e, de ha te tudod, akkor elmondhatnád
Az OpenProcess elvileg NULL-t ad vissza. Legalábbis én azért gondolom, mert ha nem lenne NULL akkor nem teljesülne ez a feltétel : if (phandle==NULL) createproc(proc_data[i].proc_name,i,proc_data); De teljesül mert ha bezárom, akkor megnyitja megint a process-t, tehát teljesülnie kell,nem? A while(1) cilusbanpedig csak elfelejtettem átírni a current-et i-re.
De már kijavítottam. De ettől függetlenül azt nem mondtad meg, hogy miért csak kettő process nyílik meg és nem több?
Vagy ez lehet ezek a hibák miatt? A CloseHandle-es részt nem igazán értem hogy mire gondoltál. Sajnos ezeket a handleket meg a createprocess-t nem teljesen vágom, hogy hogyan műkődnek. Ezért is kértem segítséget
Kampi
-
Jester01
veterán
Hát ez sajnos elég szörnyűre sikerült
Amivel mindenképpen baj van:
* 3 processznek van helyed statikusan, és sehol nem ellenőrzöd nem lesz-e esetleg több
* az fgets-nél nem nézed nem üres sor jött-e illetve, hogy az egész sor megvan-e
* az OpenProcess nem NULL-t fog visszaadni, hanem INVALID_HANDLE_VALUE-t.
* a CloseHandle akkor is fut, ha a handle null (invalid)
* a while(1) ciklusban a "current" változó elmegy a végtelenbe (és nem is nulláról indul)A többi hiba ezekhez képest elhanyagolható.
-
kampi_
csendes tag
Sziasztok!
Az előző kérdéseimet már megoldottam, de most felmerült egy újabb. Szóval ugye egy olyan progit csinálok, ahol egy fájlban megadom a programok elérési útonalait, és a progi elindítja őket.Ha bezárom valamelyik általam megnyitott progit akkor pedig megnyitom újból. Most már minden szép és jó, viszont felmerült egy olyan probléma, hogy csa kettőt hajlandó megnyitni a program. Ez lehet a createprocess miatt? Itt a program is:
#include <windows.h>
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#define Buf_Size 16*1024
struct proc {
char proc_name[300];
int proc_id;
};
void file_exists(const char * filename);
void filempty(char * filename);
void createproc (char * str, int i, proc *);
int count(char * file);
struct proc proc_data[3];
int main ()
{
int i;
FILE *appfile;
char tmp[Buf_Size];
bool fute;
int current,ret,line;
current=0;
line=0;
file_exists("Application.txt");
filempty("Application.txt");
line = count("Application.txt");
//struct proc proc_data[line];
appfile = fopen("application.txt","r");
while ( fgets(tmp, sizeof tmp, appfile) != NULL )
{
createproc(tmp,current,proc_data);
current++;
}//while
fclose(appfile);
i=0;
while (1)
{
if (i==line) i=0;
current++;
Sleep(2000);
HANDLE phandle = OpenProcess(PROCESS_QUERY_INFORMATION | PROCESS_VM_READ, FALSE, proc_data[i].proc_id);
if (phandle==NULL) createproc(proc_data[i].proc_name,current,proc_data);
CloseHandle(phandle);
i++;
}//while
}//main
void createproc (char * str, int i,proc *proc_data)
{
STARTUPINFO StartInfo;
PROCESS_INFORMATION ProcInfo;
memset(&ProcInfo, 0, sizeof(ProcInfo));
memset(&StartInfo, 0 , sizeof(StartInfo));
StartInfo.cb = sizeof(StartInfo);
StartInfo.wShowWindow = SW_HIDE;
CreateProcess(NULL, str, NULL, NULL, false, 0, NULL, NULL, &StartInfo, &ProcInfo);
strcpy(proc_data[i].proc_name,str);
proc_data[i].proc_id = ProcInfo.dwProcessId;
CloseHandle(ProcInfo.hProcess);
CloseHandle(ProcInfo.hThread);
}//createprocHa valaki lát benne hibát legyen szíves szóljon, mert én nem találom, és fontos lenne! Vagy ha esetleg más megoldást tudtok mondani, amivel 2-nél több alkalmazást tudok megnyitni (ha esetleg a createprocess lenne a ludas) akkor jelezzétek!
Előre is köszönöm a segítséget!
kampi
-
Benmartin
senior tag
válasz
Elektromann #1066 üzenetére
Dev-Cpp-vel miért nem mentél sokra? Az általad beírt kódok bármelyike fordítható a Dev-Cpp compilerével.
Azért nincs a main előtt int, mert a C-ben van egy olyan szabály, hogy azok a függvények, amelyeknek nem definiálod a típusát alapból int-ek lesznek.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Black-core #1080 üzenetére
Dev-C++ és Code:
locks a két legegyszerűbb fejlesztői környezet. Amelyik tetszik azt válaszd.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Black-core #1078 üzenetére
Magyart neten nem tudok mutatni. Esetleg valami könyvet érdemes lenne megvenni. Computerbooks-nak vannak kifejetten kezdőknek szóló könyvei. Az nem probléma, hogy nem vágod az angolt. Én 13 évesen kezdtem szintén C-vel, angolul egyáltalán nem tudtam, egy netes angol-magyar szótárral hámoztam ki a mondatok értelmét. Nagyon lassan haladtam, de olyan 100-150 szót kellett ismerni és az informatikai szövegeket jól le tudtam fordítani. Ezt azért írom le, mert mindenképp angolul fogod megtalálni a legjobb forrásokat programozáshoz a neten. Illetve sok jó könyvet le sem fordítanak magyarra, mert mire kész lenne addigra elavul a könyv tartalma.
De Kernighan könyvét pl lefordították: [link]
-
skoda12
aktív tag
válasz
Black-core #1076 üzenetére
Kezdetnek ezt találtam: [link]
Ez nagyjából a C alapjain végig is visz. Ha mélyebben akarsz vele foglalkozni, akkor keress rá Kernighan nevére, ő írt egy nagyon jó könyvet C-ről. -
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Bocsássatok meg biztos hogy nagyon sokan kérdezték tőletek,de nem volt erőm már végignézni a topikot,Csak egy kis segítség kéne.A programozásról tényleg semmi fogalmam nincs annyit tudok hogy több fajta nyelv van és egy pár játékot átírtam jegyzet tömbben ennyi sajna,de viszont nagyon érdekelne.Már egy pár hete olvasgatok a neten minden félét,és nem tudom hogy,hogy kezdjek neki?Amiket eddig olvastam ott 70 %ban ezt a nyelvet ajánlották.Letöltöttem egy pár könyvet is de sajna azok is kínainak tűntek így elsőre.A kérdésem az lenne hogy tudna e nekem valaki valami helyes irányt mutatni,hogy merre induljak?Mert én tényleg semmit nem tudok a programozásról.Köszi szépen és bocsi ha már sokan kérdezték! -
kampi_
csendes tag
Bocs, megint én.
Azt elfelejtettem megírni, hogy ha a handle==NULL mint ahogy mondtad, akkor újra megnyitnám a bezárt process-t, de soha nem lesz NULL.
Köszi a segítséget.
kampi
-
kampi_
csendes tag
válasz
sghc_toma #1069 üzenetére
Hi!
Köszönöm a sok segítséget, de ehhez én még kevés vagyok
Próbálkoztam a WaitForMultipleObjects , de az nem igazán jött össze. Úgyhogy maradtam a te megoldásodnál. Ami egyszerűbbnek tűnik, csak az a bajom, hogy nem tudom hogyan kell HANDLE-t kérni. Én így próbáltam:HANDLE handle;
handle = OpenProcess(READ_CONTROL, false, proc_data[1].proc_id);
De ha itt kiiratom a handle-t akkor csak valamilyen egyre növekvő számokat kapok vissza. Tudnál ebben segíteni?
Előre is köszönöm!
kampi
-
sghc_toma
senior tag
Udv!
CreateProcess-rol gondolom, hogy Win32 API-val dolgozol.. ha esetleg megsem, es mashol is van CreateProcess, akkor a hsz-em tobbi resze ignoralando
a CreateProcess az utolso parametereben egy PROCESS_INFORMATION-re mutato pointert ker, es ebben a strukturaban tobbek kozott visszaadja a process id-t.. egy ciklusban megprobalhatsz HANDLE-t kerni a process-hez az id alapjan az OpenProcess fv-el.. ha a HANDLE == NULL, akkor mar nem fut a processz.. (nemi kis sleep-et rakjal a ciklusba, kulonban felzabalja a procit) -
kampi_
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék csinálni, egy olyan programot, aminek az a lényege, hogy egy fájlból kiolvasom programok elérési útvonalait és megniytom azokat a programokat. Ha bezártam őket, akkor megnyitja megint. Odaáig eljutottam simán, hogy createprocess-el megnyitom a programokat, de hogyan tudom figyelni, hogy bezáródott-e? Tudnátok ebben segíteni?
(system függvény használata azért nem jó, mert az megvárja amíg bezáródik a megnyitott alkalmazás, és addig megáll a program. Nekem viszont pont az kellene, hogy egyszerre nyitok meg mindent, és ha akármelyik alkalmazást bezárom, akkor azt újraindítja)
kampi
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Elektromann #1066 üzenetére
Win32 alkalmazasnal alapbol az INT WINAPI WinMain(HINSTANCE, HINSTANCE, LPSTR, INT) a belepesi pont.. ilyened nem volt, ezert a linker nem is talalta..
-
Elektromann
csendes tag
válasz
skoda12 #1063 üzenetére
Így már sikerült, kösz a segítséget. Hozzáteszem, eddig a Win32 GUI project-el próbálkoztam.
Dev C++ --> ez is fenn van, de ezzel se mentem sokra. Most, hogy gygabor88 leírta, hogy hogy kell a CodeBlock-ba csinálni (alapból berakott egy példát), az alappéldából kiderül, hogy amit a letöltött C oktatóban találtam kódot, hibás. De igaz, hogy mivel rossz menüre mentem, a korábban beírt "Hello world!" program (Wikipédiáról néztem) se működött volna.
Alap példa:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>int main()
{
printf("Hello world!\n");
return 0;
}Oktató példa (hiányzik az "int" a "main" előtt):
#include <stdio.h>main()
{
printf(” Első C programom \n”);
} -
Benmartin
senior tag
válasz
Elektromann #1062 üzenetére
Szia!
VS-ben includeolni kell az "stdafx.h" fájlt, de kezdésnek tényleg nem ajánlott az az IDE, mint ahogy a Borland Turbo C-je sem, használj olyan IDE-t, amiben szabványos ANSI C fordító van: Dev-Cpp, ezzel egyidejűleg C++ és C kódot is tudsz fordítani, a fájl kiterjesztésétől függően.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Elektromann #1062 üzenetére
File->New->Project->Console Application
Itt megkérdezi, hogy mit hova pakoljon, meg hasonlók. Létre fog hozni egy forrásfájlt. Kitörlöd a tartalmát és beírod a kódod. -
Elektromann
csendes tag
Letöltöttem a Turbo C-t, de nem engedi telepíteni, Framework-ot kér, de a legújabb verzió van fenn. Csak a Visual Studio-val, vagy a CodeBlock-al kell megoldani, de az a gond, hogy nem tudom, hogy hozzak létre új projectet úgy, hogy ki is tudjam próbálni.
-
-
doc
nagyúr
válasz
Elektromann #1059 üzenetére
ugye sima konzolos alkalmazast valasztottal a projectnek?
a turbox meg nem a readme.exe, az, mint a neve is mutatja, csak a readme -
Elektromann
csendes tag
válasz
skoda12 #1057 üzenetére
Project-ben csináltam, a Win32 GUI Project-re mentem. A Build log részen (alol) ezt írta ki:
main.cpp
Linking executable: bin\Debug\Proba.exe
LIBCMT.lib(wincrt0.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup
bin\Debug\Proba.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Process terminated with status 1120 (0 minutes, 2 seconds)
2 errors, 0 warnings -
Elektromann
csendes tag
Letöltöttem a Turbo C-t, de nem értem, hogyhogy kell használni, amit el tudok indítani (telepítés után) README.exe fájlt, az csak egy hosszú angol nyelvű valami, és ott csak elolvasni tudom a szöveget, utána meg kilépni lehet. El lehet egyáltalán indítani?
-
skoda12
aktív tag
válasz
Elektromann #1055 üzenetére
Mi a hibaüzenet? Nálam hibátlanul fordul. Project-be tetted?
-
doc
nagyúr
válasz
Elektromann #1055 üzenetére
te csinalod rosszul...
szerintem elsore folosleges agyonbonyolitott IDE-ket hasznalni, kezdd sima parancssoros forditoval vagy valami egyszeruvel mint a TurboC, na ami annal egyszerubb az csalmondjuk rettento gagyi, de elindulashoz tokeletes, aztan kereshetsz valami hozzad kozelebb allot
-
Elektromann
csendes tag
Letöltöttem a progit, de most én csinálom rosszul vagy a kód a hibás?
Kód:
#include <stdio.h>int main(void)
{
printf("Hello world!\n");
return 0;
} -
skoda12
aktív tag
válasz
Elektromann #1053 üzenetére
Nincs most a gépemen VS, de valószínűleg az a baj, hogy csak a fájlt írtad meg, de nem szervezted project-be. File->New Project itt, amit létrehoz forrásfájlt, abba másold a saját kódod és Build.
De szerintem neked egy egyszerűbb IDE kellene először. Code:locks nevű progit töltsd le, és azzal tudsz kódot is szerkeszteni, meg lejön vele a fordítóprogram is.
-
Elektromann
csendes tag
A Build-ot megtaláltam, de sötét színben van (nem tudom használni). Nem tudsz esetleg egy olyan "fordító programot"?
-
skoda12
aktív tag
válasz
Elektromann #1051 üzenetére
Le kell fordítani a kódot egy fordítóval. VS 2008 menüjében valami olyat keress, hogy Build talán a project menüponton belül van, ha jól emlékszem.
-
Elektromann
csendes tag
Szevasztok
Most kezdem a C-t tanulni, és már le is töltöttem a Visual Studio 2008-at (c++-t tud, de úgy tudom, abba is lehet C-vel), de emellett van Notepad++-om, ami szintén tud C-be programozni, de adódott egy problémám:
Elkészítek egy programot, de nem tudom, hogy nyissam meg exe-ként. Tudtok segíteni, hogy hogy kell az ilyet megnyitni? -
skoda12
aktív tag
Ennek működnie kell:
char* line = "25asifh 125 dfis df 25 25 25 dsojg 2525";
const char* pattern = "25";
char* tmp = line;
int count = 0;
do
{
tmp = strstr(tmp,pattern);
if(tmp)
{
char *ch1 = tmp;
char *ch2 = tmp;
ch1--;
ch2 = ch2 + strlen(pattern);
if(((*ch2) == ' ' || (*ch2) == '\0') && (ch1 < line || (*ch1) == ' '))
{
count++;
}
tmp = tmp + strlen(pattern);
}
}while(tmp); -
gaben
aktív tag
A szövegfájlban megkéne számolni pl: a 25-öt.Ezt hogy tehetném meg?
1-9-ig az ASCII kód alapján megtudnám,de a több jegyűeknek nem tudom az ASCII kódját.
Ha meg csak a karaktere nézem akkor kiírja az összes olyat amiben van Pl: 5-re mint számra keresek kidobja a 15-öt is,stb..
5let? -
gaben
aktív tag
Szaisztok!
Lenne egy .txt fájl,amiben soronként vannak adatok(több ezer sorban).Ezeket az adatokat kellene feldolgozni.
Úgy gondoltam,hogy majd az fgets-el kiszedem soronként az adatokat,ezt beteszem egy tömbbe(ebbe mindig csak az aktuális sor adatai vannak),és utána,ezt besteszem egy másik tömbbe(ide gyűjtöm soronként az adatokat,egy nagy vektor lesz) ,tehát mindegyik soron végig megyek,és az összes adatot egy vektorba teszem.Majd ezen a vektoron végzem el a feldolgozást.De ne makar összejönni,az fgets,csak az utolsó sorral dolgozik.
Próbáltam for ciklusba rakni,de így sem akar összejönni.Hogyan tudnám megoldani,hogy soronként megyek?Vagy lehet az egész elgondolás rossz?
Köszönöm a helpet.
a Próbálkozás egy részlete:while(!feof(filep)){
if (feof(filep)) break;for(i=0;i!='\n';i++){
fgets(sor,1000,filep);
}
} -
farki001
csendes tag
Sziasztok!
Nem sokára (ha felvesznek) kezdem a győrben a mérnökinfó szakot. S kicsit előre szeretnék tanulni hogy könnyebb dolgom legyen. Az előző hozzá szólásokból megvan milyen könyveket szerezzek be. Köszi. Tudnátok mondani valami fejlesztői környezetet amiben tudnék gyakorolni.
Előre is köszi.
-
kampi_
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Van egy gépnév mint pl:: computer1234 ebből szeretnék én egy olyat, hogy az utolsó 4 karakter ténylegesen int tipusú legyen ne char. Tudnátok ebben segíteni. Nekem sehogysem jön össze. Nagyon fontos lenne!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
ampi
-
sghc_toma
senior tag
en is igy latom.. Basic-kel, Pascal-lal kezdtem, es nagyon sokaig tartott, mire felnyilt a szemem, es megtanultam igazan hasznalni a C++ adta lehetosegeket..
gygabor88: Thinking In C++-t ezert szeretem nagyon; alaposan bemutatja a nyelvet, es mindezt jo peldaprogikon keresztul teszi..
-
Zwiebel
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
doc
nagyúr
válasz
skoda12 #1024 üzenetére
en forditva csinaltam, C utan jott a C++, aminek megvolt az a hatranya, hogy sokaig kevert C/C++ programokat irtam, nem hasznaltam ki igazan a nyelv adottsagait, mert a C-s megoldast mar ismertem, igy azt hasznaltam (pl. filekezelesnel, input/outputnal)
igazabol ha komolyan akar C++-szal foglalkozni, es "ahhoz valo" feladatokat csinalni (pl. gui, stb) akkor a C-s alap inkabb hatrany mint elony, nagyon mas gondolkodasmod kell a kettohoz -
skoda12
aktív tag
válasz
sghc_toma #1023 üzenetére
Anno C++ volt az első programnyelv, amit megtanultam, utána C. Akkor úgy éreztem gyorsabban eljutottam volna ugyanoda, ha C lett volna a kezdőnyelv, ezért ajánlottam így, de nyilván mindenkinek más az ideális. Stroustroup könyv is jó kezdőnek, ha mellette példakódokat is néz a netről minden témakörhöz. A többi könyvvel az a baj, hogy felszínesen átrohannak minden témán , aztán amikor az olvasó belenéz egy open source program forrásába, akkor nem érti, mert alapvető nyelvi elemeket nem ismertetett a könyv.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
skoda12 #1022 üzenetére
maganvelemeny kovetkezik, nem megkovezni erte
annyira nagyon nem ismerem a Stroustroup konyvet (referencianak hasznaltam parszor), de szerintem teljesen kezdonek nem a legmegfelelobb.. tul sok infot tartalmaz elsore.. szerintem sokkal jobban lehet tanulni egy olyan konyvbol, ami kisebb problemak megoldasan keresztul nyujt betekintest a nyelvbe.. amikor meg mar van egy ralatasod a dolgokra (es erdekel is a dolog), ugyis utananezel az apro finomsagoknak..azzal az altalanosan elfogadott nezettel sem ertek egyet, hogy eloszor C, aztan C++.. nem irom le, hogy miert, mert Bartosz Milewski nagyon jol leirja a C++ In Action cimu konyveben, es maximalisan egyetertek vele..
Meg egy konyv van, amit tudok ajanlani C++-hoz: Thinking In C++..
-
skoda12
aktív tag
válasz
Zwiebel #1021 üzenetére
C-hez könyv: Brian Kernighan & Dennis Ritchie A C programozási nyelv
C++ könyv: Bjarne Stroustroup A C++ programozási nyelvEzenkívül rengeteg más a témával kapcsolatos könyvet fogsz találni a boltokban, de mind hulladék. Ezt komolyan mondom. Elég ha a terjdelmeket összehasonlítjuk, már akkor is látszik. A lényeg, hogy ha ezen a vonalon akarsz elindulni, akkor először a C-s könyvet utána a C++ könyvet olvasd ki. Utóbbit nem árt többször is elolvasni. Már csak azért is ezeket vedd meg, mert ha később programozónak tanulsz, akkor egyetemen is ezekből kell majd tanulnod.
-
Zwiebel
tag
Sziasztok!
Programfejlesztést szeretnék tanulni , ehhez könyvet szeretnék venni és nem tudom , hogy melyikkel lehetne jobb programokat írni C-vel vagy C++-al? Játékokhoz melyik ésszerűbb? Melyiket könyebb tanulni?
És légyszíves ha tudtok ajánljatok nekem egy könyvet C-rő vagy C++-ról amelyik szerintetek egy kezdőnek ésszerűbb
és jobb progik
Előre is köszi!
Zwiebel
-
ArchElf
addikt
Nem akarom modani, de kicsit hibás is a program...
- Negatív számokra nem ír ki semmit (egy hibaüzenet azért elkélne)
- túl hosszú számokra hibát dob (puffer túlcsordulás miatt), ezt is illendő volna lekezelni
- az alábbi sor elé kell egy i = 0;
while(dec>=1000){
mert jelen helyzetben egymás mögé konkatenálja a sztringeket (amiből sok jó nem származik):test.exe 1 2 3
I III IIIIII
test.exe 1 5 7
I IV IVVIIAmúgy nagyvonalakban:
egesze fv: megnézi, hogy az n. argument egész számmá alakítható-e (az argumentum első része csak számokból áll-e)
atoi fv: string integer-ré varázsolása...
belső for ciklus: végigmegy az argumentumokon, kivonásos alapon "legyártja" római karakteres reprezentációt, kiírja a kimenetreAE
-
Iolé
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Lenne egy program, amit nem egészen értek, főleg utolsó rész nem tiszta. Esetleg valaki tudna egy kis kommentet írni hozzá, hogy hogyan működik, meg mikor mit csinál, nagyon fontos lenne!
Ez volta feladat: A parancs a parancs sorban egy decimális számot (vagy decimális számokszóközökkel elválasztott sorozatát) vár(ja), amely(ek)nek kiírja római
szám megfelelőjét az stdout-ra.
Hibásan megadott parancs esetén a programnak rövid diagnosztikai
üzenetben informálnia kell a felhasználót arról, hogy a parancsot
hogyan kell használni. A diagnosztikai üzenetet az stderr-re kell
küldeni.
És a program:
#include <stdio.h>int main(argc, argv)
int argc;
char *argv[];
{
int i = 0, x=0;
int dec;
char rom[50];
if(argc == 1){
fprintf(stderr, "Hianyzik a parameter!");
exit( 1 );
}for(x=1;x<argc;x++){
if(egesze(argv[x])){
dec = atoi(argv[x]);
}else{
fprintf(stderr, "A parameterlistaban nem megfelelo az egyik ertek!");
exit( 1 );
}while(dec>=1000){
dec -= 1000;
rom[i] = 'M';
i++;
}
if (dec>=900){
dec-=900;
rom[i] = 'C';
i++;
rom[i] = 'M';
i++;
}
if(dec>=500){
dec -= 500;
rom[i] = 'D';
i++;
}
if (dec>=400){
dec -= 400;
rom[i] = 'C';
i++;
rom[i] = 'D';
i++;
}
while(dec>=100){
dec = dec-100;
rom[i] = 'C';
i++;
}
if(dec>=90){
dec -= 90;
rom[i] = 'X';
i++;
rom[i] = 'C';
i++;
}
if(dec>=50){
dec -= 50;
rom[i] = 'L';
i++;
}
if(dec>=40){
dec -= 40;
rom[i] = 'X';
i++;
rom[i] = 'L';
i++;
}
while(dec>=10){
dec -= 10;
rom[i] ='X';
i++;
}
if(dec == 9){
rom[i] = 'I';
i++;
rom[i] = 'X';
i++;
}
else{
if(dec >= 5){
dec -= 5;
rom[i] = 'V';
i++;
}
if(dec == 4){
rom[i] = 'I';
i++;
rom[i] = 'V';
i++;
}
else{
while(dec > 0){
dec -= 1;
rom[i] = 'I';
i++;
}
}
}
rom[i]='\0';
printf(" %s", rom);
}
exit(0);
}int egesze(s)
char *s[];
{
int i=0, kezd;
while (s[i]==' ' || s[i]=='\n' || s[i]=='\t')++i;
if(s[i]=='+' || s[i]=='-')++i;
kezd=i;
while(s[i]>='0' && s[i]<='9')++i;
if(i==kezd || s[i]!=' ' && s[i]!='\t' && s[i]!='\n' && s [i]!=0) return 0;
else return 1;
}int atoi(s)
char s[];
{
int i, n;
n = 0;
for (i = 0; s[i] >= '0' && s[i] <= '9'; ++i)
n = 10 * n + (s[i] - '0');
return n;
} -
ArchElf
addikt
Mert amit írsz [for (int i = 1421; i <= 3; i=i-5)], azt azt jelenti:
Fusson a ciklus 1421 -től -5 ösével addig, amíg a ciklusváltozó kisebb vagy egyenlő, mint 3.
Mivel már kezdetben sem kisebb vagy egyenlő, mint három, bele sem ugrik a ciklusba... Amit te szeretnél (gondolom), az ez:for (int i = 1421; i >= 3; i=i-5)
{
cout << memblock[i];
}AE
-
vgergo
aktív tag
Mi ezzel a kóddal a gond?
for (int i = 1421; i <= 3; i=i-5)
{
cout << memblock[i];
}Az a bajom ezzel a kóddal, hogy nem ír ki semmit, miközben a memblock[i] minden i-re egy számot tárol.
Sőt még ez sem működik:
for (int i = 1421; i <= 3; i=i-5)
{
cout << i;
}Ez működik:
for (int i = 0; i < size; i++)
{
cout << memblock[i];
}size sokkal nagyobb, mint 1421
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Jester01
veterán
Na így már jobban hasonlít, bár a feladatkiírás szerint minden szót pontosan egy szóköz választ el egymástól, te meg mindenféle mást is elválasztójelnek tekintesz. Ez okozhat problémát.
De ami biztos rossz, hogy a fájl végén ha éppen soremelés után vagyunk (ami pedig szokás) akkor beszúrsz egy üres szót is a fába. Ettől eltekintve az általam használt tesztadatra jól működött.
-
blaces
tag
válasz
Jester01 #1010 üzenetére
ufff bocs
ez a feladat...
[I]Írj programot, amely parancssori argumentumként megkapja legfeljebb 10 szöveges állomány nevét, és lexikografikus sorrendben a szabványos kimenetre írja azokat a szavakat, amelyek az összes állományban előfordulnak! Minden szót csak egyszer kell kiírni, és a kis- és nagybetűket azonosként kell kezelni (azaz az "alma" és az "alMA" szavakat azonosnak kell tekinteni).
Az állományokban minden sor egy vagy több szót tartalmaz. A sorokat az újsor karakter (\n) zárja. A sorokban a szavak egyetlen szóköz karakterrel vannak elválasztva egymástól. Minden szó legfeljebb 50 karakter hosszú.
A program a szabványos kimeneten minden sorba egyetlen szót írjon! A kimeneten minden szó csupa kisbetűvel szerepeljen! Az implementációhoz használj bináris fát.[/I]
-
Jester01
veterán
Ez meg nem is hasonlít a feladatkiírásra. Eleve egész számokról van szó. A fa elemeknél nem is értem a mezőket. A két bejárást sehol nem látom, ahogy a kiírandó igen és nem szavakat sem. A beolvasás meg úgy látom tetszőleges számú fájlból akar olvasni és sehová nem ír, pedig a feladat szerint egy darab bemeneti és egy darab kimeneti fájl van.
Biztos, hogy ez a program ehhez a feladathoz tartozik?
-
blaces
tag
Közben a harmadikkal is foglalkozom... szinte egésznap, lehet a fáradtságtól nem tudok már oda figyelni rendesen.
Feladat:
[I]Írj programot, amely egy egész számokat tartalmazó szöveges állományból felépít egy bináris fát, és eldönti, hogy a fa inorder és preorder bejárásával ugyanazt a számsorozatot kapja-e! A számokat tartalmazó állomány nevét az első parancssori argumentumként kapja meg a program.A szöveges állomány soronként pontosan egy tízes számrendszerbeli egész számot tartalmaz. A sorokat az újsor karakter (\n) zárja. Az állományt az állomány vége (EOF) jelig kell olvasni.
A bináris fa felépítésében két szabályt kell figyelembe venni. Ha a beszúrandó szám nagyobb, mint az, amelyik a gyökérben van, akkor a gyökértől jobbra kerüljön, ha kisebb vagy egyenlő, akkor a gyökér bal oldalára. Azaz ez a fa nem bináris keresőfa.
A program járja be a fát inorder és preorder módon. Ha a két bejárás ugyanazt a számsorozatot adja eredményül, akkor a program a második parancssori argumentumként megkapott nevű állományba írja az "igen", különben a "nem" szót. [/I]
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
#include <ctype.h>
#define HAMIS 0
#define IGAZ (!HAMIS)
typedef struct faelem {
char *adat;
int szamlalas, input;
struct faelem *bal, *jobb;
} FA;
void beszuras(FA **gyok, char *adat, int fajlnev) {
if(*gyok == NULL) {
*gyok = (FA*)malloc(sizeof(FA));
(*gyok)->adat = (char*)malloc((strlen(adat)+1)*sizeof(char));
strcpy((*gyok)->adat, adat);
(*gyok)->szamlalas = 1;
(*gyok)->input = fajlnev;
(*gyok)->bal = (*gyok)->jobb = NULL;
} else if(strcmp((*gyok)->adat, adat) < 0) {
beszuras(&(*gyok)->jobb, adat , fajlnev);
} else if(strcmp((*gyok)->adat, adat) > 0) {
beszuras(&(*gyok)->bal, adat, fajlnev);
} else if((strcmp((*gyok)->adat, adat) == 0) && ((*gyok)->input != fajlnev)) {
(*gyok)->szamlalas++;
(*gyok)->input = fajlnev;
}
return;
}
void bejaras(FA *gyok, int n) {
if(gyok != NULL) {
bejaras(gyok->bal, n);
if(gyok->szamlalas == n) {
printf("%s\n",gyok->adat);
}
bejaras(gyok->jobb, n);
}
return;
}
void torles(FA *gyok) {
if(gyok != NULL) {
free(gyok->adat);
torles(gyok->bal);
torles(gyok->jobb);
free(gyok);
}
return;
}
int atugras(int ch) {
if(ch != (int)' ' && ch != (int)'\n' && ch != (int)'\r' &&
ch != (int)'\t' && ch != (int)'.' && ch != (int)',' && ch != (int)';' &&
ch != (int)EOF) {
return HAMIS;
}
return IGAZ;
}
char *memoriafoglalas(char *szo, int j) {
return (szo == NULL) ?
(char*)malloc(sizeof(char)) : (char*)realloc(szo,(j+1)*sizeof(char));
}
int main(int argc, char **argv) {
FILE **fp = NULL;
char *szo = NULL;
int ch;
FA *gyok = NULL;
int i, j;
if((fp = (FILE**)malloc((argc-1)*sizeof(FILE*)))==NULL)
exit(1);
for(i=1;i<argc;++i)
if((fp[i-1] = fopen(argv[i],"rt+"))==NULL)
exit(1);
for(i=1;i<argc;++i) {
j = 0;
while((ch = fgetc(fp[i-1]))) {
if((szo = memoriafoglalas(szo, j))==NULL)
exit(1);
if(atugras(ch) == HAMIS) {
szo[j++] = tolower(ch);
} else if(j > 0 || ch == (int)EOF) {
szo[j] = '\0';
beszuras(&gyok, szo, i-1);
free(szo);
szo = NULL;
j = 0;
if(ch == (int)EOF) {
break;
}
}
}
fclose(fp[i-1]);
}
free(fp);
bejaras(gyok, argc-1);
torles(gyok);
return 0;
}Ez lefordul, csak hibás kimenetet ad vissza
az egyetemi tesztelőn
-
blaces
tag
válasz
Jester01 #1006 üzenetére
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
#include <ctype.h>
#define IGAZ 1
#define HAMIS !IGAZ
typedef struct listaelem{
char szo[50];
struct listaelem *kov;
}LISTAELEM;
int abszolut(int a,int b)
{ int c;
c=(a-b)>=0 ? (a-b):(a-b)*(-1);
return c;
}
int keres(LISTAELEM *fej,char sz[])
{
LISTAELEM *seged;
for(seged=fej;seged;seged=seged->kov)
{
if(strcmp(sz,seged->szo)!=0)
return IGAZ;
}
return HAMIS;
}
LISTAELEM* beszur(LISTAELEM *fej,char szo[])
{
LISTAELEM *ujelem=(LISTAELEM*)malloc(sizeof(LISTAELEM));
strcpy(ujelem->szo,szo);
ujelem->kov=NULL;
if(!fej)
return ujelem;
else
{
LISTAELEM *seg=fej;
while(seg->kov)
seg=seg->kov;
seg->kov=ujelem;
}
return fej;
}
LISTAELEM* feldolgoz(FILE *f,LISTAELEM *fej)
{
char betu,sz[50];
int j,i=0;
int h=strlen(sz);
while( (betu=fgetc(f)) !=EOF)
{
if(betu==' ' || betu==',' || betu=='!' || betu=='?' || betu=='.' || betu=='\n')
{
if(h>2)
{
fej=beszur(fej,sz);
for(j=0;j<50;j++)
sz[j]='\0';
i=0;
}
}
else
{
sz[i]=tolower(betu);
i++;
}
}
return fej;
}
int gyak(LISTAELEM *fej,char sz[])
{
LISTAELEM *seg;
int gyakorisag=0;
for(seg=fej;seg;seg=seg->kov)
{
if(strcmp(seg->szo,sz)==0)
gyakorisag++;
}
return gyakorisag;
}
int main(int argc,char **argv)
{
FILE *f1,*f2;
LISTAELEM *fej1=NULL,*fej2=NULL,*fej3=NULL,*seged=NULL;
int gyak1,gyak2,szavak=0,n;
float hasonlosag=0,eredm;
f1=fopen(argv[1],"r");
f2=fopen(argv[2],"r");
fej1=feldolgoz(f1,fej1);
fej2=feldolgoz(f2,fej2);
for(seged=fej1;seged;seged=seged->kov)
{
if((n=keres(fej3,seged->szo))==0)
{
gyak1=gyak(fej1,seged->szo);
gyak2=gyak(fej2,seged->szo);
hasonlosag+=(abszolut(gyak1,gyak2))/(gyak1+gyak2);
szavak++;
}
}
for(seged=fej2;seged;seged=seged->kov)
{
if((n=keres(fej3,seged->szo))==0)
{
gyak1=gyak(fej1,seged->szo);
gyak2=gyak(fej2,seged->szo);
hasonlosag+=(abszolut(gyak1,gyak2))/(gyak1+gyak2);
szavak++;
}
}
eredm=hasonlosag/szavak;
printf("%.5f\n",eredm);
return 0;
}valgrind -v eredmények:
==3173== Memcheck, a memory error detector.
==3173== Copyright (C) 2002-2006, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==3173== Using LibVEX rev 1658, a library for dynamic binary translation.
==3173== Copyright (C) 2004-2006, and GNU GPL'd, by OpenWorks LLP.
==3173== Using valgrind-3.2.1-Debian, a dynamic binary instrumentation framework.
==3173== Copyright (C) 2000-2006, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==3173==
--3173-- Command line
--3173-- ./elso
--3173-- Startup, with flags:
--3173-- -v
--3173-- Contents of /proc/version:
--3173-- Linux version 2.6.18-6-xen-amd64 (Debian 2.6.18.dfsg.1-23etch1) (dannf@debian.org) (gcc version 4.1.2 20061115 (prerelease) (Debian 4.1.1-21)) #1 SMP Fri Dec 12 07:02:03 UTC 2008
--3173-- Arch and hwcaps: AMD64, amd64-sse2
--3173-- Valgrind library directory: /usr/lib/valgrind
--3173-- Reading syms from /home/izgatopasi/Prog1/3/1/elso (0x400000)
--3173-- Reading syms from /lib/ld-2.3.6.so (0x4000000)
--3173-- Reading debug info from /lib/ld-2.3.6.so...
--3173-- ... CRC mismatch (computed 1CBD6C2C wanted 509BB065)
--3173-- object doesn't have a symbol table
--3173-- Reading syms from /usr/lib/valgrind/amd64-linux/memcheck (0x38000000)
--3173-- object doesn't have a dynamic symbol table
--3173-- Reading suppressions file: /usr/lib/valgrind/default.supp
--3173-- Reading syms from /usr/lib/valgrind/amd64-linux/vgpreload_core.so (0x4918000)
--3173-- Reading syms from /usr/lib/valgrind/amd64-linux/vgpreload_memcheck.so (0x4A19000)
--3173-- Reading syms from /lib/libc-2.3.6.so (0x4B1F000)
--3173-- Reading debug info from /lib/libc-2.3.6.so...
--3173-- ... CRC mismatch (computed AD7708C1 wanted 5D81B887)
--3173-- object doesn't have a symbol table
--3173-- REDIR: 0x4B91980 (rindex) redirected to 0x4A1C450 (rindex)
--3173-- REDIR: 0x4B8D0F0 (malloc) redirected to 0x4A1B7D6 (malloc)
==3173== Syscall param open(filename) points to unaddressable byte(s)
==3173== at 0x4BDB152: open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B85F52: _IO_file_open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B8609B: _IO_file_fopen (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B7C053: (within /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4008B9: main (1_feladat.c:94)
==3173== Address 0x0 is not stack'd, malloc'd or (recently) free'd
--3173-- REDIR: 0x4B8B180 (free) redirected to 0x4A1B3E6 (free)
==3173==
==3173== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
==3173== at 0x400771: feldolgoz (1_feladat.c:53)
==3173== by 0x4008E3: main (1_feladat.c:96)
==3173==
==3173== Invalid read of size 2
==3173== at 0x4B82DE1: getc (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x400801: feldolgoz (1_feladat.c:54)
==3173==
==3173== Process terminating with default action of signal 11 (SIGSEGV)
==3173== Access not within mapped region at address 0x0
--3173-- REDIR: 0x4B92830 (memset) redirected to 0x4A1C960 (memset)
==3173==
==3173== ERROR SUMMARY: 6 errors from 3 contexts (suppressed: 8 from 1)
==3173==
==3173== 1 errors in context 1 of 3:
==3173== Invalid read of size 2
==3173==
==3173== 1 errors in context 2 of 3:
==3173== Syscall param open(filename) points to unaddressable byte(s)
==3173== at 0x4BDB152: open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B85F52: _IO_file_open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B8609B: _IO_file_fopen (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4B7C053: (within /lib/libc-2.3.6.so)
==3173== by 0x4008B9: main (1_feladat.c:94)
==3173==
==3173== 4 errors in context 3 of 3:
==3173== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
==3173== at 0x400771: feldolgoz (1_feladat.c:53)
--3173--
--3173-- supp: 8 Debian libc6 (2.3.x) stripped dynamic linker
==3173==
==3173== IN SUMMARY: 6 errors from 3 contexts (suppressed: 8 from 1)
==3173==
==3173== malloc/free: in use at exit: 0 bytes in 0 blocks.
==3173== malloc/free: 2 allocs, 2 frees, 1,136 bytes allocated.
==3173==
==3173== All heap blocks were freed -- no leaks are possible.
--3173-- memcheck: sanity checks: 0 cheap, 1 expensive
--3173-- memcheck: auxmaps: 0 auxmap entries (0k, 0M) in use
--3173-- memcheck: auxmaps: 0 searches, 0 comparisons
--3173-- memcheck: SMs: n_issued = 12 (192k, 0M)
--3173-- memcheck: SMs: n_deissued = 0 (0k, 0M)
--3173-- memcheck: SMs: max_noaccess = 524287 (8388592k, 8191M)
--3173-- memcheck: SMs: max_undefined = 0 (0k, 0M)
--3173-- memcheck: SMs: max_defined = 66 (1056k, 1M)
--3173-- memcheck: SMs: max_non_DSM = 12 (192k, 0M)
--3173-- memcheck: max sec V bit nodes: 0 (0k, 0M)
--3173-- memcheck: set_sec_vbits8 calls: 0 (new: 0, updates: 0)
--3173-- memcheck: max shadow mem size: 4336k, 4M
--3173-- translate: fast SP updates identified: 921 ( 86.7%)
--3173-- translate: generic_known SP updates identified: 90 ( 8.4%)
--3173-- translate: generic_unknown SP updates identified: 51 ( 4.8%)
--3173-- tt/tc: 2,648 tt lookups requiring 2,655 probes
--3173-- tt/tc: 2,648 fast-cache updates, 2 flushes
--3173-- transtab: new 1,324 (31,539 -> 556,589; ratio 176:10) [0 scs]
--3173-- transtab: dumped 0 (0 -> ??)
--3173-- transtab: discarded 0 (0 -> ??)
--3173-- scheduler: 23,425 jumps (bb entries).
--3173-- scheduler: 0/1,389 major/minor sched events.
--3173-- sanity: 1 cheap, 1 expensive checks.
--3173-- exectx: 30,011 lists, 15 contexts (avg 0 per list)
--3173-- exectx: 18 searches, 4 full compares (222 per 1000)
--3173-- exectx: 0 cmp2, 39 cmp4, 0 cmpAllvalgrind eredmény (simán csak valgrind [nev]):
==3298== Memcheck, a memory error detector.
==3298== Copyright (C) 2002-2006, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==3298== Using LibVEX rev 1658, a library for dynamic binary translation.
==3298== Copyright (C) 2004-2006, and GNU GPL'd, by OpenWorks LLP.
==3298== Using valgrind-3.2.1-Debian, a dynamic binary instrumentation framework.
==3298== Copyright (C) 2000-2006, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==3298== For more details, rerun with: -v
==3298==
==3298== Syscall param open(filename) points to unaddressable byte(s)
==3298== at 0x4BDB152: open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x4B85F52: _IO_file_open (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x4B8609B: _IO_file_fopen (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x4B7C053: (within /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x4008B9: main (1_feladat.c:94)
==3298== Address 0x0 is not stack'd, malloc'd or (recently) free'd
==3298==
==3298== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
==3298== at 0x400771: feldolgoz (1_feladat.c:53)
==3298== by 0x4008E3: main (1_feladat.c:96)
==3298==
==3298== Invalid read of size 2
==3298== at 0x4B82DE1: getc (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x400801: feldolgoz (1_feladat.c:54)
==3298== Address 0x0 is not stack'd, malloc'd or (recently) free'd
==3298==
==3298== Process terminating with default action of signal 11 (SIGSEGV)
==3298== Access not within mapped region at address 0x0
==3298== at 0x4B82DE1: getc (in /lib/libc-2.3.6.so)
==3298== by 0x400801: feldolgoz (1_feladat.c:54)
==3298==
==3298== ERROR SUMMARY: 6 errors from 3 contexts (suppressed: 8 from 1)
==3298== malloc/free: in use at exit: 0 bytes in 0 blocks.
==3298== malloc/free: 2 allocs, 2 frees, 1,136 bytes allocated.
==3298== For counts of detected errors, rerun with: -v
==3298== All heap blocks were freed -- no leaks are possible.
Szegmens hiba -
blaces
tag
válasz
Jester01 #1000 üzenetére
Ezeket modósítottam:
char betu,sz[50]={};
int j,i=0;
int h=strlen(sz);
while( (betu=fgetc(f)) !=EOF)
{
if(betu==' ' || betu==',' || betu=='!' || betu=='?' || betu=='.' || betu=='\n')
{
if(h>2)
{
fej=beszur(fej,sz);
for(j=0;j<50;j++)
sz[j]='\0';
i=0;
}HOgy kell a fejváltozót inicializálni? mert a jegyzetben nem találok róla leírást... Ezt hogy kell inicializálni?
a fordított while feltétel azt takarta, hogy ehelyett: while(!seg->kov) ezt használjam: while(seg->kov)
-
Hali!
Na megnéztem a "gyakorlatban". Valóban a CodeBlocks befordítja minden hiba nélkül, még csak warning sincs. Persze ez csak azt jelenti, hogy formailag helyes a kód, de tartalmilag nem.
Szerencsére kék halált nem dobott, de a hibajelentés küldése MS-nek, az befigyelt. Amellett, hogy javítod Jester01 kolléga válaszában található feltárt hibákat, azonkívűl gondoskodsz arról is, hogy ha egy program paraméterezve fut, akkor MINDEN ESETBEN ELLENŐRIZNI KELL A PARAMÉTEREK MEGLÉTÉT!Különben jön a kékhalaál, meg hibajelentés, meg szegmenshatár túllépés, meg még sok sok minden...
Fire.
-
válasz
kicsitomi88 #48 üzenetére
Regen en is igy gondoltam, de nem feltetlen szukseges a matektudas a programozashoz, ez a helyzet. Rengeteg programozasi feladat van, ahol az uzleti tudas joval fontosabb. (uzleti = domen specifikus)
Szerk.: bazz, beneztem a datumot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Netflix
- TV antenna és jelerősítés
- Vírusirtó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged