Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Melack #40453 üzenetére
Nekem 2 hónapja elb@szódott a gombja,mikor végzett a pohár tej megmelegítésével.Fizikailag a gomb beesett,és nem tudtam nyomást gyakorolni anyitószerkezetre.
No most egy pohár tejjel a mikróban nem tudom elvinni szervízbe( ) Így ki kellett operálni. Nem tudom észrevettétek -e,de a mikro hermetikusan zárt az ajtajánál. Egy igazi kaland volt kibalettoznom,hogy hogyan nyissam ki anélkül,hogy forgatnám vagy komolyabban mozgatnám az egészet.A végén persze sikerült megoldani,sőt újat adtak helyette (egy rossz gomb miatt!!! )
-
őstag
válasz wertigo1984 #40346 üzenetére
Így oldják meg az emberek,hogy biztos mindenkinek ugyanaz a vírus meglegyen a gépén. Így tutira senki se lesz egyedi az ismerettségi körből.
-
őstag
válasz MrSealRD #40115 üzenetére
Csak hogy tiszta vizet öntsek a pohárba magammal kapcsolatban,itt mi már ugyanarról beszélünk.
Hogy javítsam magmat,úgy nincs értelme a házasságnak,hogy "legyen" meghogy "minél leőbb legyen valakim,és akkor azt lestoppolom magamnak" ,stb. Ennek így nincs értelme,és nem is jelent valódi házasságot,nekem ilyen nem kell. Az emberek jórésze manapság eszerint házasodik.
Nekem a második verzió kell,aminek van tartalma,és valaminek a csúcsát,kiteljesedését jelképezi,amit dicsértem ,leírtam(és te is és érveltél is mellette),de ez nincs divatban manapság.
A környezetemre sem fogtam rá,csak rámutattam,hogy most főleg ezek mennek,1 éves (se) kapcsolatok után,ami azért szerintem elég meredek. -
őstag
válasz MrSealRD #40105 üzenetére
Nem lépek én sehova.
Én csak azt mondom,hogy a házasság intézménye mint olyan már nagyon elavult forma,és az emberek nincsenek tisztában a valódi jelentőségével sem (GabN reakciója szerintem jól tükrözi). Ráadásul a házasságok jókora százaléka végződik válással (ami a gyerekeket nagyon komolyan megviseli,bárki bármit állít) és családokat,emberéleteket tehet tönkre.
Azt nem tudtam,hogy milyen papírokat kell kitölteni ahoz,hogy a gyerek a nevemet viselhesse,de azt tudom,hogy nem csak házasságon keresztül lehet ezt elintézni.A minkétje és a hosszadalma már szerintem másodlagos.
Valamint az is beleillik a képbe,hogy a korosztályom elkezdett házasodni,meg "jegyesedni" a környezetemben,amit én eléggé humorosnak élek meg,mert ennek inkább ámokfutás szerű eredménye van,mintsem logikus és értelmes döntéssorozatok végeredménye(ami kéne legyen egy jegyesség és házasság)
Saint hsz-ére is ezért reagáltam így,mert az elmúlt években ahogy megismertem őt itt Ph-n ,még engem is mellbeütött a hír+ az előzőek amiket kifejtettem.
Én is fogok házasodni,de az lesz még 1-2 év(addigra talán önállóan tudok megélni,saját lábon állni,talán már munkahely is lesz,stb)
(#40108) Mercutio_ +1
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MrSealRD #40061 üzenetére
A gyereknek már miért kelene nyilatkoznom? Az én nevemet viseli,és részben én nevelem fel.Az ilyen kérdés nem merülne fel szerintem.
A család az öröklésbe nem fog beleszólni. Tudom hogy milyenek a családtagok ha örökségszagot éreznek,de ha ilyen eset történne,akkor ők először barátnőmnek adnak mindent,még azt is ami nem illeti. Ez specikó dolog,sok oka van ennek,nem fogom elmagyarázni.
Nem vagyok házasságellenes,nem azt mondtamhogy soha nem fogok megházasodni,de ha igen,akkor azt nem egy név miatt,pénz miatt,társadalmi rang miatt vagy bármi más miatt tenném. Egyszerűen csak azért,mert meglesz a lehetőségem rá és a szerelem csúcspontját elérhetem.
-
őstag
válasz DeFranco #39012 üzenetére
Rohadt nagy szívás. Ha csak egy él is közülük(kifejlett nőstény) akkor esélyed sincs. Hónapokig elvannak kaja nélkül,sőt minimális kajával is képesek fejlődni.
Én itthon tenyésztem a Csoki csótányt(orosz vagy erdei másnéven) ,szinte 0 odafigyeléssel szaporodnak mint a nyulak.És ez még a kevésbé ellenálló faj,mert amivel te találkoztál az valószínűleg a német csótány lesz. -
őstag
válasz Ace owner #37895 üzenetére
Ha nekem doboz kell,akkor végigjárom a kisboltokat a környéken. Pl CBA-nál mindig örülnek,ha elviszem a feles dobozaikat,de kaptam már dobozt piacon,butikokban is.
orichalcos: Postán biztosan kap ehhez hasonló méretű dobozt,de az már 1000ft feletti ár lesz.
Én multkor egy laptop méretű dobozt kerestem(kicsit nagyobbat kaptam a postán) az volt 1050ft.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Earl_Muttley #37881 üzenetére
Akkor te jelen esetben egy lovag vagy egy olyan világban,ahol nincsenek lovagok...nem szerencsés eset.
-
őstag
válasz bugizozi #37830 üzenetére
Írtam ,Rákoshegyi vagyok. Arra a környékre ahova költöznétek csak hébe-hóba járok,ha anyugalom a cél akkor tökéletes. Orvosi rendelők közel vannak,pár buszmegállónyira ott van Keresztúr,kvázi a 17. kerület dobogó szíve,boltok,bankok,piac, orvosi rendelők mind ott vannak.
A belváros azért annyira nem vészes ,sacc 1 órán belül bárhová eljutsz belvároson belül,a bkv közlekedés kiépített egészen az Örsig,külön buszsáv,stb ,szóval reggelente sincsen dugó.Óvoda/iskola dologban nem tudok segíteni,mert nem a környéken jártam suliba,és gyerekem sincs még.
-
őstag
válasz bugizozi #37821 üzenetére
17-es vagyok ( ) De rákoshegyi,az az utca eléggé kiesik nekem. Arrefele csak a Lidl és Auchan ismerős,mert arra járok ki busszal,szóval ennyi előnyét el tudom mondani,hogy bevásárlóközpontok közel vannak.
A krnyék gondolom olyan mint a többi utca,kertesházas,csendes,stb. -
őstag
válasz Balathruin #37226 üzenetére
Vereegyház-vác útvonal mindigis szörnyű volt,bármilyen kis időjárásváltozásra késnek ,vagy leállnak ajáratok. Már-már nevetséges.
-
őstag
Buék minden kedves fórumozónak a topikban!
-
őstag
válasz CoolBoy323 #36647 üzenetére
Majd ha ingyen osztogatják,akkor. Annyit amennyit kérnek érte nekem nem ér meg.
-
őstag
Ha már totyikjáték,akkor én inkább cod2-t favorizálom. Cs sose jött be.
-
őstag
Boldog karácsonyt a hajnaliaknak és a később felkelő nappaliaknak is!
-
őstag
válasz szab.tam #36354 üzenetére
Én körbejártam a témát annó,ami a dsub-ról való bekötést jelenti bármilyen analóg TV csatira (RCA,Scart,s-video) ,de egyik se működik. Ez a kábelfajta csak vásárlócsalogatásra való,vag all in wonder karikhoz.
Hasonló kategória az 1000-1500ft-os dsub-HDMI vagy dsub-display port kábelek,kuka az egész,mert analógról digitálisra csak aktív átalakítóval lehet,ami +25000ft legalább. -
őstag
-
őstag
válasz Earl_Muttley #36131 üzenetére
Akárhonnan is nézzük,racionálisan viselkedtél,sztem ez volt a legjobb kimenetel. Szóval ne tépelődj rajta.
-
őstag
válasz Earl_Muttley #36120 üzenetére
Hol,hogyan?
-
őstag
válasz Magnum_ #36058 üzenetére
Áhh ,aki neten próbálkozik az egyből felejtős nálam.csak azért,mert sztem ha az ember udvarolni akar,vagy találkozgatni ,akár csak "véletlenül" kkor az megoldhtó személyesen is. És úgy legalább szemtől szembe megy a bók,nem pedig bepötyögöm facebookon xy barátom ismerősének az ismerősének
-
őstag
válasz Magnum_ #36056 üzenetére
Nem is állítottam,hogy mind aranyosak és hibátlanok. Én is ismerek jópár meredek egyéniséget. De ha megnézed,vagy 16 éves kislányokat akarnak elcsípni,vagy valamilyen reménytelen üggyel kapcsolatban próbálják támogatni/vígasztalni egymást. Nem egyszer volt min röhögni a bnőmmel a témáikkal kapcsolatban. -
-
őstag
Nézd meg aberkit->aka. A Berkit->Berki Krisztián [link]
+1 DeFranconak,és az előzményeknek.
Az amit a mai korosztály felmutat az több mint nulla ezen a téren,mind nőben mind férfiban. Én 21 vagyok, van egy majdnem 6 éves kapcsolatom,és szerintem olyan jellegű boldogságot élek meg éppen,amit a korombeliek 0,1%-a.
Mindezt úgy,hogy üres a zsebem már hónapok óta.
Szóval a pénz önmagában nem meghatározó egy férfival kapcsolatban,viszont a pénzhez való viszonyulása(ahogy megkeresi,ahogy költi) sokkal inkább,és ezt a nők tudatosan vagy tudatalatt felmérik és mérlegelik. -
őstag
válasz aizen92 #32258 üzenetére
Nem fog menni,mert két különböző jelátvitelről beszélünk,analógról és digitálisról.
analógot vga és DVI tud
digitálisat pedig DVI ,hdmi,Dp, és a mini verzióik.
Ahhoz,hogy VGA-n hasznáhas hdmi-t egy úgynevezett aktív átalakítóra lenne szükséged,de ez a kábel kb 20k+. És akkor még nem is biztos,hogy működik.
-
őstag
válasz föccer #31695 üzenetére
8 körül olyan lakást,amibe nem kell komolyabban belenyúlni hogy lakható legyen ,nem fogsz találni.Főleg nem 2 szobásat.
Nem is beszélve róla,hogy ebben az időszakban az emberek inkább kiadják ingatlanaikat(egyetemistáknak) ,minthogy eladják,mert nagyon nem éri meg eladni.
-
őstag
Valakinek esetleg nincs meg az aranyember (the man with the golden touch) c könyv Jókaitól Angolul?
Megvásárolnám,fontos lenne! -
őstag
válasz macilaci78 #26289 üzenetére
Már értem mirôl beszélnek a többiek. Én is gratulálok.
-
őstag
válasz Magnum_ #25869 üzenetére
Előre szeretném jelezni,hogy családi pénzügyi gondok miatt nem biztos hogy el fogok menni. Már több mint két hónapja zűr van,én pedig annyi pénzt adok a családnak hogy a Bp bérletemet épphogy meg tudjam venni.
Ha 19-ig helyrejön a zűr,akkor viszont biztosan ott leszek. -
őstag
válasz B-L-A-C-K #24846 üzenetére
Hiszel a mondatoknak,az a baj.
Tegyük fel,hogy egy embertől kérek el 1000-et,majd költök el 970-et belőle,és adok neki vissza 20ft-ot.
Mennyivel tartozom még neki? 980ft-al
Miért? Mert 20-at már visszaadtamA 490-el te azért vagy bajban,mert hozzáadni akarod,nem pedig elvonni.Az előbb direkt ezért írtam le - és + jelekkel,hogy érthetőbb legyen,hogy van ami vagyon és van ami adósság.
Szóval az a szám,amit te 495-nek(990Ft) hiszel és "hol van az a 10ft" felháborodással reagálsz az valójában 490Ft(980Ft) lesz és nem kevesebb
Mert a jegy ára a szülők szemszögéből 980Ft lett,mert a gyerek kapzsi.
-
őstag
válasz föccer #24843 üzenetére
Én +1000Ft
Anyu -500Ft
Apu -500FtÉn 1000-970ft= +30Ft
Anyu= -500+10ft= -490Ft
Apu= -500+10ft= -490Ft
Ha én visszaadnám a 10Ft-ot akkor -485Ft-juk lenne mindkettőjüknek (ergó kettőjüknek összesen együtt tartoznék +970Ft-al,vagyis a jegy árával!De mivel nem adom vissza,ezért tartozom mindkettejüknek Összesen még +980ft-al.
Ennél jobban/másképpen nem tudom elmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz B-L-A-C-K #24832 üzenetére
Pont az a tízes,ami nálad marad,az nem maradhat nálad,hisz az nem a te pénzed.
szedjük részekre:
500+500=1000ft
1000ft-970=30ft
10+10+10ft=30ft
Eddig mindenki érti és követhető.
A 970ft-al van a baj!
Ennek a fele 485ftHa visszaadok tíz-tíz forintot,akkor 990ft-ot kértem el és 10ft maradt nálam.
990ft fele 495. Ezért van nálam 10Ft és szülöknél 2*495=990[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DeFranco #24751 üzenetére
Köszönöm ahangnemet,igyekszem tartani magam hozzá.
Pont ma beszéltem egy orvossal ennek kapcsán, és konkrétan azt mondta, hogy az itthoni csapvíz gyakorlatilag sterilnek tekinthető.
Most "csak" ezzel kapcsolatban tudnék írni,mert egy kis túlzást érzek benne.Én tartok itthon kaméleonokat,amiknek nem adhatok csapvizből inni (spricniből kell fröcskölni a növényeket és azok leveleiről isznak) mert elpusztulhatnak tőle.Egyszerűen nem ajánlott nekik adni,túl nagy a kockázat,emiatt kell külön ásványvizet vennem.
Megpróbáltam azt a módszert,hogy egy csobogóból tanuljanak meg inni,de azzal meg az a baj,hogy jórészt állóvíz(a többit meg leírtad).Azt viszont nem tudtam,hogy a mi ivóvizünket is ideig-óráig tárolják.El se tudnám képzelni,mekkora helyre van ehhez szükség,hol tudják ezt megoldani?
-
őstag
válasz DeFranco #24719 üzenetére
szerk: továbbra is kérdezem, mi az a rongyosra kezelő keminkália amivel chemtrailezik a pesti vizet, ellenben a kolozsvári nem is látta?
Mindaz,amit te és Qru is leírtatok.Azok mind olyan dolgok amik nem vízbe valók.
De őszintén,nem vagyok vízszakértő,rajtam ilyet nem tudsz bevasalni. Én saját tapasztalatból beszéltem,valamint egy régi emlékről föcikönyvben(vagy atlasz,nem tudom):
Ebből a képből indult ki köztem és tanár között diszkurzus a vízzel kapcsolatban,és jutottunk arra a konklúzióra,hogy a hegyi források vize minden bizonnyal tisztább,mint azoknak a nagy folyóknak a vize,ami pl fél Eu-n áthaladva végül eljut hozzánk és isszuk.Én józan paraszti ésszel gondolkodtam eddig,de ha szerinted ez nem így van,akkor nem osztom tovább az észt,még a végén valaki hisz nekem és mégjobban elásom magam.
Szerk:Ez vízöntözéses kép,de nagyon hasonló volt az ivóvizes is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DeFranco #24712 üzenetére
Ittál már ott vizet?Nem hinném.A hegyek és a sok forrás miatt egyértelmű,hogy nincs mit tisztítani a vízen,sőt...
Ezzel szemben a nagyvárosokban(Bp,Bucharest,Krakkó,vagy bármelyik más) messze rosszabb a víz,mert tisztítani kell,kezelni,azokkal amiket itt leírtatok.És ha egy olyan egyszerű dolgot mint a víz tisztítani kell,már rég rossz...én elhiszem hogy tizenötmillió magyar szívünkcsücske csabakirályfi, szeretem is Erdélyt meg az erdélyieket de ez erős.
Nem tudom ezt minek hoztad fel,én azért beszéltem konkrétan erről a két városról,mert ott van már tapasztalatom.De odaírtam most Krakkót,ami független a magyaroktól és a negatív oldalt képviseli vízügyileg,és ott is ittam már csapvizet,tehát nem a hasamra ütöttem. -
őstag
Nem osztom a véleményedet. a Budapesti csapvíz rongyosra van kezelve kemikáliákkal,aminek még az ízét is lehet érezni és rettenetesen káros az egészségre.
Menj el Erdély nagyobb városaiba(Kolozsvár,Vásárhely) és kóstolj ott vizet, utána nem fogod a Budapestit víznek nevezni. -
őstag
Sátorozni volt vlaahol valamelyikőtök?
Kellene egy kis szabadban eltölthető szabadidőtöltés márValamint valakinek esetleg hangszeres,vagy hagszerboltos ismerőse? Komolyzenével kapcsolatban kellene tanács,szóval nem rockzenész vagy basszusgitárost keresek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Gyerekek,mérföldő az életemben,életre keltem,lett facebookom.Persze kizárólag csak egyetem miatt kell,mert sehol máshol nem kapnék infót a történésekről a karon.Vicc.
-
őstag
Újra itt,én is szavaztam topictalira. Mostanság ritkán vagyok gép előtt,épp amikor erőm van rá,de a lényeget igyekszem követni.
-
őstag
válasz CoolBoy323 #22777 üzenetére
A Bosch menyire ajánlott?
Vagy azoknak csak az elektromos gépeik ajánlottak? Használtam egyszer makita fúrót,kb 4 órán át,forró volt mint a dög,már fogni is alig tudtam. Boschal hasonlót még nem éltem át(ugyancsak fúrót) -
őstag
válasz Mercutio_ #22111 üzenetére
Én még most is azt használom. Első okostelóm,de amikor vettem (2,5 éve ,fél év használat után) már nem is tudtam semmi okosságra se használni. Téglásítani meg nem akartam mert nem értek hozzá,így a mai napig a full bugos alaprendszerrel használom. Csak telefonálok,fényképezek és megnézem az órát,másra már nem is lehet használni.
Az alap programok annak rajta,és 20MB helyem van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest