Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
hi
mi a helyzet mostanában a sokadik tárgyfelvételekkel ?
ha történetesen az egyik tárgyamat idén sem tudnám abszolválni, és jövő félévben fel kellene vennem 4edjére is arra van módom, és jár e bármiféle szankcióval azonkívül hogy sokat kell érte fizetni ?
vagy ha neadj isten nincs rá mód akkor az mit jelent, eltanácsolást ? attól függetlenül hogy egyébként a krediteim és a többi tárgyam rendben van ? -
C^^
őstag
"Illetve utólag, hogy érzitek mennyire kellett vagy kellett volna még az iskolába jelentkezés előtt előzetesen felkészülni, matekból, programozásból, fizikából/elektróból?"
Nem jöttem kimondottan elit középiskolából, de azért a legalja sem volt. (Mondjuk most sok rosszat hallok róla.)
Utolsó évben jártam emelt matekra, de középszinten érettségiztem, ami a pontok miatt nem is volt baj. Akkor nem igazán ment az emelt tananyag, az egytemen viszont -sok gyakorlással, de- jól megértettem azt, amit tanítottak. Szerencsére tényleg jó a matek tanszék, hármas-négyesekkel végeztem a matek tárgyakat.
(Kivéve a valszámot, ami nem matek, de ebbe ne menjünk bele...)
Programozást tanultam, de Pascalt, ami nem OO nyelv, szóval nehéz volt szemléletet váltani. Alapvetően én úgy látom, hogy nagyon gyors a tempó az olyan embereknek, akik azelőtt még életükben nem programoztak.
Erősen ajánlott valamilyen OO nyelvvel ismerkedni, hogy kialakuljon a szemléletmód.Fizika: az az egy félév kvázi középiskolás fizika, némi bővítéssel, szívtunk vele, de ugyanakkor azért annyira nem kell megijedni attól sem.
Elektro: Nekem szerencsém volt, mert középsuliban már találkoztam sokmindennel, főleg a villanytan ment könnyebben.
A villanytan mondjuk könnyen tanulható, mert nagyon jószívű tanárok tartják.
A későbbi tárgyak, pl. elektro 2 oktatása jelenlegi formájában elég vicc, de ez megint egy másik kérdés.Amúgy nappalis vagyok.
-
AT 1 feladatban tud valaki segíteni? A holnapon található szakítós példatárban akadtam el az A csoport 4-es feladatánál (tehát valószínűleg még nem lehet olyan nehéz), de sehogy sem jön ki, már vagy egy órája ülök fölötte.
-
Laffer
csendes tag
válasz
raczger #4687 üzenetére
raczger:
Ugyanarra gondolunk?
Én az új feltételeknél a hallgatói szerződésre, illetve a keretszámok esetleges csökkenésére gondoltam (ami magával vonja, hogy az pontszámítás miatt az újraérettségizés lehetőségét).
A további fejleményekre kíváncsi lennék, meg esetleg a levelezésre is.
Te egyébként mennyire felkészülten vágtál neki a NIK-nek?
Más estisek is hasonló véleményen vannak?TheMarci, Jhonny06, warrior28, C^^:
Köszönöm a válaszokat, pont azért kérdeztem mert eddig a NIK valami olyan intézménykek tűnt, ahol még rendesen felkészülve is csak csodával határos módon lehet időben végezni.
Közületek van/volt olyan aki estin végezte?
Illetve utólag, hogy érzitek mennyire kellett vagy kellett volna még az iskolába jelentkezés előtt előzetesen felkészülni, matekból, programozásból, fizikából/elektróból? -
peter2222
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint akkor első évben távokt, majd levelezőn folytatom, ha végeztem a technikummal. Gondolom lehet ilyet, hogy távoktatásból levelezőbe "átiratkozni", bár nem biztos mert a távokt 8 féléves a levelező meg csak 7. A költségtérítéssel tisztában voltam, de jövőre szerintem már csak az lesz. Egyébként én is a matektól félek, meg a gazdasági tantárgyaktól.
De ha van itt a fórumon egy levelezős vill.mérnök, rá is kíváncsi lennék. -
-
törölt tag
hú mi topic!
Vannak még Nürnbergi kirándulások KVK-val? Eurocopter, automatika kiállítás stb.. ?
-
mepet
addikt
válasz
peter2222 #4688 üzenetére
Én levelezős vagyok, bár másik szakirányon. A tanítási napok csak hétköznap vannak, jellemzően sze-cs-p. Kb. havonta egyszer 3 egymás utáni nap. Ebben benne vannak a laborok is.
Ha jól tudom a távosoknak nem 4, hanem csak 3 alkalommal van tanítás félévente, akkor viszont több napot vannak egy huzamban. De ezt majd kifejti neked, aki távos...
Szerk: már ki is fejtette. -
Tomics
addikt
válasz
peter2222 #4688 üzenetére
Távon csak szombatonként kell bejárni (egy félévben 4-5 alkalom), a vizsgák is úgy vannak ütemezve hogy egy része szombaton van. Nyáron van egy hetes labor/gyakorlati foglalkozás amire be kell menni hétköznap.
Sok önszorgalom kell hozzá, mert amit leadnak az nagyon kevés. Gondolj bele, nappalin van matekból heti 3 óra előadás + 2 óra gyakorlati óra 12-13 hétig. Ez távon kimerül 4x3 órában, ledarálja a tanár aztán hozz belőle össze valamit. Szóval sokat kell vele otthon foglalkozni, hogy megértsd, de ehhez azért megvannak az anyagok (feladatgyűjtemény, DVD, neten fellelhető anyagok).
-
peter2222
csendes tag
Hali,
Jövőre szeretnék jelentkezni az OE-KVK automatizálásra, levelező vagy távoktatási tagozaton, erről még nem sikerült döntenem.
Ha valaki éppen tanul/hallgat ezen a szakon levelezve, attól szeretném megtudni, hogy hétköznap (pénteken is) be kell-e járni vagy csak hétvégén? Esetleg publikus órarendet hol találnék (távoktatásos is érdekel)?
Valamint mi a véleményetek a levelező vs. távoktatásról? Bármi érdekel...(Rólam annyit kell tudni, hogy még 1.5 évig járok elektronikai technikumba (tehát nappalin) és Budapesttől kb 80km-re lakok.)
-
raczger
őstag
Az új feltételeket tekintve igen, viszont, ha úgy ismerném az iskolát, mint most akkor biztosan nem. Ebben a félévben kritikán aluli húzásokat csinált az iskola, sorra szegve meg a TVSZ-t, ezekre pedig úgy reagáltak, hogy én vagyok a hülye... na persze.
Az egyik tárgyból már megint nincs egy darab vizsga sem meghirdetve, amire persze egy hete befizettem a 15.000Ft-ot, na most akkor hogy van ez?
A dékán helyettes és titkárja képtelen szöveget értelmezni, vagy csak direkt kerülik ki a kérdéseimre a válaszokat, a HÖK érdekvédelmise pedig nem az érdekeimet képviseli inkább csak kioktat és nem válaszol. Kedvem lenne ide mindenkinek bemásolni az eddigi levelezéseimet az iskolával, de az túl sok lenne, talán majd logoutra, személyes bejegyzésként felteszem. Tanácstalan vagyok, kiölték a kedvemet és motivációmat, képtelen vagyok most tanulni, de a munka is nehezebben megy, hogy folyton ezen jár az agyam. Nem akarom mégegyszer feladni az egyetemet, nem rám vallanak ezek a dolgok, de lehet képtelen leszek, nem biztos, hogy ér ez ennyit. Most az a tervem, hogy jövő héten megpróbálok időpontot kérni, személyes beszélgetésre a dékántól, hogy felvázoljam neki a problémáimat, sérelmeimet. -
-
Imy
veterán
A Tavaszmező utcához közel hol van örzött fizetős parkoló? Tudom van valamerre, csak már nem emlékszek, és megyek oda vizsgázni, a kocsit szeretném biztonságban tudni...
Ha nem afizetős parkolóba, akkor melyik utcák mondhatóak biztonságosnak, ahol persze hely is van? -
murena2
csendes tag
Kedves Kandósok,
Szerném segítségetek kérni.Valakinek nincs meg véletlenül ÁMI-ból a Kálnay féle feladatsorból a 8-as feladat helyes megoldása? Életet mentene.
-
C^^
őstag
Azért úgy 2-3 féléve rendben van annyira a neptun, hogy nem kell a hajad kitépni egy tárgyfelvételnél.
Vizsgafelvétel teljesen oké, tárgyfelvételnél pedig azt tapasztaltam mostmár egy ideje, hogy lehet, hogy egy lekérdezés fut 20-25 másodpecig, de legalább ha már be vagy léptetve, nem dob ki."Mekkora az esély rá, hogy egy rendszeresen készülő (tehát zh-kra, gyakorlatokra bejáró) egyén a Neptun hibája miatt vagy mert olyan tanárhoz kerül csúszik egy-két félévet?"
Ha becsületesen készülsz, akkor elvégezhető időben. (Az elektro vonalba meg amúgy is bele van kalkulálva egy csúszás.Bár nem tudom, hogy az új tanterv szerint hogy néz ki az az ág.)
-
Jhonny06
veterán
Az első félévben oda kerülsz, ahova beosztanak, bár ott még nincsenek olyan tárgyak, ahol gázos a gyakvezető. Utána te veszed fel. Nekem még nem volt olyan, hogy a Neptun leterheltsége és a létszám miatt ne tudtam volna valamit felvenni. Illetve időpont tekintetében volt, de választottam egy másik napot, az nem olyan nagy kaland. Ha megfelelően készülsz, akkor nagy gond nem lehet, talán Csink és Bitay az, aki még ezt is ellensúlyozni tudja, de őket el lehet kerülni.
-
Laffer
csendes tag
válasz
Jhonny06 #4671 üzenetére
Az előző intézményben ahova jártam is gond volt a Neptunnal, de ott valamennyire ellensúlyozta, hogy kevesen jártunk oda, úgyhogy velem talán kétszer vagy háromszor fordult elő (4 év alatt), hogy jó lett volna egy időpont, de nem tudtam elmenni mert betelt az összes hely.
A tanárok esetén olyanra gondolok, hogy akikhez nem szabad menni, ott sokkal több időt kell áldozni a tárgyra, így más tárgyaktól veszi el a felkészülési időt, emiatt lehet hogy bebukod az egyébként teljesíthető tárgyat (is).
Mekkora az esély rá, hogy egy rendszeresen készülő (tehát zh-kra, gyakorlatokra bejáró) egyén a Neptun hibája miatt vagy mert olyan tanárhoz kerül csúszik egy-két félévet? -
Jhonny06
veterán
NIK-en konkrétan mondod a tárgyat és tudom mondani, hogy kihez ne vedd fel (kevés ilyen van amúgy, nem kell aggódni), de szerintem a többiek is.
Az előbb hozzászólással inkább azt akartam sugallni, hogy nem érdemes hiányozni a zh-ról amiatt, mert nincs kedved bemenni, vagy nem tudod az anyagot és ciki ott ülni úgy, hogy kb. semmit nem írsz a lapra, mert a félév végén nagyon összegyűlnek ezek és akkor rohangálni kell a gyakvezetőhöz, stb., ugyanez a gyakorlatról való hiányzásra (30%) is igaz. Mert itt szívhatod meg igazán, hogy valakit nem lehet elérni, nem válaszol az email-re és ez igaz a "jóindulatú" előadókra is sajnos, ha nagyon be vannak táblázva.
Az egy más dolog, hogy nem jól sikerült a félév és javítani akarsz, mert azt hivatalosan kiírják, itt általában nincs adminisztráció miatt szívás, mert ez nem ilyen kerülőutakon rohangálós dolog, mint a fentebb említett esetek.
A Neptun túlterheltsége sok egyetemre kiterjedő dolog, úgyhogy ezt nagyon nem lehet elkerülni.
-
Laffer
csendes tag
válasz
Jhonny06 #4659 üzenetére
Ennek kivitelezéséhez mennyire kell előzetesen felkészülni mielőtt jelentkezel az intézménybe?
Azt hogy véded ki, ha a gyakorlati órákon a nem megfelelő tanárhoz kerülsz?
Pár fórumot elolvasva mintha a Neptunnal is elég sok gond lenne a tárgyfelvételek, vizsgajelentkezések kapcsán. -
törölt tag
Lovassy Rita tanított valakit Digit 2-ből?
Nála mire lehet számítani vizsgán? -
Jhonny06
veterán
Amúgy ez az 55 kredit / 4 félév csak az államira vonatkozik, vagy a költségtérítésesre is? Mármint a hallgatói szerződés előtt kezdőknek.
-
Takuun
aktív tag
Valaki tud szolgálni lefényképezett vizsgalapokkal Integrált Irányítási Rendszerek témakörben?
OE RKK KÖM vagy KIP-es!
Vagy van valamilyen infója az küldjön PRIVÁTOT!!!!
Köszönöm!
-
-
Laffer
csendes tag
válasz
raczger #4656 üzenetére
Ha most az új feltételeknek megfelelően kellene jelentkezned az OE-NIK-re, megtennéd?
Azért kérdezem mert már van egy nem infós diplomám (fizetős, levelező), de szeretnék infós irányba továbblépni, 2011-ben gondolkodtam az esti OE-NIK-en, de akkor még nem volt hallgatói szerződés, plussz nem volt az a tervezet, hogy csak 10 000-en tanulhatnak ingyen.
Sajna egy iszonyú hulladék középiskolába jártam, így biztos, hogy újra kellene érettségiznem a bejutáshoz (még a 10 000-es tervezet előtt is ez lett volna a helyzet). Fizetősre nem tudok menni, úgyhogy csak az államilag támogatott jöhet szóba.
A hallgatói szerződés, a képzés nehézsége + újraérettségizés, illetve az esti tanrend mellett pont az egyik érv ami a jelentkezésem ellen szól az az egyes tanárok lenéző hangneme, "Leszarom" hozzáállása.
Ebből már volt részem az előző helyen is, nálunk a levelező képzésen 0, azaz nulla olyan óra volt amire megérte bejárni, mindent magadnak kellett összehoznod otthon (persze egyes tanárok megkövetelték az előadásokon való részvételt, tök fölöslegesen, mivel ha nem készültél fel akkor ott sem értetted meg, ha meg igen, akkor semmi újat nem tudott mondani).
Az OE-NIK-kel foglakozó fórumokat átböngészve itt is egyes óráknál hasonló a helyzet. -
raczger
őstag
válasz
gyenge47 #4653 üzenetére
Válaszolt a dékán-helyettes, pontosabban a titkárja. Elnézést sem kérnek, hogy 3 hónap után válaszoltak és enyhén szólva is nagyon felületesen vizsgálták meg az esetet, illetve olyan jelentkezőszámokat írtak le nekem az adott vizsgákkal kapcsolatban, hogy én csak lestem. Túl sok energiám megy el erre, nem biztos, hogy megéri...
-
oonam
újonc
hello,
tudna segíteni vki hogy melyik az a TB.FSZ.MOZI épület/terem/akármi?
köszi! -
raczger
őstag
válasz
gyenge47 #4648 üzenetére
Köszönöm a tippet, írtam neki, válaszolt. A válasz eléggé kioktató jellegű volt, illetve leírta, hogy jelentkezhettem volna előbb és mehettem volna az első vizsgaalkalomra, stb... Nem való a pozícióba, segíteni nem fog, az biztos.
Viszont, hogy álljon itt valami pozitív is, tegnap felhívott a TO-s, hogy nem akarom-e befizetni a vizsgakurzus díját, mert így nem tudok jelentkezni, stb, elmagyarázott mindent, én is elmondtam a helyzetemet, habár tudtam, hogy ő ezügyben nem tud tenni semmit. Azt mondta, hogyha befizetem, akkor mielőbb értesítsem őt, hogy minél előbb tudja újra engedélyezni a vizsgáim felvételét, nagyon rendes volt.
Dr. Molnár Andrást is felhívtam, azaz csak a titkárságot, hagytam neki üzenetet ott, hogy minél előbb válaszoljon az emailre, mert már így is késő. Én ennek az ügynek a végére mindenképp pontot akarok tenni, de most már szinte biztos, hogy majd megpróbálok találkozni személyes a dékánnal, mert kíváncsi vagyok már, hogy mit válaszolna, mivel mentegetőzne, miért kell fél évig elhúzni ezt.
Eltén amikor írtam a dékánnak levelet, nyár elején, ami szeptemberre vonatkozott, augusztus végén megjött a válasz, hogy engedélyezi azt, amit írtam, itt is valami hasonlót vártam volna, hogy a szeptemberi félév előtt válaszol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Napelem
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest