Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
amargo
addikt
Nem kötelező szép nagy agyatlansággal azt nézni, mekkora egyszeri összegbe kerül - ha drágának tartod, légy szíves, számold ki az egyszeri utazás költségét! Jééé, hogy pár forintra jön ki?
Nagyon nem kell számolgatni, ha jól tudom 150FT az 1x összeg, ha leutazod a teljes távoját a járatnak, ha csak 1megállót mész.
Ha pedig azt számolom, hogy a havi bérletből mennyire jön ki 1x utazás, akkor nálam 45ft környékén lenne -> ergó Nekem mindenképpen megéri
De még mindig nem értem 150/''45'' ft, ha 1, ha 11 megállót mész is. Én régebben és most se értem.. Vagy villamosra is van szakasz jegy és esetleg nem ismerem az összes jegyfajtát? -
luciferc
őstag
nos, az irodán mondták, hogy a számfelcserélés esetén tudják az ellenőrök, hogy nem kell pattogni, mert annak esélye, hogy az igazolványon és egy haverom igazolványa éppen két szám felcserélésében tér el, nos az minimális. tehát ilyenkor az ellenőrnek pusztán azt kell mondani, hogy ilyenkor máskor mi a teendő (bérletforgalmazó helyez javítás)
ja, és persze hogy peace, soha nem is volt nem peace, én sem szeretem a bliccelőket.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
nos, sajnos nem videóztam, de én láttam már bunkó ellenőrt, sőt velem is voltak taplók, mikor véletlenül felcseréltem 2 számot az igazolványszámban, és be akarta vonni a bérletet. nagy nehezen sikerült elérni, hogy ne tegye (bérletbemutatás), aztán persze (anélkül hogy pattogtam volna) az irodán maguktól elézést kértek, és mondták, hogy kissé túllőtt az ellenőr a célon.
-
Varga Csaba
aktív tag
-
luciferc
őstag
Mit rontottam el, hogy még sosem szidták az anyámat, nem rángattak, nem ütöttek meg? Nem bírom felfogni. Komolyan.
Ez szvsz kicsit demagógra sikerült. Akkor én meg mondhatom, hogy ''mit rontottam el, hogy még soha nem ütöttek le este, nem támadtak meg csöves suttyók és nem rámolták ki a lakásom? nem bírom felfogni. komolyan''. ez azokat, akikkel ezek megtörténtek nem hiszen hogy meghatja. -
czappa
aktív tag
''Mit rontottam el, hogy még sosem szidták az anyámat, nem rángattak, nem ütöttek meg? Nem bírom felfogni. Komolyan.''
Pontosan! Én max annyit engedtem meg magamnak (tinédzerként), hogy morgolódtam, amiért megint tőlem kérik a jegyet, hogy biztos csövesnek néznek, vagy vmi. És még ekkor sem szívóztak velem, még azt se mondták, hogy a munkájikat végzik - persze lehet h ennyire sem méltattak
Én úgy látom, hogy egyre értelmesebbek az ellenőrök, de még ha sötét barmok is lennének, ha van jegyed/bérleted nem fognak kötözködni, anyázni, ''fizikailag bántalmazni''.
Félreértés ne essék, nem fizet a bkv nekem h. népszerűsítsem, én engem is zavar, hogy koszosak a buszok, de azt nem szeretem, hogy az emberek egy része sportot űz abból, hogy ki tudja jobban lehordani a bkv-t.
ui.: üdv. mindenkinek most mennem kell, majd még visszanézek ide később. -
czappa
aktív tag
Én örülök, hogy így mindenki kénytelen jegyet venni, mert
1) irígy vagyok(ha már én megveszem vegye meg más is)
2) bízom benne, hogy így idővel nő a szinvonal, nem ritkulnak a járatok,stb
3) talán lesz járatsűrűség növelés, új járatok, stb
Azt viszont sajnálom aki minimál bért kap, mert akkor a fizetése 10%-a a havibérlet, ami azért elég gáz.
[Szerkesztve] -
Kain
senior tag
Én sokat bkvzem,60-40%-ban határoznám meg a bunkó/normális arányt a kallerek terén.
De h egy konkrét példát is mondjak,a bunkó esetre,1xer suliból hazafele jövet (estefele),egyik srácnak 4ünk-zül nem volt bérlete,mondtuk h ok leszállunk,h ne legyen probléma,úgy is már csak 2 megállóra voltunk,azt meg röhögve lesétálja az ember,de a kallerek valszeg vérszemet kaptak,azt hihették h egyikünknek sincs,és ügye 4 büntetés az már szép prémium,szal lelökdöstek minket,sőt az egyikük belénk is rúgott.Tény h nekünk se kellett több,de szép 3v4 es verekedés alakult ki.Mi nyertünk.Nem mondom h helyesen jártunk el,de te hagytad volna,h miközben engedelmeskedsz a törvénynek,leszállsz,de bunkója belédköt?
Engedelmeskedsz a törvénynek : tom már akkor kellett volna,mielőtt fölszállt a srác,vegyen jegyet,de ezt akkor se tartom helyes eljárásnak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
scang
senior tag
nagyközönség, kocsmai politizálás, pórnép
pontosan tudják ezt odafönnt.
erre építenek, és mennyire át lehet ba..ni az embereket, egy egész országot.
nekem már semmi bizalmam nincs egyik vezetőnk, vagy politikusunk iránt sem.
beleértve minden olyan helyet ahová a pénzünk folyik...
teljesen úgy érzem, hogy a saját és köreik meggazdagodása az elsődleges aztán jövünk mi valahol a sor végén.
de azért áljon már meg a menet, 20 milla egy jobban kereső emberke 10 éves fizetése. -
-
faster
nagyúr
Ezek a milliós jutalmak azért akkor is olyan ''izék'', nem tetszik senkinek, habár az biztos, hogy a BKV és úgy általában a tömegközlekedés soha az életben nem lesz nyereséges, az állam viszont nem ad elég pénzt a BKV-nak. Abban igazad van, hogy önmagában az a tény, hogy a BKV veszteséges, még nem minősíti Aba Botond munkáját.
[Szerkesztve] -
-
Andie
őstag
Kedves Sipi!
Jó, nem adódik teljesen össze, de kb azért ennyi. Kapok a példa kedvéért 100 ft-ot fizetésként (ennyibe kerülök a cégnek, ha magánvállalkozó lennék, ennyi számláznék neki + áfa). Ebből, mivel alkalmazott vagyok, ö nem adja ide mindet, hanem adózik 33%-ot (nem én találtam ki, a cég mondta). A maradék 67 ft-ot ideadja (papiron) bruttó fizetésnek. Node ezt még mindig nem kapom meg, mert összesen kb 45%-ot levon belöle állambácsi. TEhát jóindulattal 37 ft-ot kapok meg a 100 ft-omból. Akárhogyis, elszomoritó az arány, ugye Te is érzed?
A mossuk a gyereket - példádat nem értem, valszleg az értelmezőképességemmel lehet gond
Nyilván nem úgy gondoltam, hogy a Kiskunbivalybaxnai ember adója is a BKV-hoz jusson. Söt, nyilván, ha valaki nem tömegközlekedik, akkor jogosan kérdezheti, öt miért adóztatják olyanért, amit nem vesz igénybe? (Bár nem ez lenne az első ilyen jellegü adó, csak max máshogy hivnák, hogy ne köthessünk bele). De továbbra is azt vallom, hogy ezt meg kellene tudni oldani az adókból.
Magánbuszjáratokat nyilván azért nem érdemes inditani, mert a BKV és az állami társaságok már annyira kiterjesztették hatalmukat és befolyásukat, hogy igen nehéz lenne velük versenybe szállni, és ahogy mondod : ott az állami támogatás. Namármost, ha állitásod szerint a jegy felét az állam állja, akkor miért nem tudja a másik felét is? Ezt nem értem -
vjannus2
aktív tag
ezt mondom a te fejedből se lehet kiverni , hogy ki mit vitat te csak a loással jösz , talán 1golyoval lehetne kilönni a fejedből, hogy nem erről szól a topic de te nem érted csak ezt mondod
, én pl azt hangotatom , hogy a szolgáltatás milyenségén kéne változatani, csövik le a bkv-ról, tisztaság , közbinztonság a bkv területén legyen , és azért nem fizetek hogy meglopnak nálluk és még majdnem engem vernek meg bementem az akácfába és meg kérdeztem most mi legyen mirre ezt kaptam ez van következő!
, akkro igazán semmi jogod nincs 6000ft-ér csak annyi hogy várod mikor kerül 1 hónap 100 000ft-ba, mivel 4-6 reggel 7:30-8:00, és 1-2 járaton azt se veszed észre ha a gatyád lelopják amikor a tömegbe összenyomnak. Miért nem veszek és járok kocsival? , azért mert ha mindenki ezt csinálna akkor az utak 1 helybe állnának
, és mivel nincs más szolgáltató aki ezzel foglalkozik így nem tudok másikkal utazni, pedig ha ezek megváltoznának akkro többet is fizetnék.
-
luciferc
őstag
Hidd el, nem azért rosszak az utak, mert egyrészt hazaáruló, komcsi és illegitim kormány van hatalmon, akik direkt szét akarják verni az országot, és nem azért, mert mindet ellopják a mocskok (ami egyébként is lehetetlen lenne...), hanem egyszerűen ennyi jut.
Még akár ez is lehet. DE! ha így van, akkor jó lenne az illetékeseknek legalább néha kiállni és megmutatni, hogy nem folyik el a pénz komoly része. Gondolok itt pl Juszt autópályás kisfilmjeire. Akármennyire balfasz is Juszt, ezekben a filmekben konkrét cégeket vádol. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ha ezek a cégek (amik között van állami is) nem perelik be Jusztot, akkor azt én úgy tekintem, hogy elismerik a vádakat.
Szóval nem biztos, hogy olyan egyértelmű az, hogy nem lopnak el nagyon komoly pénzeket.
természetesen ez nem legitimálja a bliccelést, nem is arra írom. -
faster
nagyúr
Khm, ha a teljes fizudból lejön a munkáltató 33 százaléka, majd a maradék 45 százaléka, az nem 78 százalék... Kicsit olvass utána, nem összeadódik a százalék...
Ha jól tévedek, mindkettőnek ugyanaz a százalékalapja, tehát a bruttó jövedelem 33%-a megy be a munkáltatótól a nyugdíj illetve eü pénztárba, illetve a bruttó bérből vonják a munkavállalói részt, és ez az alapja az szja-nak is. -
atuci
őstag
''Tudod, sok helyen még az is működik, hogy a legnagyobb tumultusban csak elöl lehet a buszra felszállni... Ott az emberek előre beállnak valami sorfélébe, és szépen, egyesével felszállnak. A bérletet/jegyet _előre_ kikészítik, így nem vesznek el 5 percet _msok_ idejéből addig, amíg az előre ismert helyeken, ahol még be is mndják, hogy ellenőrzés van, tessék elővenni, bemutatja...''
pl Anglia, York, amit fentebb említettem.
És kifogástalanul működik. Az emberek ezt szokták meg, nincs hőzöngés, tulakodás. -
Kaoru
senior tag
szerintem pl ez egy értelmes megoldás lenne, de már csak azért is szeretném egyszer ezt úgy látni, h ez a bkvra milyen következménnyel lenne
''Sőt, a nem jogtiszta szoftverek használata is az - így már jó?'' Ezzel szerintem mindenki tisztában van, engem igazándiból az érdekelt volna, ha a ''piti'' jegybliccelésért egyesek 5 milkás csekkeket/börtönt javasolnának, vajon egy nagyobb mértékű/értékű lopásnak tekinthető szoftverkalózkodást/jogvédelem alatt álló dolgok reprodukálásáért milyen nagy hangerővel hangoztatnák a ''tolvaj, meglopsz mindnekit, fizesd meg x összegű büntetést, de úgy h belerokkanj'' c. hozzászólásaikat. És teljesen mind1, h egy 400e hufos adobe photoshopról, v csak egy dvd borítóról lenne szó. És hangsúlyoznám, engem nem az érdekel, h kinek milyen cucc van a gépén, csak azért hoztam és hozták fel mások, h érzékeltessék miről is beszélünk.
A gyakroltai oldaláról a sorompóknak/1 ajtónak. Nem tudom, h te jártál e már 7 és 8 között újpest központban, de 1x érdemes lenne megnézned mi folyik a piros 96os megállójában, v a ferenciek teréna 7esek megállójában. A jelenlegi körülmények között ez megvalósíthatatlan, h kultúráltan, tolongás és időveszteség nélkül működjön, sajnos ez Magyarország és nem Franciaország. Ha közvetlenül nem is a bkv, de közvetteten igenis ők (is) a felelősek a rendszertelen, kevés járat miatt (de ez hárítható az egész rossz budapesti közlekedési hálózatra). -
Obi-1
őstag
A sorompóknál szvsz inkább kifelé lesz tumultus, kivéve egy pár nagyon forgalmas beszállóhelyet (Deák tér). Befelé amúgysem olyan gázos, mert mögötted az egész aluljáró a sorbanállásra, de kifelé, a mozgólépcső és a sorompó közt nincs sok hely, a mozgólépcső meg okádja fel a népet.
Buszozás a nyugati nagyvárosokban nem mozgat akkora tömegeket, azért működhet az egyajtós módszer. A 7-es busz, a 4-6-os villamos helyett már rég metró kellene. -
vjannus2
aktív tag
Természetesen nem használhatok túlzott erőszakot, de hát
-igen erre gondoltam
Arra utalok, hogy úgy büntessék meg az embert hogy ne menjenek le a csövik + a zsebtolvajok, mert ha sokba van nem fognak ott lennivagy legalábbis annyira így tisztább lenne a járat és nem lenne akkora nyomor se mert kevesebb ember lenne
-én ekkor egyből vennék jegyet+bérletet
Na erre gondoltam, de ticsak a lyukasztásról beszéltek és nem mentek tovább -
vjannus2
aktív tag
Nem oda soha többet nem megyek ott megtehetem, de ne az én dolgom legyen már hogy a lopást hogy állítsák meg mert én nem kapok érte 1 fityinget se , amíg meglopnak és nuku tett mutogadhatod a bérletet élküldenek, és a csövis szarba vagy+ retekbe == ez szolgáltatás?, szerintem nem éppen korrekt , ha ők nem korrektek akkor én se leszek az
-
vjannus2
aktív tag
-
vjannus2
aktív tag
na ne nézz hülyének képzeld én is voltam kinn, mi több 10 ismi/rokon kinn él tudom mi van kinn, átlag infós:
800 000 /hó +lakás +kaja pénz +ruha pénz
felesége titkárnő
430 000-450 000 /hó +kaja pénz
1 250 000 mikor van 1 családba itt: 200 000 jobb estebe és akkro ehez képest nézd az árakat -
scang
senior tag
hali.
azért írom ezt neked mert többek közt te is írogatsz a poltopikba, és ott volt téma az adózás, de inkább faster-al vitáztunk erről. ezért ha nem neked kéne címeznem akkor bocs
nos ott szinte mindenki rajtam kivűl helyesnek tartotta az a felfogást, hogy minimálbérre vannak jelentve az emberek, mer a vállalkozó másképp nem tudna megélni, stb..., az eva is tuti.
nos a bkv-s helyzetben meg én tartom helyesnek, hogy nem veszek jegyet mert nem tudom megvenni. én szépen leadózom a fizumat, nem sumákolok, nem is tudnék. a 65k-es fizetésemből meg NEM telik jegyre meg bérletre, az a 6 ropi több mint 1 heti kajám. nem vagyok büszke, sőt elég gáznak tartom, de ez van.
1 busszal utazom a munkahelyemig és vissza, ezenkívül, ha belvárosba megyek ott jukassztok, metrón főleg. eddig ha elkapott ellenör kifizettem a helyszínit, ha nem volt nálam pénz leszáltam, de soha nem adtam oda okmányt.
ja, hogy nincs jegyem ne utazzak, akkor, hogy érek be a munkahelyre, induljak el hajnal 4-kor?lóf..szt.
nincs otthon kábeltévém, internetem, matávom, mobilt is csak ritkán töltöm, mert ni8ncs rá mani, ahogy a bérletre sincs. sajnálom. ha majd megfizetik a munkám, akkor lesz, és nyugisan utazok a bérletemmel.
az a szánalmas, hogy a kisemberen megpróbálnak mindent behajtani, minden egyes fillért kicsavarni, de ott fönnt csak úgy repkednek a milliok, milliárdok.
nembaj, utáljuk egymást, ti engem azért mert nem veszek bérletet, én azokat akik az adót sumákolják, mások az autósokat stb.. a lényeg, hogy legyen cirkusz, mert az kell a népnek. addig sem foglalkozunk azzal, hogy ki is lopja igazából el a pénzünket.
peace
ui. hozzáteszem, sosem ulök le a buszon , kivéve, ha eléggé üres, nem kritizálom a színvonalát, mert nem tartom jogosnak részemről
[Szerkesztve] -
-
Lortech
addikt
Ezzel nem voltam tisztában, de alapvetően egyetértettem enélkül is az okfejtéseddel.
Te a szolgáltató fejével gondolkozol, én meg mint utas, és felmerülhet bárkiben, bennem is, hogy miért fizetnék többet ''ugyanazért'' a szolgáltatásért, ha felteszem, hogy arányaiban ugyanannyira használom a tömegközlekedést, mint más városban használnám. Tehát pl Debrecenben is elmennék vele a munkahelyemre, meg itt is. -
luciferc
őstag
sok igazság van abban amit írsz, de ezzel nem értek egyet: Ha ezt veszed (hogy vagy tízszer több járat, építmény, ember, üzemanyag kell ide, mint Debrecenbe), akkor inkább az a furcsa, hogy a debreceni bérlet olyan drága.
Az, hogy hányszor több járat van, az nem jelent közvetlenül semmit az árakra vonatkozóan. Inkább az egy utas által havonta megtett km-ek száma lenne az érdekes, megfelelően korrigálva a járművek kihasználtságával, stb. szóval nem olyan egyértelmű ez. szvsz. Tud erről valaki valamit?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest