Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
vjannus2 #581 üzenetére
Ez a te adataidnál található:
Lakóhely
Budapest VIII. ker Klinikák metró megálló
Nem vagyok pesti... Erről ennyit
A pontos dátumot még mindíg nem voltál hajlandó elárulni!
A pillangókés a rugós késsel egyetemben a ''közbiztonságra különösen veszélyes eszközök közé tartozik''
Bővebben: link
Erről pedig aztán mesélhet a jóember, hogy rugós késsel keni a vajaskenyeret...
Ja és ha az annó volt 8 cm-es pengehosszra akartál volna utalni, hát én még nem láttam 7 cm-es pengéjű pillangót -
Racecam
nagyúr
válasz
vjannus2 #583 üzenetére
Kezdesz szétesni!
Utóljára reagálok a kis ''történetedre''.
''semmi kutatás nem volt bementünk az örsre ott volt csak sebek ürítése című eset , de azt mondta hogy csak ez a kés kaja miatt van amit az úton fogyaszt
Igen, és éppen evett, miközben ellenőrizte a jegyeket! Ez nagyon LOL!
''hányszor volt olyan hogy lefüstölt a fekete 40 és a garázsból küldtek (sasadiról 40-et pirost, de a tábla fekete )''
Előtte meg ezt írtad: Piros 40-es busz városháza megálló (éppen építkeznek itt ) 16:00-16:30 között szombati nap''
Most akkor ezek után, mi volt a piros, a busz?
''pláne nem hogy a topic amit indítottam a sipi féle emberek miatt eltolódott a másik irányba , na de mind1 megszoktam van belőlük igen sok , sajnálatomra .''
Pont arról beszélgetünk, főleg Sipi, amiről a topik szól. Azt elhiszem, hogy Te nem erre számítottál, hanem arra, hogy itt majd összegyűlnek a BKV-t fikázó lógósok, de ez most nem jött be. Csak számodra ''tolódott el'' rossz irányba a topik. -
Racecam
nagyúr
válasz
vjannus2 #580 üzenetére
Biztos voltam benne, hogy ezzel fogsz jönni!
Még a hazugságaidban is kiszámítható vagy.
Én itt lakom kb. 18 éve. Amióta nem jár hétvégenként a ''piros'' 40-es, még nem fordult elő, hogy a ''fekete'' helyett ez közlekedjen! Ráadásul az útvonaluk is egy kicsit különbözik, és más a buszok típusa is.
Egyszerűbb lett volna, az elején azt mondanod, én nem fizetek, mert nem akarok és kész! Akkor is meg lett volna a véleményem Rólad, de azok után, hogy a lopás mellet, még ''érveket'' is fel akarsz sorakoztatni, ráadásul ezek még köszönő viszonyban sincsenek az igazsággal, igy meg aztán ez a véleményem még tovább romlott. -
Racecam
nagyúr
válasz
vjannus2 #516 üzenetére
Még egy ''apróság'' a sztorival kapcsolatban.
Ha megjelentek a helyszínen a rendőrök, legalább is én így értettem, akkor miért nem pakoltatták ki az ellenőr zsebeit táskáját, egy ilyen gyanúra? Ha megtalálják nála a pillangókést, már bukta is a történetet, mivel Te nem tudhattad, hogy van nála, csak ha láttad. (Az meg elég gyenge érv lenne a bíróságon később, hogy csak eladásra kínálta fel, például. Feltételezve, de meg nem engedve, ha a bíróság mégis ''bedőlne'' nekik, akkor is, a BKV-tól biztosan elbocsajtják őket. Mondjuk ez elég sovány vígasz, Neked. )
Szóval nem kell ide térfigyelő, hamar rövidre zárható a történet, akkor is ha nincs.
Azzal meg ne is gyere, hogy a rendőrnek nincs joga átkutatni, megmotozni az ellenőrt, mivel ebben a helyzetben, bűncselkmény gyanúja áll fenn, és ilyenkor megteheti. (Sőt, még a lakásodba is bemehetnek és házkutatást is tarthatnak ebben az esetben.) De ezt Te biztosan tudod, hiszen már nemegyszer tanúlságot tettél róla, hogy milyen jól ismered a jogaidat, főleg ha arról van szó, hogy hogyan lehet visszaélni velük.
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
vjannus2 #559 üzenetére
És melyik szombat?? melyik évben??
Az egyik fórumtárs pedig rávilágított arra a nem figyelmen kívül hagyható tényre, hogy a gyors (piros) 40 autóbusz hétvégén nem közlekedik.
Egy pontos dátumot légyszíves...
Ja és a költségek:
Miután budapesti illetőségű vagy nem hiszem, hogy őrült mértékben megterhelné a költségvetésedet a bíróságra járás... Max legrosszabb esetben havi 5950 HUF és ezért szabadon utazhatsz a BKV járművein egy teljes hónapig...
Amennyiben munkaidőben történne a tárgyalás, az idézés bemutatása után köteles a munkaadó a tárgyaláson való megjelenést lehetővé tenni.
Téged ezért semmiféle hátrány nem érhet!!! -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
vjannus2 #523 üzenetére
Legalább azt meséld el, hogy mikor és hol történt..
Helyszín, dátum, óra , perc.
Mert szar lenne a Közrendvédelmisekhez úgy odaállni, hogy gyerekek az elmúlt év anyagát nyálazzátok már át lécci.
Ha ez megvan akkor talán kiderül a valóság...
Mert ez eddig szerintem (igen gyenge) mese habbal... -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #518 üzenetére
Még mindig nem tudom, mi a jó fenét akarsz tőlem... A lopást igenis lopásnak hívom. A csöveseket, szakadt trógereket utálom - és elég sokszot látom, hogy a biztonsági őrök kihajítják őket. (Csak tudod, ha a tömött metróra feljut, elég nehéz cscsforgalomban minden megállóban átnézni a kocsikat, van-e oda nem illő, embernek látszó tárgy a fedélzeten.)
Sőt, egyes retkes alakokat még a mozgólépcső tetején olyan durván küldenek el melegebb éghajlatra, hogy öröm nézni.
Úgyhogy most mi is a gond velem?!?
Sipi -
RedAnt
aktív tag
válasz
vjannus2 #518 üzenetére
Reszlet a BKV Rt. utazasi felteteleibol:
Díjmentesen utazhatnak
# A BKV Rt. járatain (kivéve a siklón és a libegőn) díjtalanul utazhatnak az Európai Unió tagállamainak 65. életévét betöltött állampolgárai, bármely személyazonosításra alkalmas igazolvány felmutatásával,
# a 65. életévük betöltésének napjától azok a külföldi állampolgárok, akik erre nemzetközi szerződés, illetve a szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvény alapján jogosultak, az erről szóló igazolás, illetve a ''Magyar Igazolvány'', vagy a ''Magyar Hozzátartozói Igazolvány'' felmutatásával;
# a hadköteles katonák, illetve a polgári szolgálatot teljesítő személyek (a jogosultságot körletelhagyási engedéllyel és katonaigazolvánnyal, illetve adatlappal és személyi igazolvánnyal kell igazolni);
# a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával rendelkező vak tagjai;
# igazolvánnyal rendelkező hadirokkantak és hadiözvegyek, illetve az igazolványban feltüntetett kísérőik;
# az országgyűlési képviselők, képviselői igazolványuk felmutatásával.
A gyermekek 6 éves korig, illetve általános iskolai tanulmányuk megkezdéséig - felnőtt kíséretében - díjtalanul utazhatnak, bármely személyi azonosításra alkalmas igazolvány (igazolás) felmutatásával. E korhatár felett jeggyel vagy tanulóbérlettel utazhatnak, amely csak érvényesített diákigazolvánnyal együtt jogosít utazásra.
Te melyik csoportba sorolod magadat??? -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #466 üzenetére
Jé, képzeld el, eljutottam a szövegértelmezés azon fokára, hogy tudja, mit jelent.
Ha te is eljutottál volna erre a szintre, feltűnhetett volna, hogy nem is írtam ám egy büdös hangot sem arról, hogy ez mit jelent.
Azt próbálom kifejteni, amit te is írsz, vagyis hogy ehhez nincs (még) joga az ellenőrnek. Stimmt? És ezután jött az az okfejtésem, ami, úgy tűnik, már sok, hogy felteszem, a BKV jogászai is tisztában vannak azzal, hogy nem tartóztthatnak fel az ellenőrök. Vagyis nem hiszem, hogy a BKV vezetése tudatosan törvénysértő eljárást akar indítani.
Vagyi szerintem ez a levél így, ebben a formában vagy nem igaz, vagy van benne egy kis csúsztatás (az írója valószínűleg kihagyott pár tényt belőle).
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #459 üzenetére
A levél többi agymosott demagóg baromságát pedig már ne is tekintsük - főleg, hogy jópár választ, felvilágosítást kaptál már ezekkel kapcsolatban...
Ja, mindjárt levezeted, hogy tulajdonképpen a BKV nyereséges, csak a vezetők sokmilliós (értsd: a BKV büdzséjében kerekítési hibának tűnő nagyságú) prémiuma elviszi, emiatt nyomorgunk mi...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #459 üzenetére
Bizony-bizony, nem engedik leszállni... Ott fognak keringeni a járművön, míg leszáll az éj, a busz beáll a remizbe, s mint egy töketlen akciófilmben, a sötét épületben hűlő buszon farkasszemet néz egymással az ellenőrök népes, és a magányos hősünk ''igazmagyarnemfizetekdögöljmegakurvaanyád'' csapata...
Te el is hiszed az ilyen dedós körleveleket, amelyek alapja egy durva csúsztatás vagy hazugság? A BKV is tudja, mihez van joga, nem vetted még észre? Gondolod, hiányzik nekik, hogy a napi _többmilliós_ utazóközönségből akár csak _egy_ is beperelje őket? Ugyanis ha igaz lenne, amit idenyomtál ebben a levélben, tutira pert nyerne mindenki. Kissé rámenne a gatyájuk is...
Sipi
[Szerkesztve] -
Kaoru
senior tag
válasz
vjannus2 #425 üzenetére
sajnos ezek az érvelések tényleg elég meddőek.
Aki biztosra akar menni az otthon marad. Aki pedig elmegy, az vagy otthon hagyja az íratait, vagy lánccal fűzi magához, telefonnal meg enm villog a buszon. Nem a te hibád, de ezért tényleg nem lehet felelőségre vonni a bkv-t. -
biga
őstag
válasz
vjannus2 #425 üzenetére
Te meg ha elolvastad volna (majdnem) mindenki más hozzászólását akkor észrevetted volna, hogy az, hogy a BKV területén kiraboltak nem jogosít fel arra, hogy a BKV szolgáltatásaid ellenszolgáltatás nélkül igénybe vedd. A te példáddal élve, ha nekem pl. Pesten feltörik az autómat, akkor többet nem fizetek parkolójegyet, súlyadót stb., hiszen az a szemét önkormányzat nem akadályozta meg, hogy feltörjék az autómat. Sőt szemét is van, tehát főleg!
Szerk.: Sipi megelőzött
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
-
biga
őstag
válasz
vjannus2 #422 üzenetére
Egyet értek veled nagyrészt, csakhogy tudod akárkit megkérdezel, ugyanezt fogja mondani. A szemét mégis ott van, a csövesek mégis ott vannak stb. Azt nem tudom, hogy ha mindenki ilyen szent, akkor hogy a fenébe kerül oda (Talán a gonosz BKV-sek hordják oda éjszaka, hogy szarul érezd magad).
A példákkal a te felvetésedre válaszoltam, és a jog-kötelesség helyzetét próbáltam vele levezetni, nem konkrét esetet mutattam be. És továbbra is mondom: ha a kötelességedet teljesítetted (pl. itt: vettél jegyet, te sem dobálod el a szemetet, nem mész el a problémás esetek mellett stb), akkor jogod van ahhoz, amit mondasz. De a sorrend szvsz fontos! -
Andie
őstag
válasz
vjannus2 #410 üzenetére
Igen, olvastam a hozzászólásaidat, és nagyrészt egyezik a véleményünk. A másik tábornak más a véleménye, bár érzésem szerint ők sem boldogok, hogy ennyit kell fizetniük tömegközlekedésre. Egyedül a megoldás és a fellépés milyensége különbözik. Azonban az a véleményem, hogy akkor sem szabadna személyeskedésbe átváltani, semmit nem utálok jobban, mint itt egymást anyázni és hüjézni, csak mert más állásponton van. Ugyanigy valakit nyiltan lopással vádolni, még ha úgyis van.
Node nemvagyok én hittéritö, meg apátok sem, hogy itt igét hirdessek, pusztán kérhetem, hogy a jövöben úgy osszuk meg egymás között a gondolatainkat, hogy az nem váltson át ''te hüje'', ''baromarcú'', ''veled nem lehet beszélgetni, mert annyi eszed sincs, mint egy gyerekhintalónak'' stilusba... (még ha úgyis van!) -
biga
őstag
válasz
vjannus2 #416 üzenetére
''a szolgáltatás milyenségén kéne változatani, csövik le a bkv-ról, tisztaság , közbinztonság a bkv területén legyen''
csöviket rugdosd le te (is) a BKV-röl, szemetet te se dobálj el (tudom, mikor beszélünk róla, akkor az aktuális érintett pont olyan, hogy még soha nem dobott el semmilyen szemetet at utcán stb), a közbiztonságra meg te is figyelj, pl. ne menj el szó mellett egy nyílvánvalóan a közbiztonságot sértő dolog mellett (ez jellemző emberi viselkedés mostanában kishazánk fővárosában).
Könnyű azt mondani, hogy én fizetek, nekem jogaim vannak, én nem csinálok semmit, majd más csinálja meg helyettem. Pedig pl. a szemetet nem a BKV csinálja, a közbiztonság ellen is harcol a BKV. Tipikus ''bár én is eldobom néha a csikket, papírfecnit stb, de akkor is milyen pofátlanság, hogy szemetes az utca''. Ennyit a jogok és kötelességek egymással való viszonyárol.... -
válasz
vjannus2 #298 üzenetére
Halihó!
Most közelítsük meg ezt a békávés dolgot egy kicsit másképp. Képzeld magad a BKV tulajdonosába és látni fogod, hogy a bliccelők miatt veszteséges a céged évek óta. Mit teszel ez ellen? Növeled a jegyek/bérletek árát eléggé horribilis módon, miközben nem tudsz tenni semmit annak érdekében, hogy növekedjen a BKV nívója, mert nincs rá keret, magyarul ördögi kör, vagy a 22-es... Viszont teljesen egyetértek azzal, hogy az ellenőrök meg azok a túliskolázott metróőrök degenerált és fasztalan módon bánnak az emberekkel... Na inkább az image-re kellene sztem rárakni, hogy ne egy penészesfejű büdös piroskarszalagos tróger szólítson a bandzsa szemével és a sárga fogaival, hogy a jegyeket vagy bérletet mutassam fel... és ha nem akkor megfogja a kezemet és hozzámér!!! Baaaah De Vikthor Tauren módra nyomott neki egy War Stompot és a stun effekt 5 mp-ig tartott....
Szóval BKV gotohell.... -
[amne]
senior tag
válasz
vjannus2 #318 üzenetére
Egy ekkora cégből lehetetlen kiszűrni a tolvaj, csöves, stb. egyéneket, képzeld el úgy a dolgot mintha holnaptól, nem akarnál szemetet látni Magyarország utcáin. Szép gondolat, de nincs annyi humánerőforrás, hogy kivitelezhető legyen.
Még tegnap fordult meg a fejemben, hogy nagymértékben csak, egy a füves polgári engedelmességi mozgalomhoz hasonló akcióval lehetne javítani a BKV helyzetén. Mindenki megvenné a jegyét, bérletét aki csak tudja, járműveken, megállókban nem szemetelnénk, szép lenne ez. Elmondom azt is miért lehetetlen egy ilyen. Nem lenne olyan divatos ez a mozgalom mint a füvezés, nem találna még így se megfelelő számú támogatóra.
MOD, #321-re: Szerinted ha minden zsebes venne bérletet, akkor az neki mekkora kiadás lenne, a bevételéhez képest. Egy darab lopásból fedezné egész hónapot. A hajléktalanoktól pedig el lehet venni azt a kevés segítséget is ami van nekik, gettóba is zárhatjuk őket akkor nem kell utazniuk, kérdés, hogy ez erkölcsileg elnézhető-e ebben a fenenagy szabadságban, és jogomvanmindenhez időszakban.
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
válasz
vjannus2 #310 üzenetére
Ahoz, hogy valakit kiraboljanak BKV-n, arra utaló magatartást is kell folytatni az esetek többségében. Tudom, én is telefonáltam már nagy értekű készülékkel, amit meglátott egy bizonyos csoport, akik kisebb dulakodás után meg is szerezték. Lassan 10 éve utazgatok egyedül BKV-n és ez volt az egyetlen ilyen eset. Tehát mielőtt meggyanúsítod Aba Botondot, hogy a kisemmizésed ellen nem tett semmit, érdemes a saját házad táján is körülnézned. Másrészt, ha megvernek utcán, BKV-n, boltban, te akkor se torolhatod meg ezt azzal, hogy nem vásárolsz jegyet, bérletet, agyonvered az elkövetőt szívlapáttal. Egyszerűen nem dívik a szemet-szemért, fogat-fogért elv a mai jogalkotásban. Ezt jobb ha mihamarabb elfogadod, vagy komoly összetűzésbe fogsz még kerülni a büntetésvégrehajtással.
A végére pedig engedj meg egy kis tanácsot, capslockos ''veled nem lehet vitatkozni'' -val, nem fogsz különösebb eredményt elérni.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #310 üzenetére
Miért? Egyébként én értem, mit mondasz, tehát azt nem értem, mit nem értesz. Mi a problémád? Akarsz róla beszélni?
Biga is érthetően elmagyarázta: amikor emglátom, hogy lopsz, jogom van téged megállítani és megakadályozni a bűncselekmény elkövetésében, míg ki nem érkezik a rendőr. Természetesen nem használhatok túlzott erőszakot, de hát...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #300 üzenetére
Ú, az én apukámnak meg nagyobb karja van, bibí!!!
Na jó, akar a fene meggyőzni, ha azt hiszed, hazudok, kedves egészségedre...
Örülj a két hetes angliai üdülésednek meg az ingyenjegyednek. Amit teljesen jogosan kaptál, hiszen valaki meglopott egy BKV-járaton, és ezért nem a rohadt tolvaj a felelős, hanem a BKV. Sőt, emiatt maga az állam, hiszen állami vállalat.
Remélem, személyesen Gyurcsány Ferenc nem felelős a téged ért mérhetetlen sérelmekért.
Már csak azt nem tudom, hogy amikor egy bicikliút kereszteződésén elgázolt egy autó, akkor vajon ki is lehetett a felelős? Az autós nem, ez tuti, hiszen te megmagyaráztad a frankót. A helyi Önkorményzat igen, mert övé az utca. Az ottani lakók is, mert nekik kell ott takarítani, ergo csak. Én is, mert minek másztam be alá. A rendőrség is, hát persze, a rohadt mindenüket, majdnem kihagtam, azok úgyis lopnak-csalnak, miért nem voltak ott, az én pénzemen tartjuk őket!
Sipi -
biga
őstag
válasz
vjannus2 #298 üzenetére
Jelzem neked, hogy állampolgári jogom (sőt kötelességem, bár ezt a szót te valószínűleg úgy sem érted), hogy nyílvánvaló esetekben megakadályozzak bárkit abban (szabályozott keretek között), hogy bűncselekményt kövessen el, és ehhez akár még - az illetékes hatóság - kiérkezéséig akár a szabadságjogának a korlátozását is igénybe vehetem. Én legalább is még így tanultám pár éve, bár lehet, hogy azóta változott ez a dolog (nem elképzelhetetlen, nem forgolódok ''jogi körben''). De nem hiszem, hogy ha változott is, jelentősen változott volna. (Egy jogász majd megerősít)
-
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #298 üzenetére
Aha. Vagyis megintcsak megmagyarázod, miért jogos az, ha lopsz.
De, tudod, mégiscsak lopsz. Akkor pedig mi jogod van bármit is pattogni?
Egyébként miért a BKV tehet arról, hogy megloptak a járatain? Képzeld, a metrón pl. őrök is vannak, vagyis megpróbálnak tenni valamit a biztonságodért. De a buszokra nem tehetnek, ezt remélem, Te is belátod.
Egyébként elég érdekesen gondolkozol... Vagyis ha egy Plaza-ban meglopnak, ott sem fogsz többé fizetni a boltokban, mert a Plaza biztonségi szolgálata nem tett semmit? Vagy a bankfiókban? A sarki kisboltban?
Sipi -
biga
őstag
válasz
vjannus2 #280 üzenetére
Örülök neki, hogy mentális képességeimet így távolrol is meg tudod állapítani. Tehát szerinted ha te mondjuk ellopsz tőlem valamit (ezen ne vitatkozzunk, amiröl te beszélsz az lopás!!) és én megpróbálom megakadályozni, te pedig balhézni kezdesz és én ezért rádhívom a zsarukat, akkor gondolom addig az időig, míg nem engedlek el (a rendőrök megérkezéséig!) akkor téged jogtalanul korlátoztalak a mozgási szabadságodban. Sőt, ha te vagy a kollégád pofán, akkor ha szájbaverlek, akkor mehetek a bíróságra, mert testileg sértettelek. Grat! Ez ám a jogértelmezés!
-
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #280 üzenetére
Akkor ne szarj oda!
Szerinted hogyan lehet megoldani, hogy mindig tiszta legyen a járat? Két módon: vagy ötpercenként takarítod (sokba kerül és lassul a közlekedés), vagy a tróger szarháziakat lehajítod és kivered a szemét is, ha közel jön. Ezt meg azért nem lehet megcsinálni, mert minden sz.rf.szú egyből üvölteni kezdi a ''jogait''...
Sok országban nem kiszűrik a tolvajokat, hanem nem igazán vannak zsebtolvajok. Tudod, elég sok sztorit lehet olvasni arról, hogy pl. Svájcban a parkban hagyod a digikamerádat, másnap visszamész, hogy megvan-e, és ott van, szépen letakarva, nehogy megvizesedjen...
A BKV dolga lenne, hogy tolvajokat szűrjön?
Jó öltet! De akkor miért baromkodsz a következő mondatoddal, az ellenőrök állati brutalitásáról?
Amihez csak annyit: hülye, aki mondja. Neked mi fogalmad van a jogról? Te jegy vagy érvényes bérlet nélkül igénybe veszel egy szolgáltatást. Ez a törvény szerint lopás. Tehát Te, mint Tolvaj Úr, akinek jogai vannak, ugyebár, visszapofázaol az ellenőrnek, aki törvényes jogát gyakorolja, amikor bemutatásra kéri eme iratokat. Mi több, fenyegetően lépsz fel vele szemben.
Akkor miért csodálkozol, ha kapsz egy pofont?!?
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
vjannus2 #272 üzenetére
Angliában olyan drága a közlekedés, hogyha ismernéd, elájulnál. A vonatjegyek (London külvárosból Londonba) 10-40 ezer forintba kerülnek, napszaktól függően. Busz dettó. Nem kétszeres az ára, hanem inkább 10-20-szoros!
Ezt a közkevelt demagógiát pedig elfelejthetnéd, hogy mennyivel többet keresnek kint az emberek... Igen, mondjuk tízszer annyit. A kinti lakásárak (albérlet is!) pedig vagy húszszorosak, a közlekedés dettó. Úgyhogy nyugi, jó? Attól, hogy többet keresnek, nem biztos, hogy több is marad nekik. Egy átlagos angol kereset (közép-felsőszintű diplomás szakember) kb. fele elmegy a lakhatásra, és utána jön a közlekedés...
Ha veszel jegyet, ki lop meg?!? Ki zavar el? Mi van: Magadnál vagy? Ha veszel jegyet (és persze ki is lyukasztod), akkor jogod van utazni, amennyiben az utazási feltételeket nem szeged meg. Ha tehát azért rinyálsz, mert volt jegyed, de nem lyukasztottad ki és összehánytad a buszt, akkor jogosan szállítottak le...
Mi köze van a végkielégítésnek ahhoz, hogy lopsz vagy sem? Mi ez az überdemagógia?
Mi köze van a BKV-nak ahhoz, hogy ellopták a cuccaidat?!? Ha az utcán lopják el, majd beperled az önkormányzatot, lévén ő az utca fenntartója?!?
Sipi -
biga
őstag
válasz
vjannus2 #272 üzenetére
''Angliai helyzet:
tiszta szép, korrekt emberek ,és vesz mindenki bérletet igaz drága , de mihez képest 2X--e az ittenihez és 4X a fizetése az embernek, tehát akkro reális úgy ha fele lenne => tisztaság van, más mentalitás, megse loptak ott nem mint itt, és nyomor sincs rajta, ha ilyen minőség lenne itt akkro nem negyon lenne bliccelő, ha igen akkor is kevesebb''
Gondolom a BKV alkalmazottai mocskolják össze a járatokat...
''kár/haszon:
Én töllem 2X kompletten ellopták a bkv-n a pénztárcám+minden irat , ez több mint 100 000 ft-ba került , amíg ezt benem hozon a bkv-n addig én se fogok se venni jegyet se bérletet''
Gondolom itt is a BKV lopta el tőled, nem valamelyik másik (hasonlóan gondolkodó) utastársad....
''jog
HA nem lyukasztok.., akkor erőszakasonan bunkón kell viselkedni, leszaggatni a ruhát, falhoz verni stb.. ? Ez a korszak már lejárt nincs gestapó !! ''
Kétlem, hogy ezzel kezdenék. Ha meg balhézol velük, akkor mégis mit vársz? -
BobMaster
senior tag
Jogaid addig vannak, míg tiszteletben tartod másokét.
Ma reggel a lépcsőről leérve elővettem az érvényes bérletemet, az ellenőr csak bólintott és már mentem is tovább. Még csak meg sem kellett állnom. Miért olyan nehéz egyesekek felfogni, hogy csak akkor vegyenek igénybe egy adott szolgáltatást, ha fizettek is érte?
Kedves kollégáid talán a benzinkútról is fizetés nélkül távoznak, és beperelik a kedves kutast, amiért eléjük ugorva összetörte a lökhárítót a sípcsontjával? Vagy feljelentik a rendőrt túlkapásért, ha megállítja őket az Árpád híd végénél, amikor 120-al tépnek át rajta? -
faster
nagyúr
ha bármi kár ér levagy sz@rva
Hát erre nem tudok mit mondani, nem ért még semmilyen kár a metrón. Egyébként a jegyárban csak balesetbiztosítás van, ha jól emlékszem. Ha meg ellopják valamidet, és nem érik tetten a tolvajt, nem sokat tehetnek. Ha a westendben lopnak el tőled valamit, azt is kenheted a hajadra, és nem csak azért, mert szemetek a biztonságiak, hanem azért, mert úgysem tudnak mit csinálni akkora tömegben.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat