Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
luciferc #617 üzenetére
Na, akkor Sipi is hozzászól.
Igen, ebben az egy hozzászólásban ezt írtam. Ugyanis ha visszaolvasol, a hozzászólások kb. fele arról szól, hogy minden ellenőr bunkó, állandóan kötekszenek, indok nélkül bántalmaznak, beszólnak, stb.
Leírtam már régebben is, hogy én még sosem tapasztaltam ilyet. Azt is írtam, hogy többször láttam már ideges ellenőrt, és az mindig akkor volt, amikor jogosan meg próbált egy bliccelőt büntetni, de ő bunkózni kezdett.
Azt is írtam már, hogy szeretném az itt elhangzott, életből ellesett sztorikat felvételről látni. Ugyanis: mivel én (sőt, rokonaim, legjobb ismerőseim sem!) találkoztak eddig ilyen esettel, elképzelhetőnek tartom, hogy korábbi tapasztalataimmal egybevágva, azért írja valaki a bunkózó ellenőr-tapasztalatát, mert esetleg ő is, khm, ''sáros'' a dologban. (Szépen fogalmazva azt, hogy bunkó volt az ellenőrrel.)
Mivel _sosem_ tapasztaltam ilyet (értsd, nem kevésszer, hanem sosem), de azt többször, hogy milyen tirpákul viszonyulnak egyesek az ellenőrökhöz alapban, feltételezem ezt a dolgot. És tényleg érdekel, hogy mi van velem, hogy a fenéen lehet, hogy 31 év alatt nem volt dolgom bunkózó ellenőrrel egyetlen városban sem, ahol tömegközlekedtem...
Mod.: nem burkoltan, hanem konkrétan erre célzok.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
luciferc #611 üzenetére
A régebbi hozzászólásaimat is olvasd el mellé. Engem is támadtak már meg, de nem sokszor. Lehet, hogy nem adok rá okot?
És szerintem ez lehet a ''bunkó ellenőr'' életérzés mögött is. Valószínűleg nem adok rá okot, úgy viszonyulok hozzájuk, hogy mindig mosolyognak és előre köszönnek. Kétszer is, mert a bérlet bemutatása után azt is megköszönik.
Pedig nem hiszem, hogy a kőbányai járatokon sokkal intelligensebbek utaznának, mint máshol...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
luciferc #268 üzenetére
Anyiban jelent, hogy az üres járat is pénzbe kerül, kb. ugyanannyiba. Tehát ha teljesen utasmentes közlekedést veszek, igenis fennállnak a ''számításaim''.
Mert szerintem két busz alapköltsége majdnem kétszer annyi, mint egy. (Kétszer a busz ára, kétszer anyi üzemanyag, két sofőr bére.) Kicsit kevesebb, mint kettő, mert a buszjavító, kiegészítő építmény ugyanannyi lesz.
A járakihasználtság, utassűrűség max. arra vonatkozóan ad támpontot, hogy az utasbevételek mennyire fedezik a működési kölségeket. De erről lehet tudni, hogy szinte semennyire.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
luciferc #255 üzenetére
Talán ha figyelembe veszed, hogy a második legnagyobb város, Debrecen, méretre kb. akkora, mint két közepes budapesti kerület...
Ha veszel egy olyan járatot, ami két messzi pontot köt össze (pl. az 1-es villamos), az, ha Debrecenben kellene járnia, kétszer körbejárná a várost, míg itt csak egy apró, ''jelentéktelen'' járat.
Vagyis: jóval több a megtett kilométer (ergo fogyasztott üzemanyag), a járművek száma, az ehhez szükséges emberek és kiszolgáló-építmények.
Ha ezt veszed (hogy vagy tízszer több járat, építmény, ember, üzemanyag kell ide, mint Debrecenbe), akkor inkább az a furcsa, hogy a debreceni bérlet olyan drága. És mivel minden városban ilyen drága, el lehet gondolkodni azon, hogy talán a budapesti BKV-árak a feltűnően olcsók, mivel mindenhol, ahol ehhe képest töredék nagyságrendű tömegközlekedés van, kb. ugyanennyibe kerülnek a jegyek és bérletek...
Sipi
Aktív témák
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest