Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ignorant
üzenetére
Ez egy jó kérdés. Jalapeno belecsúszik a 150 EUR feletti kategóriába, tehát vám + áfa. "Poén", mert az eredeti áron alatta maradt volna (postával 180-190 USD, ha jól rémlik), és sokan annyiért rendelték még.
Egyébként meg ha jól tudom akkor 2.5%, + az így kijött összeg ÁFÁ-ja, szóval húzós. De nekem a vám mindig egy másik univerzum, lehet hogy rosszul tudom

-
-
-
-
válasz
ignorant
üzenetére
BFL-ék épp ma reggel twitterezték, hogy elvben ma raktak volna fel egy videót a működő ASIC-ról, de még lett egy kis probléma. Az ígéret most az, hogy holnap, de legkésőbb a hétvégén bemutatják a videót, ahol a gép már termeli a BTC-ket. Na kíváncsian várom

(#285) csaba951
Avalonék szállítottak, bitcointalk fórumban olvasható jópár tulaj siránkozása, hogy állandóan leáll a cucc. Gondolom, akinek jól működik az meg nem nagyon veri nagydobra, hogy éppen súlyos dollár ezreket termel a nappalijában egy gép... Én sem tenném.
BFL-ék viszont nem szállítottak semmit egyelőre és ezért az említett fórumban 'scam' taggel akarták már az összes BFL-es fórumozót ellátni, mivel 9 hónapja nem mutattak fel semmit, csak pénzt szedtek be csúnyán sokat (jogos).
-
csaba951
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
Szerintük leszállítottak már 300 db-ot. Na, ebben nekem az a gyanús, hogy 1 ember nincs aki a sajátjáról írt volna egy bemutató cikket vagy fotókon készített volna. Vagy legalább egy 2 perces Youtube videót. Egyszerűen nem hiszem el, hogy senki nem akar vele dicsekedni, hogy nála már működik ez a pénz gyártó gép!
-
-
válasz
ignorant
üzenetére
"A lufi emberek altalaban nem hasznaljak semmire a BTC-t (mint ahogy te)."
Nem írtam hogy nem használom. Azt írtam, hogy nem tudom még úgy használni ahogy igazán szeretném.
Évek óta bányászok, segítek a fórumokon akinek tudok, rengeteg emberrel ismertettem meg (nem csak) itthon a BTC-t az utóbbi 1-2 évben. És igen, használni is szoktam. De csak mert azt mertem írni hogy a mostani árfolyam nem teljesen normális, ezért te folyamatosan degradálsz - kő alatt élek, lufi ember vagyok, hát igazán köszi. -
válasz
ignorant
üzenetére
Én inkább a 2011-es 35 dolláros árfolyamot látom most pepitában. Ha 3 éve foglalkozol vele, gondolom te is nyomon követted a történéseket. Ha meg olvasod a bitcointalkot, akkor meg aztán pláne képben vagy, illetve láthatod, hogy mindenki egyetért abban hogy a jelenlegi árfolyam nem egészséges. Kivételek persze mindig vannak, nem egy önjelölt prédikátor nyomja a baromságot, hogy ma 100 dollár, jövő héten 1000, utána 10.000, stb... Egyébként ezt a görbét én is így látom, csak nem 2 hét van a két pont között, hanem mondjuk 5 év.
A lufin kívül eső értéket egyébként a valós árucikkforgalom hivatott meghatározni (amikor BTC-ért tényleges terméket vagy szolgáltatás vásárol valaki), nem a spekulatív kereslet/kínálat.
Egyébként én bányásztam, bányászok, használni pedig arra szeretném amire hivatott, amiért Nakamoto kitalálta. Ez sajnos még nagyon korlátozott, de remélem, hogy egyszer majd a sarki boltban is lesz rá lehetőségem hogy fizessek vele (sajnos ehhez az aktuális hatalmaknak is lesz pár szava, de azért egy kicsit reménykedek benne hogy sikerül).
-
válasz
ignorant
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy kb. 2 napja lefutott a Batch3 is. Nem kellett neki sok idő...
-
válasz
ignorant
üzenetére
"Ha ilyen elore lato vagy, akkor miert nem lovagolsz a hullamon??"
Azért, mert nem vagyok spekulátor, 3 éve foglalkozom a bitcoinnal, én más miatt hiszek benne, nem meggazdagodni szeretnék belőle 2 nap alatt. Ha te is 3 éve benne vagy, akkor gondolom tisztában vagy vele, hogy mennyi a piaci kapitalizációja, illetve hogy mi a reális értéke. Mikor 35 dollárról bezuhant 7-re, én annak is örültem, mert előtte 2-ről indult a lufi. Másrészt ha elolvasnád amiket írtam, pont hogy azt akartam mondani hogy nem vagyok előrelátó, mint ahogy más sem. Egy dologban vagyok biztos, mégpedig az, hogy amit most látunk, az egy lufi. Hogy mikor pukkan ki, azt nem tudom, de nem ajánlom senkinek hogy pénzt tegyen bele most.
Egyébként szerintem teljesen ugyanarról beszélünk, és ugyanúgy hiszünk benne, csak valamiért te úgy gondolod hogy nekem fingom sincs az egészről és meg akarod magyarázni, hogy hülyeséget beszélek.
-
-
csaba951
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
>ha fundamentalis hibat fedeznek fel a protocol-ban.
Hát igen, ez pár órán belül 0-ra írná le az egész hálózatot. Viszont már legalább 2,5 éve működik a hálózat. Olyan egy éve már egész komoly pénzek is vannak benne. Legalábbis van annyi, hogy érdemes legyen a támadással próbálkozni. Mostanáig nem derült ki, hogy ez valaminek sikerült. A rendszer amúgy is úgy van felépítve, hogy a többieknek el kell fogadniuk a rendszerben megjelent bitcointokat. Ha valakinek csak úgy sikerül "plusz cointokat" írnia a számlájára, azt a többiek nem fogadják el.
Egyébként érdekes ez a mostani emelkedés. A forgalom nem nőtt meg jelentős mértékben (pl. a tavalyi évhez képest). Vagyis nincs nagy vásárlás, ami szűkítené a szabad kínálatot, ezzel felhajtva a még megvásárolható (forgalomban lévő) bitcoinok számát. Nem hiszem azt sem, hogy most 2-3 hónap alatt a kereskedők többségénél általánosan lefogadott fizetőeszköz lett a bitcoint. Akkor viszont miért nőtt / növekszik az árfolyama?

-
válasz
ignorant
üzenetére
Miért is? Mondd már meg nekem hogy mi lesz a jövő héten. 20 dollár lesz az árfolyam, vagy 200?
Senki sem tudja, ezért volt a rulettes hasonlat, 50% esélyed van, vagy bejön, vagy nem
És az nem a BTC-ről egy általános vélemény, hanem a jelenlegi állapotról. Ugyanis úgy fújjuk ezt a lufit mintha muszáj lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest