Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
Fejlemény?
-
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
Ezt sejtettük, mámint hogy nincs értelme a frissítésnek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kipróbáltad már másik videókártyával, esetleg a kártyát másik gépben?
-
(Bundás)
addikt
válasz
Angyal07
üzenetére
Monitor, nem hiszem.
A többit meg már nyolcszor leírtuk, már csak don pardon-on múlik, hogy végre újrarakja-e a Windows-t és megcsinálja-e az egyéb tippeket. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet át kéne pattogni másik topic-ba, mert ennek a témának nem sok köze van már a BIOS-hoz.
-> Nem induló gépek topic-ja, mivel nem indul -> [link]
, már be is linkeltem az előzményt...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Szerintem most extrém esetben lehet táphiba, ha tökéletesen működik a tápegység annak ellenére, hogy Mercury (bár ez lehet paradoxon
) , akkor elégnek kell lennie a 9550 kihajtásához. Boot közben nem nagyon erőlködik a videókártya, ráadásul alapjáraton van, szóval a Windows-ban tuningolva semmi baja, akkor nem sok köze van a táphoz.
Nekem is volt, hogy 4-5 darab különféle videókártya járt a gépben, egyiknek se volt letörölve a driver-e és eléggé sokat erölködött a BOOT, kereste a nem létező dolgokat... -
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
Lehet videókártya is, alaplap-allergia is, de inkább Windows driver és miegymás összeesküvés lesz, szerintem.
Aktiválásos dolgot nem tudom, érdeklődj a Win XP kérdések topic-ban.
Mod: Nincs mit.
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
1, Érdemes előszőr inkább teljes Windows reinstallálást csinálni, lehet szoftveres probléma
2, BIOS-ban AGP 4x-en legyen, Fast Write OFF
3, AB48-hoz BIOS driver, ha mégis frissítésre adod a fejed: [link] Letöltöd a zip fájlt, kicsomagolod, rámásolod egy rendszerlemezre. Boot-olsz vele, majd az alábbi parancsot beírod: awdflash AB48S017.bin, és elvileg elkezdni a munkát. Ha kész van, újraindítod a géped, belépsz BIOS-ba és Load optimized defaults opciót választod, Save and Quit és a következő újraindulásnál a friss bios van fent.
Erről hivatalos oldal: [link]
Fontos: BIOS frissítést csak saját felelőségedre csinálj, ha áramszünet lesz, vagy újraindítod a géped flash közben, esetleg elrontasz valamit, akkor ''ideiglenesen'' tönkreteheted az alaplapot, amit otthon már nem fogsz tudni megjavítani.
A BIOS hivatalos javítása:
1. Update AWARD code which supports Hyper-Threading CPU.
2. Update Celeron 2.0GHz cache showing error.
3. Fixed install ATI Radeon 8500/9700 AGP card with WinTv PCI card
can't be boot up.
4. Add support Winflash function. -
(Bundás)
addikt
Ezek alapján ez egy öreg PII-es alaplap, manual, ha nem lenne: [link].
Ha minden rendben működik a gépben felesleges a BIOS frissítés, új funkciókat nem fog előhozni a BIOS-ból, sok értelme nincs. Ha lehet tuningolni azt a manual-ból kiolvashatod, lehet csak jumperekkel lehet előhozni, csak átfutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung kuponkunyeráló
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A többit meg már nyolcszor leírtuk, már csak don pardon-on múlik, hogy végre újrarakja-e a Windows-t és megcsinálja-e az egyéb tippeket.
, már be is linkeltem az előzményt...