Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
A legfrissebbet. Az mindig tartalmazza az összes kiadott frissítés minden módosítását, hibajavítását. A módszer pedig, amelyik szimpatikus. Ha akarod menteni a jelenlegi biost a beállításokkal együtt, akkor a biosba lépve. Ha semmi finomhangolás nem volt (pl ram órajel, késleltetés, fesz) akkor az egyszerűbb megoldást válaszd.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
MSI B450M Gaming Plus mATX lapon frissítenék BIOS-t.
Jelenleg az 1.00 van rajta. Fel kell tegyem sorban az összeset, vagy elég a legfrissebb?
Szünetmentesem nincs, de áramszünet nem szokott lenni.
Tudja az alaplap a Flashback módot (csak pendrive, táp és a deszka kell).
Használjam ezt, vagy inkább a BIOS-ba belépve frissítsem?
Esetleg egyéb javaslat?
Köszönöm! -
TóthJ
újonc
Sziasztok!
Külső EEPROM programozóval szeretném megnézni/újraírni a BIOS-t egy MSI Z170a Krait lapon. Eddig csak DIP foglalattal vagy leszedett SOIC-8 tokos IC-ket írtam és nem is feltétlen BIOS-t.
Kérdésem az volna, hogy jól sejtem, hogy a csatolt képen lévő EEPROM a szóban forgó amit babrálni kéne?
Pontos típusa: MXIC MX 25L12873FIlletve ha nem csalnak az ismereteim akkor nem lesz probléma ha csipesszel a lapon programozom, igaz?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Dency01
aktív tag
válasz
MrDerekas #3842 üzenetére
Aham, keresgéltem de nem találtam csak update videókat. Azon is gondolkoztam hogy a crashfreebios-al meglehetne csinálni, nem tudom hogy ez hogy működik pontosan. Elvileg ha elbaszod a bios flasht, mondjuk áramkimaradással akkor az alaplap dvd-jén rajta van egy korábbi bios és ez visszatudná flashelni. De nem nagyon merném ezt megcsinálni, azért keresek valami kíméletesebb módszert.
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Az érdekelne hogy Z370-es lapokon lehetséges-e downgradelni a biost?
Biosból az EZ flash természetesen nem csinálja meg "Not a proper bios" üzenetet kapom. -
-
BigStake
csendes tag
válasz
MrDerekas #3836 üzenetére
Azt nem fotóztam le sajnos de nem erre gondolok hanem a rom layout sorban is megállt egyszer és ott is azt kérdezte hogy yes vagy no és utána jött be amire te gondolsz az újraindításos kérdés. tehát a chech rom layout sorban is megállt csak nem tudom hogy az mit jelent mi nem tetszett neki ?
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok
Kérdezni szeretném hogy frissítettem bios-t asrock b450 gaming k4 alaplapon a legfrissebbre és az útmutató szerint így kellett volna kinéznie. Nekem a rom layout sorban rákérdezett y/n - val hogy biztos cseréljem ez mit jelenthet mindent úgy csináltam ahogy leírta. Igaz a 2 bios frissítés között volt egy vga csere is úgy emlékszem lehet ahhoz köze ? Felment rendesen az új bios csak kíváncsi vagyok mi lehetett ez. -
Az van hogy a lap sérült bios-a miatt vannak a free-dos-os hibaüzenetek is. Most kipróbáltam egy másik gépnél és két laptopnál a készített pendrive-ot, ott hibaüzenet nélkül bejön a free-dos és az afudos sem fagy le. Akkor nincs más megoldás, bios chip kiszed és viszem bios írásra.
-
-
Sziasztok!
Csináltam egy dos-os pendrivot. Rámásoltam a afudos-t meg az írandó rom-ot.
De az afudos megfagy. Szerencsére még a bios írás előtt.
Az is érdekes hogy a dos hibaüzenetekkel indul. Mellékelek képeket. Esetleg valaki tudja mi a megoldás, hogy működésre bírjam az afudos-t?
A dos-os pedrive-ot rufus-al klészítettem. -
Livius
őstag
válasz
Lazsnak #3827 üzenetére
Szerintem az a fajta megoldás lehet a legolcsóbb, ha veszel egy bitang olcsó olyan CPU-t ami az "All" Bios verzióra van említve a CPU support listában.
Pl ez, 1000 Ft és jó lehet. Ennél a pénzért mindenki csak többet fog kérni, ha BIOS-t kell frissíteni valami szolgáltatásként. [link]
-
Lazsnak
tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy alaplapot mert meghalt a régi. Ellenben az új alap biossal nem támogatja a cpumat csak 2.2 számú BIOStól fölfele. Sanszos frissítenem kellene de hat...ugye....nincs mivel/hogyan. Ilyenkor mi a teendő?
Használt lapról van szó mert a konfigom régi és új lapot már nem találtam hozzá (ami volt nem tetszett).
S 1155
tárgyi lap egy asrock z68 fatality gen3 (sanszos alap biossal, előző tulaj Sandyvel használta nekem Ivy van)
tárgyi cpu 3770 i7Jóóóóóól megszivattam magam. Tünet, se kép se hang error 55 ami a manual szerint "no memory install" de ez bs mivel 4 féle rammal minden féle alakzatban próbáltam. Majd a biosra hívta fel a figyelmem akitől vettem miszerint alapból csak Sandyt támogat. Túrtam a netet és ezt a hibakódot dobta másnak is mikor a cpu nem volt kompatibilis.
Van aki frissít biost vagy vennem kell egy sandy cerka procit ezresért, hogy betegyem, frissítsem majd visszacseréljem és növeljem az ökológiai lábnyomom, hogy soha többé nem használom a cerka procit.
Más ötlet esetleg? Van aki flashel biosokat? Vagy kuruzslás?
Köszi előre is a segítséget.
Üdv
Máté -
MrDerekas
addikt
válasz
Heroes fan #3822 üzenetére
1 vagy nem sikerült a frissítés
2 vagy nem a bios miatt "játszhatatlan" minden.
Semmit nem tudok a konfigodról, sem a vélt vagy valós hibáról. Egy teljes konfig és hibaleírással várunk itt szeretettel. -
Lucky77
csendes tag
Sziasztok!
BIOS frissítést garanciában megcsinálnak ingyen ? Sajnos benéztem a Ryzen 5 2600-al, és nem tudom életrekelteni az újonnan összerakott gépemet. Gigabyte GA-A320M-S2H a pontos tipus.
-
Heroes fan
őstag
Megcsináltam a frissítést de ugyan olyan rossz játszhatatlan minden.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Heroes fan #3818 üzenetére
Ez már ok
-
Heroes fan
őstag
-
MrDerekas
addikt
válasz
Heroes fan #3816 üzenetére
Nem.
Itt nézelődj. Leírást itt találsz visszaolvasva, de ahonnét letöltötted, ott is van leírás arról, miként is kell bios frissítést (bios update) csinálni. Mivel a kérdésed alapján úgy érzem, nem csináltál még ilyet, ezért bátorkodom a videós felkészülést javasolni. Ugyan nem ördögtöl való manapság egy update, de nem árt odafigyelni pár dologra és precizen végrehajtani a folyamatot. Egyetemes leírás nincs, mert ahány gyártó, annyi féle megoldás és még kétszer annyi létezik. -
MrDerekas
addikt
válasz
Heroes fan #3814 üzenetére
Fat32re formázott pendrivera. De nézz meg legalább egy jutub videót a lapod frissítésének menetéről.
-
Heroes fan
őstag
B250M gaming pro alaplapra letöltöttem a bios frissítést de mivel nem telepítős hova kell másolnom?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Don.Corleone #3812 üzenetére
Ha win8-10-et használsz, akkor érdemes lehet. Különösebben ügyelni max arra kell, hogy ne legyen közben áramszünet. Pár YT videót megnézel a hogyanról és nem lesz gond.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes Award F12 Biost frissíteni Uefi-re? Illetve egy ilyen frissítésnél mire érdemes odafigyelni? Még sosem csináltam bios frissítést, és nem akarom, hogy egyből az első legyen az utolsó is.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
renegat1
tag
válasz
TothMarci135 #3810 üzenetére
Szia!
[link] -
TothMarci135
újonc
BIOS frissítés megszakadt, mit tegyek?
Pontos alaplap: GA-H81M-HD3 (Rev. 2.0)
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-h81m-hd3rev_20#kf
Szóval a Gigabyte App Centerbe frissítettem éppen a BIOS-t FA verzióról FB verzióra, de valamely okból megállt a frissítés(a számítógép nem állt le, csak befagyott) Majd tápkábelt kihúztam, és legközelebb már nem indult a számítógép sehogy sem. Dupla BIOS-os az alaplap. BIOS elemet kivettem több órára, visszatettem. Úgy se indult. Az elem nélkül se indul. Maga a gép természetesen bekapcsol, de semmi kép, a BIOS-t se adja be természetesen, lemezt se tudok bootolni. Mit tegyek?
-
a1rl1ne
tag
válasz
Fox Mulder #3808 üzenetére
Megoldódott közben a dolog, de azért köszi a segítséget.
-
-
a1rl1ne
tag
Sziasztok
Székesfehérváron tud valaki olyan PC boltot ahol tudnak BIOSt frissíteni?
Asrock B150 Pro4/3.1 lapot kéne frissíteni, mert a G4600 -as procimat nem ismeri fel. -
MrDerekas
addikt
válasz
R1200GS #3803 üzenetére
A 775-ös legyen benne értelemszerűen. A xenonra váltás miatt kell a moddolt bios, tehát a xeonnal el sem jutsz a frissítésig jobbik esetben. Rosszabbikban mégis eljutsz és frissítés közben dob egy hibát, az nagyon sok plusz meló lesz. Tehát összerak, 775 be, upgrade, 775 ki, xeon be.
-
válasz
MrDerekas #3802 üzenetére
Ezeknél a brand gépeknél csak Windows alól indítod és újraindul a gép és magától megcsinálja! Semmi köze az oprendszerhez. Ezt azért csinálták, hogy a hozzá nem értők is el tudják végezni, mellesleg a régebbi lapok válogatnak a pendrive-ok között vagy el sem fogadják.
-
R1200GS
aktív tag
MSI p45 neo2 ms-7512 ver 1.1 lapban szeretnék egy xeon 5460-at használni. Szeretném a procit húzni, ehhez biost kellene frissítenem.
Innen letöltöttem a moddolt biost.Megnéztem ezt a videót is.
Viszont nem szeretném elrontani, korábban csak windows-ból frissítettem biost.A gépet még nem raktam össze.
Mi lenne a menete?
Úgy frissítsek bioszt, hogy a xeon legyen a lapban, vagy egy normál 775-ös proci?
Az usb-n lennie kellene dosnak is?
Letöltöttem egy 3.3-ast. -
MrDerekas
addikt
válasz
Fox Mulder #3801 üzenetére
Lehet, de ez az eljárás a tőlem jobban hozzáértők (és a magam véleménye) szerint nem egy ajánlott megoldás. A bios frissítés - bár mára hóteccerű feladat - egy kényes folyamat és a futó oprendszer esetleges hibája, valamely futó folyamata csak sokszoros rizikó faktort jelent. Inkább végszükség esetén szabad csak win alól frissíteni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest