- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
válasz
chester91 #3254 üzenetére
Amugy ha a Bios rakoncatlankodik az mar az elejen kiderült volna szerintem, nem csak most az utobbi par hetben. En is inkabb szoftveres gondra gondolnek elsőkörben. Nekem volt mar olyan hogy Windows 7, es folyamatos kékhalalok egy feltelepitett driver miatt, és az is csak 1 honapra ra jött elő.. Nem kiserletezgettem, ugyis mar elegge lestrapalt volt a rendszer, ujratettem es a hiba megszünt. Proci venti maxon pörgését valoszinüleg amiatt lehet hogy valami program, folyamat, esetleg virus, jobban megdolgoztatja hőfok megugrik és a venti szabalyzas is.
Képesek a programok Furcsa dolgokra, pl Firefox. Nem lattam még egy ennyire kis programot ami képes lett volna 6 megnyitott ablaktól megenni a 16GB memoriabol 15gb-t..... -
Walter_White
senior tag
válasz
chester91 #3252 üzenetére
Szia. Bios frissítés elött érdemes CMOS Resetet tolni (minden alapon legyen) - az a biztos.
Viszont Frissíteni csak akkor érdemes ha nem megy az alaplap valami új hardverrel, amivel mennie kellene-(mivel másik gépen\gépben normálisan müködik) vagy ugyan így mint ReSeTer -nél (előző hozzászolásokban) furcsán viselkednek a hardverek... (persze ezt hibátlanokra értem)
Máskülönben én nem frissíteném. - mert 1. Rizikós- elenyésző ez a %, de benne van a pakliban (Szünetmentes, stb.. stb..)
2, általában új CPU-k vásárlása elött kell eszközölni, ha a jelenlegi Bios nem támogatja.
3, Stabilabb Ramkezelés (ha valami oknál fogva valami furcsa anomáliákat tapasztalsz- új de hibátlan ramoknál)
Máskülönben felesleges- ha stabil a gép, és minden úgy működik ahogy szeretnéd.
---
Illetve ahogy nézem: a legfrissebb BÉTA bios (én bétát nem tennék soha- csak legvégső esetben) és csak Csúcs kártyákkal való kompatibilitáson javít.
a másik a 2013/02/27-es ott pedig Bios beállításokkal kapcsolatos\ vmi beállítási problémát orvosol.. -
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3250 üzenetére
Persze hogy vállalnak, vállalniuk kell, (pontos árat sajnos nem tudok mondani de szerintem olyan 2-5.000Ft-ig terjedhet. Szervizfüggő. Esetleg ahol vetted oda is vissza lehetne vinni. Viszont hivd fel őket elötte, de szerintem ha csak a lapot viszed a dobozaban ugy is megcsinaljak. Amugy 2-3 perces müvelet max 5 ha nem elfoglalt a szerviz szerintem meg is varhatod.
-
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3248 üzenetére
Meg lehet próbálni, de ha vannak ilyen áramkimaradások, csak saját felelőségre. - inkább olyan helyen ahol stabil, vagy van szünetmentes. Alaplap kézikönyve leírja hogy hogy lehet elvégezni Bios alól. A letöltött RARBAN lévő fájlokat rá kell másolni a FAT32-re formázott Pendrivera. majd belépve a Biosba, M-Flash Tools \ Update Bios \ Select ..... Bios and Me. (ahogy a piros betüs rész is irja.
"You must use one of the following methods to update this BIOS.
- Use MFlash to update "BIOS + ME"")
A BIOS Boot Function Disabled. - szerintem azon lesz alapból.
[Alaplapod - Sima Verzió-b85-g43 ]
És innen a 2015-04-15-s BIOST töltsd le (visszamenőleg tartalmazza az összes frissítést)
Miután Végzett, újraindul, és le fog nullázódni minden (tuning is) De azért egy CMOS Reset nem árt. - áramtalanított gép mellett. - illetve Bios Frissítés elött ajánlatos alaphelyzetbe állítani mindent, ugyan csak CMOS-al. -
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3246 üzenetére
Szia. Én először azt nézném meg, hogy nem-e kártyaolvasóval van a gond, másik gépbe kipróbálni, (nekem inkább az a gyanús- már csak amiatt is hogy elveszett emiatt egy egész kártyányi adat, esetleg kezdi megadni magát, vagy a kábel amivel összekötöd géppel, az meg van törve, bár nem tudom milyen tipus, ) - illetve USB-s portok Pendrive-al való tesztelése - azoknál megy-e rendesen minden.
Bios frissitést Windows alól nem eröltetném. Biosból a tuti- mivel ilyenkor nem fut semmi külső program\driver... stb... viszont említetted hogy el-el megy az áram egy-egy pillanatra, ilyenkor se Windowsból, se Biosból nem ajánlatos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali processzoros kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motoros topic
- Windows 11
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3378, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest