Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-20 18:40:24

LOGOUT.hu

A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27835) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv mindenki!

Van nálam egy ASUS A53S noti (alaplap típusa: ASUS K53SV), ami látszólag teljesen rendben van, viszont a procihűtő ventilátora nem hajlandó benne elindulni. Szétszedtem a notit, korábban garantáltan nem volt még buherálva, én szakítottam fel a plombát a lefogató csavarról. A ventilátor egyáltalán nem volt poros, szét ugyan nem szedtem, mert ez ilyen "egyszer szétszedhető" típus, roncsolás nélkül nem lehet megbontani. Szépen forog, nincs megragadva, vezetékek épek, az alaplap is épnek tűnik.

A noti amúgy stabil, feltelepítettem egy Win7-et, majd egy AIDA-t, utóbbi 100RPM-nek írja a prociventit, de nyilvánvalóan áll, a billentyűzetet felhajtva látom, meg se mozdul. Ha indítok egy stabilitástesztet, hamar 80 fokra ugrik a proci hőmérséklete, és elkezd "throttlingolni". Drivereket nem telepítettem, de nem hinném, hogy az a gond, a ventinek forognia kellene már a Windows előtt.

Az esélytelenek nyugalmával frissítettem BIOS-t a legfrissebbre, de ahogy vártam, nem változott semmi. Bekapcsoláskor se moccan a venti 1mm-t se!

Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Minden megoldás érdekel, én sajnos kifogytam az ötletekből. Új venti nem megoldás, mert itt nálam nincs perpill ilyen...

Köszi a segítséget előre is!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.