Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    válasz vinistv #16112 üzenetére

    Leginkább azért, mert sok szempontból még mindig a mezőny előtt jár.

    Többek között szerintem:
    1) A kezdetektől fogva ergonomikusan megtervezett a felhasználói felülete. Nem egy korábbi koncepciót tákoltak rá nagy érintőképernyőre, mint ahogy a versenytársak tették (legszebb példa az S60 5th Edition), kihagytak egy csomó elemet, ami felesleges komplexitást adna (pl. pop-up menük), és az előírások betartását megkövetelik az alkalmazásfejlesztőktől is.
    2) Erős, egységes hardver a kezdetek óta. Persze lehet morogni ha nincs jobb időtöltés, hogy az első iPhone-nak nem volt 3G-je meg GPS-e, viszont a legelső eszközöktől kezdve van egy relatíve (3GS-ben meg végképp) erős CPU, valamint FPU és GPU is. És a rendszer ezeket ki is használja (vö. HTC HD2).
    3) Gombamód elszaporodott alkalmazások, persze sok a fingó meg bullshit program is, de rengeteg színvonalas is van abban a 100k-ban. Amit más platformon nagyon elképzelni se lehet, mert vagy fizikailag lehetetlen, vagy a fejlesztők nem törődnek vele. Itt van a pénz. Ugyanis:
    4) Bár az árazása elég necces, a felhasználóbarátsága (nomeg a hype, mert letagadhatatlanul az is van) nagyban hozzájárul, hogy az átlagember is nyisson az okostelefonok és a mobil internet, nomeg minden kapcsolódó szolgáltatás felé.

    #16113-4: Te most spamhadjáratot folytatsz, vagy mi? Használd a szerkesztés gombot, ha többet akarsz írni 5 percen belül. Mellesleg előfizetéssel már egyáltalán nem durva (feltéve persze, hogy az ember ki is akarja használni az előfizetésben foglalt forgalmat.)

    [ Szerkesztve ]

    “All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés