- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Victoryus: Help! - építményadó
- Victoryus: Except in Hungarian :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
Udv ismet,
asztali gepem (adatlapon) a semmibol, nyugodt allapotban egyszer csak elkezdte az alabbi zajt kiadni magabol. semmire nem hagyja abba, csak ha kikapcsolom a gepet. nem tul hangos, de zavaro. ventillator vagy csapagyzajnak tippelem.
csekkoltam/megallitottam kezzel mindegyik ventillatort, h megprobaljam kideriteni, melyik lehet a bunos. egyiknel sem hagyta abba. egyedul a tapegyseget nem neztem meg, ha jol hallom, onnan jon. szerintem o lesz a ludas.van valakinek otlete, h ez milyen zaj, illetve mit lehet vele kezdeni? ha a tap a hunyo, akkor ez kuka?
szerk.: igy visszahallgatva valamelyik dizelmozdonyra emlekeztet a hangja, meg ha nyilvan nem is olyan hangos.
-
Yeffy
veterán
vilagos. raneztem erre, jopofa kis kompakt, de ugye ez csak nyomtato, nincs benne szkenner. nekem meg az is kene bele.
viszont jol latom, h ez tud lezereskent szinesben nyomtatni? van mar ilyen opcio is azoknal? az tok meno. sorry a lama kerdesekert, nyomtato vonalon nem vagyok tul up to date.
-
Yeffy
veterán
hmm, ez sem hangzik tul jol. bar gondolom ez excessziv hasznalatnal jon csak elo, ha ertelmesebb a nyomtato.
akkor ezek szerint, ha maradok a tintas vonalon, olyat erdemes nezni, ahol a nyomtatofej bele van epitve a kazettaba? mondjuk ilyeneknel meg gondolom a kazetta lesz jelentosen dragabb, nem?
maradva mondjuk a Brother vonalon, tudnal egy ilyenre peldat mondani? szetnezek, mi penzert van ahhoz utangyartott csere fejes patron.
-
-
Yeffy
veterán
-
-
Yeffy
veterán
igen, egyre inkabb hajlok afele sajnos, h ez sajnos kuka. ahhoz kepest eleg sokaig birta.
amugy ha nem tul OFF topik (csak mert itt legalabb kapok erdemi valaszokat
) arra kerhetnek ajanlast, h ha cserelnem kell, milyen marka/modellre erdemes cserelnem? fontos lenne a beepitett szkenner (sz'al multifunkcios), 5 GHz-es WiFi tamogatas, illetve a minel olcsobb hasznalat. sztem a lezernyomtato elonyosebb lenne szamomra, ugyis csak havi nehany oldalt nyomtatok. annyi, h nem lesz szines.
gondolom a lezereknel azt a tonert is lehet toltetni, vagy utangyartottat venni?
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #145047 üzenetére
mar megvolt, sajnos ugyanazt.
egy dolgot nem probaltam meg, h nem WiFi-n, hanem kabelen keresztul nyomtatok. de nem hiszem, h erdemi valtozast hozna, mivel mindig vezetek nelkul volt hasznalva, es soha nem volt semmi baja, akar PC/laposrol, akar mobilrol nyomtattunk.
lehet, h ahogy irtak feljebb, valami elcseszodott/elfaradt a fekete szinhez kapcsolodoan benne.
-
Yeffy
veterán
válasz
Aryes #145046 üzenetére
tudtommal azt a nyomtato tartalmazza fixen. legalabbis a kazikon nem latok mast egy pici PCB chipen keresztul, amin keresztul gondolom olvassa az ertekeit.
-
Yeffy
veterán
válasz
Borisz76 #145044 üzenetére
igen, ez az egyik eshetoseg, amire mar szinten gondoltam. h ennyi volt benne.
szervizt meg nem kerestem, de szetnezek.Win-es vezerlo szoftvere van, ha arra gondolsz. atneztem, semmit nem allitottam at, aminek a feketehez koze lenne. egyedul a nyomtatas inditasa elotti ablakban allitgattam a papir es a nyomat minoseget, amikor probalgattam. vagy h fekete/feher vs szines legyen.
-
-
Yeffy
veterán
válasz
Borisz76 #145031 üzenetére
koszi a valaszt.
igen, mind a negyet (fekete + 3 szin) csereltem egyszerre.
takaritas is volt mar, a head cleaning-et mar jo parszor rakuldtem, valtozatlan eredmennyel.igen, manapsag mar en is meggondolnam 2x, mielott megvennem, de akkor igen csak jo akcioban volt, plusz nem tudtam annyit ezekrol a masinakrol.
-
Yeffy
veterán
Udvozletem,
nyomtato topikban feltettem egy kerdest, de napok ota nem jon ra valasz, es en sem vagyok elorebb, mi lehet az oka a problemamnak. valakinek esetleg volna otlete, mi lehet a baj?
-
Yeffy
veterán
udv,
nem tudom, mennyire lesz OFF topic a kerdesem, nem talaltam ra szaktopikot hirtelenjeben.a WiFi-s smart plugok (pl TP-Link Tapo, Meross Matter, Philips Hue, stb) mennyire megbizhatoak fogyasztasmeresre? nyilvan nem szamitok 0.0000001%-os hibahataron beluli meresre, de megis mit tudnak ezek felmutatni e teren?
-
Yeffy
veterán
Udv a topiknak. Volna nehany altalanos kerdesem egy konfigrol, amit sikerult megorokolnom, remelem, nem lesz tul OFF itt. A specifikus kerdesekkel majd megyek a szakmai topikokba. Elnezest, ha kicsit hosszu, igyekszem tomoriteni.
Szoval, a kovetkezo komponensekhez jutottam hozza:
- ASUS PRIME X299-A
- Intel Core i7-7740X
- 2x 8 GB Corsair Vengeance CM4X8GF2133C13K4
- ZOTAC GeForce GTX 1080 Mini
- Corsair VS650
- Corsair H55
- Toshiba 256 GB M2 SSD - ezt majd cserelem valami ertelmesebb 1 TB-osra rendszernek.Kerdeseim ezzel kapcsolatban:
1.) Tudom, nem a legujabb setup, de amire hasznalnam (leginkabb sok tab-os netezes, YT 1440p-ben, stream, neha GNS3 labozas meg koca kockulas 2010-es vagy elotti cimekkel 1080p/1440p-ben) arra szerintem ez is megfelelo. Mivel az utobbi jo par evben nem kovettem szorosan a hardverpiacot, ezert kerdezem, h errol ki mit gondol, jol kalkulalok?2.) Mennyire tuningbarat ez a proci? Hoz szamottevoen erezheto kulonbseget a mindennapi hasznalatban, ha egy kicsit megcibalom? Lehetoleg semmilyen, vagy marginalis feszultsegemelessel erdekelne, mivel az ido kb 95%-aban nem lenne agyonhasznalva, igy az idle/low usage fogyasztas fontos. Plusz a kapott hutot es tapot nem szandekozom cserelni, szoval jo lenne azoknak a limitjen belul (is) maradni.
3.) Hasonlo kerdes a memoriara, ezek mennyire tuningbaratak? Tudom, sok mindenen mulik, de van ezeknel a moduloknal ertelme? Ha igen, hetkoznapi hasznalatnal melyik a reszponzivabb eredmenyt hozo, az alacsony kesleltetes, vagy a nagyobb orajel? Tehat mondjuk 2133 MHz CL13 vagy 3200/3600 MHz CL16 a jobb valasztas? Feltetelezve persze, h a modulok birjak tartosan, stressz tesztek alatt is.
4.) A memoriakonfignal szamit, h 2 vagy 4 modult hasznalok? Gondolkodom rajta, h beszerzek meg 2 db ugyanilyen modult.
5.) Olvasva a deszka support oldalat, eleg sok X-es LGA 2066-os procit tamogat, egeszen a 10980XE-ig bezarolag. Tudva azt, h mire hasznalnam a gepet, illetve h kb meg 2 evig elketyeghetne, van ertelme erosebb procit szermanyolni? Fogyasztasra figyelve termeszetesen.
Koszi, ha elolvastad, hat meg, ha valaszolsz is.
-
Yeffy
veterán
udv, felteszem itt is a kerdesemet, hatha tud ra valaki valaszolni.
Robocopyval kapcsolatban erdeklodnek. epp irok egy batch fajlt, amiben 2 kulonbozo feladat lenne. Command prompt-ban egyelore mukodik mindketto - mar ameddig eljutottam veluk.
az elso nagyjabol megvan, a masodik feladat viszont kisse komplikaltabb. pontosabban 3 reszbol kell allnia:1.) atmasolni fajlokat a helyi HDD-rol halozati meghajtora (ez megvan).
2.) monitorozni a forrasmappat, ha uj fajl "erkezik", akkor masolja at a celmappaba, de ne torolje a celmappabol, ha a forrasbol az a fajl eltunik/torlodik.
3.) a forrasmappaba gyakran irodnak egy bizonyos tipusu fajlok, nevezzuk oket testname_xxxxxxxx néven. ha ilyenek is vannak a forrasmappaban, akkor ezeket az ugyanazon halozati meghajton levo, de egy masik celmappaba kellene masolnia.elso kerdesem az lenne, h hogyan tudom megoldani a 2.) pontot? olvasgatok kulonbozo user guide-okat neten, van ugye pl. ez a /MON kapcsolo, ami elvileg ebben lenne hivatott segiteni, de valahogy nem akar osszejonni, amit szeretnék. azt, h uj fajl erkezesere automatikusan fusson a batch file, a Feladatutemezoben tudom beallitani, vagy ezzel a /MON kapcsoloval?
ja, lehet lama kerdes, de gondolom a scriptnek 24/7 futnia kell a hatterben, h mukodjon a monitorozas, nem?
a masodik kerdesem pedig az volna, h a 3.) pont megoldhato egy parancson belul, vagy egy ujabbat kell krealnom hozza? tippre az utobbi.
-
Yeffy
veterán
udv,
remelem, jo helyen teszem fel a kerdesemet, ami mindosszesen annyi lenne, h tudtok-e olyan megbizhato kiegeszitot Firefoxra, ami ugyanugy valtogatja nehany naponta a bongeszo kezdooldalon a hatteret, mint ami gyarilag bekapcsolhato a MS Edge-ben?
-
Yeffy
veterán
válasz
Armagedown #136723 üzenetére
koszi a javaslatot. megprobaltam vele, at is masolt hiba/megakadas nelkul 1.7 GB-nyi fajlt, de tovabbra sem tudom egyiket sem megnyitni.
ezt nem ertem, hogy lehetseges, anno nem volt veluk baj.edit: ezt most vettem csak eszre a felmasolt mappan. ez most hogy?
-
Yeffy
veterán
válasz
Cs1csó #136719 üzenetére
de akkor hogy tudom oket atmasolni? nem a lenne, h ha serult az adat, akkor nem is masolja at/fel-felporog a lemez, de nem fog menni, es hibaval leallitja? legalabb is ez remlik 10+ evvel ezelottrol, a CD/DVD korszakbol, ha valami serult/karcos/nem olvashato volt.megnezem, talalok-e masik eszkozt kiprobalni.
-
Yeffy
veterán
udv, remelem jo helyen teszem fel a kerdesemet.
lomtalanitaskor megtalaltam egy bo 10+ eve irt DVD lemezemet, amit mar evek ota keresek. volnanak rajta szamomra fontos adatok, leginkabb kepek, videok, de mas fajlok is. valamiert viszont a legtobb kepet/vidit/mp3-at nem tudom megnyitni/lejatszani, mindenfele hibaval "visszautasitjak" a megfelelo programok.
pl "hibat eszlelt, nem tudja megnyitni/lejatszani az adott fajlt", vagy IrfanView "can't read file header, unknown format, damaged or missing file", es hasonlok.
2 gep 3 lejatszojaban probaltam, ugyanaz az eredmeny. a lemez nem kulonosebben karcos, nem emlekszem, anno milyen sebesseggel lett irva. pc/laposra masolas utan ugyanez. atmasolja, a fajlmeret megegyezik, de tovabbra sem tudom oket megnyitni. felporgesi/belassulasi hibakat egyelore nem tapasztaltam a lemezzel, olvashatonak tunik.
volna valakinek valamilyen otlete, hogy tudnam ezeket a fajlokat ujra olvashatova, majd archivalhatova tenni? ha tippelnem kene, azt mondanam, h a fajlok strukturaja nagyjabol megvan, az adattal egyutt, csak a header vagy valamilyen mas checksum jellegu adat lehet serult? sokat jelentene, ha hozzajuk tudnek ferni, regmult evek emlekeit orzik.
koszonettel,
Yeffy -
Yeffy
veterán
Udvozletem,
bocsi a duplikalasert, de feltennem itt is a kerdesemet, hatha hamarabb kapok ra valaszt. remelem, valaki utba tud igazitani, kisse elvesztem a reszletekben.
-
Yeffy
veterán
válasz
Pyttawrx #132327 üzenetére
koszi, h kikerested, akkor emiatt gondolom nem erdemes aggodni.
viszont az tovabbra is bosszanto, h ahogy latom, leginkabb akkor porog fel a hutese a laposnak, ha a proci melegszik - nyilvan ertheto - de ujratelepites elott nem tapasztaltam ilyet, h Skype videohivas kozben nem hut, vagy csak alig, es felmaszik 64-5 fokokig. a HDS monitorozo program mar regota fut a hatterben, feltunt volna, mert ugyanigy volt beallitva a hatarertek.
elvileg minden driver fent van, a Win10 energiamanagement profil is ugyanaz, az oprendszer up to date, nem tudom, mi baja lehet akkor.
ahogy nekem tunik, a videohivas folyamata melegiti a gepet, de nem annyira, vagy a procit nem annyira, h triggerelje a hutest, csak amikor mar ilyen magas tartomanyban van az SSD. nem tudom, h ez esetleg nem jatszik kozre?
-
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132293 üzenetére
viszont erdekes modon, mast is eszrevettem a laptopon, miota ujraraktam.
megpedig, h nem annyira huti magat, mint korabban. az energiaprofil maximalis teljesitmenyre van allitva, megis, mar tobbszor jelzett a HDS program, h melegszik az m2 SSD, ami ezelott kordaban volt tartva.pl most Skype-oztam az egyik csaladtaggal, korabban kozben azert fel-felporgott a venti, kordaban tartotta az SSD homersekletet, most meg a vegefele jelzett, h elerte a bealitott hatarerteket, amikor jelez (63 fok asszem). nem mindig fordul elo ez a hibajelenseg, de joval gyakrabban, mint korabban.
nem tudom, h valami illesztoprogi, vagy mi hianyozhat, vagy miert csinalja, UEFI/BIOS-ban semmit nem lehet ezzel kapcsolatban allitgatni sajnos, illetve jobban mukodott korabban.
esetleg volna valami otleted, merre induljak? -
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132291 üzenetére
kiprobaltam, sajnos ez sem hozta vissza. azert koszi.
akkor ez egyelore ugy latom, igy marad, igy is egy bo napig tartott mindent visszaallitgatni, meg belakni a rendszert, nem fogok megegyszer ezzel tokolni.
kar, pedig amugy nagyon hasznos kis feature, vegre nyugdijazhatnam a widget-jeimet. -
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132280 üzenetére
de itt van a sajatom is.
ujratelepites ota neha random ideig rendes idojaras ikon van, aztan visszavalt erre a szutyokra.nem tudom, mi/miert blokkolja, location engedelyezve van, egy regioban van a laptoppal, stb. talan, amit irnak a fentebbi reddit linken, h valami tuzfalszabaly megfoghatja, de egyreszt nem tudom, melyik lehet, nem osztottak meg, masreszt meg akkor sztem a kezdettol nem kene mukodnie.
esetleg valami tipp?
-
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132274 üzenetére
kozben mivel nem jutottam dulore, ujrahuztam a rendszert. 2016 ota, miota megvan a lapos, nem volt ujrarakva, ez mindenkepp uj rekord. bar, mintha valahol azt olvastam volna, h a verziofrissitesek (pl 1803 > 1809) friss telepitesnek szamitanak. ki tudja.
elkezdtem belakni, szepen megjelent az idojarasikon, de ahogy dobalgattam fel a programikat es allitgattam be ezt-azt, megint atvaltott ujsagikonra az a szar.
hihetetlen, nem tudom, mi a rak baja van, semmi sem segit visszahozni, amit eddig probaltam.
-
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132271 üzenetére
Na megneztem, a masodik nem igazan segit, mert az MS (online) fiokom elerheto, be is vagyok vele jelentkezve, de megsem tolti vissza azt a "helyi" profilt, ami eddig volt.
Leegyszerusitve: van egy MS fiokom, nevezzuk X-nek. Ez volt az egyetlen fiok a gepen, nem volt helyi (offjany) admin fiok bekapcsolva. Ugy volt beallitva, h amikor indult a gep, feljott a bejelentkezesi ablak, ahol feldobta a beallitott nevet, amig betoltotte az oprendszert. Nem kert jelszot, nem kellett vele csinalni semmit.
Letrehoztam egy helyi admin fiokot, nevezzuk Y-nak. Azon volt jelszokeres alapbol, hiaba nem irtam be neki semmit. Azert hoztam letre, h hatha egy friss fiokon mukodni fog az az also idojarasmutato bizbasz. Sajnos nem jott be, maradt az ujsag ikon.
Ezutan mindket fioknal feljott a jelszokero/leokézandó ablak, amire reagalni kellett, addig nem lepett be a Windowsba a gep. Mivel nem tudtam visszaallitani, cmd-bol kitoroltem Y admin fiokot, igy elvileg megint csak X maradt meg.
Viszont restart utan kerte X jelszavat, amit tobbszori megadasra sem fogadott el.
Igy voltakepp kizartam magam, mivel nem volt helyi fiokom sem, h belepjek.
Repair tool-lal cmd-n letrehoztam egy masik admin Y-t, azzal mar be tudtam lepni, amin meg beleptem X-be, viszont hiaba online, nem az a fiok, amit eddig hasznaltam. Annak a fajljai (Docs, Pix, Desktop, stb) megvannak a C:\-n, csak nem abba lep be a gepem, nem allitja vissza az asztalt, programok beallitasait, pl Firefox, mint ahogy pl Android tenne.
Ez lenne a kerdesem, h azt, az "eredeti" X-et valahogy elo tudom varazsolni, vagy ennyi volt?
-
Yeffy
veterán
válasz
mezis #132271 üzenetére
Koszi a valaszt.
A Win10 topikot hanyagolni fogom innentol kezdve, mar nem tudom hanyadik alkalommal szarnak a kerdesemre, es nem valaszol senki, biztos csunyat mondtam nekik anno vagy valami. 🤷 Ezert is irtam ide.
Ami miatt ez az egesz "cirkusz" elindult, az ujsag ikon allandosaga az idojarase helyett, arra sem reagal senki.
A masodikat kiprobalom.
-
Yeffy
veterán
Udv,
Remelem, jo helyen jarok.
Sikerult valahogy kizarnom magam, pontosabban nem tudom elohivni, h visszalephessek a fiokomba, ami online volt, Win10-en. Nem volt local admin bekapcsolva, csak az online-t hasznaltam, viszont ugy volt beallitva, h nem kert jelszot.
Allitgattam ezt-azt, mivel a jobb also sarokban az idojaras jelzonek az ikonja mindig csak egy ujsag ikon maradt, nem az aktualis idohoz igazodo (pl felho, nap, stb). Probalgattam tobbfele megoldast, egyik sem vezetett eredmenyre.
Utana letrehoztam egy local admin fiokot, majd valahogy sikerult bekapcsolnom a jelszokerest mindket fiokon - ki volt kapcsolva eddig -, hiaba lottem le, elojott a bejelentkezo ablak, amit le kellett okezni. Nem tudom mar, miert, de utana toroltem a local admin fiokot, igy csak a MS-fiok maradt, annak kerte a loginjat. Hiaba adtam meg tobbszor is a jelszavam, nem fogadta el.
Utana repair tool alatt csinaltam egy masik local admin fiokot, azon keresztul beleptem a MS-osba, de azota nem tudok belepni az eredeti fiokomba, hiaba van meg a mappaja a C:\Users alatt. Nem is ertem, hogy van ez, online fiok, de van helyi mappaja, de nem tudom elohivni. Azt gondoltam, az online acc elmenti a beallitasokat, appokat, stb, mint pl Androidon, de ugy latszik, tevedtem.
Van barmi mod ezt visszaallitani, vagy mar csak az ujrahuzas maradt? 😔
Remelem, nagyjabol erthetoen irtam le, mi tortent.
-
Yeffy
veterán
válasz
ElektrikusDE #131572 üzenetére
koszi, rajuk nezek!
-
Yeffy
veterán
udv,
olyat lehet FileZilla-ban beallitani hogy 2 ftp szerver legyen egymas mellett megnyitva? vagy ha nem, van hasonlo freeware program amivel tudok ftp szerok kozott masolni anelkul h elobb letoltsem a laptopomra az adatot? -
Yeffy
veterán
válasz
zolee001 #131279 üzenetére
ertem, mit akarsz mondani, kesobb ranezek, remelem, sikerulni fog ezutan.
okes, elhiszem, nekem ez az elso Asus routerem, es nagyon meg vagyok elegdve. igen, Linux-alapu szoftvert futtatnak. AX56U amugy. belepo Wifi 6-os modell.
az AsusWRT, amit ra lehet pattintani, plusz funkcionalitassal es bugtisztitassal hozza a gyari FW kinezetet es mukodeset, plusz nagy fajlokat szep sebesseggel mozgat a laposomrol a vinyora, gyorsabb, mintha kulsos USB3 case-ben dugom ra a gepre. gondolom a nagymeretu cache is beleszamit a vinyon. mindemellett tokeletesen vegzi az alap dolgat, internet, wifi mukodik hibatlanul, mig masolgat, nem laggol, nem akad, nagyon pozitiv elso korben a tapasztalatom. -
Yeffy
veterán
válasz
zolee001 #131276 üzenetére
Azért "értelmetlen" mert a back up maga a felhö,az eszközödön lévö mappákat synceli fel és onnan a többi eszközre ha igény van rá.
tisztaban vagyok vele, ezt csinaltam eddig is. a OneDrive a backup, amire syncelek telorol, meg mentek ra fontos fajlokat, mellette local masolata van a lapos HDD-jen, amit most kicserelnek a halozatra kotottel. tovabbra sem latom a problemat, de nem vitatkozom.Ha mindent a onedriveban tárolsz ami fontos az összes eszközödröl az a legjobb back up,hidd el az azure adatközpontokban a tiédnél komolyabb diskeken tárolodik az adatod redundánsan,ugysem tudsz versenyezni az MS-el
szinten, a fontos dolgok ott vannak elsodlegesen, csak en szeretem offline is elerni, ilyen-olyan okokbol. nem az OD-t akarom kivaltani, versenyezni meg vegkepp nem ohajtok semmilyen multival/megoldasaval. az 5 ev gar es a mostani oruletben jonak szamito ar miatt lett Enterprise vinyo, nem amiatt, h en vilagot valtsak vagy villogjak.Az asus csodában az administration fülnél az usb settings alatt találod a hibernation dolgokat
kisse degradaloan hangzik, de azt mar neztem, ki van/nem volt bekapcsolva. ennek ellenere parkoltatja. gondolom a vinyo FW-je felulirja/a mervado.azt nem tudod veletlenul, h RPi-ban ez megoldhato? meg nem jutottam el oda, h felturjam a forumait.elvileg meg lehet.Ellenben ha ragaszkodsz az local offline "mentéshez" amit irtam az müködik,a onedrive komplett tartalmát lesynceled az egyik gépedre majd akár ütemezett feldatatokkal copy a hálózati helyedre
az mklink mondom, nem mukodik, megnezhetem megegyszer, de eddig sem engedte. utemezett feladat alatt a beepitett Task Scheduler-t erted? -
Yeffy
veterán
válasz
zolee001 #131273 üzenetére
igen, az elso bekezdest akartam veghezvinni, de erre visszadobja a cmd, h
Local volumes are required to complete the operation.
kis magyarazo: vettem egy nagyobb, gyorsabb vinyot, amit felcsatoltam a routeremre, erre akartam volna a local (ertsd, hazamon beluli) teljes OneDrive "offline" mentest beallitani a laptopom vinyoja helyett syncelni, mivel azt el fogom adni. egyszer mar meghibasodott, persze pont gari lejarta utan 2 nappal, valamint lassabb is. az SSD-m meg kicsi mindennek a tarolasahoz. bonuszkent Samba-val el tudom erni LAN/WLAN-on a mobilomrol is a tartalmat. biztos en vagyok rosszul bekotve, de nem ertem, mi ebben az ertelmetlen.
de ugy latszik, h marad igy. hacsak nincs valami 3rd party megoldas.
illetve meg egy kerdes lenne, hatha itt kapok ra valaszt. Asus routeren meg lehet valahogy oldani, h a vinyoba epitett automata leallast, ha idle, kikapcsoljam? ha X ideig nincs lemezmuvelet, ugye leall, es ha meg akarom nyitni valamelyik mappat, akkor varni kell egy kis ideig, mig magahoz ter. elegge bosszanto, foleg egy Enterprise vinyonal, ami non-stop porgesre van tervezve. Win-en meg tudom oldani, de routeren keresztul meg nem talaltam ra megoldast. esetleg valakinek tipp?
ha nem lehet, Raspberry Pi-n esetleg megoldhato? -
Yeffy
veterán
udv,
remelem jo helyen teszem fel a kerdesemet.OneDrive local backup mappat szeretnem athelyezni a gepemen, viszont a Win-es app nem enged halozati meghajtora menteni. annyi mond csak, h ide nem lehet beallitani.
ez normalis? ha igen, nincs ra semmilyen mod, hogy ezt megkeruljem? -
Yeffy
veterán
lenne meg egy kerdesem.
turom a netet ezerrel, de eddig nem talalok arra megoldast, hogy a Win10 automatikusan kiolvassa es rogzitse a tarolt kepek, videok, zenefajlok elonezeti kepjet, ahelyett, h nekem kelljen minden egyes almappat vegigjarni es "beolvasatni" vele, mondjuk egy telepites vagy update utan.
tegnap frissitettem 20H2-re, meglepo modon ugy tunik, nem allitodtak el a beallitasaim, mint korabban, viszont a 2+ GB-os TB cache-emet csak sikerult resetelnie, kezzel kb 4 ora vegigzongorazni minden fontos mappat.
talaltam egy ket progit, ami csinal videokbol thumbnailt, de nem a win sajat db-jebe tolti, es/vagy ugyanugy vegig kell zongoraznom a fajlokon.megoldhato ez valahogy?
-
Yeffy
veterán
Udv,
remelem jo helyen jarok, erdeklodnek, ki mit javasol flat laptop-style billzet emelesehez, ha nincs rajta gyarilag kinyithato lab hatul?
valami ontapados gumibak/gumilab szerusegre gondoltam, otletek? -
Yeffy
veterán
válasz
mezis #127554 üzenetére
kozben tesztelgettem tovabb, most mar megint szol a hang, akar magaban dugom ra a laptopomra a fejest/fulest, akar az elosztoval, de ilyen gyengen/eletlenul, illetve neha mozgatasra csak az egyik oldal szol.
az osszes 3/4 pines fejesem/fulesem megy a ceges Lati 7390-emen, amin csak egy, mikrofonos headset logos jack van, ha jol tudom az a TRRS jack "egyezmenyes jele".
szoval tippem szerint beszart/beszaraskozelben van a jack a privat laposomon, nagyon orulok neki.
gepepites lesz hamarosan, addig atmenetileg egy ilyen tud nekem segiteni elerni azt, amit akartam eredetileg az elosztoval? -
Yeffy
veterán
válasz
mezis #127554 üzenetére
jol van, fejlodunk, most mar ha csak siman radugok valamit az audio csatira, akkor sem szol belole. se 3, se 4 pines fej/fulhallgato.
legyalultam a drivert, ujraraktam, majd frissitettem, semmi. erzekeli, h valamit bedugtam, felugrik a pop up meg mutatja is a Realtek progiban, h az a jack csati foglalt, de nincs hang. -
Yeffy
veterán
Udvozletem,
remelem jo helyen teszem fel a kerdesemet.szeretnem megoldani, h a TRRS fejesek/fulesek is menjenek a laptopommal, hogy tudjam a mikrofont is hasznalni pl Discord-hoz, Skype-hoz. elvileg kell egy trrs to two trs connector cable, mivel nekem meg kulon van a laptopomon a mic es a hang csatlakozo: lasd itt.
kis kutatas utan megtalaltam amit meg a Soundmagic E50C-mhez adtak, es nekem ez pont ennek tunik, viszont nem akar a lapossal mukodni. ha bedugom mindket veget, akkor a beepitett hangszorok fognak szolni, nem a fules. vagy ha eppenseggel szol a fules, akkor ilyen hatterzugassal, es a mikrofon akkor sem megy.
ha csak az egyiket, a hangot (zold) dugom be, vagy csak a hang jack-be a fulest magaban, atalakito nelkul, akkor van hang, de nincs miki.a lapos egy Clevo, adatlapomon megtalalhato, Win 10-zel, a hangkartya egy sima Realtek ALC269.
mit csinalok rosszul? van valakinek otlete?
-
Yeffy
veterán
Udv a topiknak,
sogorom ujitotta a gepet, cserelt/vett ezt azt, lentebb taglalom mindjart, es panaszkodik, h a Rizsanak a PBO-ja nem megy fel a max. frekiig, amit a dobozan ir (asszem valami 4.8 GHz).
XMP, PBO enabled, atlag 4.2 GHz-et megy a proci terhelesen (CoD: Warzone)MSI B450 Gaming Plus MAX
Ryzen 9 3900XT
Be quiet! Pure Rock 2 BK006 cooler
Gigabyte RTX 3080 Gaming OC 10G
Kingston 4x8GB HyperX Predator3200Mhz
Crucial MX500 1 TB 2.5"
Kingston A2000 250GB m2
Cooler Master 750W MWE Gold
Cooler Master NR600 ODD hazen a tapra vagy a hutore tippelnek, h esetleg karcsu, valakinek otlet?
-
-
Yeffy
veterán
válasz
Csupingo #125412 üzenetére
na igen, nekem is ugyan ez van!
Azért bogarat ültettél a fülembe, mert úgy rémlik, hogy a régi monitorral, dvi-vel nem találkoztam ilyennel, csak mostanában az új monitorral, DP-vel.
heheez az, h HDMI-n semmi ilyen gondom nincs, csak DP, es ha jol remlik, csak PH, es az sem mindg/mindenhol/minden sor. total random...
-
Yeffy
veterán
válasz
simpley #125396 üzenetére
na, itt egybol segitokeszebb emberek vannak, koszi mindharmotoknak!
igen, mind a ket kapcsolodasi mod ugyanugy 2K felbontas. szobaban hasznalom a lapost, minimalis a por, de kifujkaltam, es nem latok kulonbseget.
szőrösödést (ki kellett masolnom guglibol a szot
) ugy ertem, h bizonyos sorok - nem mind - ahogy pl olvasom itt a forumot, a szeleik, de foleg az aljan van egy ket plusz pixel. a legerdekesebb, h ha ilyenkor pl belekattintok a szőrösödő (hehe) sorba, es elkezdem azt kijelolni, csak egy betut jeloltem ki, es a plusz pixelek maris eltunnek.
en vagy valami szoftveres gubancra/korlatozasra gondolnek, ami DP-t erinti, vagy a csatlakozora. de persze tevedek.
probaltam tobb kabellel, ugyanaz az eredmeny. -
Yeffy
veterán
Udvozletem,
elore is elnezest, ha ez itt kisse OFF, de mivel a monitor hiba topikban nem akarodzik jonni valasz, igy feltennem a kerdesem itt is, hatha valakinek van otlete, mit kell tennem a hiba kikuszobolesere.
koszi
-
Yeffy
veterán
válasz
E.Kaufmann #123601 üzenetére
ok
szoval szemezek valamelyik zeneni stream szolgaltatassal, viszont olyat keresnek, ami egyreszt szeles katalogussal rendelkezik elektronikus (beleertve sok alfajat) zenekbol, popularisabbakkal, de indie/ritka mixekkel is fel van szerelve, illetve mukodik egy YouTube-hoz hasonlo algoritmus is, ami elkezd a hallgatott zeneidhez hasonlo/kozel allokat ajanlgatni.
Spoti/Deezerrol hallottam, h esetleg megfelelnek ennek a kriteriumnak?
gondolom olyan extrarol, h mobilon integraljam PowerAmp ala, a custom EQ/gain miatt, arrol ne is almodjak, mindegyiknek sajat lejatszoja van, finomhangolasi lehetosegek nelkul, jol sejtem?
-
Yeffy
veterán
Hello Mindenki,
Remelem, nem tevesztettem nagyon el a topikot
, de van a PH!-n dedikalt topik zenei streaming szolgaltatasoknak (Spotify, Deezer, stb)? Ha nem, itt lehet kerdezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Tab M11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest