- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Amiga A500 - A régi barátnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
gameboy
csendes tag
válasz
AndrewBlase #48521 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod és a többiekét is.Még biztos lesz pár kérdésem ha nem probléma. Ilyenkor ha értesítenek minket a hagyatéki tárgyalás időpontjáról akkor egyből a tárgyalás következik vagy előtte behívnak minket egyeztetni, hogy átbeszéljük közösen a dolgokat, hogy minden rendben fel van-e tüntetve stb. vagy csak egyből a tárgyalás lesz? Azért kérdem, hogy van-e valami lehetőség esetleg érdeklődni személyesen megbeszélt időpontban ha esetleg lenne valami kérdésünk a tárgyalás előtt?
-
gameboy
csendes tag
válasz
Inhouse #48520 üzenetére
Mindenképp szeretnénk hagyatéki tárgyalást mert én csak 1 ingatlant ragadtam ki példaként, de emellett van még egy autó, egy nagyobb értékű motorkerékpár is.Az a három dolog van, és mindhárom dologból ki szeretném fizetni a testvérem, tisztességesen. Remélem ebben az esetben ha több hagyatéki elem van akkor is le lehet ezt rendezni a hagyatéki tárgyláson, és gondolom ilyenkor tételesen végig fogunk menni minden hagyatékelemen? Valamint ha én ennek a három dolognak az 50%-át kifizetem a testvéremnek ott helyben akkor ő ezután mennyi adót fizet? Köszi előre is.
-
gameboy
csendes tag
Üdvözletem! A következő kérdésem lenne: Testvéremmel, hagyatéki tárgyalásra fogunk menni aminek az időpontjáról még nem kaptunk értesítést. Az hagyaték amin osztozni kell az egy ingatlan amin 50-50%-ban kellene osztoznunk. megbeszéltük, hogy az ingatlan teljes egészében az enyém lesz, és én az ő részét készpénzben fizetem ki neki. A hagyatéki tárgyaláson van lehetőség arra, hogy megmondjuk, hogy az ingatlan az én nevemre kerüljön, és én ott helyben ki is fizethetem a testvéremet? Van erre lehetőség, hogy a hagyatéki tárgyaláson közjegyző jelenlétében teljesen letisztázzuk ezt a dolgot és ez hivatalosan le is legyen írva? Ha ez így nem lehetséges akkor hogyan lehet ezt jogilag megoldani, hogy hivatalos papír legyen arról, hogy én a testvérem részét kifizettem és ezért 100%-ban én leszek az ingatlan tulajdonosa. Igazából az lenne a jó, ha ezt a hagyatéki tárgyaláson egyből le lehetne rendezni, vinném a pénzt és ott mindjárt ki is fizetném az testvéremet.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem amit bárcsak ne kellene feltennem. Édesapám 2 hete sajnos elhunyt múlt csütörtökön megvolt a temetés, pénteken pedig megkaptam a halotti anyakönyvi kivonatot is. Édesapám falun lakott viszont a faluhoz közeli városi kórházban hunyt el. A halotti anyakönyvi kivonatot is ebben a városban állították ki, mivel nem a lakhelyén halt meg. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a halotti anyakönyvi kivonatot be kell vinnem a falu önkormányzatához? Itt elméletileg hamarosan meg kellene indulnia egy hagyatéki leltárnak stb. Olvastam olyat is hogy ahol a halotti anyakönyvi kivonatot kiállító szerv ez esetben a városi önkormányzat hivatalból értesíti a lakhelyén található önkormányzatot. Szerintetek mi ilyenkor a teendő? Nekem kell értesítenem a helyi önkormányzatot a halotti anyakönyvi kivonat bemutatásával, vagy esetleg ők már lettek erről az esetről értesítve? Előre is köszönöm.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha én jelzem a munkahelyemen, hogy egy teljesen új bankszámlaszámra szeretném kérni a fizetésem akkor előfordulhat-e olyan, hogy valamilyen rendszer vagy adminisztrációs hiba miatt a régi és az új bankszámlaszámra is átutalják a fizetésem egyszerre? Hogy működik ez egy ilyen bankszámlaszám módosításnál a munkahelyen? Egyszerre mindig csak 1 bankszámlaszám tartozik egy munkavállalóhoz? Nem fordulhat elő olyan, hogy pl. a régi számlaszám nem törlődött a rendszerből hanem az új számlaszámmal együtt ott van a munkavállaló adatainál a rendszerben és egy ilyen oltári nagy hiba miatt mind a kettő számlára utal a cég, így mind a két számlára rákerül a fizetés és ők nem veszik ezt észre? Vagy ez teljes mértékben ki van zárva?
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi kérdésem lenne, adott 2 millió forint készpénzben ami 20.000 Ft-os címletekbe van az lenne a kérdésem, hogy hol tudnám én ezt egyben átváltani 10.000 Ft-os bankjegyekre? Még az sem gond ha pár ezer Ft költsége lenne a bankjegyváltásnak. Előre is köszi.
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Ha én be szeretnék váltani 2 millió Ft-ot euróra egy hivatalos városi pénzváltó üzletben, akkor azt olvastam, hogy elkérik a személyi okmányaimat és 300 ezer Ft fölött jelentik a NAV-nak a pénzváltást. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most nekem kell valami adót vagy valami más költséget fizetnem a pénzváltás után vagy megkapom a kb. 5200 eurót és viszont látásra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5490, 14" HD , I5-8250U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Keresek ROG Ally X-et.
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest