Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz prokxy #29098 üzenetére
Hardver kit a parkoló módhoz kell főként
3szál van, kell kettő abból amit linkeltél ami megy a biztosíték táblára(egy szál fix 12v, másik szál megy gyújtásra 12v, ezeket ki kell keresni(én nem kötném akármire csak nem létfontosságú dologra)), meg egy megy a kocsi kasznijára(test kábel, negatív kábel)Ha csak azt akarod hogy gyújtásra menjen van más megoldás is, ezeket el lehet rejteni a műszerfal mögé csak a kamerához fog menni a kábele
-(1)Bekötni egy lengő szivargyújtót a biztosíték táblába és abba beledugni a kamerához kapott szilvagyújtó tápot
Ekkor kell egy olyan kábel amit linkeltél meg egy lengő szivargyújtó ajzat, pl [link],-(2)Másik ilyen megoldás csak kihagyva a lengő szivargyújtó csatlakozót, hogy a kamerához kapott szivargyújtó tápot szétkapni, és kábeleket ráforrasztva közvetlenül bekötni olyan kábellel amit linkeltél a biztosíték táblába, de nem is kell szétkapni hanem a érintkezőkre ráforrasztani majd leszigetelni
Ez véglegesebb megoldás meg mivel átalakítás is van a esetleges garanciáztatás is kérdéses
De akár egy másik szivargyújtó USB tápot is lehet venni azt bekötni, évek alatt biztos vettél párat és egyet fel lehet használni-(3)Venni egy USB tápot, pl valami ilyet [link], és ezt bekötni a biztosíték táblába az általad linkelt kábellel, és a kamera kábelét ebbe bedugni
De tud hogy régen ilyenből volt már itt hiba(2019-ben[link]), de amúgy 2018-óta nekem ilyennel van megoldva a kamera tápellátása (egy kis fogyasztású kamera)Amúgy ha a megbízhatóság a cél akkor 1-es vagy 2-es opció
Én mai fejemmel a 2-est csinálnám, olcsón vennék egy jó minőségű szivargyújtó tápod direkt erre a célra, és a érintkezőkre ráforrasztva beköttetném és abba dugnám bele a kamerát[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Szult4n
újonc
válasz AlyrArkhon #29103 üzenetére
Sajnos nem jó az én esetemben, a kamerának leszerelhetőnek kell lenni nem fixnek😔
-
BFeco
aktív tag
válasz sgabor #29091 üzenetére
Szia!
Egy hete érkezett meg a viofo.comról rendelt "akciós" A229 PRO 4K 3CH + 256GB uSD. Luxemburgból érkezett a magyar postához. Nem volt semmi + "sarc".
20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
Clay
senior tag
Hali,
Most rendeltem agy 70mai A810+rc12 szettet, meg hozzá egy 256GB microSD kártyát, sajnos kicsit benéztem, mert nem volt egyértelmű és szerintem az olvasási sebessége 85MB/s nem azt írási, igy lehet, hogy nem lesz igazán megfelelő. Vkinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy küldjem vissza kibontás nélkül és vegyek másikat?
A kártya egyébként [ez]
Köszönöm a válaszokat.A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
BFeco
aktív tag
válasz sambenez #29110 üzenetére
Nálam most is 330 USD. Viszont most nem jár hozzá 256 GB uSD kártya. Egy másik fórum szerint Amazonon 390 USD, viszont van hozzá 60 USD akció (Amazon Visa)20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
at11
aktív tag
Ne vegyél noname gagyi memóriakártyát, küldd vissza, nem sokkal drágább egy Sandisk Extreme, és az tuti jó. (Ha nem aliexpressről rendeled, mert onnan nem eredeti fog jönni.) Van már 14.000Ft körül is 256-os. (Ne Emagos viszonteladótól rendeld olcsóbban, ott lehet aliexpresszes hamis fog érkezni.) Alza, és olyanok akik saját néven árulják, feltehetően eredetit adnak, de ha nem, van hol reklamálni.
-
Hőguta
csendes tag
Sziasztok!
A 7 hónapja vásárolt eddig kifogástalanul működő VIOFO A119-G V3 kamerám egyik napról a másikra megadta magát.Olyannyira hogy se kép se hang,bekapcsolni sem tudom,számítógépre dugva nem is ismeri fel a gép.
Mivel még garanciális,valószínű ebből szervíz lesz,de mielőtt a szervízzel kapcsolatba lépnék,gondoltam kérdezek itt,hátha van valami tipp.
A garanciális papírt olvasva látom hogy eredeti csomagolásban az összes tartozékával kérik.Na már most a GPS jeladó a szélvédőn van felragasztva,akkor szedjem le azt is? -
Hőguta
csendes tag
Köszi hogy írtál!
(Te segítettél a parkoló üzemmód beállításában is)
Próbáltam resetelni,de semmi reakció kártya nélkül sem.
Közben felhívtam a cég szervízét,ahol azt mondta a hölgy hogy minden tartozéka,így a GPS modul is kell mert csak így tudják tovább küldeni. Nem értem mert a bolt és a szervíz egy helyen van akkor hová küldik?
Az előbb írtam egy emailt a boltnak amiben közöltem hogy a jeladót nem tudom leszedni(tudnám ám csak nem akarom) fogadják-e így?
Kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
Keresgélek itt a környéken olyan szakembert aki esetleg megjavítaná, -lemondva a garanciáról - de eddig nem jártam sikerrel.
Budapest tőlem messze van az oda-vissza postázás sem kevés,no meg a garanciafeltételeket olvasva mi van ha azt mondják a javítás nem tartozik a garanciális körbe.
Azért rohadt bosszantó hogy egy viszonylag neves készülék csak ennyit bírt és minden átmenet nélkül megadta magát.A motoromon egy fele ennyibe került nem mai készülék a mai napig működik,igaz nincs rajta GPS és parkoló üzem. -
bul07
nagyúr
válasz Hőguta #29120 üzenetére
Azért kell nekik mert nagy valószínűséggel nem javítanak csak azt vizsgálják hogy rossz e, ha rossz meg cserélik
Viszont ha nincs ott minden alkatrésze nem tudják összerakni úgy ahogy nálad vanJavítással ne bajlódj, lehet roncsolás mentesen nem is szétszedhető, akár belül valami része
Nem is beszélve hogy egy kis porszem is hazavághatja a felvételt, ami bekerül szerelés közben[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Hőguta
csendes tag
Nagy meglepetésemre már válaszoltak is,ezt írták:
"Kedves .......!
A terméket csak minden tartozékával együtt tudjuk átvenni ügyintézésre, hiányosan nem. Összeget akkor számít fel a szerviz ha a termék hibátlan és nem jelentkezik a jelzett hiba."Akkor mégis csak érdemes lenne "lebányásznom" a szélvédőre ragasztott GPS modult?
-
at11
aktív tag
válasz Hőguta #29120 üzenetére
Akkor adok egy tippet (Azon kívül, hogy legközelebb itt vásárolj Viofo-t, mer konkrétan azonnal cserélik ha van valami, és nem kell csak a hibás alkatrész. Ez a termékpolitika része a VIOFO-nál, csak van aki nem tartja be.) Ha akarnák, tudnák tesztelni a GPS talp nélkül is. A lényeg, a garanciaidő alatt a postázás vagy futár költsége is a eladóé - Magyarországon - tehát írj nekik egy kedves levelet, hogy akkor összekészíted a csomagot, vegyék fel ezen és ezen a címen, elérhetőségen, várod az információt, mikor jön a futár. Fognak küldeni. (Ha betartják a jogszabályokat.) A talpat szedd le, újat fognak küldeni. (Kellene nekik, a VIOFO gyártó mindent cserél ha hiba van, nem szórakoznak, csak pár kereskedő, aki nem szakbolt.)
[ Szerkesztve ]
-
at11
aktív tag
Még annyi infó a garanciális dolgokról, hogy szerviz tulajdonképp a gyártónál van, komoly kameráknál garanciaidő után is létezik, persze leginkább a 100eFt feletti kameráknál éri meg, hiszen a kiküldés drága Hongkongba vagy Dél-Koreába. Az elvárható garanciális ügyintézés az, hogy a kereskedő cseréli a kamerát készletről, akár egy előzőleg (gyárilag) javítottra, ami kívül is új, belül is új, így a vásárlónak nem kell várnia két hónapot. Persze a filléres kameráknál nincs ilyen, az megy a kukába, és helyette újat adnak. (De a VIOFO nem ilyen, nem is filléres, persze megbízhatóságban a Dél-Koreaiak meg a Japánok a top, ott nincs is szinte meghibásodás ahogy tudom, de az ár is dupla.)
-
bul07
nagyúr
Magyarba nem filléres
Máshol egy két napos bér
(Anglia egy rakodó gépes 14font óránként, osztrákba 12-15euró a kamion sofőröknek)[ Szerkesztve ]
-
Hőguta
csendes tag
Köszi a tippet,a CPL szüröt és a bekötõkitet a Detektornàl vettem,a kamera viszont màshol olcsòbb volt,ha ezt elöre tudom akkor azt is ott veszem.
Holnap leszedem a talpat,kiszedem a kàrpit alà gondosan beèpitett szivargyujto vezetéket(hisz ez is része a doboz tartalmànak)aztàn lehet lehet hogy lesz lehetöségem alkalomszerüen személyesen leadni,hàtha éppen lesz cserekészülék.Bàr ennek az esèlye kb.nulla szerintem.Majd kiderül... -
Hőguta
csendes tag
Damillal viszonylag gyorsan le tudtam szedni a GPS-talpat.Bevittem a szervízbe a kamerát minden tartozékával.A hölgy is megállapította hogy hibás a termék,de sajnos nincs cserekészülékük.Elküldik bevizsgálásra és ha nem javítható,kapok egy újat,vagy ha kérem visszatérítik az árát.Igazad volt a szállítási költség őket terheli.
-
gebro
aktív tag
Ha valakit érdekel esetleg így Black Friday előtt, Iponban most újra 60.289 a 70MAI A810 + RC12.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 70MAI A810 + RC12 szettet.
Szeretnem hasznalni a parking modeot, igy hardwire kit keresgelesben vagyok.
2 kerdesem lenne:
1: Milyen hardwire kit jo az emlitett szetthez? Csak az UP04 20k koruli aron?
2: Ha az akkumulator a csomagtartoban van, akkor a ~3m koruli hosszusag hogy lesz eleg?[ Szerkesztve ]
-
sambenez
Topikgazda
válasz [KgP].Robot #29129 üzenetére
Én úgy látom az UP03 is jó hozzá.
Úgy lesz elég, hogy nem az akksira kell kötni, hanem a biztosíték táblába, az meg jó eséllyel nem hátul van.
A Prius 2-esben is a csomagtartóban van az akksi, de a kormány alatti részen van biztosítéktábla. -
at11
aktív tag
válasz sambenez #29130 üzenetére
"Ha az autó akkumulátorának a feszültsége 11.4V alá asik, vagy 22.8V fölé emelkedik, a szabályzó leold és megszakítja az áramellátást, így mindig elég energia marad az autó beindításához."
Huhh, szerencse, hogy nem engedni 22,8V fölé Hihetetlen, hogy nem tudják megoldani, hogy ne 11,4V-nál kapcsoljon le. Ha a drágább magasabb feszültségen kapcsol le, sokkal jobban megéri, a mai akksik nagyon drágák.
-
at11
aktív tag
válasz sambenez #29132 üzenetére
Ahhaa, azt hittem kompatibilis. Arra kíváncsi leszek, meg a funkciókra, 4G-vel, érdekes, ezzel csak a top gyártók birkóztak meg eddig, nagyon kíváncsi leszek. Kell ugye egy masszív szerver oldal is a felhasználók kiszolgálásához, nem csak a kamera meg az user telefonja játszik.
-
Clay
senior tag
válasz [KgP].Robot #29129 üzenetére
[Ez állítható], 11,8-12,4V között 0,2V-onként. A JYX05 típus type-C csatlakozós.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz sambenez #29142 üzenetére
Azért kérdezem mert sehol nem találtam erre utaló leírásokat. Az specifikációkban csak arról írnak, hogy milyen villamos védelmek vannak a dobozban, milyen csatlakozó van rajta, hová kell kötni stb. A kamera meg a doboz közti kommunikációs lehetőségről sehol nem írnak. Az ajánlások meg az USB csatlakozóra vonatkoznak. Esetleg van ilyen irányú tapasztalata vkinek?
Egyedül az Omni-nál láttam, hogy az sim kártyás kivitel, aminek a segítségével riasztást küldhet a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
prokxy
veterán
A rutinosabb Kollégák meg tudnák mondani, hogy EZEN részlet alapján a melyik biztosíték elosztó kell? /mini, micro, normal/? A500-hoz kellene.
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
bul07
nagyúr
válasz prokxy #29144 üzenetére
Szerintem Mini, 5:47 [link] amikkor kihúzza meg mutatja a elosztós vezetéket (0:28-nál is látható)
Kép a fajtákról [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Upo
addikt
Ha parkoló mód támogatás van benne, akkor a tápvonalon kívüli valamelyik vonalon jelzi a kit a kamera felé a gyújtás állapotát. De hogy melyik gyártó melyiken és milyen módon, az a saját dolguk, nincs rá szabvány.
Én a 70mai pro-hoz annak idején vettem egy kínai belpiacos kitet (nem volt máshol sehol). Az például 11,6V-on kapcsol, nem 11,4-en. Abból visszarajzoltam a parkoló részt, ott a micro usb 4-es lábon jelez, egy 100n kondival időzítve GND-re húzza egy 4.7k-n -keresztül a lábat.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Clay
senior tag
Akkor az lehet a megoldás, hogy össze kell hasonlítani a hozzá való HWkit-tel, hogy melyik USB lábon jelzi a gyújtást. Mert a normál táp részének viszont szabvány bekötésűnek kell lennie. A kapcsolási mód szinte biztos, hogy ugyanez, mert azt így kell megcsinálni.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Azdome kamera esetén csak gyors képkockákat találok, parkolások megvannak, de az utazások nem folyamatosak. Néztem a beállításoka,t de nem találom a megoldást, esetleg valaki tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest