Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clay
senior tag
Hali,
Most rendeltem agy 70mai A810+rc12 szettet, meg hozzá egy 256GB microSD kártyát, sajnos kicsit benéztem, mert nem volt egyértelmű és szerintem az olvasási sebessége 85MB/s nem azt írási, igy lehet, hogy nem lesz igazán megfelelő. Vkinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy küldjem vissza kibontás nélkül és vegyek másikat?
A kártya egyébként [ez]
Köszönöm a válaszokat.A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz [KgP].Robot #29129 üzenetére
[Ez állítható], 11,8-12,4V között 0,2V-onként. A JYX05 típus type-C csatlakozós.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz sambenez #29142 üzenetére
Azért kérdezem mert sehol nem találtam erre utaló leírásokat. Az specifikációkban csak arról írnak, hogy milyen villamos védelmek vannak a dobozban, milyen csatlakozó van rajta, hová kell kötni stb. A kamera meg a doboz közti kommunikációs lehetőségről sehol nem írnak. Az ajánlások meg az USB csatlakozóra vonatkoznak. Esetleg van ilyen irányú tapasztalata vkinek?
Egyedül az Omni-nál láttam, hogy az sim kártyás kivitel, aminek a segítségével riasztást küldhet a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Clay
senior tag
Akkor az lehet a megoldás, hogy össze kell hasonlítani a hozzá való HWkit-tel, hogy melyik USB lábon jelzi a gyújtást. Mert a normál táp részének viszont szabvány bekötésűnek kell lennie. A kapcsolási mód szinte biztos, hogy ugyanez, mert azt így kell megcsinálni.
-
Clay
senior tag
Nekem nem tapadt fel a fólia, se elöl, se hátul (Toyota Corolla Cross). 70mai A810 gyári fóliával akartam felrakni, előtte természetesen lepucoltam a szélvédőt, de a kamera súlya lehúzta, szinte rögtön. Hátul a kicsi RC12-t se tudta megtartani
-
Clay
senior tag
Én próbáltam, nem is ["neve nincs"]-csel, sajnos nem megy. Előtte kipróbáltam a kapcsolási feszültségeket, jóval pontosabb volt mint a 70mai sajátja, kimértem a lábkiosztást, az is stimmelt. Ennek ellenére nem ismerte fel HW kitt-nek. Valószínűleg kapcsoláskor néhány bit-et elküld a vezérlő ami alapján felismerik egymást az eszközök. Viszont a bekötő vezetékeket és a biztosítékokat fel tudtam használni.
-
Clay
senior tag
válasz FireFox1996 #30319 üzenetére
Nézegettem én is ezeket, de végül nem rendeltem, mert nem bíztam bennük. Ennél is többen írják, hogy egyáltalán nem jó, vagy az A810-hez nem jó.
-
Clay
senior tag
válasz plömplöm #30351 üzenetére
Nem fog állandóan parkoló módba váltani, annak nem ez a feltétele. A feszültség szint a parkoló módnál számít, amikor már elindult, akkor fog lekapcsolni(OFF) a kamera, ha bizonyos szint alá esik a feszültség. A parkoló mód elindításának feltétele, hogy a hozzá való HW kit-el legyen bekötve a kamera, a kamerán be legyen állítva a parkoló mód indítása és az autón a gyújtás feszültség kikapcsoljon. Ezt értelemszerűen csak 3vezetékes bekötéssel lehet megoldani, ahol az egyik a test, a másik fix 12V, a harmadik pedig a gyújtás. Az utolsó feltétel általában akkor élesedik, ha egyszer gyújtásra tetted az autót. Az általad említett feszültség ingadozást a HW kit vagy az egyszerű szivargyújtós töltő, lekezeli, mert a kamera 5V-tal működik.
-
Clay
senior tag
válasz plömplöm #30354 üzenetére
Ez elektromos autó vagy hibrid?
Mert a hibridnél van rendes akku is és arra kell kötni a kamerát. Ahogy írtad ha 12,4V-nál kapcsol le a HW kit, akkor 12,4V alatt kikapcsol a kamera teljesen, mert a kit elveszi a kamerától a fix 5V-ot, függetlenül a parkoló módtól. Ha jól emlékszem, amikor méregettem több HW kit-et mindegyik akkor kapcsolta vissza a kamerára a működtető feszültséget, amikor megint gyújtást adtam neki. Nem kapcsolgatta a parkoló módban lévő kamerát ki-be.
12,4V-ot csak egy kapcsolókkal állítható kit-nél láttam, azért ennél lejjebb lehet ejtetni az akku feszültséget, a 70mai UP3 11,8V alatt kapcsol. Ezt a feszültség szintet egy egészséges akkunak ki kell bírnia károsodás nélkül, egyébként kell vagy 2hét folyamatos parkoló mód ahhoz, hogy beessen ez alá az akku fesz.Ha elektromos autó, akkor nem tudom hová lehet kötni a kamerát
[ Szerkesztve ]
-
Clay
senior tag
Elég nagy balszerencse ért, sajnos berepedt a szélvédőm, ki kell cserélni. Ezért le kell szednem a kamerát, sajnos a fólia nem tapadt fel a fekete pöttyös részre, amikor felraktam, ezért csak a kétoldalú ragasztóval tettem fel a talpat.
Mivel tudom visszarakni, amikor elkészült a szélvédő?
-
Clay
senior tag
válasz hfrici #30406 üzenetére
Na megtörtént a szélvédő csere, vissza is ragasztották a kamerát. Szakszervízbe vittem, az autó garanciális, a kamerát meg én kötöttem be, egy rossz szót se szóltak miatta, hogy esetleg probléma lenne egy későbbi garanciális javításnál...
-
Clay
senior tag
válasz Graphics #30811 üzenetére
Az Omni csak arra érzékeli a mozgást amerre a kamera néz. Az A810 pl. bárhol érzékel mozgást, elindítja a felvételt, ha úgy állítod be, nem kell, hogy meglökjék az autót. Ráadásul az első szélvédő irányából a hátsó felvétel azért nem igazán megfelelő. Jó kamera az Omni, de én azért engedtem el, mert csak előrefelé jó igazából és nem lehet hozzá hátsó kamerát csatlakoztatni, +fix a tárhely. Az meg, hogy hangutasításra vlog felvételt indít vagy csinál egy szelfit nem hozott lázba.
-
Clay
senior tag
válasz joci86 #30990 üzenetére
Én próbálkoztam ilyesmivel pár hónappal ezelőtt. Kimértem a HW kit-eket, minden stimmelt, amikor bekötöttem, akkor a kamera csak a sajátot ismerte fel, hiába kapcsolt a másik is ugyanazon a szálon. Valószínűleg van pár bit-nyi azonosító, ami alapján a kamera felismeri a hozzá való HW kit-et. Ezt is meg lehetne kerülni, de az plusz elektronika beépítésével járna, annyit meg nem ér az egész. Azt javaslom, hogy a hozzávalót vedd meg.
Szerk.: Az univerzális HW kit meg kamu, főleg a kínai webshop-okban.[ Szerkesztve ]
-
Clay
senior tag
válasz joci86 #31030 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb olyan kamerát venni, amelyik tudja a hátsón is a time lapse-t?
Nem tudom mennyit áll az autód, de azért azzal számolni kell, hogy ez a fajta felhasználás jóval energia igényesebb, mint a sima készenléti mód.A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz plömplöm #31081 üzenetére
Ha nem tud írni a kártyára azt jelzi a kamera. Ha nem megfelelő sebességgel tud írni időnként ezért szakadozott/kockás lesz a kép azért szerintem egyik se szól, pillanatnyi akadás bármiért lehet. Ha az írási folyamat egésze valamiért lassú, akár azért mert nem megfelelő a kamerához a kártya vagy kezd elromlani, ami akár lehet kamera oldali hiba is, azért szólni fog. Én feleslegesnek tartom az ellenőrizgetést, mert ha elkezd lassulni a kártya, degradáció miatt, akkor rövid időn belül elromlik és jön a figyelmeztetés. Ezzel a havi ellenőrzéssel nem vagy csak szerencsés esetben fogod megtalálni, ha pont akkor romlik le a kártya sebessége amikor kiveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs